2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kızlar sarılık değeri yine aynı 15.1 pazartesi günü olan değer bugün 15 çıktı. Doktor pazartesi tekrar göreyim sizi fototerapi için 18 den sonra olan değerleri yapıyoruz dedi biz bu sarılıktan nasıl kurtulacağız

Canım giremedim yoğunluktan doktora götürdüm 15.5 çıktı sarılığı kilo alımı yavaş dedi memede uyumasına izin verme cumaya kadar iyice besle dedi cuma uzayan sarılık var mı diye bakacakmış kan ala ala kan kalmadı kuzumda😢 Aslında sütüm yetiyor ama mama ile daha hızlı atar diye bugün başladım mamaya kendimi sağıyorum sütüm kesilmesin diye bebeğe 1 öğün anne sütü 1 öğün mama şeklinde veriyorum.Senin minnoşları iyi toparladın maşallah🥰 Bu arada gece kaç saatte bir uyandırıp besliyorsun? Ben dün gece alarmınkapatıp uyumuşum tam 4 saat uyumuşuz bebeğin mıkırdanmasına uyandım çok üzüldüm nasıl uyuya kaldım diye🙁 Benim bebek acıkınca ağlamıo hiç hala anne karnında sanıo kendini doğum haftasına 1 hafta var esasında erken doğduğu için sanırım alışamadı😳
Canım tekrardan geçmiş olsun 💐 meme de uyusa da uyumasa da anne sütü tabiki bir damlası bile fayda ama demek ki Şuan işin proteinden zengin değil benimde öyleydi bu kötü bir şey değil beslenmeye dikkat edince düzeliyor olabilir şeyler 🙏🏻 bizde de öyleydi çarşamba gitmiştim cumaya kadar iyi besle bunu dedi anne sütü zenginleştirici protein toz aldırdı sma nın sütünü sağ onunla karıştır ver dedi benimki o zaman mama içmiyordu kusuyordu tozu sütle karıştırdım anne sütünü protein ile destekliyor ama yine de cuma gününe değeri 12 den 15 e şıktı cihazla ölçtüler sonra kana bakalım dedi yine kan aldı dediğin gibi kan almaktan bir hal oldular. Kanda da değer 15 çıkınca fototerapi verdi. Benimde sütüm bir sağımda iki memeden toplam 150-160cc çıkardı düzenli sağdığım için ama protein açısından yetersizmiş o da kilo yapmadı sarılığı atamadı. 1 anne sütü 1 mama döngüsü güzel genel de meme reddi olmasın diye öyle yapıyorlar hatta önce biberonla anne sütü vermeden önce memeyi 5 dk tuttur sonra biberonla anne sütünü ver sağılmışı meme reddi yaşamadım ben öyle hala biberon meme karışık veriyorum çok şükür🧿 sarılık dönemi 2 saatte bir besliyordum alarm kurup hatta senin gibi bir gün uyumuşum alarmı kapatmışım eşimde alarmı duymamış 3.5 saat uyumuşum çocuğun ağlamasına kalktım şok suçlamıştım kendimi hemen dolaptan anne sütü ısıtıp vermiştim ama ağlayarak veriyordum yani nasıl böyle uyurum diye aslında insanlık hali şimdi ağlamam saçma geliyor ben uyudum diye sarılığı artmadı bir öğün 2 saat değil 3.5 saatte içti diye dünyanın sonuda gelmedi demişti doktora anlattığımda ama o an sağlıklı düşünemiyoruz tabi 🙏🏻 şimdi sarılığı attı şükür 1. Ay sarılık aşısı hepatit B nin 2. Dozunu da oldu iyice rahatladım sarılıkta bitti şükür kilosu da 3 kg geçince 1. Ay kontrolünde. Bir kaç gün önce kontrole götürdük doktora son sarılık ölçümü yapıldı doktora sordum artık 3 saatte bir bekleyebilirsin sorun yok o zaten 2. Saat acıkırsa ağlayarak uyandırır seni dedi gerçekten de öyle oluyor acıkırsa ağlıyor alarmsız uyanıyorum gece mama veriyorum full sabah meme peşine mama veriyorum gece ara acıkmalar yaparlarsa bazen aranıyorlar 1.5 saatte falan mırın kırın oluyorlar meme veriyorum 10 dk uyuyorlar sonra bende geri yatıyorum. Acıkınca ağlamıyordu ever hem sarılık hemde erken doğumda bize de doktor kendini hala anne karnında sanıyormuyandırması çok zor demişti küvezde de uyandırırken çok zorlanıyorduk dediler. Bizimkiler de yarın doğacaklar kronolojik olarak doktor demişti zaten bunları daha doğdu saymıyoruz bile diye. Ama ev ortamına benimkiler 3 haftaya alıştılar şimdi canavarlar hele sarılığı atlatan bebeğim gece uyumayıp evi izliyordu saatlerce 🤣 neyseki şimdi uyku rutini yaptık da şimdi zor uyutur olduk . Yani kuzum şuan uyandın diye bakıyorsun ilerde uyutmak için çabalayacaksın yeterki onlar iyi olsun ❤️ ama mama gerçekten sarılığı atıyor bizde öyle oldu fototerapi sonrası 15 den 8 e düştü eve 8 geldi 2 gün mama verdik tüm öğünler 2 günde 5 e düştü sonra sıfırlandı

Kızlar sarılık değeri yine aynı 15.1 pazartesi günü olan değer bugün 15 çıktı. Doktor pazartesi tekrar göreyim sizi fototerapi için 18 den sonra olan değerleri yapıyoruz dedi biz bu sarılıktan nasıl kurtulacağız
Canım bence fototerapi toplar bundan sonra senin bebişi bizimde hep sabitti 15 den aşağı yukarı gitmiyordu ışık aldı ardından mama aldı attı

Ya bide muayeneden sonra avuç içi kadar baya çok akıntı gelmeye başladı sarı yumurta akı gibi. Acaba muayene kaynaklı mi yoksa doğum yaklaşınca mi böyle oluyor sende olmusmuydu
Olmuştu canım ama ne zaman olmuştu hatırlamıyorum muayeneden sonraydı. Senin de çok vaktin yok gibi geliyor bana korunmasız ilişkiyle destekle egzersiz yapmaya çalış elinden geldiğince

Sancın arı ısırması gibi bir şey mi ne olur anlat😂
Kizz öyle şey olur mu 🤣 son yarım saat bagirmaktan boğazım şişti ama şükür doğdu hemen. Bana 2 dikiş gerekti, yirtilmam yok şükür ama küçük bir kesim var. O dikiş açısı doğumdan daha zor geldi. Ve doğum sonrasında içini temizleme yaptı doktor, inan dogum sancisiyla kapısır 🥲

The The cok güzel olmuş doğumun sende bi kontrole diye gidip doğuranlardansın maşallah😄 Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Gelelim malum soruya 😄 dün ne gibi şeyler yaşadın bi belirti değişik değişik bişiler oldumu😌

• Muhteşem
Reactions: The
Doktor mama verme diyor acaba bir öğün mama versem mi ?
Canım mama kişi tercihi ben sana akıl fikir vermiyim şimdi mama kimi vemrşyormkimş veriyor bana fark etmiyor mama çocuğum sağlıklı olsun da kilo alsın da ilk 1 ay sarılığı da atsın bana yeter ben verdim umrumda olmadı yani tam tersine kiloları da topladı ben mama verdiğim için pişman değilim aksime çok mutluyum 🙂 istersen bir sonraki kontrole kadar ver bir iki öğün en azından topluyor mu sarılığı bakarsın toplamazsa mamayı yine kesersin mama 2 öğün ver geri öğünleri anne sütü ver istersen . Ama 2 öğün üst süte mama verme bence sabah mama sonraki öğünler anne sütü bir de akşam geceye doğru mama ver öyle dengeler belki

Canım mama kişi tercihi ben sana akıl fikir vermiyim şimdi mama kimi vemrşyormkimş veriyor bana fark etmiyor mama çocuğum sağlıklı olsun da kilo alsın da ilk 1 ay sarılığı da atsın bana yeter ben verdim umrumda olmadı yani tam tersine kiloları da topladı ben mama verdiğim için pişman değilim aksime çok mutluyum 🙂 istersen bir sonraki kontrole kadar ver bir iki öğün en azından topluyor mu sarılığı bakarsın toplamazsa mamayı yine kesersin mama 2 öğün ver geri öğünleri anne sütü ver istersen . Ama 2 öğün üst süte mama verme bence sabah mama sonraki öğünler anne sütü bir de akşam geceye doğru mama ver öyle dengeler belki
Evet öyle yapayım canın bencede denemek ite fayda var kuzum birde duş sonrası sen evleneli kullanıyor musun ? Göbek düştü yıkacağız

Kız o sancıyla nasıl çıktın hastaneden😃

The The cok güzel olmuş doğumun sende bi kontrole diye gidip doğuranlardansın maşallah😄 Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Gelelim malum soruya 😄 dün ne gibi şeyler yaşadın bi belirti değişik değişik bişiler oldumu😌
Evim çok yakın duş alayım diye ikna ettim 😂 iyi oldu ama şükür canım hastanede çekmedim pek sanci. Dün hiçbir şey yaşamadım kuzum benim doğumumu bence çatı muayenesi tetikledi, gerçi 4 cm falan acilmam varmış ama sanci hissetmiyordum. Muayeneden sonra hissetmeye başladım işte. Dün gece sahur hazırladım uyudum gayet standart bir geceydi 😅

X