- 5 Mayıs 2014
- 542
- 834
Canım giremedim yoğunluktan doktora götürdüm 15.5 çıktı sarılığı kilo alımı yavaş dedi memede uyumasına izin verme cumaya kadar iyice besle dedi cuma uzayan sarılık var mı diye bakacakmış kan ala ala kan kalmadı kuzumda Aslında sütüm yetiyor ama mama ile daha hızlı atar diye bugün başladım mamaya kendimi sağıyorum sütüm kesilmesin diye bebeğe 1 öğün anne sütü 1 öğün mama şeklinde veriyorum.Senin minnoşları iyi toparladın maşallah Bu arada gece kaç saatte bir uyandırıp besliyorsun? Ben dün gece alarmınkapatıp uyumuşum tam 4 saat uyumuşuz bebeğin mıkırdanmasına uyandım çok üzüldüm nasıl uyuya kaldım diye Benim bebek acıkınca ağlamıo hiç hala anne karnında sanıo kendini doğum haftasına 1 hafta var esasında erken doğduğu için sanırım alışamadıTekrar bir gidin bence düştükten sonra yine yükselebiliyor sarılık ilk 21 gün dedi doktor benim bir kızımda giderek arttı anne sütü alıyordu sadece doktor demek ki proteini almıyor dedi sağarak da verdim yine de arttı sarılığı oysaki 60 cc anne sütü içiyordu ama yine de arttı. Işık aldı 3 gün. 15 den 8 e düştü doktor mama ver dedi 2 günde 5 e düştü şimdi sıfırlandı şükür mama kilosunu da toparladı sarılık be kansızlıktan kilo da az almıştı maalesef mama topladı şükür yapacak bir şey yok. Aslında günde 20-30 gr normal 20x4 den 80 gr sizinki 100 gr almış neredeyse sınır ama yine de almış ama mama takviyesi ddiyebilir doktor bilemiyorum değeri yükseldiyse yinede gidip bi ölçtürün hastaneler ölçüyor. Ben şimdi geldiği kadar az da olsa meme peşine 70 cc mama veriyorum prematüreler zaten hızlı toplamalarını istiyorum kilolarını şükür günlük ve aylık kilo alımları iyi daha kronolojik olarak doğmamış sayılıyorlar 3 güne doğacaklar inşallah