• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Sadece emziren anneler size bir sorum var üç doktor da farklı bişey söyledi kafam karıştı. Bu beslenme işini Max kaç saatte yapıyorsunuz? Yani en geç iki saat demişlerdi oğlum iki buçuk saatte bir uyanıyor mesela uyandık memeyi tuttuk felan diyene kadar 3 saati bile buluyor 12 günlük şuan. Bazı doktorlar diyorki Max 3 saat bazıları diyorki 2 saate bile kalma. Birde bir video gördüm 2. Haftadan sonra gece 3 saate kadar dokunmayın 6. Haftadan sonra 4 saate kadar dokunmayon kendi uyanmasını sürece diyorlar doğrumu? Biz gecede 2 saate bir alarm kurup uyanmayann çocuğu zorla uyandiriyoruz birde kendi uyanmadigi zaman öyle istekli emmiyor
Ben iki hafta 2 saatte bir emzirdim arada bir 3 saate çıkmıştır sonrasında gece hiç uyandırmadım o acıkınca zaten uyanıyordu şimdi ne gece ne gündüz uyandırmıyorum kendi uyanıyor 4 saat uyuduğu da oluyordur belki

Mama ilk zamanlar veriyordum doktor sonra kestirdi. Şimdi kontrole gidicez bakalım ver diyecek mi bilmiyorum. İnan sabahtan beri yeni uyudu. Sürekli emzirme, memede uyku, gaz çıkarırken uyanma , ağlama , kaka yapamama . Sürekli bu döngüdeyim 😭
Bizimki de uyuyor maksimum yarım saate gaz yüzünden uyanıyor ve sadece memede sakinleşiyor tekrar emziriyorum tekrar gazlanıyor. Tam mutlu mutlu bakınıyor hıçkırık tutuyor huzursuzlanıyor emmeden rahatlayamıyor 😬 bugün doktora gittik biz de her ağladığında emzirmene gerek yok kilo alımı gayet iyi bu kadar yorma kendini dedi ama emzirmezsem de çok ağlıyor

Surekli emmek istiyor ama ne kadar aktif emiyor bu onemli. Yani 1 saat memede kalip emmeden oyalaniyorsa tok oluyorlarmis, tabi cisli bez sayisi da onemli. Benimki 5-10 dk emip 1 saatoyalaniyor, ben de gunde 3-5 kez mama veriyorum.
Biz saatlerce memedeyiz. Ha bir hata edip de ağzından çıkarırsa hemen uyanıp tekrar aranıyor tutunca tekrar uykuya geçiyor 😬 kendi sütümü veriyordum biberonla ama doktor bu kadar fazla beslersenmde gaz kaka döngüsünden uyuyamaz dedi. Belli süre sonra emzik gibi emmeye başlıyor zaten

Bizimki de uyuyor maksimum yarım saate gaz yüzünden uyanıyor ve sadece memede sakinleşiyor tekrar emziriyorum tekrar gazlanıyor. Tam mutlu mutlu bakınıyor hıçkırık tutuyor huzursuzlanıyor emmeden rahatlayamıyor 😬 bugün doktora gittik biz de her ağladığında emzirmene gerek yok kilo alımı gayet iyi bu kadar yorma kendini dedi ama emzirmezsem de çok ağlıyor
Ayyy yemin ederim aynıısııı. Birde kakasını yapamıyor ondan çok ağlıyor. Doktor nöbetçi bizde geç saatlerde gidicez bakalım ne diyecek. Sonsuz bir döngünün içine girdim sanki. Hele hıçkırık tutunca meme için o kadar ağlıyor ki

Ayyy yemin ederim aynıısııı. Birde kakasını yapamıyor ondan çok ağlıyor. Doktor nöbetçi bizde geç saatlerde gidicez bakalım ne diyecek. Sonsuz bir döngünün içine girdim sanki. Hele hıçkırık tutunca meme için o kadar ağlıyor ki
Ahaha 🤣 ooo hıçkırık bizi mahvetti

İnşallah güzelce toparlamıştır kendini. Kaka bizde de aynı uykusunda ıkınıp ağlıyor çocuğum. Hepimizde durumlar benzer olduğuna göre doğru yoldayız diye düşünüyorum 😅 beni tek endişelendiren şey gezme işini nasıl yapcaz bu emme aşkıyla bilemiyorum 😂

Düzenimiz çok değişti canım eski rutinlerini yapamamak daha çok etkiliyor seni. Ama hepsini yapacağın günde gelecek şuan bi adaptasyon sürecindeyiz. Bende sürekli ben bittim, ben tükendim, ben napıcam çocuk yetiştirmek doğumdan yetişkinliğe kadar, daha bir aylık olduğunu düşününce zaman nasıl geçecek uyuyamayacak mıyım hiç diye bunalıma giriyorum
Ayy benim de psikolojim iyice bozuldu zaman akıyor ama nasıl akıyor anlamadım yapmak istediğim hiç bir şeyi yapamadım çok rahat olacağım hiç bir şeyi dert etmeyeceğim dedim iyice pimpirikli oldum
Bende de o bittim tükendim hamilelikten beri var

of kızlar ben bu emzirme konusundan vaz geçmek üzereyim zaten emmeye emmeye sütüm de damla damla kaldı, her kucağıma yattığında çığlık kıyamet 3 hafta oldu ve mzirme danışmanı tuttum hastanede de bir sürü destek verdiler kaşık biberon şırınga Madela eds düzenli sağım herşeyi denedim ne süt artıyor ne bebe ağzına alıyor memeyi çok büyük krizler oluyor artık aramızda ve bu bana hiç iyi hissettirmiyor

of kızlar ben bu emzirme konusundan vaz geçmek üzereyim zaten emmeye emmeye sütüm de damla damla kaldı, her kucağıma yattığında çığlık kıyamet 3 hafta oldu ve mzirme danışmanı tuttum hastanede de bir sürü destek verdiler kaşık biberon şırınga Madela eds düzenli sağım herşeyi denedim ne süt artıyor ne bebe ağzına alıyor memeyi çok büyük krizler oluyor artık aramızda ve bu bana hiç iyi hissettirmiyor
Dur canim hemen vazgecme, ortada meme reddi gibi bir durum da yok ki sen biberon da kullanmamissin. Sikinca sut gelmiyor mu, belki o cekiyordur. Bir de sagimda cikan sut gercek miktari gostermiyormus. Su an mama ile mi besliyorsun sadece?

Dur canim hemen vazgecme, ortada meme reddi gibi bir durum da yok ki sen biberon da kullanmamissin. Sikinca sut gelmiyor mu, belki o cekiyordur. Bir de sagimda cikan sut gercek miktari gostermiyormus. Su an mama ile mi besliyorsun sadece?
Kullanıyorum biberon meme reddinin alası var geliyo sıkınca bakıyor almıyor ağzına şu an mamaylayız

Canm kendini yıpratma böyle sen elinden geleni yaptın yapacak bir şey yok olmayınca olmuyor benim de ilk çoçukda sütüm azdı hep 1-2 dk emerdi o kadar 4. Ay atak da memeyi bıraktı bir daha ne yaptıysam emmmedi uyurken çok nadir emdi öyle öyle yaşını doldurana kadar uğraştım çoğunluk mama. İle gittik sağlıklı olsunlar yeter mamalar iyi ki var çok şükür alacak durumumuz var öyle yada böyle büyüyecekler

Ayy benim de psikolojim iyice bozuldu zaman akıyor ama nasıl akıyor anlamadım yapmak istediğim hiç bir şeyi yapamadım çok rahat olacağım hiç bir şeyi dert etmeyeceğim dedim iyice pimpirikli oldum
Bende de o bittim tükendim hamilelikten beri var
Aynen benimde hamilelikten beri canım. 40 ımızdan sonra bebişlerde bizde adapte olur muyuz acaba 🥴

Canm kendini yıpratma böyle sen elinden geleni yaptın yapacak bir şey yok olmayınca olmuyor benim de ilk çoçukda sütüm azdı hep 1-2 dk emerdi o kadar 4. Ay atak da memeyi bıraktı bir daha ne yaptıysam emmmedi uyurken çok nadir emdi öyle öyle yaşını doldurana kadar uğraştım çoğunluk mama. İle gittik sağlıklı olsunlar yeter mamalar iyi ki var çok şükür alacak durumumuz var öyle yada böyle büyüyecekler
Peki nasıl sakinleştiriyordun gece falan çok zor değil mi böyle ya kara kara onu düşünüyorum

Anlar mı ki tatlıdan ya sütümü sıkarak getirtiyorum ona bile bakmıyor hani bunlar kokusundan bile anlıyordu sütün
Anlıyorlar ben bi keresinde emzik tutsun diye emziği batırdım 10 dk emdi bir denesene çok az pekmez koy suya göğsüne sür

Peki nasıl sakinleştiriyordun gece falan çok zor değil mi böyle ya kara kara onu düşünüyorum
Aradaki tek bağ meme değil ki sarılmak bile sakınleştiriyor ki ilk 3 ay tüm bebekler sinirli gazdan dolayı sakinleşmiyorlar ki meme ile alakası yoj

Back