2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Atkadaşlar bebeğine sağlık sigortası yaptıran var mı? Ben ve bebeğimin sigorası biriyor bir haftaya. Yeni teklif 58 bin tl çıktı. Bana fazla geldi açıkçası.
😱 özel sağlık sigortası fiyatı mı bu bizim sigortamız var ama tamamlayıcı geçen sene 8500 TL’ye yaptırmıştık( hakkını vere vere kullandık) yeni yaptıran arkadaşlarım da 10.000 TL’ye yaptırdığını söylediler

Ay ne güzelmiş ya. Bizimki çok tembel çıktı. Hiç bir kelime söylemiyor. Ve ayakta desteksiz de kalamıyor.
Her bebeğin gelişim aşaması bir olmuyor birde genetik diye bir gerçek var o da çok etkili. Tembellikten değil yani 😊🤩

Atkadaşlar bebeğine sağlık sigortası yaptıran var mı? Ben ve bebeğimin sigorası biriyor bir haftaya. Yeni teklif 58 bin tl çıktı. Bana fazla geldi açıkçası.
2 haftalıkken yaptırmıştım kendime de yaptırdım. Benim araştırdığım ve sigortacılara sorduğum kadarıyla şunu anladım ki adı bilinmiş sigortalar çok daha pahalı ve daha az kapsamlı oluyor. 58 bin bence çok fazla yani sigorta yaptırmasan muayene ve tetkikleri kendin karşılasan daha az tutar bence.

2 haftalıkken yaptırmıştım kendime de yaptırdım. Benim araştırdığım ve sigortacılara sorduğum kadarıyla şunu anladım ki adı bilinmiş sigortalar çok daha pahalı ve daha az kapsamlı oluyor. 58 bin bence çok fazla yani sigorta yaptırmasan muayene ve tetkikleri kendin karşılasan daha az tutar bence.
Sigortamız şubatta bitiyor henüz yeni fiyatlardan haberim yok ama çok uçuk olacağını zannetmiyorum.

Arkadaşlar şöyle bir içecek yaptım bebeğe. Yarım muz, bir kivi, bir kaç tane yaban mersini ve biraz da yulaf sütünü blend ettim. Bebek milkshake i oldu:) küçük biberonuna koydum hala içiyor:) pipet kullananıyor hala

Kuzum nasilsiniz bebiş nasıl ?

Çanakkale kuzum.

Vallahi canım zamanında bı gittim ama çok daha kötü oldum verdikleri ilaçlardan. Beni daha çok hasta etti bıraktım. Sanırım hayatımda basit sorunları bile düşünerek kendime fazla dert ediyorum. Teslimiyet ve tevekkül konusunda eksiğim büyük ihtimal. Ama aşıcam. Büyük oğlanın sınavı var ona hazirlik donemide çok yoruyor. Dün bayan geldi yardıma abla. Temizlik konusunda yardımcı oldu bak o baya iyi hissettirdi.

Kizmiyor ama uzuluyor.bir kere kızınca tepki vercekmi diye denedim. Dudağını büktü. Anlıyor mevzuları :)

Alkış yapiyoruz ama by by olayini cozemedi daha 🤭

Canim nebulizator aldık biz hava veriyoruz. Aynı sorun bizde de vardı. Banyoyu Baya işittim buhar oldu resmen orda banyo yaptırdım sonra bolbol hava verdim bütün temizligi ile atlattık. Geçmiş olsun. 🤲
Canım psikolog ilaç vermiyor biraz konuşursun rahatlarsın. Hem bebek hem oğlunun sınavları hem ev hem iş sorumluluğun çok tabi

Eşim çalıştığı şirket aracılığı ile oğluma da bana da yaptı ama böyle bir fiyat çıkmadı

Evet yapıyor çok komik 🤣🤣
Müthiş ya maşallah bu bebişkolara benimki de alkış yapmayı yeni öğrendi baybay yapıyor biraz gel gel yapıyor 😃 ayakta bi kaç sn duruyor emekliyor bide oyuncağına isim koyduk onun adını söyleyince dönüp ona bakıyor😂 işaret parmağı ile herşeyi gösterip ıı ıı diyor 😂 lambayı öğrettik lamba nerde diyince yukarı kafasını kaldırıp parmağı ile gösteriyor

Kizlar bebegim diş çıkardı ve hasta oldu şimdi dışı patladı hastalığı geçti ama balgamli öksürük burun akıntısı kaldı ve hırlama var. Dr gösterdik ciğerlere inmemiş ama boğazda gibi bişey dedi. Zaten antibiyotik yeni aldı bişey lazım değil dedi. Evde doğal ne yapabilirim. Kv bir yerden duymuş. Soğanın içine bal atıp akan suyu iciriliyormus diye. Kesinlikle bal yasak vermicem dedim. Baska neler yapılır. Bebeğim 9 aylık oldu

Kizlar bebegim diş çıkardı ve hasta oldu şimdi dışı patladı hastalığı geçti ama balgamli öksürük burun akıntısı kaldı ve hırlama var. Dr gösterdik ciğerlere inmemiş ama boğazda gibi bişey dedi. Zaten antibiyotik yeni aldı bişey lazım değil dedi. Evde doğal ne yapabilirim. Kv bir yerden duymuş. Soğanın içine bal atıp akan suyu iciriliyormus diye. Kesinlikle bal yasak vermicem dedim. Baska neler yapılır. Bebeğim 9 aylık oldu
Ihlamur içiyorlar ben daha denemedim ama ıhlamur mu içirsen ılık bi şekilde. Geçmiş olsun bu arada

Yurt dışındayım. Bulabilirmiyim acaba. Çay mı demleyip vericem.
Evet ben ıhlamuru demleyip vermiştim . Buhar makineniz var mı odayı nemlendirsen ve sık sık burnunu açsan iyi gelir bence . Bir de instagramda gördüm soğanın içine karanfil saplayıp odaya koyuyorlar iyi geliyormuş . Ben de bir kez hastalandığında ayağının altına soğan sarmıştım

Müthiş ya maşallah bu bebişkolara benimki de alkış yapmayı yeni öğrendi baybay yapıyor biraz gel gel yapıyor 😃 ayakta bi kaç sn duruyor emekliyor bide oyuncağına isim koyduk onun adını söyleyince dönüp ona bakıyor😂 işaret parmağı ile herşeyi gösterip ıı ıı diyor 😂 lambayı öğrettik lamba nerde diyince yukarı kafasını kaldırıp parmağı ile gösteriyor
Herşeyleri çok komik ve çok tatlı 🫠 Benimkide gel gel yapıyor ufacık parmaklarıyla 🤣

Kuzum nasilsiniz bebiş nasıl ?

Çanakkale kuzum.

Vallahi canım zamanında bı gittim ama çok daha kötü oldum verdikleri ilaçlardan. Beni daha çok hasta etti bıraktım. Sanırım hayatımda basit sorunları bile düşünerek kendime fazla dert ediyorum. Teslimiyet ve tevekkül konusunda eksiğim büyük ihtimal. Ama aşıcam. Büyük oğlanın sınavı var ona hazirlik donemide çok yoruyor. Dün bayan geldi yardıma abla. Temizlik konusunda yardımcı oldu bak o baya iyi hissettirdi.

Kizmiyor ama uzuluyor.bir kere kızınca tepki vercekmi diye denedim. Dudağını büktü. Anlıyor mevzuları :)

Alkış yapiyoruz ama by by olayini cozemedi daha 🤭

Canim nebulizator aldık biz hava veriyoruz. Aynı sorun bizde de vardı. Banyoyu Baya işittim buhar oldu resmen orda banyo yaptırdım sonra bolbol hava verdim bütün temizligi ile atlattık. Geçmiş olsun. 🤲
İyi olmaya çalışıyorum canım çok teşekkür ederim mesajlara dönemedim gece annemi hastaneye yatırdılar sabah ameliyat oldu dizinden menisküs ve çapraz bağ. Oğlumun taşı düşmedi onunda ameliyat olma durumu var annemin durumu böyle benimde hamileyken bir dişim kırılmıştı gidemedim dişçiye gebelikti emzirmeydi derken üstüne birde 20lik diş ağrısı kafam allak bullak bu ara zor geçiyor günler

Burnunu sık sık aspiratör ile temizleyin. Sırtına taputman yapın aklınıza geldikçe(internetten nasil yapıldığına bakabilirsiniz). Bende nebülizatör var buhar veriyordum günde 4-6 kere iyi geliyordu.

Canım ben yeşil incir sitesi diye bir site var ordan çok alışveriş yapıyorum doğal ürünler satıyor. Udi hindi yağı var belki duymuşsundur ben onu kendimde çok kullandım ve bebeğime de mesela hastalanacagini anladığımda sabahları aç karnına bir çay kaşığı veriyorum ve faydasini da gördüm açıkçası.. Hatta Instagram'da yazadabilirsin bilgi almak için. Evinizde mutlaka udi hindi yağını bulundurun derim

X