- 17 Nisan 2023
- 2.031
- 1.557
- 31
Daha iyi bir sistemmiş bence bu sen devlette miydin işbaşı ne zamanBana maaş alınca belli bir miktar para gönderiyor bende ne alacaksam o paradan alıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Daha iyi bir sistemmiş bence bu sen devlette miydin işbaşı ne zamanBana maaş alınca belli bir miktar para gönderiyor bende ne alacaksam o paradan alıyorum
Bence çalışmadan annelik yapmak çoook daha zor. Asıl benim size saygım sonsuz.Bende cocuk olduktan sonra calismayanlardanim ve gercekten cok zor alismak.calisanlara sonsuz saygim var ama ben bebegimin biraz daha buyumesini bekliyecegim
Yani hangisi daha iyi bilemiyoruz ki eskiden çalışıyordum gerçekten çalışırken ev işi yemek temizlik ve çalışma hayatımı zor yürütüyordum şimdi düşünüyorum çocuk eklenecek birde böyle çalışabilir miyim diye gözüm kesmiyor açıkçasıBence çalışmadan annelik yapmak çoook daha zor. Asıl benim size saygım sonsuz.
Şu an ben de ücretsiz izindeyim ve ocakta iş başı yapacağım. 8 aydır maaş almıyorum ve eşimden istiyorum. Başlarda bana da çok zor geldi çünkü mezun olduğumdan beri çalışıyorum ve kendim harcıyordum ama sonra alıştım. Çünkü bütçemizde ayrı gayrı yok, ben maaş alınca ihtiyacım olan kısmı ayırıp ona atarım birikim hesabımız için. Ara ara şakasını da yaparım bak az kaldı senden daha para almayacağım diye.Büyük mebla bir harcama olacaksa zaten önceden de bilgi verirdim şu anda biraz daha dikkat ediyorum tabi ama pek de alacağım şeylerden eksik kaldığımı söyleyemem. Ama çalışan biri için her ne kadar çook iyi olsa da birinden (bu eş bile olsa) para istemek zormuş:)Kızlar bebekle birlikte çalışmayı bırakanlar para konusunu nasıl hallediyorsunuz ? Yani ben bu zamana kadar çalıştım her şeyi hep kendi paramla yaptım o yüzden eşimden para istemek bana garip geliyor eşimde bir yere gideceğim zaman bir şey alacağım zaman falan kredi kartını veriyor ama ben kendimi parasız gibi hissetmeye başladım yani eskiden mesela kullandığım bir parfüm indirime girince hemen alırdım şimdi eşime söylemem lazım kartını verecek falan zoruma gitmeye başladı sizler nasıl yapıyorsunuz
Valla ben de şimdiye kadar çalıştım ama hamile kalınca bırakmak zorunda kaldım. Hala alışamadım dediğin gibi insanın zoruna gidiyor evet temel ihtiyaçlar mecbur karşılanacak ama kendi kartımla bile alsam elim ödeyeceği için rahat alamıyorum veya aylık harçlık almak zoruma gidiyor ama alışcaz mecburen çünkü en az 2 sene daha çalışmayı düşünmüyorum.Kızlar bebekle birlikte çalışmayı bırakanlar para konusunu nasıl hallediyorsunuz ? Yani ben bu zamana kadar çalıştım her şeyi hep kendi paramla yaptım o yüzden eşimden para istemek bana garip geliyor eşimde bir yere gideceğim zaman bir şey alacağım zaman falan kredi kartını veriyor ama ben kendimi parasız gibi hissetmeye başladım yani eskiden mesela kullandığım bir parfüm indirime girince hemen alırdım şimdi eşime söylemem lazım kartını verecek falan zoruma gitmeye başladı sizler nasıl yapıyorsunuz
Bence çalışmadan annelik yapmak çoook daha zor. Asıl benim size saygım sonsuz.
Evet hepimiz aynı durumdaymışız aslındaŞu an ben de ücretsiz izindeyim ve ocakta iş başı yapacağım. 8 aydır maaş almıyorum ve eşimden istiyorum. Başlarda bana da çok zor geldi çünkü mezun olduğumdan beri çalışıyorum ve kendim harcıyordum ama sonra alıştım. Çünkü bütçemizde ayrı gayrı yok, ben maaş alınca ihtiyacım olan kısmı ayırıp ona atarım birikim hesabımız için. Ara ara şakasını da yaparım bak az kaldı senden daha para almayacağım diye.Büyük mebla bir harcama olacaksa zaten önceden de bilgi verirdim şu anda biraz daha dikkat ediyorum tabi ama pek de alacağım şeylerden eksik kaldığımı söyleyemem. Ama çalışan biri için her ne kadar çook iyi olsa da birinden (bu eş bile olsa) para istemek zormuş:)
Evet alışmamız gerekiyor gerçekten dediğin gibi bende uzun bir süre çalışmayı düşünmüyorumValla ben de şimdiye kadar çalıştım ama hamile kalınca bırakmak zorunda kaldım. Hala alışamadım dediğin gibi insanın zoruna gidiyor evet temel ihtiyaçlar mecbur karşılanacak ama kendi kartımla bile alsam elim ödeyeceği için rahat alamıyorum veya aylık harçlık almak zoruma gidiyor ama alışcaz mecburen çünkü en az 2 sene daha çalışmayı düşünmüyorum.
Ben devletteyim 24 ay ücretsiz doğum iznini kullanacağım 2026 mart sonu başlıyorumDaha iyi bir sistemmiş bence bu sen devlette miydin işbaşı ne zaman
Aslında iş yükü daha fazla çalışmanın ama mental olarak çok daha rahat hissettirdiğine inanıyorumYani hangisi daha iyi bilemiyoruz ki eskiden çalışıyordum gerçekten çalışırken ev işi yemek temizlik ve çalışma hayatımı zor yürütüyordum şimdi düşünüyorum çocuk eklenecek birde böyle çalışabilir miyim diye gözüm kesmiyor açıkçası
Çok iyi bebiş iki yaşına gelmiş olacak her şey kolay olur o zaman inşallahBen devletteyim 24 ay ücretsiz doğum iznini kullanacağım 2026 mart sonu başlıyorum
Ben de cok yadirgiyorum para istemeyi. Mezun oldigumdan beri calisiyorum suan para istemek garip geliyor ama yapacak bir sey yok. Esim her ay hesabima para atiyor öyle anlastk bitince istiyorum. Kendime yaptigim özel harcamalari ister istemez kıstım. Zaten giysi bakim malz vs eskisi kadar ihtyacim yok.Kızlar bebekle birlikte çalışmayı bırakanlar para konusunu nasıl hallediyorsunuz ? Yani ben bu zamana kadar çalıştım her şeyi hep kendi paramla yaptım o yüzden eşimden para istemek bana garip geliyor eşimde bir yere gideceğim zaman bir şey alacağım zaman falan kredi kartını veriyor ama ben kendimi parasız gibi hissetmeye başladım yani eskiden mesela kullandığım bir parfüm indirime girince hemen alırdım şimdi eşime söylemem lazım kartını verecek falan zoruma gitmeye başladı sizler nasıl yapıyorsunuz
Benim kızımda yapıyor ama izin vermemeye çalışıyorum yaptığında biraz kızıyorum alışırsa yandık valla herkesi ısırırlar önüne geçmek lazım.Bebegimin ısırma huyu çıktı kolum omzum bacagm nereyi denk getirirse isiriyor. Nasil vazgecircem bilmiyorum.
Benimki de çok kötü sürekli saldırıyor resmen kızıyorum ama vazgeçmiyorBebegimin ısırma huyu çıktı kolum omzum bacagm nereyi denk getirirse isiriyor. Nasil vazgecircem bilmiyorum.
Aynı durumdayım şimdiye kadar hep kendi paramı kazandım hamile kalınca işi bıraktım işte nerden baksak 1.5 senedir çalışmıyorum ve cidden bu durum benimde sıkıntım oluyor. Her ay maaş alınca belli miktar nakit gönderiyor bana zaten kredi kartı bende ama şöyle bişey var her yaptığım harcamayı açıklamak zorunda kalıyorum. Kredi kartından bişey alınca mesaj gidiyor soruyor ne aldın diye yada nakit para bitince bitti diyorum ne çabuk bitti ne aldın diyor açıklama yapmak beni yormaya başladı. Kendi parası olsa insanın bu kadar açıklama yapmak zorunda kalmaz böyle kötü de hissetmezdim ama şuan çalışmam bi süre daha mümkün değil oğlum çabuk sıkılıyor biz 3 kişi zor başediyoruz anneme bıraksam annem oyalamaktan şaşar kalır yani çok zorlanır bide oğlum da mutsuz olur diye düşünüyorum çünkü benle eşime düşkün başka kimse de durmuyorKızlar bebekle birlikte çalışmayı bırakanlar para konusunu nasıl hallediyorsunuz ? Yani ben bu zamana kadar çalıştım her şeyi hep kendi paramla yaptım o yüzden eşimden para istemek bana garip geliyor eşimde bir yere gideceğim zaman bir şey alacağım zaman falan kredi kartını veriyor ama ben kendimi parasız gibi hissetmeye başladım yani eskiden mesela kullandığım bir parfüm indirime girince hemen alırdım şimdi eşime söylemem lazım kartını verecek falan zoruma gitmeye başladı sizler nasıl yapıyorsunuz
Bende başta öyleydim 1.5 senedir çalışmıyorum ilk başta hiç istemedim para. Hatta hamileyken canım bişey çektiğinde söyleyemiyordum anneme felan söylüyordum eğer bende nakit yoksa annem gil alıyordu ama sonra alıştım şimdi istiyorum ama açıklama yapmak yoruyor beni onu ne yaptın bunu ne yaptın gına geldi ty dan alışveriş yapıyorum bildirim gidiyor hemen mesaj atıyor ne aldın ayyy ne aldıysam aldım yaniYani aslında kabul eder ama ben çekiniyorum nedense
Ben dün gece 10 kere kalkmışımdır ve böyle durumlar çoğu gece yaşanıyor defalarca kalktığım. Yani en iyi ihtimal 4 5 kere kesin kalkıyorum o uykusuz halimle bide işe gitmek nolurdu bilmiyorum zaten şuan çok zorlanıyorum ama gerçekten bazen sosyal olarak da çalışmayı istiyorum hem maddi hem manevi olarak iyi gelecek. İnsan yüzü görmüyorum ya bi annemle oturup konuşuyorum ama bazen insan içine de çıkmak istiyorumYani hangisi daha iyi bilemiyoruz ki eskiden çalışıyordum gerçekten çalışırken ev işi yemek temizlik ve çalışma hayatımı zor yürütüyordum şimdi düşünüyorum çocuk eklenecek birde böyle çalışabilir miyim diye gözüm kesmiyor açıkçası