Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    17
Yaaaa bebisss emzirme yastigi ben kullanmamistim. Bu sefer kamerali telsiz ve emzirme yastigi bir de gumus gogus ucu alacagim mutlaka. En cok eksikligini hissettigim seylerdi.
Belimizin ağrımaması için iyi destek veriyor bence emzirme yastığı önemli, evet kamera çok kullanmıştım duruyordu bir yerlerde benim çalışıyordur inşallah, telsiz ya da kamera ihtiyacı oluyor

Ben hep diyorum yeterli kıyafet bez ve meme olduğu sürece ilk 2 ay pek birşeye ihtiyaç yok

Ben hep diyorum yeterli kıyafet bez ve meme olduğu sürece ilk 2 ay pek birşeye ihtiyaç yok
Kesinlikle katılıyorum üstümüzde yasiyorlar zaten ilk üç ay. Oğlum öyleydi teması kestigimiz yarım saati geçmiyordu ay şimdi bunları konuşunca heyecanlandım. Evde bir tane olunca zaman daha hızlı akıyor ne ara 12. haftaya geldik anlamadım bile göz açıp kapayana kadar doğum zamanı gelecek

Hastane çantası konusulmuş, ben kızımdaki listeyi hala saklıyorum çünkü birebir hiç ne eksik ne fazla idi. Kızım ocak ayında doğduğu için kalın battaniye filan yazıyor, onları eleyin. Ağustos bebelerine müslin örtü yeter de artar bile

Eklentiler

• IMG_8810.jpeg
    109,7 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_8811.jpeg
    112 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_8812.jpeg
    109 KB · Görüntüleme: 37
Ağustosta doğum yapmış bir arkadaşım var, tabi oğlu 4 yaşında şimdi ama. Kısa kollu çıtçıtlı dışında hiç bir şey giymedi ilk zamanlar demişti. Ben de çıtçıtlı body dışında bir şey almayı düşünmüyorum. Kızımda da 0-3 ay hiç almamıştım. İyi ki almamışım. Tabii bu çocuktan çocuğa değişir. Eşim de ben de minyon değiliz çok minyon bir çocuğumuz olmayacağı belliydi. Siz kendinizi daha iyi tanırsınız

Seni mi kırcam çıkardım gitti ben hani olur da meme ucu çıkmazsa diye düşünmüştüm. Meme ucu kremini de doğumdan önce sürmeye başlayın diyorlar. Onu da bir araştırayım
Silikon uç kullanmak çok tavsiye edilmiyor, bebek ona alışınca başka türlü emmek istemiyor. Meme ucunuz olmasa da çok rahat emzirirsiniz, bebek kahverengi yeri kavrıyor zaten. uç önemli değil

Silikon uç kullanmak çok tavsiye edilmiyor, bebek ona alışınca başka türlü emmek istemiyor. Meme ucunuz olmasa da çok rahat emzirirsiniz, bebek kahverengi yeri kavrıyor zaten. uç önemli değil
Aaaaaa bunun tam böyle olduğunu bilmiyordum aydınlandım teşekkürler

Kizlar aklima gelmisken size altin bir bilgi paylasicam belki bilenler vardir. Biri (kimdi hatirlamiyorum Allah tuttugunu altin etsin) bana demisti ki; her zaman ikinci gaz vardir. Hakikaten oyleydi. İlk gaz daha gurultulu ve cabuk cikiyor ikinci biraz daha sonra. Ama ben bu bilgiyi ogrenene kadar kizimi yatiriyordum mesela yarim saat sonra uyaniyordu. Halbuki gazi oldugundan uyaniyor cocuklar biz tekrar emzirip yatirdigimizda kisa sureli bir rahatlama ama yine gaz ve uykusuzluk ekleniyor ve en sonunda uyuyamamis huzursuzlanan bir cocuk oluyordu. E ben de o uzun uyumadigindan yipraniyordum. Bunu yaptiktan sonra kizim min 2 saat uyumaya basladi uyandiginda gercekten ac oluyordu ayni rutini yapiyorduk. Aklinzda olsun benim cok isime yaradi istedim ki hepimizin isine yarasin. Belki cocuktan cocuga degisen bir seydir (mesela kolik bebelerde ise yaramaz muhtemelen) ama denemek istersiniz belki.

Ayyyyy bunları da konuşmaya başladık mı heyecan bastı vallahi

Bu 2 gaz bağırsak gazı mı emdikten sonraki midedeki gaz mı bacım? Karın masajı mı yapcaz 2 gaz çıkarmak için

Ayyyyy bunları da konuşmaya başladık mı heyecan bastı vallahi
Ahahah zaman cabuk geciyor birden geliverir. Biraz erken oldu biliyorum ama belki etrafta ihtiyaci olan biri vardir ben isime yarayan seyi aklima gelmisken soyleyim dedim

Seni mi kırcam çıkardım gitti ben hani olur da meme ucu çıkmazsa diye düşünmüştüm. Meme ucu kremini de doğumdan önce sürmeye başlayın diyorlar. Onu da bir araştırayım
Evet evet doğumdan önce sürün mutlaka yumuşatıyor orasını acınız minimum olur inşallah

Bu 2 gaz bağırsak gazı mı emdikten sonraki midedeki gaz mı bacım? Karın masajı mı yapcaz 2 gaz çıkarmak için
Emdikten sonra bazi bebekler mideden bazilari bagirsaktan daha cabuk cikariyor. Benim kizim hep mideden cikarirdi emzirdikten hemen sonra daha bagirsaklara gecmis olmuyor ya daha cabuk cikiyordu sanki. Bir de sirtini sivazlarken hep tek yone yapiyordum ondan da olabilir yuvarlak ovalamak zorluyormus ya hep yukari dogru ya hep asagi dogru yapmak lazimmis.

Bende 3 4 tane 2 li yada 3lu yenidoğan takimlardan alacagim oda büyüklerin mobbingini yaşamamak adına 1 2 hafta kendine gelene kadar gerisini ya kısa kol uzun bacak yada kısa kol kısa bacak tulum alacagim çocukları yazin ortasinda bogmaya gerek yok Dr larda diyor zaten en fazla sizden 1 kat fazla giyinsin siz ne giyiniyorsaniz öyle yapın .. bence buda kis için geçerli yazın çok sicaklarsa bu seferde isilik pişik olacak narin ciltleri

Gaz cikarma da da benim dogumlarimda yanımda ebem oluyordu sezeryandim ama kendime gelene kadar en azından ilgileniyordu hem benimle hem bebekle.. ilk bebeğimde şoka girmiştim biz narin narin oksariz normalde pit pıt eder yani bizimkiler bundan pat pat ses geliyor çocuğun ciğerlerini sokuyor gibi gelmişti ama ebe ablam çocuğun gazını öyle aliyorduki saniyeler içinde hemen şipşak uykuya banada öğretmişti ve 3 çocuğumda da fazdasini gördüm fazlasıyla ama kvalidem hala beğenmez bilemiyorum ama hiic cocuklarimin gaz sancısı çektiğini bilmem çok şükür herkese de öyle nasip etsin

Evet evet cok nazik vurunca cikmiyo zaten eli hafif kavisli yapip sanki vakumlar gibi (tarif de edemedim ama) yapmak lazimmis

Ben düğünümde hiç bişey yapmadım parti vs sonradan keşke dedim şimdi yapmak istiyorum sade bir şey kedimiz var onun da içinde olduğu bir parti ile öğrenmek istiyoruz

Canim okadar fazla eşya koymaya gerek yok bence zaten çok kalmıyoruz hastanede ben iki takım zıbın iki üç tane tulum yada yenidoğan daha rahat on tane bebek bezi kendine pijama köy iki tane ben hasta bezi almıştım kendime rahat oluyo ıslak mendil bebek için mendil çorap iki tane bebek için aklıma gelenler bunlar canim

Canim göğüsler illa yara oluyo emziririken ama tavsiyem her emzirme sonrası tahinin üzerinde biriken yağ oluyoya ondan sürün göğüs ucuna üzerine bı peçete kapatın masum yağ olduğu için kıyafete bulaşıyor ama inan çok iyi geliyo okadar büyük yaralar yasamazsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…