Benimde var gebeliğin başından beri hemdeBenimde çenemde ve alnımda hiç çıkmayan sivilceler çıkıyor 2 haftadırbebişi erkek hissediyorum bide hem erkek hem güzelliğimden çalıyosa kalbimi kırar
Kız bebek çok istiyorum tabi en önemlisi sağlıklı olsun yeter ama gönlümde hep kız varBenimde var gebeliğin başından beri hemde2 haftadır azaldı gibi kız çirkinleştirir derler ama
Benimde çenemde ve alnımda hiç çıkmayan sivilceler çıkıyor 2 haftadırbebişi erkek hissediyorum bide hem erkek hem güzelliğimden çalıyosa kalbimi kırar
Benimde sivilcem çıkıyor ve ben ergenliğim dahil hiç sivilcem olmadı. Yanaklarımda izler olduBenimde var gebeliğin başından beri hemde2 haftadır azaldı gibi kız çirkinleştirir derler ama
Ay bende de var sivilce. Çıkıyor sönüyor yine çıkıuor. Hatta uçuk çıkarmıştım 6.hftada falan şimdi sanrıım yine aynı yerde uçuk çıkıuorBenimde çenemde ve alnımda hiç çıkmayan sivilceler çıkıyor 2 haftadırbebişi erkek hissediyorum bide hem erkek hem güzelliğimden çalıyosa kalbimi kırar
Tabi gebelikte bunu geçirmek tehlikeli çocuk için, Allah korusun. Kediler hiç dışarı çıkmasa da parazit aşılarını düzenli yaptırmak gerekiyor. Biz bu hafta sonu veterine götürünce toxo hiç bulaşmış mı diye baktı onlara da bulaşmamış hiç. Bir kedim 10 gün kaybolmuştu geçen sene sonra bulduk ben de ondan çekiniyordum.Doktorum evde kedi var mi diye sordu bana, var diyince kan alip teste bakalim dedi. Tokxoplamose bizim icin drgil de bebek icin tehlikeli olabiliyormus, oyle dedi. Birde artik kedi kumu temizlemek yasak dedi.
Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah gönlündekini versinKız bebek çok istiyorum tabi en önemlisi sağlıklı olsun yeter ama gönlümde hep kız varherkes sende tam erkek annesi tipi var diyor o nasıl oluyorsa bebde rüyamda sürekli güzel erkek bebekler görüyorum hayırlısı
Benimde aynı ya demekki normal mişBenimde sivilcem çıkıyor ve ben ergenliğim dahil hiç sivilcem olmadı. Yanaklarımda izler oldu
Aynı şeyi ben de araştırıyorum listelerde çok fazla şey yazıyor, acaba hepsine ihtiyaç olacak mı diye düşünmeden edemiyorumKızlar bu arada daha çok erken biliyorum ama aramızdaki tecrübeli arkadaşlar hatırladığı kadarıyla bir alışveriş listesi yazarsa mükemmel olurmesela kaç tane yenidoğan zıbını? Uzun kollu mu kısa kollu mu lazım? Çıtçıtlı mı fermuarlı mı daha işlevsel? 0-3 ay kaç tane ne alınmalı? Malum temmuz ağustos bebekleri olacaklar hayırlısıyla etrafımda da bebekli arkadaşlarım olmadığı için bunları öğrenmek çok zor oluyor benim için
Evet 2 valizle gideni bile gördüm gerçekten bu kadar gerek var mı diye düşünmeden edemiyorumAynı şeyi ben de araştırıyorum listelerde çok fazla şey yazıyor, acaba hepsine ihtiyaç olacak mı diye düşünmeden edemiyorumhastane çantası hazırlarken bile o kadar abartanlar var ki gözüm korkuyor.
Aynı şeyi ben de araştırıyorum listelerde çok fazla şey yazıyor, acaba hepsine ihtiyaç olacak mı diye düşünmeden edemiyorumhastane çantası hazırlarken bile o kadar abartanlar var ki gözüm korkuyor.
Mahmutpaşa Eminönü tarafında bi mağaza varmış. Ne ihtiyacın varsa çıkarıyomuş bebek arabasından burun aspiratörüne. Uygun fiyatlıymış ve kalite fena değilmiş. 20 bine aldı bi tanıdık ne varsa ihtiyaç. 1 ay kala gider yüklenir geliriz diyoruzKızlar bu arada daha çok erken biliyorum ama aramızdaki tecrübeli arkadaşlar hatırladığı kadarıyla bir alışveriş listesi yazarsa mükemmel olurmesela kaç tane yenidoğan zıbını? Uzun kollu mu kısa kollu mu lazım? Çıtçıtlı mı fermuarlı mı daha işlevsel? 0-3 ay kaç tane ne alınmalı? Malum temmuz ağustos bebekleri olacaklar hayırlısıyla etrafımda da bebekli arkadaşlarım olmadığı için bunları öğrenmek çok zor oluyor benim için
Yine bana en mantıklı gelen hastane çantası şu oldu.Evet 2 valizle gideni bile gördüm gerçekten bu kadar gerek var mı diye düşünmeden edemiyorum
Kızlar bu arada daha çok erken biliyorum ama aramızdaki tecrübeli arkadaşlar hatırladığı kadarıyla bir alışveriş listesi yazarsa mükemmel olurmesela kaç tane yenidoğan zıbını? Uzun kollu mu kısa kollu mu lazım? Çıtçıtlı mı fermuarlı mı daha işlevsel? 0-3 ay kaç tane ne alınmalı? Malum temmuz ağustos bebekleri olacaklar hayırlısıyla etrafımda da bebekli arkadaşlarım olmadığı için bunları öğrenmek çok zor oluyor benim için
Selamlar, benim arkadaşım ağustos doğurduAynı şeyi ben de araştırıyorum listelerde çok fazla şey yazıyor, acaba hepsine ihtiyaç olacak mı diye düşünmeden edemiyorumhastane çantası hazırlarken bile o kadar abartanlar var ki gözüm korkuyor.
O-3 ay ben almamistim 3-6 ve 6-9 almistim daha ziyade. İlk aylar cok ustleri batiyor. O zamanlar kurutma makinem yoktu, kargolar bu kadar hizli gelmiyordu hep lazim oluyordu. Penye battaniye cok lazim oluyordu. Suslu puslu takimlar mini kotlar vs ileri zamanlara saklamak lazim hevesi onlar pek kullanilmiyor ilk aylarda. Citcitli daha rahat etmistim ben. Zibinlarda kruvaze olanlar kafasindan gecmedigi icin cok daha kolay oluyor.Kızlar bu arada daha çok erken biliyorum ama aramızdaki tecrübeli arkadaşlar hatırladığı kadarıyla bir alışveriş listesi yazarsa mükemmel olurmesela kaç tane yenidoğan zıbını? Uzun kollu mu kısa kollu mu lazım? Çıtçıtlı mı fermuarlı mı daha işlevsel? 0-3 ay kaç tane ne alınmalı? Malum temmuz ağustos bebekleri olacaklar hayırlısıyla etrafımda da bebekli arkadaşlarım olmadığı için bunları öğrenmek çok zor oluyor benim için
Ben de 10 sene corabina kadar sakladim 3/4 ay once tasindik yerim olmadigi icin vermek zorunda kaldim ve supriz hamilelikMahmutpaşa Eminönü tarafında bi mağaza varmış. Ne ihtiyacın varsa çıkarıyomuş bebek arabasından burun aspiratörüne. Uygun fiyatlıymış ve kalite fena değilmiş. 20 bine aldı bi tanıdık ne varsa ihtiyaç. 1 ay kala gider yüklenir geliriz diyoruzTabi elerim birkaç ürünü. Oğlumdan sadece oto koltuk ve elektrikli süt sağma makinesi kaldı. Herşeyi sıfır baştan alıcam. Tam adını öğreneyim mağazanın yazarım burdan
Evet çok bir şeyblöaya gerekmiyor gerçekten en mesela bu listeden silikon meme ucunu ve meme ucu kremini de çıkarırımYine bana en mantıklı gelen hastane çantası şu oldu.
Anne için:
Depend emici külot/ped, silikon göğüs ucu ve göğüs ucu kremi, iki takım pijama, sabahlık, iç çamaşırı, çorap, terlik, bakım malzemeleri (şampuan vs)
Anne için emzirme sütyeni bence hiç gerek olmayan bir şey. Neden sütyen takmak zorundayım ki? Hastaneye eşimden başka kimse gelmesin zaten. Bir de sütyen takamam. Memelere özgürlük. Makyaj yapabileceğini sanmıyorum ama bi ruj bi rimel belki alırım. Sağım pompası vs bence psikolojik olarak kötü etkiliyor anneyi. Ben almayı düşünmüyorum. Bebek zaten emdikçe süt geliyor. Ha olur da neme ucu çıkmazsa silikon uç yarayabilir. Ateşölçer, tırnak makası falan alanlar var. Arkadaşlar hastanedesiniz, ne ateş ölçeri? Oldu olacak tansiyon aleti de alınzaten hastaneye gelirken ne giydiysem çıkarken de aynı kıyafeti giymeyi düşünüyorum. Olur da başka bir ihtiyaç olursa birileri evden alır gelir.
Bebek için:
Bebek bezi, 3 takım (zıbın, altüst patikli ve eldivenli takım, bere), bebek bezi. 2 pamuklu battaniye, ağız mendili, ıslak mendil veya pamuk tercihe göre.
Bebek için de pişim kremi falan koyuyorlar. Bence saçma ama illa bebişin poposu doğar doğmaz pişik olursa hastanenin karşısındaki eczanelerden alırız bir tane. Emzik biberon hiç almak istemiyorum çünkü nasılsa emzik, biberon var diye düşünüp memeden vazgeçmek istemiyorum. Zaten yenidoğan bebeğe emzik vermek ne kadar mantıklı?
Bebişi koynuma alıp ağzını memeye dayayıp hastaneden çıkana kadar izlemek istiyorum. Ne süs püs ne başka bir şey umrumda değilbabadan başka biri gelsin de istemiyorum. Bunların yeterli olacağına inanıyorum belki ufak tefek bir iki ekleme daha yapılır. Ama özet olarak böyle sanırım
Ekleme: pişik kremini önlem için kullanıyormuş anneler. Olabilir bunu bir düşünürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?