2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

araya kaynak yapayım bu liste işi bana çok şişirme geliyor, 2-3 parça alırım bir şeyler hastaneden çıkarken giyeceği kıyafetler temiz olsun gerisi ihtiyaç oldukça bakılır, alınır döndür yıka yapılır gibi düşünüyorum bu yaklaşım yanlış mı tecrübeli analar, pişman olur muyum? bir de benim yeğenim mesela 5 aylıkken 1 yaş kıyafeti giyen bir çocuktu, o yüzden hani mevsiminde mutlaka giyer kısmı için de çok emin olup ileriye dönük kıyafet alamıyorum. zaten kıyafet komple alamıyorum. ben çocuğu herhalde çıplak salacam ortalığa.

Evet ben de öyle yaptım ya kıyafet olarak sadece yenidoğan almıştım doğduktan sonra 20-25 günlüktü herhalde o yaz giyeceklerini sipariş verdim. Yaz bitimine doğru sonbaharda giyecek aldım sonra kışlık aldım falan hala da yaz gelirken yazı kış gelirken kışı alırım öncesinde “bitecek, Allah’ım bitirecekler” alışverişi yapmadım hiç Tabii arada illa beğendiğin bir şey görüp bunu kışa/yaza alayım diyorsun

Bu bebişi 2 günde bir hissediyorum çok tembel sanırım normalmi ilk çocuğum hiç durmuyodu endişe içinde oluyorum hep kontrolde şükür bişey çıkmıyor ama bazen 2/3 gün hissetmediğim oluyor 19+4

Bu bebişi 2 günde bir hissediyorum çok tembel sanırım normalmi ilk çocuğum hiç durmuyodu endişe içinde oluyorum hep kontrolde şükür bişey çıkmıyor ama bazen 2/3 gün hissetmediğim oluyor 19+4
Seni burda taşlarız ha, hiç hissetmeyenler var mesela ben plasentanın yerleşimine göre değişiyormuş hareketleri hissetme yoğunluğu, endişelenme bence

kızlar bir anakucağı beğenmiştim joie onu kayınvalidem alıcak zoraki oldu ama neyse :) beşiğide annem ben alayım dedi. indirim vardı onuda kraft anne yanı beşik ten aldım. 1800 e düşmüş civilde bilginiz olsun belki bakarsınız.

öbür ayada kıyafet biberon emzik bez felan alırım artık olur biter bebişin ihtiyaçları

Kızlar ablamdan aldığım bilgilere göre bebek telsizi (çok işine yarayacak dedi), göğüs uçlarına bir ay önceden bir krem sürmeye başlanıyormuş çok kurumasın diye (söyledi adını da unuttum sorarım)!kıyafetlerini hep aynı yaş grubu alma dedi, 0-3, 3-6, 6-9 ay 2-3 al koy dedi çok çabuk büyüyor dedi, bebek küveti ve filesi, banyo havlusu kapüşonlu pek tatlılar baktık geçen, hastane doğum seti 2 tane al dedi ben birisini anneme birisini kayın valideme köstüm :), birisini doğumda giydiriyorlar birisini de hastaneden çıkarken değiştir giydir dedi neden öyle dedi bir bildiği vardır herhal, bebeği hep akşam uyku saatinden önce yıkarsan rahat edersin dedi birde banyodan çıkınca bebeğin göğsüne lavanta yağı sürüyormuş o masaj yaparak bebek rahat yatıyordu diyor, yatak yanlarına sokulan bebek düşmesin diye bir aparat var ismini hatırlayamadım az hareketlendimi lazım oluyormuş, birde ilk zamanlar bebek kendisi dönemiyor yan yatması için yastık kadar büyük değil bebişin sağına soluna koyulan ıvır zıvırlar varmış çok pahalı bişiler değil onlardan alacağız inşaAllah şimdilik aklıma gelenler bunlar ben çocuk odası yapmayacağım için şuan lojmanda oturuyorum benimle yatacak bebiş inşaAllah

Son düzenleme:
Teyzoslar biz detaylı ultrasondan geldik size de yandan gülüşümüzü getirdikk çok iyiymisiz maşallah kalbinde ufak bir parlaklık var bu tek başına birşey ifade etmiyor dedi doktorumuz endişelenecek birşey olmadığını söyledii 350 gram 27 cm olmuşuzz

Eklentiler

• IMG_20231115_203320.jpg
    101,1 KB · Görüntüleme: 91
Selam kizlar, bugün randevudan sonra direkt ise dönmem lazimdi o yuzden yazamadim randevu nasildi diye. Kopardigim bilgileri yazam:

1. HATIR HATIR KASINANLAR DIKKAT: Hormonlardan oluyordur, hicbir sey yapaman dedi ebe. Tüm vücut kasinirsa safra kesesi ile ilgili bir problem oldugundan süphelenilir ve ona göre kan testi yapilirmis. Ama meme-göbek bunlar gelisim sirasinda bircok hamilenin sikayetci oldugu seyler dedi. Ben memiskolara badem yagi, göbektoya weledanin hamilelikte catlak önleyici kremini sürüyorum, daha iyi yag yok, bunlar en iyisi dedi. Yag arayisinda olanlara yardimci olur belki. Bu arada tam bacagimin arasinda bir kasinma hali var ve sürekli sürttügünden de iyilesemedi, oraya yine Weleda markasinin bebekler icin olan Calendula (türkcesi Aynisefa cicegi ya da otu) yagini önerdi. Bugün kullanmaya basladim. Vallahi ögürme olayi o kadar azaldi diye sevinirken kasinti cikti basima keske hala ögüreydim. Cidden kasinti cok fena.

2. Hareket hissedemiyorum diyenler: doktor su an daha cok yerleri var icerde o yüzden normal, icerde kipir kipirdir sen hissetmeyebilirsin, zamani var dedi (Bugün ultrasonda 18+4 cikti). Zaten su sürecte neredeyse hep uyurlar dedi bu arada.

3. Bugün türkcesini bilmedigim bir kontrol randevusu oldu. Normalde kalp atiyor mu bakar, ölcer hm hmm su bu der kapatirdi ultrasonu. Bugün on dakika kadar sürdü. Beyinden parmaklara kadar her seyi ölctü. Hamilelik sekeri oldugundan bu ölcümler seker defterine (ismi de ne tatli) girildi. Bunlari diyabet doktoruna göstermem gerek, bebegin ne kadar büyüdügünün takip edilmesi gerekiyor cünkü sekerde asiri büyüme söz konusu olabiliyor dikkat edilmediginde.

4. Ultrasonu actigimizda "buralar hep benim yaee" pozisyonunda yatarak bir seyler cigniyordu (artik orda ne cigneyebilirse). Anam ultrasonu fark edince kipir kipir kipir kipir durmadi, hic sevmiyor. Bazi ölcümleri doktor cok zor yakaladi hatta, kendi kendine "yat hadi bi cocugum bi kere bir dur" dedi LOL Doktor ultrason aletinin bebeklere direkt isigi ve sesi gidiyor, o yuzden genellikle sakin durmazlar, rahatsiz olurlar dedi.

5. Ben hep kullandigim folik asite devam ediyordum, bugün folik asit olan ama icinde omega 3, alfabenin her harfinden bir tane vitamin, biyotin, demir, hava, ates, su elementleri artik allah ne verdiyse siz anladiniz bulunan cok bilindik bir markanin takviyesini kendi dolabindan bir sonraki randevuya kadar yetecek kadar cikarip hediye diye verdi. Beni sever sagolsun, güldürüyorum diye seviyor gerci animatörü oldum bunun da. Neyse. Sadece folik asitin cok bir numarasi yok bundan sonra dedi.

6. Komik bir sey anlaticam. Doktor gezdiriyor iste ultrason aletini, dedi "bir de parmaklarina bakalim", o arada onaylar gibi size de gönderdigim resimdeki "bebis bunu begendi" hareketini yapti. Ben gülünce sen bi sallan dong dong dong dong diye. Ay o instagramdaki videolar dogruymus ya, anne gülünce karin sallaniyor ya cocuk icerde ding ding ding diye ileri geri gidiyor, ayran calkalar gibi

Ay roman yazdim yine ya.

cok tatli ya bu :')

Oy maşaAllah maşaAllah büyümüş baya Rabbim korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…