• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Aralık Gebelik Planlayanlar 🎄

Ovulasyon gününün BAT' den 14 gün öncesi olduğunu unutmusum ben. Hep döngüsü 28 gün olanlara göre hesap yapılıyor ama benim gibi döngüsü 31-32 gün olan varsa dikkat etsin doğru hesaplamaya. Telefon uygulaması doğru hesaplıyor eğer döngü uzunlugunu doğru girerseniz

Cocuk düşünüyorsan folik asiti bırakmamalısın bence. Bir de günlük 400-500 microgram folik asit ihtiyacı var. Folbiol hapında 5 miligram bulunuyor. 4e 5e bölerek içiyorum ben. Sigorta karşılıyor diye o haptan yazabiliyorlar, olması gereken dozdan çok daha fazla maalesef. Fazlası idrarla atılıyor ama merak etmeyin. Uygun dozdaki ilaç 300 küsür lira diye almadım ama hamilelik olursa uygun dozdaki ilaca geçeceğim ben de.
Bizim sağlık sigortamız yok ben her türlü ücretle alcam ama ne almalıyım bilmiyorım

kızlar prodoctor olan predictor değil
prodoctor gerçekten erken test mi ?
Hayır prodoctor tamamen ayrı. Predictor bir kere fiyatıyla fark ediyor, bir tane test neredeyse 250-270 TL civarında. Prodoctor erken gebelik testi 5lisini ben internetten 200 küsüre almıştım.
Ve hatalı test çıktı. Bir tanesi silik çizgi çıkardı halbuki hamile değilmişim.

Kızlar benim BAT 14 aralık ama şöyle bir durum var; bende vajinal kaşıntı başladı, mantar galiba, şimdilik gyno-lomexin krem sürüyorum birde neo-penotran forte fitil koysam acaba gebe kalmışsam zararlı olur mu? Üstelik birde grip oluyorum galiba, tylolhot da içersem tam kötü anne olurum dimi?
Ya da gebe değilsem boşuna kendime eziyet etmiş olacağım... Allahım bu bekleme süresi bir bitse de rahatlasam.

Merhaba bildiğim kadarıyla cevaplayayım. lh hormonunun yükselmesi yumurtanın atılmasını tetikliyor o yüzden pik gördükten sonra genelde yumurta salınıyor ve lh düşmeye başlıyor. Yumurta da çatladıktan sonra 24 saate kadar canlı kalıyor yani hala doğurganlık devam ediyor. O yüzden pik öncesi 3-4 gün ve pik sonrası 1-2 gün doğurgan dönem sayılıyor. 11.günü hemen değerlendirseydiniz geçmediyse belki tutardı 🙏🏼
Döngünün 10'nunda 11:30 daki testte ilk silinmeyi gördüm. 10'u akşam ve 11'i değerlendirebildik fakat çok ihtimal vermiyorum, belki de yumurta en fazla 12 saat kaldı ve gitti. 😔 nasip tabi, yapacak bir şey yok.

Back