- 11 Ağustos 2023
- 1.783
- 3.752
- 48
- 37
Çok afedersin okuyunca öğürdüm, Meine Sterne nin kedisi gibi oldumKüçük bir şişede zıkkım gibi şekerli bir suyu aç karnına içiyorsun şeker yüklemesi bu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok afedersin okuyunca öğürdüm, Meine Sterne nin kedisi gibi oldumKüçük bir şişede zıkkım gibi şekerli bir suyu aç karnına içiyorsun şeker yüklemesi bu
Tabii bu seçenek de var orda sana soruyorlar ben şekerli suyu seçtim, arkadaş baklavayı seçmişti sordum tadı aynıymış içine de fıstık yerine bezelye tozu koymuşlar diye küsmüştü doktoraNeeee, ben sil baştan olayını bilmiyordum sonsuz kusma döngüsüne girerim öyle bi durumda herhalde E iki dilim baklava yiyelim en azından hamurdur tutar hem de milli tatlımız, öyle şeyapabiliyo muyuz jfkfkel?
canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.Merhaba kizlar.
Bugun kontrolüm vardı benim de.
Gittiğim hastanede ultrason cihazlarının görüntüsü pek net değil.
Doktor kesinliği yok ama kız gibi gördüm dedi.
Aslında kız olmasını cok istiyordum ama içim buruk sevinemedim.
Dörtlü testte Trisomy 21 riskim yüksek cikmis...
Ben oğlumda yaptırdığımda o sıvıyı içip üstüne limon kemirmistim.Neeee, ben sil baştan olayını bilmiyordum sonsuz kusma döngüsüne girerim öyle bi durumda herhalde E iki dilim baklava yiyelim en azından hamurdur tutar hem de milli tatlımız, öyle şeyapabiliyo muyuz jfkfkel?
Hah oh rahatladım, baklava da sevmem pek ama şekerli sudan evladırTabii bu seçenek de var orda sana soruyorlar ben şekerli suyu seçtim, arkadaş baklavayı seçmişti sordum tadı aynıymış içine de fıstık yerine bezelye tozu koymuşlar diye küsmüştü doktora
Vallahi öyleymiş bence çok mantıklı dediğin şeyNeeee, ben sil baştan olayını bilmiyordum sonsuz kusma döngüsüne girerim öyle bi durumda herhalde E iki dilim baklava yiyelim en azından hamurdur tutar hem de milli tatlımız, öyle şeyapabiliyo muyuz jfkfkel?
Midem bulandı şu anHah oh rahatladım, baklava da sevmem pek ama şekerli sudan evladır
Ben de esim de aldirmayi istemedigimiz icin yaptirmamaya karar verdik.canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.
kızlar sizin düşüceniz ne bu konuda? nipt baya yüzde yüz mü sonuç veriyor biliyor musunuz?
Yaaaaa burada denemede gözetmenim dayanamadım kahkaha attımTabii bu seçenek de var orda sana soruyorlar ben şekerli suyu seçtim, arkadaş baklavayı seçmişti sordum tadı aynıymış içine de fıstık yerine bezelye tozu koymuşlar diye küsmüştü doktora
Canım buna eşinle birlikte karar vermelisiniz. Nifty Dna testi %99 doğru sonuç veriyor. Ben de yaşımdan ötürü hiç ikili teste girmedim direkt nifty yapyırdım. Biz eşimle anlaşmıştık, şayet sıkıntılı bir durum var ise hamileliği sonlandıracaktık. Ancak ne olursa olsun sonlandırmak istemiyorum diyorsan nifty yaptırmana gerek yok. Ayrıca o ikili testler 30 yaş üstü kadınlarda büyük oranda sıkıntılı çıkabiliyor ancak aslında bebek gayet sağlıklı olabiliyormuş.canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.
kızlar sizin düşüceniz ne bu konuda? nipt baya yüzde yüz mü sonuç veriyor biliyor musunuz?
Nipt %99küsürlü doğru sonuç veriyor bildiğim kadarıyla, eğer ultrason görüntüsüyle nipt sonucu arasında uyuşmazlık tespit edersek amniyosentez yapıyoruz demişti doktorum bana ama ben hiç amniyosentez yapmak durumunda kalmadım diye eklemişti. 25 yıldır doktorluk yapıyor, kendisi profesör.canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.
Şekerliyi içerken aklına gelir belki daha çekilir olurYaaaaa burada denemede gözetmenim dayanamadım kahkaha attım
Sen yaptıracak mısın kuzum?Şekerliyi içerken aklına gelir belki daha çekilir olur
Kaç çıktı risk canım?canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.
Doktor yaptır derse yaptırırım canım yine çünkü bizde şeker genetik riske atmamSen yaptıracak mısın kuzum?
Ben de esim de aldirmayi istemedigimiz icin yaptirmamaya karar verdik.
İstatistiğe dayali sonuc için kendimi cok üzmeme gerek olmadığını düşünüyorum.
Bence aldırıp aldırmama konusunu düşünün. Eger aldirmayacaksaniz bence yaptirmaya gerek yok.
Hicbir sey %100 degil ama Nipt testinin dogruluk orani cok yuksekmis.
Benim de babamda var. Ama ben de pcos olduğu için de riskliymişim bu konudaDoktor yaptır derse yaptırırım canım yine çünkü bizde şeker genetik riske atmam
Canım buna eşinle birlikte karar vermelisiniz. Nifty Dna testi %99 doğru sonuç veriyor. Ben de yaşımdan ötürü hiç ikili teste girmedim direkt nifty yapyırdım. Biz eşimle anlaşmıştık, şayet sıkıntılı bir durum var ise hamileliği sonlandıracaktık. Ancak ne olursa olsun sonlandırmak istemiyorum diyorsan nifty yaptırmana gerek yok. Ayrıca o ikili testler 30 yaş üstü kadınlarda büyük oranda sıkıntılı çıkabiliyor ancak aslında bebek gayet sağlıklı olabiliyormuş.
Nipt %99küsürlü doğru sonuç veriyor bildiğim kadarıyla, eğer ultrason görüntüsüyle nipt sonucu arasında uyuşmazlık tespit edersek amniyosentez yapıyoruz demişti doktorum bana ama ben hiç amniyosentez yapmak durumunda kalmadım diye eklemişti. 25 yıldır doktorluk yapıyor, kendisi profesör.
kombine risk dedikleri değer 1:2359. trizomi olan 1:10000. yaş riski 1:386. zaten yaş yükseltiyor. orta risk oluyor dedi doktorKaç çıktı risk canım?
Trizomide neredeyse kesin sonuc. yani 100%e yakin. Ben doktorumun da tavsiyesiyle yaptirdim, kötü ciksaydi da aldirmayacaktim ama daha önceden bilmek ve kendini hazirlamak daha iyi diye düsünüyorum.canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.