• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kafein kisitlamasiyla alakali neler yapiyorsunuz kizlar , cok onermiyolar ya . Bende cay kahve pek severim icemedikce canim istiyooorrr 😂😂 baya durdurdum kendimi yani ama bazen canim cok istiyor siz neler yapiyosunuz
Ya ben çay içiyorum valla içmezsem böyle midem buruluyo gibi oluyor, sanki yediklerimi sindiremiyorum 🥲 günde iki kupayı geçmiyorum genellikle ama hasbelkader geçersem de çok dert etmiyorum vücudum buna ihtiyaç duymuş demek ki diyorum.
Bir de böyle şeylerde ne kadar üzerine düşünürsen o kadar canın istiyor bence, nefsini körelticek kadar içip bırakmayı bildikçe sorun olmaz gibi geliyor bana. Bir de rooibos çayı önerilmişti bana burada, döndürerek bir ondan bir bundan gibi yapınca zaten günlük kafein miktarı aşılmamış oluyor. Of amma konuştum ya altı üstü napıyonuz canınız çekince diye sordun 😂

Kızlar dün cinsiyeti söyledik çevremize herkes çok sevindi. Bilin bakalım Kv ne dedi 😂

"Olsun eli ayağı düzgün olsun da, daha ilk çocuk zaten" dedi 😂
Ayyy çok sinirlendim!!! Gerçekten çok yani. Eşin ne dedi bu duruma 🙈 benimki de bana istediğin oldu dedi. Ben de ben hiçbir zaman cinsiyet belirtmedim hep sağlıklı bir bebeğim olsun diye dua ettim dedim 😂

Buradan öğrendiğim birşey; ondan sormak istedim… hamilelikte senin gibi böyle aşırı susayan bir kaç arkadaşa gebelik şekeri teşhisi koyulmuştu. Tabi bu sadece bir etkenmidir bilmiyorum ama randevu alıncaya kadar dikkat et istersen canım. Yada tokluk şekerini ölçtüreceğin bir yer varsa yemek yedikten sonra bir eczacı yada doktora danışarak ölçtürebilirsin 👍

bende günde en az 3 litre su içmem gerekiyor, onu içinceye kadar anam ağlıyor içemiyorum midem bulanıyor 🥲 yazın neyse de kışın ne yapcam bilmiyorum.
Ya aslında normalde su çık aşırı seven biriyim hamilelikten dolayı içemiyordum bide dün ayıptır söylemesi 🤭 çok fazla turşu yiyip turşu suyu içtim ondan da olabilir yani dediğinizde olabilir bakalım gidebilirim inşallah

Öyle yapmaya çalışıyorum, 16+1 olduk bugün, senin önceki gebeliğinde perinatolojiye ne için gidiyordun canım
Kistik higroma tanısı konmuştu bana kuzum ense kalınlığı artışı ve vücudunda sıvı vardi deri altında sürekli muayenem orda oluyordu.Amniyosentez de yapıldı orda hatta kromozomal anomali çıkmıştı bebeğimde

Kistik higroma tanısı konmuştu bana kuzum ense kalınlığı artışı ve vücudunda sıvı vardi deri altında sürekli muayenem orda oluyordu.Amniyosentez de yapıldı orda hatta kromozomal anomali çıkmıştı bebeğimde

Allah buna sağlık versin, Rabbim kimseye yaşatmasın, zor o kapılarda beklemek gerçekten

Ya sma testi için geç kalmış mıyımdır, sen her söylediğinde yaptırayım dedim kaldı öyle. Yaptırsam olur mu acaba?
Burada okuyunca sağlık ocağı yapıyor diye görüştüm ve aile hekimim sistem izin vermiyor yaptıramazsınız demişti 11. Haftada. Yeni evlenince yapılıyor size olmaz dedi. Sağlık ocağına göre değişiyor mu anlamadım hiç. Arayıp sorun bence şansınızı deneyin belki olur. Yaptıranlar var çünkü. Acıbadem’e gidiyorum orada ücretli yapılıyor ekstra birkaç şeye daha bakılıyor, 8 kasımda 16 haftalık olcam bir doktoruma danışıcam gerek var mı diye.

Kizlar bende cinsiyeti soyledigimde millet olsun saglikli olsun diyorlar Saka mi bu cidden Kiz olcak diye uzuldugumu filan mi dusunuyorlar acaba. Hepsinin gelinleri kizlari erkek dogurdu bi ben farkliyim diye resmen cekememezlik bu Kv de dahil kizi erkek dogurdu. Seninde erkek olur diyip dovunuyordu.. irite oluyorum iyice bu akrabalara
Canım yapcak olan her türlü yapıyor benimde erkekmiş yeni öğrendim dün eşimin tarafında ilk torun olsun sağlıklı olsun dediler yüzleri düştü olsun nedir ya evlat ayrımı mı olur benim tarafımda 7. Torun sanki ilkmiş gibi heyecanla sevindi herkes cinsiyetine sağlıklı olsun yeter dediler

Kafein kisitlamasiyla alakali neler yapiyorsunuz kizlar , cok onermiyolar ya . Bende cay kahve pek severim icemedikce canim istiyooorrr 😂😂 baya durdurdum kendimi yani ama bazen canim cok istiyor siz neler yapiyosunuz
Günlük 200ml limitimiz var. Ben küçük bir fincan filtre kahvenin üstüne bol süt ile içiyorum. Ama mesela atıyorum çikolata yemiyorum o gün. Mesela cnaım çay isterse de ölesiye açık yaparak 2 bardak olarak tüketiyorum 1 bardak içeceğime 😂 gözüm doyuyor öyle.

Allah buna sağlık versin, Rabbim kimseye yaşatmasın, zor o kapılarda beklemek gerçekten
Aminn inşallah hepimiz için bize de bebeklerimize de sağlık versin rabbimm 🤲🏻 Seninle ilgili hep güzel sonuç alacağın geçiyor içimden aklım sendeydi ben de oralarda git gel nasıl birşey olduğunu biliyorum.Hic kötü düşünme 💐

Ya sma testi için geç kalmış mıyımdır, sen her söylediğinde yaptırayım dedim kaldı öyle. Yaptırsam olur mu acaba?
Bir süresi var mı yok mu bilmiyorum ama ben aşırı takıntılı pimpirikli biriyimdir. Aklımda hiç bir soru işareti kalsın istemedim. Aile hekimine randevu alıyorsun, eşinle birlikte gidip sma testi yaptıracağız diyorsun ve hamile oldıuğunu belirtiyorsun ki önceliklidir diye not etsinler üstüne kanların. Aynı poşete koyup yolluyorlar. Bana 1 ay sonra çıkar dediler ama 2 hafta sonra çıktı çok şükür.

Bakabilirmisiniz?

Eklentiler

• Screenshot_20231024_112553_Gallery.jpg
    Screenshot_20231024_112553_Gallery.jpg
    38,6 KB · Görüntüleme: 46
Aminn inşallah hepimiz için bize de bebeklerimize de sağlık versin rabbimm 🤲🏻 Seninle ilgili hep güzel sonuç alacağın geçiyor içimden aklım sendeydi ben de oralarda git gel nasıl birşey olduğunu biliyorum.Hic kötü düşünme 💐

İnşallah canım, daha çok ufak oğlum, canımın içi, kıyamıyorum da ona, Rabbim hayırlısını nasip etsin 🙏🏻

Ayyy çok sinirlendim!!! Gerçekten çok yani. Eşin ne dedi bu duruma 🙈 benimki de bana istediğin oldu dedi. Ben de ben hiçbir zaman cinsiyet belirtmedim hep sağlıklı bir bebeğim olsun diye dua ettim dedim 😂
Eşim de şaşırdı. Gülüp şakaya vurdu "anne tamam sen tarafını belli ettin" dedi. Sabah gelmiş yanıma (dert etti demek annesinin kurduğu cümle) ya annem dün ne biçim dedi demi öyle, aslında çok sevicek falan demeye başladı. Ya elbette sevecek ama belli ki erkek bekliyomuş dedim. Güldük geçtik. Ya dedim ya çok patavatsız. Bak aylardır hastayım. Ne yemek yapabiliyorum ne temizlik. Eşim ara ara annesine gidiyor. İnsan bir kap yemek yollar. Nerdeee. Ben söyledikten sonra ne kıymeti var. Çok şlükür annemle yakın oturuyoruz da Allah razı olsun yemek yapıyor sık sık bize de veriyor. Daha dün annem kapıya kadar yemek getirdi bırakıp gitti, evime de girmez asla. Rahatsızlık vermek istemediğini belirtiyo sürekli. Ama işte herkesin annesi kendine kıymetli. Napsın eşim de anasına toz konduramıyo, şakaya vuruyo vs. Ben de üstelesem üstelerim de üstelemiyorum. Zaten dedim eşime doğumda kalmalarını istemiyorum o haldeyken diye. Eşim de zaten onların ne işi var senin annen var zaten dedi. İyi bari dedim içimden de bu KV ağlar kesin, eşim de gelin kalın der hissediyorum.

Dün o lafı ettikten sonra eşime diyor ki "ağlayabilir miyim" öfff duygu sömürüsü. hiç sevmediğim şeyler. Buraya yazınca ben kötüymüşüm gibi algılamış bir arkadaş ismini unuttum, üzülmüş falan kv hakkında böyle konuşuyorum diye de, her aile dinamiği farklı maalesef. Durdur yerde sürekli laf sokan, heves büken, ille kendi dediği olsun diye sık sık ağlayan bir kadın yorucu maalesef.

Burada okuyunca sağlık ocağı yapıyor diye görüştüm ve aile hekimim sistem izin vermiyor yaptıramazsınız demişti 11. Haftada. Yeni evlenince yapılıyor size olmaz dedi. Sağlık ocağına göre değişiyor mu anlamadım hiç. Arayıp sorun bence şansınızı deneyin belki olur. Yaptıranlar var çünkü. Acıbadem’e gidiyorum orada ücretli yapılıyor ekstra birkaç şeye daha bakılıyor, 8 kasımda 16 haftalık olcam bir doktoruma danışıcam gerek var mı diye.
Yok kuzum aile hekimin bilmiyordur. Yapılıyor. Sistemden evlilik öncesi diye işaretlemesi gerekiyor ve hamile diye girmesi gerekiyor sadece. Bizim öyle oldu.

Back