Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    17
Seni mi kırcam çıkardım gitti ben hani olur da meme ucu çıkmazsa diye düşünmüştüm. Meme ucu kremini de doğumdan önce sürmeye başlayın diyorlar. Onu da bir araştırayım

Seni mi kırcam çıkardım gitti ben hani olur da meme ucu çıkmazsa diye düşünmüştüm. Meme ucu kremini de doğumdan önce sürmeye başlayın diyorlar. Onu da bir araştırayım
Yani şöyle öncesinde sürmenin pek bir anlamı yok. İlk zamanlar bebek memeyi kavramayı yeni öğrendiği için ve emelerimiz hiç böyle bir muamele görmediği için doğal olarak bir 10 güm kadar hassasiyet olması normal bebek memeyi kavramayı öğrenince geçiyor ya da memeyi doğru tutturmayı başarınca. Ben kremden ziyade gümüş kapak tavsiye ederim günde bir saat takıp bir kaç saat hava aldırınca bana iyi gelmişti

Meme ucu da emzirmek için elzem değil aslında etrafındaki kahverengi kısmı tutuyor asıl bebek omu da eğer ihtiyaç olursa kullanma taraftarıyım. Öncesinde alternatifler bar başka başka

Canim emzirme sutyeni sart degil de sutyen biraz sart oluyor icine emici ped koyuyorsun cunku sut akiyor onun siril siklam oluyor. Normal sutyenleri acmasi zor oldugundan emzirme sutyeni 1/2 tane yine de al bence. Normal sutyenleri disari cikarken kullaniyordum ama bukup cocugu emzirmesi zor oluyor biraz.
Ben gece hastanede kalmadim sabah oldu dogumum 8 gbi. Gece 10 da gonderdiler dus alma vs durumum olmadi cok halsizdim hep dinlendim. Ama hastane cantasina 2/3 takim degismesi kolay pijama/gecelik sart. Sezeryansa ozellikle gecelik ve 2 gece kaliniyor arttirilabilir.

Kardesim gumus gogus ucu kapatici kullandi aciya iyi geliyormus sanirim farkli olarak onu alcam. Makyaj ben de yapamamistim yine yapamam

Gogus pompasi alin kizlar ilk zamanlar sut salinimi cok oldugu icin gogusler tas gibi oluyor ve sagip dokmeniz gerekiyor ya da depolamaniz. Mastit vs olursun Allah korusun. Elle sagmasi cok zor basima gelmisti sonra hemen aldim.

Biberon cocuklar ilk zamanlar meme reddi yapabiliyorlar. O zaman mecbur mama vermek gerekiyor uzun surerse. Hazir temizlenmis bir biberon cantada bulunsun. Kullanmak lazim olmazsa ilerleyen donemlerde illa kullaniliyor kaldirirsiniz o zamana

Kiyafet 3/4 takim ya da tulum olsun ilk zamanlar kakalari cok sulu oluyor cikma vs oluyor. Ne olur ne olmaz. Bir kac penye battaniye olsun yaninizda sut kusabiliyorlar.

Canim meme ucu kremi gerekli bence. Cunku ilk gunler zaten aciyor hatta kaniyor. Benim oyle olmustu. Ucu hep kanadi yara oldu. Sonra alistikca gecti. İlk on gun sikinti zaten memede. Yani ben de oyle olmustu cevremdeki herkesde de oldu

Çok güzel bilgiler hepsini bir değerlendireceğim

Yaa tesekkur ederim yorumunuz icin. Bir kizim var 10 yasinda kiz olursa daha iyi anlasirlar gibi hissediyorum ama erkek cocugum da yok o da guzel olur. ikisinin da gonlumde yeri var. Rabbim hepimizinkini saglikla versin
Benimde oğlum var 10 yaşında. Aynı sizin gibi düşünüyorum hiçç cinsiyeti şu olsun demedim her ikisini de çok isterim

Ben oğlumda o kadar uzun süre gogus yarasi çektim ki ilk alacağı zaman eşim önüme sehpa koyardı ve ilk aldigi zaman tekme atardım acimdan o derece yani.sag gogsumun ucunun yarısı koptu bile.oglumun yadigarı yarım göğüs ucu yaşıyorum o yüzden ne kadar tedbir varsa şimdiden araştırıyorum.esimin aklıma ilk gelende o yine aynısı olur mu diye çünkü onada tekme atmisligim var açıdan.Agustos da kıyafet bakımından tecrübesinin oğlum Ocak doğumlu olduğu için çok kolaydı hava soğuk sar sarmala.ama bunda nasıl olacak bilmiyorum hava durumu biraz zorlayabilir ne giyindirecegimiz konusunda.bu arada aklınızda bulunsun tahin yağı göğüs ucu yarasına çok iyi geliyor.ben bunu malesef geç öğrendim ve yaptıktan sonra geçmişti.

Kızlar ben de sürekli havuç yer oldum bu nasıl aşermedirsanırım turuncu kafa tatlış bir bebişim olacak bu gidişleparti yırumlarını okudumda 10 yaşında oğlum var henüz söylemesik cinsiyetini öğrwnince balonla eve gelip söylicem çok şaşırcak eminimki. Parti gibi değilde babası ben oğluşum yeterli.. Okadar özeniyorduki her balon patlatanı görünce anne biz ne zaman öğrenicez der dururdu çok büyük süpriz olur oğluşuma diye düşümdüğümden bu şekilde yaparım diye planlıyorum. Allah sağlık versin inşallah

Yaaâ bende havuç yiyorum dewamli benimde oğlum 10 yaşında daha söylemedik.

Aa tahin yagini not edeyim bir yere. Benim kizim haziran dogumluydu. İncecik iclik zibinlar var baya ince asagiya ekledim agustosta onlari giydiririm diye dusunuyorum cunku yeni dogmus bebek atletle duramaz usur derler belki bir aylik oldugunda ama o zaman da yavas yavas bahar geliyor bizim agustos sonu gorunuyor cunku

Eklentiler

• IMG_1592.jpeg
    60,5 KB · Görüntüleme: 30
Benim arkadasimnkisa filan düşünme çocuğa Ağustos da olsa onlar usuyecek diyor uzun kollu penye zıbın al dedi

Tek hatırladığım yenidoğan takımı çok geniş aşırı parçalılar lazım olmuyor, 0-3 aylıklar çok çabuk küçülüyor. Daha çok 3-6 ve 6-9 aylıkları kullandığımı hatırlıyorum. Başta çok fazla 0-3 aylık almamakta fayda var bence.

Oğlum da ağustos doğumlu çok ince giydirdim hep. Fermuarlı şeyleri uzun süre giydirmemiştim ben belki rahatsız eder diye çıtçıtlıydı tüm kıyafetleri. müslin örtü çok kullanmıştım hatta büyük aldıklarım çok kullanışlı oldu yıllarca denizde havlu diye bile kullandım

Benim en ama en para verdiğime helal olsun dediğim süt sağma pompasıydı. Sütüm başta azdı o sayede çok arttı tabi oğlum da iştahlıydı süt konusunda onun da etkisi oldu.

Çok fazla olması da bence insanın kafasını karıştırıyor inşallah sağlıkla gelsin o zamanlar da çantalarımızı yapalım beraber

Puset almam lazım benim de birisine vermiştim, ben o alengirli bebek arabalarını hiç kullamamıştım sonradan puseti verince baston aldık o hala duruyor.
Şimdi pusetle kullanacağım bir şey almam varsa önerisi olan sevinirim. Büyüyünce biraz bastona geçerim yine o candır

Benim arkadasimnkisa filan düşünme çocuğa Ağustos da olsa onlar usuyecek diyor uzun kollu penye zıbın al dedi
Üşenmedim gittim gerilere 3 günlükmüş burada 8 ağustos doğumlu içine çıtçıtlı atlet üstüne bu ince uzun kollu tulumlardan en çok giydirmişim.niye böyle yazık duruyor bu çocuk demeyin uyuduysa bırakıp kaçmışımdır

Ekleme: fotoyu atınca hatırladım emzirme yastığı çok kullanmıştım baya yoldaşım olmuştu

Eklentiler

• IMG_3791.jpeg
    191,6 KB · Görüntüleme: 26
Oyyyy sarı civciv

Yaaaa bebisss emzirme yastigi ben kullanmamistim. Bu sefer kamerali telsiz ve emzirme yastigi bir de gumus gogus ucu alacagim mutlaka. En cok eksikligini hissettigim seylerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…