• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
Kızlar uyku konusunda bende çok çektim sizi çok iyi anlıyorum. Ama şu bir gerçekmiş desteksiz uyuyan bebekler çok daha uzun ve verimli uyuyorlar. Birde anne sütü ve mamanın etkisi de var tabi. Biz bir süredir gece uykularına desteksiz geçiyoruz ve mama da içiyor tabi öncesinde. Ve uykuları çok daha iyi olmaya başladı. Yani desteksiz derken tam anlamıyla tamamen desteksiz değil yanına yatıp elini sırtına koyuyoruz sadece. Ve buna eşim alıştırdı o yatırınca çok daha hızlı uyuyor bu konu da bence eşlerinizden destek isteyin. Gündüzleri hala sallanarak uyuyoruz onu bir türlü kesemedim her gün deniyorum olmuyor inşallah onu da yoluna koyarsak daha güzel olacak.
Biz hep desteksiz uyuttuk diyebilirim. Gece hiç bölünmeden en fazla 1 kere uyanır gibi olarak sabaha kadar uyuyordu. Benim bebeğimi de eşim uyutuyor. Ama son 1 haftadır inanılmaz bir uyku gerilemesi yaşıyoruz. 8:30 da uyuyor. 1:30 ta uyandı ve hala uyumuyor. Uykusunu almış gibi davranıyor. Ağlıyor. Konuşmaya çalışıyor. Hiç alışık olmadığımız haller geldi çocuğa. Emziği de bıraktırdık ondan mı acaba diyorum. Ya da 1 yaşa geliyoruz o nedenle büyüme atağı gibi bir şey mi anlayamadım.

Kızlar İyi akşamlar. Sizin bebisler benimkinden büyük merak ediyorum bir şey söylediğinizde onu buluyor mu? Mesela kitap nerede dediğimde burnun kulağın nerde vs kafama taktım benimkinde yok
Benimki de yapmıyor. Hatta hiç konuşmamışım gibi dikkat bile etmiyor. Ben de bir ara kafayı takmıştım. Burada ya da başka bir yerde bebeğim şu yapıyor şu kelimeyi söyledi dediköe benim bebeğim niye yapmıyor diye kaygılanıyordum. Otizmden şüpheleniyordum. Ama zamanı gelince hepsini yaptı. Şu an köpekler nerde diyorum. Cama bakıp hav hav diyor. Çünkü ilgi alanı. Ama bir nesne söyleyip nerde desem hiç oralı olmaz. Zamanını bekliyorum.

Back