- 2 Ağustos 2023
- 409
- 653
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maalesef şişilik ve gaz sorunu bende de var. 6-7 aylık olunca ne olcaz bilmiyorum kapılardan geçemicez.Günaydın kızlar bir uyandım sanki göbüşüm 6 7 aylık hamile gibi gaz ve şişlik kabızlık mahvetti .. doktor kabızlık için duphalac verdi ama şimdilik hiç işe yaramadı
Ay içerken kusmamak için bir litre su iciyom bir haftayı tamamlayınca sorucam artık doğal meyve falan etki etmiyor ya bende zaten kronikti hamilelikte süper kronik oldugeçen bir arkadaş yazmıştı çekirdekli siyah üzüm oluyor ya o ve kuru kayısı iyi geliyor hakikatten. ben sabah kahvaltıyla beraber ve akşam da aklıma gelirse tüketiyorum bir bardak ılık suyla. ibs rahatsızlığım var, hamilelikle beraber normal beslenme düzenim çok değişti bulantılardan o yüzden çok zorlandım başlarda ama kabızlık geçti çok şükür böyle. gaza yapacak bir şey yok ben müzmin gazlıyım oldum olası duphalac iğrenç bir şey olduğu için ben içemiyorum ama onu günlük 45 ml’ye kadar içebiliyor olmalısınız belki doktorunuza sorup dozu arttırmak mı gerekir?
Eşime ağlıyorum zaten ben aldığım kilolarla şişliklerle yürüyemicem ağır yaşamlardaki gibi olcam diyeMaalesef şişilik ve gaz sorunu bende de var. 6-7 aylık olunca ne olcaz bilmiyorum kapılardan geçemicez.
Of çok kötüymüş, ben de senelerce kronik kabızlık çektiğim için sizi çok iyi anlıyorum ve acınızı paylaşıyorum ama ilerleyen aylarda her şey daha berbat olmadan çalışan bir yol bulmak gerekiyor. Bütün gün kabak falan yemeniz gerekiyorsa yiyin benceAy içerken kusmamak için bir litre su iciyom bir haftayı tamamlayınca sorucam artık doğal meyve falan etki etmiyor ya bende zaten kronikti hamilelikte süper kronik oldu
Çok geçmiş olsun. Allahım tez zamanda bu günleri unutturacak güzellikler yaşatsın.Kızlar ben gruptan ayrılıyorum dün gece kürtaj oldum hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum. durmadan sebebini düşünüyorum. Sanki biraz üstünde durmadım mı hamileliğimin diyorum kan tahlillerimi bile bu hafta verdim rüyalarımda hep bebeğimi kaybettiğimi görüyordum gerçekten de aynı rüyalarımdaki gibi oldu. Genetiğe de gönderildi alınan parçalar. Ama bilmiyorum kendimi çok suçluyorum acaba ilişki oldu diye mi öyle oldu kayınvalidem aradı çok suçladı beni yok şöyle oturuyorsun hareketlerin böyle yok bunları yedin lütfen bana çok dua edin hamilelerin duası kabul olur tekrar bunları yaşamak istemiyorum. İnşallah tez zamanda sağlıklı bir bebeğim olur
İyi ki varsınızÇok geçmiş olsun. Allahım tez zamanda bu günleri unutturacak güzellikler yaşatsın.
Ben de ilk bebeğimi kürtajla aldırmak zorunda kaldım, gelişimi durmuştu. Üstelik tüp bebekle hamile kalmıştım. 4 yıl uğraşmış, hamile kalmıştım ama ne yazık ki gelişim durmuştu.
Size naçizane tavsiyem gebelik 12. haftaya gelene dek en yakınlarınız dahil kimse ile paylaşmayın. İlişki olup olmaması konusunda zaten doktorlar gerekli uyarıyı yapıyorlar. Şayet bir sorun varsa ultrason görüntüsünde, siz sormadan ilişki olmasın diyorlar zaten.
LÜTFEN KENDİNİZİ SUÇLAMAYIN. Bazen bebeğin gelişiminin devam etmeme nedeni bedensel, hormonal olabiliyor ya da bebek sağlıklı bir yapıda olmuyor. İlk üç ay siz kendinizi her gün aç da bıraksanız, bebek sizin iliğinizi kemiğinizi sömürür yine de beslenir şayet sağlıklı ise.
Kayınvalideniz eğer anlayacak türden bir insansa karşınıza alın konuşun. Zaten üzgün olduğunuzu, böyle davranarak daha da üzüldüğünüzü söyleyin. Ama anlamayacak bir insansa ağzınızı yormayın. Allaha havale edin.
Gebe kalabilmeniz büyük bir olay. Beden kendini tekrar, daha iyisine hazırlar. BU süreçte kendinizi ihmal etmeyin. Sizi üzen, yoran insanlarla görüşmeyin. Size iyi gelen ne varsa lütfen onları yapın. Hamile kalabilen bir kadın daha iyi bir gebelik için tekrar hamile kalabilir bunu unutmayın.
Her hafta ya da her ay çekilen fotoğraflar var ya, böyle tatlı tatlı karnin geliştiğini filan görüyorsun, özenip yapayım dedim, iyi de bir kameram var. 11. Haftaya girdim, fotoğraf diyor ki e bu beşinci ay hevesim kırıldı, artık karnım gerçekten hamilelik karnı olunca çekicem benim de başından beri böyle hatta çok sık kabızlıktan muzdarip olmasam da böyle. O şişkinlik hep var.Maalesef şişilik ve gaz sorunu bende de var. 6-7 aylık olunca ne olcaz bilmiyorum kapılardan geçemicez.
Aynısını ben de yaptım Benim de 5. aydan başlıyor fotoğraflar şuan 7. aydayızHer hafta ya da her ay çekilen fotoğraflar var ya, böyle tatlı tatlı karnin geliştiğini filan görüyorsun, özenip yapayım dedim, iyi de bir kameram var. 11. Haftaya girdim, fotoğraf diyor ki e bu beşinci ay hevesim kırıldı, artık karnım gerçekten hamilelik karnı olunca çekicem benim de başından beri böyle hatta çok sık kabızlıktan muzdarip olmasam da böyle. O şişkinlik hep var.
Bende 11 e girdm bugünHer hafta ya da her ay çekilen fotoğraflar var ya, böyle tatlı tatlı karnin geliştiğini filan görüyorsun, özenip yapayım dedim, iyi de bir kameram var. 11. Haftaya girdim, fotoğraf diyor ki e bu beşinci ay hevesim kırıldı, artık karnım gerçekten hamilelik karnı olunca çekicem benim de başından beri böyle hatta çok sık kabızlıktan muzdarip olmasam da böyle. O şişkinlik hep var.
11 de havalar nasıl Salı günü benim de tam 9 olacak nasipse. 10. haftaya giriş yapacağım sonra hayırlısıyla. Valla bu zaman nasıl geçecek diyip duruyorum ama geçiyor da sanki Şu hamileliğin altın dönemine bir gelsek de rahatlayıp tadını çıkartsak.Bende 11 e girdm bugün
Çok iyi benim hiç belirtim olmadı11 de havalar nasıl Salı günü benim de tam 9 olacak nasipse. 10. haftaya giriş yapacağım sonra hayırlısıyla. Valla bu zaman nasıl geçecek diyip duruyorum ama geçiyor da sanki Şu hamileliğin altın dönemine bir gelsek de rahatlayıp tadını çıkartsak.
8deyim doymaya bişiler yiyip içtiğim ayları dört gözle bekliyorum gerçekten Hersey evim dahil zehir olmuş11 de havalar nasıl Salı günü benim de tam 9 olacak nasipse. 10. haftaya giriş yapacağım sonra hayırlısıyla. Valla bu zaman nasıl geçecek diyip duruyorum ama geçiyor da sanki Şu hamileliğin altın dönemine bir gelsek de rahatlayıp tadını çıkartsak.
MaşallahDüşüğüm ve 3 yaşındaki çocuğumla birlikte 3. Gebeliğim bu çok farklı ve rahat 3 ayı nerdeyse rahatca bitirdim oğlumda yatarak ilaçlarla geçirmiştim hep
Kızlar, bu ilk kan tahlilinde troid hormonu yüksek çıkan oldu mu içinizde? Benim biraz yüksekmiş sanırım. Dahiliye doktoruna gitmemi istedi doktorum.
Evet kuzum doktorum bana böyle anlattı tam olarak. Ama doktorunla konuşup çalışır izni ile belki o bayramı da geçirip sonra izne çıkarsınKızlar internette diyor ki çalışan anneler için. 32. haftada isterse doğum iznine ayrılabilir. ancak çalışmaya bir mahsuru yoksa 37. haftaya kadar çalışabilir. 37. haftadan sonra çalışması yasaktır yazılmış. Bu doğru mu biliyor musunuz? Benim 38. haftam tam da ramazan bayramına denk geliyor ve bayram tatilleri doğum iznine dahilmiş yani üstüne eklenmiyormuş maalesef. Bir size sorayım dedim.