• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Neeee, ben sil baştan olayını bilmiyordum sonsuz kusma döngüsüne girerim öyle bi durumda herhalde 😂 E iki dilim baklava yiyelim en azından hamurdur tutar hem de milli tatlımız, öyle şeyapabiliyo muyuz jfkfkel?
Tabii bu seçenek de var orda sana soruyorlar ben şekerli suyu seçtim, arkadaş baklavayı seçmişti sordum tadı aynıymış içine de fıstık yerine bezelye tozu koymuşlar diye küsmüştü doktora

Merhaba kizlar.
Bugun kontrolüm vardı benim de.
Gittiğim hastanede ultrason cihazlarının görüntüsü pek net değil.
Doktor kesinliği yok ama kız gibi gördüm dedi.

Aslında kız olmasını cok istiyordum ama içim buruk sevinemedim.
Dörtlü testte Trisomy 21 riskim yüksek cikmis...
canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.

kızlar sizin düşüceniz ne bu konuda? nipt baya yüzde yüz mü sonuç veriyor biliyor musunuz?

Tabii bu seçenek de var orda sana soruyorlar ben şekerli suyu seçtim, arkadaş baklavayı seçmişti sordum tadı aynıymış içine de fıstık yerine bezelye tozu koymuşlar diye küsmüştü doktora
Hah oh rahatladım, baklava da sevmem pek ama şekerli sudan evladır 🌸

canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.

kızlar sizin düşüceniz ne bu konuda? nipt baya yüzde yüz mü sonuç veriyor biliyor musunuz?
Ben de esim de aldirmayi istemedigimiz icin yaptirmamaya karar verdik.
İstatistiğe dayali sonuc için kendimi cok üzmeme gerek olmadığını düşünüyorum.
Bence aldırıp aldırmama konusunu düşünün. Eger aldirmayacaksaniz bence yaptirmaya gerek yok.
Hicbir sey %100 degil ama Nipt testinin dogruluk orani cok yuksekmis.

Canım buna eşinle birlikte karar vermelisiniz. Nifty Dna testi %99 doğru sonuç veriyor. Ben de yaşımdan ötürü hiç ikili teste girmedim direkt nifty yapyırdım. Biz eşimle anlaşmıştık, şayet sıkıntılı bir durum var ise hamileliği sonlandıracaktık. Ancak ne olursa olsun sonlandırmak istemiyorum diyorsan nifty yaptırmana gerek yok. Ayrıca o ikili testler 30 yaş üstü kadınlarda büyük oranda sıkıntılı çıkabiliyor ancak aslında bebek gayet sağlıklı olabiliyormuş.

Nipt %99küsürlü doğru sonuç veriyor bildiğim kadarıyla, eğer ultrason görüntüsüyle nipt sonucu arasında uyuşmazlık tespit edersek amniyosentez yapıyoruz demişti doktorum bana ama ben hiç amniyosentez yapmak durumunda kalmadım diye eklemişti. 25 yıldır doktorluk yapıyor, kendisi profesör.

Kaç çıktı risk canım?

Ben de esim de aldirmayi istemedigimiz icin yaptirmamaya karar verdik.
İstatistiğe dayali sonuc için kendimi cok üzmeme gerek olmadığını düşünüyorum.
Bence aldırıp aldırmama konusunu düşünün. Eger aldirmayacaksaniz bence yaptirmaya gerek yok.
Hicbir sey %100 degil ama Nipt testinin dogruluk orani cok yuksekmis.

sizin adınıza sevindim. inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza. bakalım biz ne karar vereceğiz

Canım buna eşinle birlikte karar vermelisiniz. Nifty Dna testi %99 doğru sonuç veriyor. Ben de yaşımdan ötürü hiç ikili teste girmedim direkt nifty yapyırdım. Biz eşimle anlaşmıştık, şayet sıkıntılı bir durum var ise hamileliği sonlandıracaktık. Ancak ne olursa olsun sonlandırmak istemiyorum diyorsan nifty yaptırmana gerek yok. Ayrıca o ikili testler 30 yaş üstü kadınlarda büyük oranda sıkıntılı çıkabiliyor ancak aslında bebek gayet sağlıklı olabiliyormuş.

Nipt %99küsürlü doğru sonuç veriyor bildiğim kadarıyla, eğer ultrason görüntüsüyle nipt sonucu arasında uyuşmazlık tespit edersek amniyosentez yapıyoruz demişti doktorum bana ama ben hiç amniyosentez yapmak durumunda kalmadım diye eklemişti. 25 yıldır doktorluk yapıyor, kendisi profesör.

kızlar teşekkür ederim yanıtlarınız için. eşimin kararı belli de ben kararsızım. ne yaparım bilemiyorum. ama içimden bi ses de sanki sorun yok sağlıklı gibi diyor. çünkü sadece yaş faktörü riski arttırıyormuş. diğer parametrelerim normal değerinde gibi. bakalım inşallah hayırlı bi sonuca varırız

Trizomide neredeyse kesin sonuc. yani 100%e yakin. Ben doktorumun da tavsiyesiyle yaptirdim, kötü ciksaydi da aldirmayacaktim ama daha önceden bilmek ve kendini hazirlamak daha iyi diye düsünüyorum.

Back