2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
Kızlar ben kızımla oyun grubuna gitmeye başladım. Bizim buradaki sağlık ocaklarında ücretsiz bir açık kreş var. Yaş grubuna göre saatleri var, kocaman bir oyun salonu, oyuncaklar ve eğitmenler de var. İlk çok çekindim ama dün ve bugün gittik. İkimize de çok iyi geldi. Özellikle bebeğimin diğer çocukları ve bebekleri görmesi, iletişim kurması, diğer ebeveynlerle iletişime girmesi açısından çok faydalı. Mart başı kreşe başlayacak o nedenle alıştırma yapıyoruz. Türkiye'de de varsa böyle imkanlar mutlaka faydalanın, çok çok çok tavsiye ediyorum.

Bende düşünüyorum yürümeye başlayınca getirirseniz daha iyi olur dediler daha yürümeye başlamadık, bi yandan da hastalıklar böyle ortamlarda bulaşıyor o yüzden de çekiniyorum

Bende düşünüyorum yürümeye başlayınca getirirseniz daha iyi olur dediler daha yürümeye başlamadık, bi yandan da hastalıklar böyle ortamlarda bulaşıyor o yüzden de çekiniyorum
Benim kızım henüz sürekli yürümüyor, birkaç adım atıyor ve bol bol sıralıyor. Ben de sizin gibi düşünüyordum ama bi cesaret denedim. Ortam emeklemeye de uygun olduğu için çok eğlendi. Hastalıktan ben de çekiniyorum ama son 3 ayda 2 kere uçağa bindik, bol bol her yeri yaladı, sonra tren, her gün -10da dışarıda yürüyüş derken bi tık bağışıklık kazanmıştır inşallah diye umarak götürdüm valla

Keyif alması ve sosyalleşmesi için gerçekten güzel umarım hastalık felan da olmaz düzenli götürürsünüz.
Benim götüreceğim yerdeki eğitmen yürümeye başlayınca getirirseniz daha çok keyif alır ama isterseniz deneyin dedi, benim bebeğimde sıralıyor baya ayağa kalkıyor ama yürüme daha yok cesaret edemiyor sanki adım atmaya gibi bi adım atıyor oturuyor yada düşüyor, ben aslında yürümesini beklemeyim götüreyim bi deneyelim dedim ama aşırı influenza vakası çıkmış korkuyorum bi yandan

Umarım öyle olur. Bizim gittiğimiz direkt bebeklerle ilgilenilen bi yer değil, yani çalışan eğitmenler var ama aktivite yaptırmıyorlar birebir. Genelde bebekler kendileri veya birlikte oynuyor ve gerçekten de büyük bi alan. 0-6 yaş için o nedenle bana yürümemesi bi eksi olarak görünmedi. Türkiye'deki oyun grupları genelde birebir eğitmenin aktivite yaptırdığı şekilde oluyor o nedenle yürümesini bekleyin demiş olabilir haklısınız, vardır bi bildikleri.

O kadar derinden hissettim ki şu mesajı. Bazen kötü anne miyim niye hala tam anlamıyla alışamıyorum diye sorgulıyorum. Şu geçen 1 sene, hayatımın sıfır noktası gibi. İkinci bir hayata başlamışım ve eski hayatımdan hiç bir şey geriye kalmamış gibi. Ne bedenim ne duygularım ne de hayatım aynı. Travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor gibiyim.

Geçenlerde 2025 şubat anneleri kısmına girmiştim bir kaç ay önce. Öyle heyecalı neşeliler ki. Hastane çantasına ne koysak diye düşünüyorlar. O günlerim aklıma geldi. Herşeyden habersiz anne olmayı bekliyordum. Depresyona gireceğimi, stres ve kaygı dolu günlerin beni beklediğini, geceleri hiç bitmeyen ağlama sesi eşliğinfr hiç uyumamanın ne demek olduğunu, sürekli herşeyi koştur koştur yapacağımı hiç kimse söylemedi. Hiç beklemiyordum da. Annemin asla destek olmayacağını da hiç beklemiyordum. Yapayalnız kalacağımı. ben 1 senedir karnıyarık yapamadım ya. Çok severim ama bebekle mümkün değil. Hep en kolay yemekleri yapıyorum hızlı hızlı. Belki yapabilirim ama o kadar alıştım ki hep kısa vakiylerde bişey yapmak zorunda olmaya.

Neyse çok yazdım. Ama bu geçen bir seneyi düşününce oğlumla birlikte, yeni ben’in de doğum yıldönümünü kutlayacağım.

( bu satirlar bebek aglamasi esliginde yazildi, belki biraz depresif olabilir:)

Ben de sizin mesajınızı okurken gözlerim doldu şimdi. Biz bir de yurt dışında yaşıyoruz, Türkiye'de 2.5 ay kaldık bu sonbahar ve bana o kadar iyi geldi ki. Çünkü burada yapayalnızız. Tabii ki arkadaşlarımız var ama günün sonunda aile gibi olmuyor kimse.

Ben de çoğunlukla eski halimi çok özlüyorum. Dümdüz, hiçbir şey yapmadan - düşünmeden oturmak istiyorum mesela, ve bunu suçluluk duymadan yapabilmek imkansız şu an için.
Mesela geçen gün sadece kulaklık takıp birkaç şarkı dinlemek istedim, o kadar uzun zamandır yapmıyordum. Bazen de sabahtan akşama kadar oturup dizi izlediğim günleri özlüyorum, sonra bu koşuşturmacada hepimiz sağlıklıyız işte ne güzel diyip vicdan yapıyorum.

Ben bir süredir terapi alıyorum bu arada, bana çok iyi geldi. Kaygılarım ve endişelerim asla bitmedi ama normalleştirmeyi öğrendim diyeyim.

Kesinlikle ben de anneliğimi kutlayacağım doğum gününde. Hatta mektup yazacağım hem gelecekteki kendime hem de kızıma.

Arada sırtımıza patpat vurup iyisin iyi dememiz gerekiyor :)

3 gün sonra oğlum bir yaşına girecek bir anne olarak gecenin bu saatinde bende biraZ yazmak istedim.Geride biraktigimiz 1 yıl hepimizin yasadiklari aslında birZ eksik biraz fazla ama aynı şeyler.Ve doğum günü için ole guzel şeyler planlamistim ki ilk dogum gunu tum aile yapalım sonra zaten cekirdek aile olarak kutlariz dedim ve pat o hafta oğlum ateslendi enfeksiyon bagisiklik degerleri dusuk hstlerde bulduk kendimizi.2 aylikken yapilan verem aşı yerinden patlamayan ödemden olusan kist,farkli sehirlerde yaptirmak zorunsa kaldigimiz ve hala sonucunu bekledigimiz tahliller.Enseyi karartmayalim dedik hadi dedim diğer hafta yaparız hopp enistemin abisi vefat etti ve yegenlerimin amcasi oldugu icin ertelemek zorunda hissettim.Neyse dedim buyuk bir dogum gunu yapmicam.Eşim ben oğlum bir günde olsa bir yere gidelim ilerde cocuguma anı olarak paylasirim int. Ufak tefek balon sus aldim bu hafta onu planlayalim derken bugün oğlum ateşlendi ve hst sonrasi yuzumuz gulmedi malesef domuz gribi cikti ve 3 gun icinde ates gecmezse hst yatis verdi doktor.Farkli sehirde annemin bugun yapilan tahlillerinde hem bobrek hem karacigerinde kist cikti.Bazen hayat sen plan yaparken dur bakalim napiyorsun diyor ya sana işte bugün tamda o moddayım.Anneligimi kutlucaktim bende kendi dogum gunumden daha hevesliydim cunku ben biliyorum yasadiklarimi.Depresyonlarimi uykusuz gecelerimi bitmeyen gaz sancilarini ve daha bir cok seyi aslinsa buyudukce geride birakmanin sevincini yasiyorken simdi hayat farkli yuzunu gosterdi.ne yazdim neden yazdim bilmiyorym ama annelik net delilik.Ve gercekten ben inaniyorum ki buraya girip vakit geciren yazilanlardan kendi hayatinda kesitler bulan tüm anneler mukemmeldir.Cunku hepimiz evlatlarimiz icin savasiyoruz ve iyiki variz güzel anneler

Olabilir yürürse daha çok keyif alır dedi yaş grubu olarak da ayırmışlar hepsini 12-24 ay grubuna götüreceğim eğer götürürsem, sizin gittiğiniz yer o zaman oyuncaklarla oynanacak oyun alanı gibi galiba etkinlik felan yaptırıyorlar mı peki?

Kızlar ne güzel yazmışsınız hepsine katılıyorum sonuna kadar, bazen gerçekten boş boş oturmayı yataktan çıkmamayı uzun kesintisiz uykular yapmayı çok özlüyorum, aslında bunu dediğim içinde kendimi suçlu hissediyorum bir yandan, oğlum 2 aylıktan 4 aylığa kadar kolik bir bebekti akşamları kesintisiz 1 2 saat ağlardı kucağımda gezdirirdim asla susmuyordu saçlarımı yoluyordum o öyle ağlayınca, ne yapacağımı şaşırıyordum benim için inanılmaz 2 2.5 aylık bir süreçti bebeğim kesintisiz ağlıyor ve asla susmuyordu ve ben hiç bişey yapamıyordum o sakinleşip uyuduktan sonra belki size saçma gelebilir ama saçlarımı yolup ağlıyordum niye böyle ağlıyor ne eksik neyi yapamıyorum vs. diye. Şimdi en azından böyle ağlama krizlerinde oyuncak gösteriyoruz dikkatini dağıtabiliyoruz, o zaman onu da yapamıyorsun sakinleşeceği hiç bişey bulamıyordum 1 2 saat ağlayıp yorgunluktan uyuyordu, benim için en zor süreç o süreçti.
Hepimiz burda hep birbirimize destek olduk, oluyoruz gerçekten bizim de anneliğimizin 1. Yılı kutlu olsun iyi ki varız iyi ki bebeklerimiz var bir gülüşlerini hiç birşeye değişmeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…