Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    16
Benimde çenemde ve alnımda hiç çıkmayan sivilceler çıkıyor 2 haftadır bebişi erkek hissediyorum bide hem erkek hem güzelliğimden çalıyosa kalbimi kırar

Benimde var gebeliğin başından beri hemde 2 haftadır azaldı gibi kız çirkinleştirir derler ama
Kız bebek çok istiyorum tabi en önemlisi sağlıklı olsun yeter ama gönlümde hep kız var herkes sende tam erkek annesi tipi var diyor o nasıl oluyorsa bebde rüyamda sürekli güzel erkek bebekler görüyorum hayırlısı

Benimde çenemde ve alnımda hiç çıkmayan sivilceler çıkıyor 2 haftadır bebişi erkek hissediyorum bide hem erkek hem güzelliğimden çalıyosa kalbimi kırar
Benimde var gebeliğin başından beri hemde 2 haftadır azaldı gibi kız çirkinleştirir derler ama
Benimde sivilcem çıkıyor ve ben ergenliğim dahil hiç sivilcem olmadı. Yanaklarımda izler oldu

Ay bende de var sivilce. Çıkıyor sönüyor yine çıkıuor. Hatta uçuk çıkarmıştım 6.hftada falan şimdi sanrıım yine aynı yerde uçuk çıkıuor

Doktorum evde kedi var mi diye sordu bana, var diyince kan alip teste bakalim dedi. Tokxoplamose bizim icin drgil de bebek icin tehlikeli olabiliyormus, oyle dedi. Birde artik kedi kumu temizlemek yasak dedi.
Tabi gebelikte bunu geçirmek tehlikeli çocuk için, Allah korusun. Kediler hiç dışarı çıkmasa da parazit aşılarını düzenli yaptırmak gerekiyor. Biz bu hafta sonu veterine götürünce toxo hiç bulaşmış mı diye baktı onlara da bulaşmamış hiç. Bir kedim 10 gün kaybolmuştu geçen sene sonra bulduk ben de ondan çekiniyordum.

Kedileri dışarı çıkarmamamkta da fayda var.Ama eve gelen eşyaları falan yalayıp da bulaşabiliyormuş.

Tedbir amaçlı gebelikte kum temizlememek gerekiyor. Bir de ben hiç dayanamam ama sokaktakilere de bu süreçte ellemiyorum

Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah gönlündekini versin
Ben bişey hissetmiyorum önceden hep erkek isterdim ama zor sahip olunca sağlıklı olsun yeterki hiç önemli değil cinsiyeti banada erkek diyolar genelde

Evde kedim var gerci babam el koydu aylardir köyde babamla yasiyor fakat atkadaslar ev kedileri normal mama ile beslendigi surece toxoplazma olma ihtimali cok dusuk. Ben babam geldikce kedinin kumunu o temizledi ama ben de ne olur olmaz diye maske ve eldivenle aldim. Acikcasi cok sokak kedilerine temas etmiyorum su sira. Anormal onlemler de almadim. Bence tedbirli ama hayatinizi asiri kisitlayici dvranmayin derim. Ve halsizlikten bayginlik gecirdigim bir gunden selam olsun.

Kızlar bu arada daha çok erken biliyorum ama aramızdaki tecrübeli arkadaşlar hatırladığı kadarıyla bir alışveriş listesi yazarsa mükemmel olur mesela kaç tane yenidoğan zıbını? Uzun kollu mu kısa kollu mu lazım? Çıtçıtlı mı fermuarlı mı daha işlevsel? 0-3 ay kaç tane ne alınmalı? Malum temmuz ağustos bebekleri olacaklar hayırlısıyla etrafımda da bebekli arkadaşlarım olmadığı için bunları öğrenmek çok zor oluyor benim için

Aynı şeyi ben de araştırıyorum listelerde çok fazla şey yazıyor, acaba hepsine ihtiyaç olacak mı diye düşünmeden edemiyorum hastane çantası hazırlarken bile o kadar abartanlar var ki gözüm korkuyor.

Evet 2 valizle gideni bile gördüm gerçekten bu kadar gerek var mı diye düşünmeden edemiyorum

Mahmutpaşa Eminönü tarafında bi mağaza varmış. Ne ihtiyacın varsa çıkarıyomuş bebek arabasından burun aspiratörüne. Uygun fiyatlıymış ve kalite fena değilmiş. 20 bine aldı bi tanıdık ne varsa ihtiyaç. 1 ay kala gider yüklenir geliriz diyoruz Tabi elerim birkaç ürünü. Oğlumdan sadece oto koltuk ve elektrikli süt sağma makinesi kaldı. Herşeyi sıfır baştan alıcam. Tam adını öğreneyim mağazanın yazarım burdan

Evet 2 valizle gideni bile gördüm gerçekten bu kadar gerek var mı diye düşünmeden edemiyorum
Yine bana en mantıklı gelen hastane çantası şu oldu.
Anne için:
Depend emici külot/ped, silikon göğüs ucu ve göğüs ucu kremi, iki takım pijama, sabahlık, iç çamaşırı, çorap, terlik, bakım malzemeleri (şampuan vs)

Anne için emzirme sütyeni bence hiç gerek olmayan bir şey. Neden sütyen takmak zorundayım ki? Hastaneye eşimden başka kimse gelmesin zaten. Bir de sütyen takamam. Memelere özgürlük. Makyaj yapabileceğini sanmıyorum ama bi ruj bi rimel belki alırım. Sağım pompası vs bence psikolojik olarak kötü etkiliyor anneyi. Ben almayı düşünmüyorum. Bebek zaten emdikçe süt geliyor. Ha olur da neme ucu çıkmazsa silikon uç yarayabilir. Ateşölçer, tırnak makası falan alanlar var. Arkadaşlar hastanedesiniz, ne ateş ölçeri? Oldu olacak tansiyon aleti de alın zaten hastaneye gelirken ne giydiysem çıkarken de aynı kıyafeti giymeyi düşünüyorum. Olur da başka bir ihtiyaç olursa birileri evden alır gelir.

Bebek için:
Bebek bezi, 3 takım (zıbın, altüst patikli ve eldivenli takım, bere), bebek bezi. 2 pamuklu battaniye, ağız mendili, ıslak mendil veya pamuk tercihe göre.

Bebek için de pişim kremi falan koyuyorlar. Bence saçma ama illa bebişin poposu doğar doğmaz pişik olursa hastanenin karşısındaki eczanelerden alırız bir tane. Emzik biberon hiç almak istemiyorum çünkü nasılsa emzik, biberon var diye düşünüp memeden vazgeçmek istemiyorum. Zaten yenidoğan bebeğe emzik vermek ne kadar mantıklı?

Bebişi koynuma alıp ağzını memeye dayayıp hastaneden çıkana kadar izlemek istiyorum. Ne süs püs ne başka bir şey umrumda değil babadan başka biri gelsin de istemiyorum. Bunların yeterli olacağına inanıyorum belki ufak tefek bir iki ekleme daha yapılır. Ama özet olarak böyle sanırım

Ekleme: pişik kremini önlem için kullanıyormuş anneler. Olabilir bunu bir düşünürüm

Son düzenleme:
Selamlar, benim arkadaşım ağustos doğurdu büyük şansım o. Ona soruyorum her şeyi. Bir tane tam hastane çıkışı bir tane 5 parçalı alsan yeter dedi. Geri kalan alacaklarında 0-3 aylık alabilirsin dedi. Birde genelde askılı zıbın veya kısalık zıbın giyiniyormuş onun üstüne kısa şort ve üst gibi ince şeyler çünkü çok sıcak oluyor ama daha detay açıkçası konuşmadık sadece çabuk büyüyor 0-3 3-6 ay -almak daha mantıkı dedi

Alışveriş konusu o kadar kişisel ki kızlar kiminin elinaysğı olan şeyi diğeri hiç kullanmıyor. Ekonomi de böyle olumca stoklam ihtiyacını çok iyi anlıyorum ama ben şimdiki aklım olsa şöylenuaparım. Bebeğin yatacağı yerimayarlarım (oda yapmama çünkü bir yıl zaten yanımızda yatıyorlar) anne yanı beşik olur, reflü yatağıdır onunyarlarım. Mevsime göre yenindoğan 5-6 zıbın ihtiyaç olursa daha sonra alınır bebeğin düEnine göre,benim olmazsa olmaIm sling / kanguru gibi babywearing araçları termometre ev için ve bebek için. Ben hiç biberon emzik almadım hiç de ihtiyaç olmadı çok şükür. İhtiyaç olursa alırım demiştim. Küvet ya da duş için aparat. Ve oto koltuğu bunlar temel en elzem olmazsa olma olanlar ha bir de bebek bezi çok abartmadan alın kaç kilo doğacağı doğumdan sonra ne kadar sürede ne kadar kilo alacağı belli olmuyor çünkü. Geri kalanını uavaşnusvaş ihtiyaç oldukça alınabilir şeyler

Bunun yanında hatırladığım kadarıyla şubat aylarında ebenek te şubat indirimleri okuyor. Büyük eşyalar için de onu beklemek mantıklı olabilir

O-3 ay ben almamistim 3-6 ve 6-9 almistim daha ziyade. İlk aylar cok ustleri batiyor. O zamanlar kurutma makinem yoktu, kargolar bu kadar hizli gelmiyordu hep lazim oluyordu. Penye battaniye cok lazim oluyordu. Suslu puslu takimlar mini kotlar vs ileri zamanlara saklamak lazim hevesi onlar pek kullanilmiyor ilk aylarda. Citcitli daha rahat etmistim ben. Zibinlarda kruvaze olanlar kafasindan gecmedigi icin cok daha kolay oluyor.

Ben de 10 sene corabina kadar sakladim 3/4 ay once tasindik yerim olmadigi icin vermek zorunda kaldim ve supriz hamilelik ben o hana gitmistim. Guzel bir han fiyatlar o zamanlar cok farkli gelmemisti ama tabi on sene gecti su an epey fark olabilir

Evet çok bir şeyblöaya gerekmiyor gerçekten en mesela bu listeden silikon meme ucunu ve meme ucu kremini de çıkarırım onlar da ihtiyaç halinde daha sonra alınabilir. İlk 10 gün hassasiyet normal bebek memeyi doğru kavradığı sürece yara olmaz zaten. Hemennhastanede ihtiyaç olacak iki şey değil. Ama tabi çokmyernkaplayan şeylerinde değil almak isteyen alabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…