- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
-
- Konu Sahibi sacibelinde
- #23.701
Ben hayattan (toksik ilişki ve arkadaşlar) darbe yiye yiye anca 27 yaşımda tam bahsettiğin hayat felsefesine geldim , kafam rahat gönlüm rahat. İnsan kendine daha çok güvenip daha güçlü hissediyor gerçektenKızlar bugün birtakım işlerim olunca pek yazamadım. Görüyorum ki destek görmediği için üzülenler var, bunun sebebi beklentiye girmek. Beklentiyi ne kadar az tutarsanız o kadar az üzülürsünüz. Bazen kendi başına bir şeylerle başa çıkabilmenin hazzı bir başka.
28 haftalıkken hastaneye yattığımı kimse bilmiyordu ve geçen yakın bir arkadaşımla konuşurken anlattım. Bana ne kadar ketum olduğumu söyledi. Ben olsam Amerika'daki arkadaşlarıma kadar haber verirdim dediÇocuklarımız aynı yaşta ve arkadaş. Bize bırakabilirdin kızını dedi,eşin gelir senle dururdu dedi.
Evimize taşınırken kızım küçüktü ve eşimin işe gitmesi gerekiyordu. Küçük bir çocukla hem inşaat pisliği temizleyip, hem de ev yerleştirdim yine kimseyi çağırmadım. İstesem yardıma gelecek insanlar vardı ama kendim yapmayı tercih ettim. Bir şeylerle başa çıkabilmek, bunu ben başardım demek hoşuma gidiyor. Siz de kimselere muhtaç değilsiniz, hepiniz her şeyi başarabilirsiniz. Kendi gücünüzü asla küçümsemeyin!
Evde hayvan yoksa, hayvan besleTetanoz aşısı 2. dozu ile yine yıktı beni, kolum ağırıyo halsizlik baş ağrısı cabası. En ufak ölü bile olsa virüs, bakteri beni yıkıyor kızlar ne yapmam lazım sizce bağışıklık için tavsiyelere açığım
vallahi el oğlu ama ne varsa kocalarda varmış ben de onu anladım şu 5-6 ayda. hamileliklerde en büyük destekçi eş oluyormuş. her şeyin üstesinden gelirsin evel Allah. hiç canını sıkma, hırslanma da. dediğim gibi beklentini sıfırla herkese karşı ve kendine güven. bunları başarabilecek güçteyiz çok şükür, kimseye muhtaç değiliz.Ben de umursamak istemiyorum ama hormonlardan mı nedense ara ara bir bilenme hırslanma geliyoannem ilk dogumumda da gelememişti kendisi çok rahatsız wcye zorla gidiyor. Bundada gelmeyecek. Herşeyde peşinden koştuğun kız kardeşi ihtiyacın oldugunda sana sırt döndüğünde insan gerçekten üzülüyor. Neyse kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış hesabı bende bu günleri asla unutmucam doğumda ve sonrasında bana eşim bakacak. 1+1 suit oda tutup diğer çocuğumu da yanımda götüreceğim.
Kız elin oğlu dediğin, karnımızdakilerin babası. Meryem Ana olmadığımıza göre içimizdeki kendi kendine oluşmadıvallahi el oğlu ama ne varsa kocalarda varmış ben de onu anladım şu 5-6 ayda. hamileliklerde en büyük destekçi eş oluyormuş. her şeyin üstesinden gelirsin evel Allah. hiç canını sıkma, hırslanma da. dediğim gibi beklentini sıfırla herkese karşı ve kendine güven. bunları başarabilecek güçteyiz çok şükür, kimseye muhtaç değiliz.
Ayy güzel olurdu aslında bi kediEvde hayvan yoksa, hayvan besle
Bende tam olarak böyleyim yıllardır. Kendi ailem (2 erkek kardeşim ve babam) çok uzaktalar. Eşimin ailesi ise çok yakın oturuyor. Bir şeyleri tek başına başarmanın hazzina bir kere ulaşınca ise insan kimsenin desteğini istemiyor. Çünkü insanlar değişir. Şuan belki 30. Evimde oturuyorum son 15 senedir taşınma işlerimi hep tek başıma hallettim(1 tanesi hariç) gayet de keyifli oldu. Doğum için ise sadece eşimi yanımda istiyorum herkesin bildiği üzereKızlar bugün birtakım işlerim olunca pek yazamadım. Görüyorum ki destek görmediği için üzülenler var, bunun sebebi beklentiye girmek. Beklentiyi ne kadar az tutarsanız o kadar az üzülürsünüz. Bazen kendi başına bir şeylerle başa çıkabilmenin hazzı bir başka.
28 haftalıkken hastaneye yattığımı kimse bilmiyordu ve geçen yakın bir arkadaşımla konuşurken anlattım. Bana ne kadar ketum olduğumu söyledi. Ben olsam Amerika'daki arkadaşlarıma kadar haber verirdim dediÇocuklarımız aynı yaşta ve arkadaş. Bize bırakabilirdin kızını dedi,eşin gelir senle dururdu dedi.
Evimize taşınırken kızım küçüktü ve eşimin işe gitmesi gerekiyordu. Küçük bir çocukla hem inşaat pisliği temizleyip, hem de ev yerleştirdim yine kimseyi çağırmadım. İstesem yardıma gelecek insanlar vardı ama kendim yapmayı tercih ettim. Bir şeylerle başa çıkabilmek, bunu ben başardım demek hoşuma gidiyor. Siz de kimselere muhtaç değilsiniz, hepiniz her şeyi başarabilirsiniz. Kendi gücünüzü asla küçümsemeyin!
Sadece senin değil, doğacak çocuğunun da bağışıklığı kurtulur. Ama lütfen bakabilecek ve başkalarına sahiplendirmeyecekseniz sahiplenin. Onlar da bizim gibi can. Biz insan formundayız, onlar hayvan. Bizdeki duygular onlarda da fazlasıyla var. Kararınızı ona göre verin.Ayy güzel olurdu aslında bi kedieşime bu konuyu açayım
En güzeli canım, umarım doğumunda korktukların başına gelmez. Seni fazlasıyla anlıyorum ve destekliyorum. Her şeyin istediğin gibi olmasını diliyorumBende tam olarak böyleyim yıllardır. Kendi ailem (2 erkek kardeşim ve babam) çok uzaktalar. Eşimin ailesi ise çok yakın oturuyor. Bir şeyleri tek başına başarmanın hazzina bir kere ulaşınca ise insan kimsenin desteğini istemiyor. Çünkü insanlar değişir. Şuan belki 30. Evimde oturuyorum son 15 senedir taşınma işlerimi hep tek başıma hallettim(1 tanesi hariç) gayet de keyifli oldu. Doğum için ise sadece eşimi yanımda istiyorum herkesin bildiği üzerebazen insana faydası olacak insanların bile daha çok zararı oluyor. Bu evden bir önceki tasinmamda kayınvalideme gelmeyin dememe rağmen dinlemeyip gelmiş ve bana daha çok iş cikarmisti. Bunu nereye koyayım şunu nasıl yapayım soruları gittikten sonra ise her şeyi baştan yerleştirmek zorunda kaldım. Hiçbir taşınma işim bu kadar uzamamisti ve ertesi gün çalışmak zorundaydım. Eşime güzel güzel anlatinca o da hak verdi. Ek olarak insan onca işinin arasında rahat rahat şort atlet giyip işlerini halletmek istiyor biri yanındayken o kadar rahat olmuyor. Doğum da benzer bir süreç aslında benim mahremiyete ihtiyacım var. Ev mi kirlendi şu mu oldu düşünmek istemiyorum gerekirse evimi b.k götürebilir tek isteğim biraz huzur ve anın keyfini çıkarmak eşimle yavrumla birlikte
Çok şükür iki tarafla da sıkıntısı olmayan sonsuz destek gören biri olarak çekirdek ailenin keyfi hiç bişeyde yok ki canım. İstediği kadar destekçi olsunlar varolsunlar ama evime girip kocam çocuğum (hatta artık çocuklarım) birde kedi oğlum o dört duvar arası çok daha başka bişey benim için. Bence öyle de olmalıvallahi el oğlu ama ne varsa kocalarda varmış ben de onu anladım şu 5-6 ayda. hamileliklerde en büyük destekçi eş oluyormuş. her şeyin üstesinden gelirsin evel Allah. hiç canını sıkma, hırslanma da. dediğim gibi beklentini sıfırla herkese karşı ve kendine güven. bunları başarabilecek güçteyiz çok şükür, kimseye muhtaç değiliz.
Benim soylemek istediğim gelsinler bana baksinlar gibi bir beklenti icinde oldugum degildi aslinda. Yanlış anlasıldım. Ama her anında yanında oldugun elinde buyuttugun ( aramızda 12 yaş var) kardeşinin ortada elle tutulur sebep yokken senin en hassas döneminde arayıp sormaması, seni yada yeğenini merak etmemesi canımı sıkan. Yoksa ilk doğumdada kendi kendime ve bebeğime baktım ilk yürüdüğüm andan itibarenKızlar bugün birtakım işlerim olunca pek yazamadım. Görüyorum ki destek görmediği için üzülenler var, bunun sebebi beklentiye girmek. Beklentiyi ne kadar az tutarsanız o kadar az üzülürsünüz. Bazen kendi başına bir şeylerle başa çıkabilmenin hazzı bir başka.
Eğer çok kafana takıyorsan dra git canım. Bişey yoktur inşallahKızlar Kızlar Kızlar çok acil bir şey sorcm iki üç yak8nm gördü karınn çok düşmüş dediler bir haftaya dogurursun bak dediler gerçekten de karnım düşmüş dünden yana baya bacak aramda
Düşmüş olabilir de 1 haftaya doğuracaksın diye fala bakmasalar keşkeKızlar Kızlar Kızlar çok acil bir şey sorcm iki üç yak8nm gördü karınn çok düşmüş dediler bir haftaya dogurursun bak dediler gerçekten de karnım düşmüş dünden yana baya bacak aramda
Yok canım asla yanlış anlamadım. Benim de ablamla arada 12 yaş var, ilgiliyizdir birbirimizle. Seni anlıyorum ama belki genç olduğu için düşünememiştir. Ablam hamileyken gençtim, aklımın ucundan geçmezdi hamilelik zorlukları ve ben de ilgilenmedim o yüzden. Şimdiki aklım olsa yapmazdım, gençliğine ver. O kafa çok ayrı bir kafaBenim soylemek istediğim gelsinler bana baksinlar gibi bir beklenti icinde oldugum degildi aslinda. Yanlış anlasıldım. Ama her anında yanında oldugun elinde buyuttugun ( aramızda 12 yaş var) kardeşinin ortada elle tutulur sebep yokken senin en hassas döneminde arayıp sormaması, seni yada yeğenini merak etmemesi canımı sıkan. Yoksa ilk doğumdada kendi kendime ve bebeğime baktım ilk yürüdüğüm andan itibaren
Ne de çok biliyorlarKızlar Kızlar Kızlar çok acil bir şey sorcm iki üç yak8nm gördü karınn çok düşmüş dediler bir haftaya dogurursun bak dediler gerçekten de karnım düşmüş dünden yana baya bacak aramda
O patron gelmesin bayram öncesi yaaaaa lütfen daha cok küçükDüşmüş olabilir de 1 haftaya doğuracaksın diye fala bakmasalar keşke
Kanala yerleşiyor olabilir miden biraz daha rahatlar da kesin doğuracaksın diyemez kimse doktor bile diyemez tatlım belki 5 hafta sonra doğuracaksın hiç belli olmaz patron karnındaki
Düşmüş olabilir de 1 haftaya doğuracaksın diye fala bakmasalar keşke
Kanala yerleşiyor olabilir miden biraz daha rahatlar da kesin doğuracaksın diyemez kimse doktor bile diyemez tatlım belki 5 hafta sonra doğuracaksın hiç belli olmaz patron karnındaki