2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    179
Kizlar bnm bebek hiç uyumadi nerdeyse bi günü bi günü tutmuyor yarım saat uyumuyor sürekli ağliyo memede emmeye çalişiyo sonra uyuua kaliyo memede ama emmeye devam ediyor uyuyrak emiyor sizinkiler de böyle mi uyandiramiyorum ama çene çalişiyo
Mesaji ben yazdim sandim resmen.. 4 Kasim dogumluyuz. En cok yaptigimiz aktivite. Meme biti gibi yapisik emcik emcik ama hele bi agzindan dusursun. Gozler cin gibi aciliyo. Bir gunu bir gununu asla tutmuyo. 20 gundur gunduz uyuyup bi yataga koyup uyutabildigimin sayisi 3 falandir. Bi de gelip yaa inanmiyorum alistirmissin ben koyardim ana kucagina saatlerce uyurdu diyenler var. Bahce kuregiyle gecirmek istiyorum agizlarina. 20 gunluk bebek neye aliscak daha beni yeni algiliyo. Bazen uyumamasinin nedeninin aclik oldugunu dusunuyorum. Memelerim sut dolamiyo surekli emdigi icin. Mama veriyoruz kilolu dogdu doymuyo. Memelerimi kesip al kizim demenin sinirindayim. Mama meme dengesini de nasil kurucagimi sasirdim.

Yaa ben memenin ucunu ağzına koyduğum an deliriyor bu çocuk bas bas ağlamaya başlıyor canım. Acaba beni sevmiyor mu kokumu tenimi kabul etmiyor mu bu düşünceler başladı bende çünkü mememden hariç herşeyi emiyor daha üç günlük olmasına rağmen emzik bağımlısı oldu neredeyse
Canım bende ilk gün psikolojik baskı ile sağ meme mi bir de elle sağıp süt getirmeye çalıştırlar canım acıdı çocuk bunu bi farketti sağ mememi asla almak istemedi eve geldik yine aynı şey mecburen mama verdim ama sağı aldırdım sabırla güzelce ağzı sağ memeye gelince başlıyor çığırmaya senin iyiliğin için istediğin kadar çığır dedim sürekli kulağına güvendesin annecim ben yanındayım ağlayacak bir şey yok gibi sözler söyledim şimdi yavaş yavaş almaya başladı sen ne kadar rahat olursan onlar da o kadar rahat oluyor yoksa senin stresini hissediyor

Mesaji ben yazdim sandim resmen.. 4 Kasim dogumluyuz. En cok yaptigimiz aktivite. Meme biti gibi yapisik emcik emcik ama hele bi agzindan dusursun. Gozler cin gibi aciliyo. Bir gunu bir gununu asla tutmuyo. 20 gundur gunduz uyuyup bi yataga koyup uyutabildigimin sayisi 3 falandir. Bi de gelip yaa inanmiyorum alistirmissin ben koyardim ana kucagina saatlerce uyurdu diyenler var. Bahce kuregiyle gecirmek istiyorum agizlarina. 20 gunluk bebek neye aliscak daha beni yeni algiliyo. Bazen uyumamasinin nedeninin aclik oldugunu dusunuyorum. Memelerim sut dolamiyo surekli emdigi icin. Mama veriyoruz kilolu dogdu doymuyo. Memelerimi kesip al kizim demenin sinirindayim. Mama meme dengesini de nasil kurucagimi sasirdim.
Emzirme danışmanlığı almıştım ben bebek doymuyor göğüslerim yumuşak diye çok güzel dedi süt dolan göğüs yumuşak olur bebek çektikçe gelir dedi meme ilk üç ay sürekli süt üretirmiş canım üç aydan sonra da yeterli olan sütü üretirmiş

Emzirme danışmanlığı almıştım ben bebek doymuyor göğüslerim yumuşak diye çok güzel dedi süt dolan göğüs yumuşak olur bebek çektikçe gelir dedi meme ilk üç ay sürekli süt üretirmiş canım üç aydan sonra da yeterli olan sütü üretirmiş
Sagolun cevabiniz icin ❤️O zaman uc aya kadar mama ile desteklemek normal diyebilir miyiz? Miktarina nasil karar vermek lazim sizce?

Sagolun cevabiniz icin ❤️O zaman uc aya kadar mama ile desteklemek normal diyebilir miyiz? Miktarina nasil karar vermek lazim sizce?
Doktor bana doğum kilosuna üstüne çıkart 10 günde dedi iki meme emzirdim en fazla günde 30 ml mama verdim 5 defa şu an 3 kilonun üstüne biz 37 haftalık doğduk küçük doğdu 15 günlüğüz şu an mamayı bırakmak istedim 15 gün sonra görüşelim dedi tam 1 aylık olunca gideceğim muhtemelen mamayı o zaman bırakırz benim ilk 10 gün sağ memeyi nerdeyse hiç emmedi ama şu an iki memeyi de güzel emiyor ama mamayı da yiyor doktor 1 aylık bebeğin ihtiyacı her öğünde 90-120 ml arası olur dedi her öğünde bu kadar süt çıkarsa tabiki de bırakırız demişti

Benimde eee baby markası gerçekten o kadar üzülüyorum ki zaten çok zor bir doğumum oldu bebeğimin sarılık olmasından korkuyorum. Etraftanda bir ton öneri gerçekten üç gündür bunalıma girdim
Canim benim bu süreçte ilk farkina vardığım şey kimseyi dinlemeyip iç güdüsel hareket etmenin ne kadar doğru olduğu. Herkes çok ezbere konuşuyor sen geç odana al bebegini kucağına göğsüne yatır ve sadece o ana odaklan onun minik ellerine kokusuna vereceğin tüm kararlarida içinden geldiği gibi ver o bebisin neye ihtiyacı olduğunu en iyi annesi biliyor

Aynı sorun bizde de var canım 11.30 da emzirmek için uyandırdım gece 3 de anca uyudu 5.30 da bidaha kaldırdım şuan yeni uyudu uykusuzluktan mahvoldum
Bizimde akşam 10 dan sonra bir atak geliyor 2-3 e kadar sürebiliyor artık kabullendik budurumu 10 dan önce yatıp bir iki saat ne kadar uyuyabiliyorsam okadar uyumaya çalışıyorum daha az stresli ve uykulu geciyorno dönem

X