• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Valla ben kendisinden sinyal bekliyorum canım ama bizde ilk başlarda sarılık ve biraz fazla kilo kaybı vardı 2 saatte bir alarm kurup emzirdim. Bence bebişin gidişatına göre davranmak lazım. İdrar ve kaka çıkışı iyiyse kilo alımı yeterliyse 3 , mama veriyorsan 4 saat uyusun demişti doktorum. Şimdi kendi ne zaman isterse uyanıyor bazen 1 saat bazen 2 saat
Bizimde sarılık kalmadı şuan şükür kaka çiş de baya iyi yapıyor bende yavaştan kendi haline birakayim olmazsa

Ay ben de her emzirdikten sonra ver kv alıp gazını alıyım ver yatırayım hep aynı şeyi diyor ya sen gaz alma sorumlusu musun? benim anası gazını da alabilirim yani
Valla ben gaz alma işini şimdilik eşim izindeyken eşime devrettim hep o çıkartıyor ama başkasının çıkartması işime geliyor açıkçası gaz çıkarma işi benim için çok zor geliyor neden bilmiyorum 😁😁 zaten dikişlerle tam iyileşmiş değil yatagimda karnını doyuyorum altını degistiriyorum paket edip teslim ediyorum alın cikartij diye 😁😁

Benim kv de dünya tatlısı cidden. Hiç sorun yaşamadık ben kendi annem gibi görüyorum oda eminim Kızı gibi görüyor. Çokta yardımcı bana. Ama gece bebek ağlıyor ağlıyorum emziriyorum kucağımdan açıp gaz çıkarmasına tahammül edemiyorum. Gazı var deyip sürekli masaj Yapıyor karnına çocukta kusuyır yeni emmiş bebeğin karnına masaj mı yapılır. Ay sinirlerim bozuluyor. Bebek sakinleşmiyor alıyor kucağına göğsüne yaptırıyor sakinleştirmeye çalışıyor. Ya bırak annesiyim ben benim kokum kalp atışım daha hızlı sakinleştirir yok müsade etmiyor sen dinlen uyu ben gazı çıkaram uyutam yatırayım diyor. İyiliğim için diyor ama ben çok sinir oluyor annesi varken babaanneye noluyor diye
Okurken acaba kayınvalidelerimiz aynı kişimi dedim. Birebir aynı şeyler bana iyilik olsun dıye ilgilndi bebekle ilk zamanlar evt iyi oldu dikislerden halsizlikten pek ilgilenemedm ama sonradan ağlıyor gazdan kucagimdan alıp sakinleştirmeye çalışıyor sen yoruldun vs diyor sonra bir postada bu çocuk bana alismayacak beni bilmeyecek diye oturdum ağladım 😒

Canım emin ol tek bakabilecek gücün varsa herşey daha iyi oluyor. Eşin de sorumluluk almaya başlıyor. Bizde 5 gün kayınvalidem kaldı ama bebekle ilgili hiçbirşey yaptırmadım sadece eşim ve ben baktık. Annem arada gelip gidiyor ama eşim evdeyse sorumluluğu kendimiz alıyoruz. Ayrıca akşam otururken annelerin olması eşimle bizi uzaklaştırıyordu. Şimdi bebeğimiz yarım saat bile uyusa birbirimizle sohbet edip zaman ayırma şansımız oluyor.
Haklisn canm belli bir süre evet yardımcı iyi oluyor ama sonra sorumluluk almak adına hemde kendinde o cesareti bulma adına yalnız bakmak sanırım daha iyi ben orda hatta yaptm bakabilme güveni yeni yeni geliyor

Kizlae lansinoh elektrikli pompa aldim bide kullananlar memnun kalaniniz var mi nasıll
Ben kullanıyorum canımm çok memnunum piyasanın em iyisi bence bu arada ben sana mamayı kesme dedim çünkü seninle aynı duyguları yaşadım mama vermek istemiyorum diye kendimce bıraktım sarılık değeri bi anda yükseldi kilo alımı durdu kesme sen mamayı bir aya kadar kullan

Sadece emziren anneler size bir sorum var üç doktor da farklı bişey söyledi kafam karıştı. Bu beslenme işini Max kaç saatte yapıyorsunuz? Yani en geç iki saat demişlerdi oğlum iki buçuk saatte bir uyanıyor mesela uyandık memeyi tuttuk felan diyene kadar 3 saati bile buluyor 12 günlük şuan. Bazı doktorlar diyorki Max 3 saat bazıları diyorki 2 saate bile kalma. Birde bir video gördüm 2. Haftadan sonra gece 3 saate kadar dokunmayın 6. Haftadan sonra 4 saate kadar dokunmayon kendi uyanmasını sürece diyorlar doğrumu? Biz gecede 2 saate bir alarm kurup uyanmayann çocuğu zorla uyandiriyoruz birde kendi uyanmadigi zaman öyle istekli emmiyor
Ben normal de mama veriyordum ama üç gündür bırakma aşamasındayız hiper laktasyon var bende doktor da emzir devamlı dedi gece üç saatte bir kendisi uyanıyor gündüzleri de 2 2.5 saatte biz uyandırıyoruz ama bir aydan sonra 3 saatte bir uyandıracağız dedi doktor kilo alımı çok iyi dedi

Bende de aynı durum var değer önce 12 di şimdi 15 olmuş sizin kaç değer mamayı kesmiştim kendimce yeniden başlatti doktor değer dedi iyi değil dedi
Canım bizim ilk 16ydı, mama ver emzir dediler. Ben 2 gün çabaladım 130 gr aldı 2 günde, ama değer bi ölçüldü 21 olmuş. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yani bizimki kilo alsa bile sarılık ilerledi durduramadık, şuan foto terapiden sonra 12ye geriledi, gün geçtikçe düşecek dediler yine emzirme sonrası mama veriyorum korkudan

Su patlatıldıktan 5 saat sonra doğdu kızım. Ondan öncesi zaten meğer ağrı değilmiş yaa o nasıl bişeydi o 5 saat inanılmaz zordu gerçekten
Ay evet bende 2 saat çekmişim bana kas gevşetici falan vurdular bı kaç ilaç falan verdiler ben görmüyordum sesler falan bulanikti

Okurken acaba kayınvalidelerimiz aynı kişimi dedim. Birebir aynı şeyler bana iyilik olsun dıye ilgilndi bebekle ilk zamanlar evt iyi oldu dikislerden halsizlikten pek ilgilenemedm ama sonradan ağlıyor gazdan kucagimdan alıp sakinleştirmeye çalışıyor sen yoruldun vs diyor sonra bir postada bu çocuk bana alismayacak beni bilmeyecek diye oturdum ağladım 😒
Demek ki tüm kv Ler aynı 😂😂

Bu sanırım herkesin sorunu. Sürekli emmek istediği için aç olduğunu düşünüyorum bazen stres oluyorum. Siz mama veriyor musunuz ben direniyorum ama korkuyorum da
Mama ilk zamanlar veriyordum doktor sonra kestirdi. Şimdi kontrole gidicez bakalım ver diyecek mi bilmiyorum. İnan sabahtan beri yeni uyudu. Sürekli emzirme, memede uyku, gaz çıkarırken uyanma , ağlama , kaka yapamama . Sürekli bu döngüdeyim 😭

Sadece emziren anneler size bir sorum var üç doktor da farklı bişey söyledi kafam karıştı. Bu beslenme işini Max kaç saatte yapıyorsunuz? Yani en geç iki saat demişlerdi oğlum iki buçuk saatte bir uyanıyor mesela uyandık memeyi tuttuk felan diyene kadar 3 saati bile buluyor 12 günlük şuan. Bazı doktorlar diyorki Max 3 saat bazıları diyorki 2 saate bile kalma. Birde bir video gördüm 2. Haftadan sonra gece 3 saate kadar dokunmayın 6. Haftadan sonra 4 saate kadar dokunmayon kendi uyanmasını sürece diyorlar doğrumu? Biz gecede 2 saate bir alarm kurup uyanmayann çocuğu zorla uyandiriyoruz birde kendi uyanmadigi zaman öyle istekli emmiyor
Doktor kilo kontrolünde baktı doğum kilosunu geçmiş, sarılıkta azalmış. Gündüz istediğin kadar emzir gece kalktığında dedi. 😂 Gece de gündüzde çok nadir uyuduğundan full memedeyiz

Ben kullanıyorum canımm çok memnunum piyasanın em iyisi bence bu arada ben sana mamayı kesme dedim çünkü seninle aynı duyguları yaşadım mama vermek istemiyorum diye kendimce bıraktım sarılık değeri bi anda yükseldi kilo alımı durdu kesme sen mamayı bir aya kadar kullan
Evet yaaa biliyomsn hemen artışa geçti değer çok piisman oldum lansinohhda bugün kargoya vermişler hemen inş hemen elmde olurda sağdikça da veririm

Bu sanırım herkesin sorunu. Sürekli emmek istediği için aç olduğunu düşünüyorum bazen stres oluyorum. Siz mama veriyor musunuz ben direniyorum ama korkuyorum da
Surekli emmek istiyor ama ne kadar aktif emiyor bu onemli. Yani 1 saat memede kalip emmeden oyalaniyorsa tok oluyorlarmis, tabi cisli bez sayisi da onemli. Benimki 5-10 dk emip 1 saatoyalaniyor, ben de gunde 3-5 kez mama veriyorum.

Bu göz çapağı için masajı nasıl yapmalıyız cidden oturdum ağladım geçmiyor sürekli akıyor
Canım youtubede videosu var uygulamalı serçe parmakla göz pınarından altına doğru masaj yapıyorsun çok rahatlatıyor. Bende ağlamıştım o halini görünce gözü sürekli yapışıyordu açmıyordu 😔

Back