2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
Kızlar oğlumum altını temizlerken çok ağlıyor bende hızlı davranmaya çalışıyordum her seferinde pişik kremi sürmüyordum doktor kontrolde bugün sürelim her değiştirmede dedi göbek bağı İçin de krem verdi hafif koku var dedi korktum biraz enfeksiyon vs…ama altını kapatırken artık biraz daha uzun sürüyor o esnada dışarı işiyor sürekli bu dışarı işeme + ağlama yüzünden elimi ayağıma dolanıyor , dışarı işemenin çaresi var mı ? Ayrıca süt sağma olayım fena gitmiyor ama hala emme olayına alışamadık telaşlı olduğum günler mecbur biberonla devam ediyorum önemli olan sarılığı yenmesi çünkü diye ama ertelemek de istemiyorum , dil bağı vardı onu hallettik belki ondan kavrayamıyor diye düşünüyordum ama sanırım sadece onla alakalı değil biberona alışıyor :KK43:
Disari isemenin caresi yok da, ben pamuk tutuyorum pipisine alt degistirirken en azindan oraya buraya firlamiyor.

Doğum yapan anneler size bir sorum olacak benim sütüm doğumdan sonra geldi ama sanırım az bebiş direkt emdi göğüs ucum yok ama slikonla biras emzirinxe biraz çıkıyordu sonra slikonsuz almaya başladı neyse bu başka bir konu. Emmesinde filan bı problem olmadığı için Max iki saatte bir olacak şekilde ne zaman aglarsa aranirsa emziriyordum ama sonra hemşire 30 CC mama vermemiz gerektiğini söyledi doymuyormus her emzirmeden sonra 30 CC enjektörle mama veriyoruz iki saatte bir emziriyorum ama artık emmek istemiyor çocuk yani iki saati doldurduğunda biz zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyoruz ama hiç bir açlık belirtisi yok aranma emme memeyi zorla tutturuyoruz sadece tutuyor ağzında 30 CC mi fazla iki saat mi az olabilir arkadaşlar?
Doymadigini hemsire nasil farketti? Bir de bebegin sariligi var mi su an? Bizde sarilik oldugu icin surekli uyku hali vardi, zorla uyandirip meme + 30cc mama vermeye calisiyorduk. Mama verdikten sonra 3 saatte bir uyandirin dediler. Acikinca aglar ve ister dediler ama bizimki sariliktan dolayi aglamayinca biz zorla yedirdik. Simdi doktor bakicak kg artisi var ise dogru yoldayiz, bakalim

Gaz sancılarını minimuma indirmek için gaz masajları var. Her alt değişiminden önce yapılınca baya rahatlıyor bebekler. Ben yapıyorum. Fayda ediyor. Alt değiştirmeden sonra emziriyorum emerken rahatlayıp kolayca çıkıyor gazı alttan
Evet canım biz de yapmaya çalışıyoruz

Ayy benim bebeğim de tam söylediğin pozisyonda. Karnıma bakınca sağda bariz daha yüksek duruyor bence ideal doğum pozisyonuna giriyor olabilir. Bana da ebe doğum pozisyonuna girsin diye bazı egzersizler falan verdi 39+0’ım bende🥲

Canım benim nasılsın? Geçtin mi hastaneye? Kolaylıkla alırsın bebişini inşallah kucağına🙏🏻

Bugün de aynı konumda canım, karnım taş gibi. İnce ince bel ağrısıda var. 🥲

Kızlar oğlum bazen yemekten sonra uzun uzun hiçkırıyor bu normal mi? Karnımda da hıçkırıyordu ama uzun sürünce endişeleniyorum
Benim de aynen canım karnımdayken hareketini pek hissetmiyorum diye üzülüp stres olurdum ama hıçkırıklatını çok net hissederdim.şşmdi de eğer uzun süre emdiyse bir müddet hıçkırıyor.kursak büyütüyor diyor annem bilimsel açıklamsı ne bilmiyorum ama🤭

Süt geliyor cnm sağacak kadar oluyor. Ama haftası erken diye birde dil bağı var diye Emme olayında çekemiyor ben sağıp veriyorum 3500 doğdu sarılık sınırın altında ama yine de beslenme önemli diye emme alıştırma olayı ikinci plana düştü , daha göbek bağı düşmedi bizim 8. Gün, düşünce Ne yaptınız cnm ? Öylece kalıyo mu
Bişey yapmadık canım. Baktım kanaması falan yok bizim 8. Günde düştü göbeğimiz benim sütüm yeterli ama doktor mama verin diyor

Doymadigini hemsire nasil farketti? Bir de bebegin sariligi var mi su an? Bizde sarilik oldugu icin surekli uyku hali vardi, zorla uyandirip meme + 30cc mama vermeye calisiyorduk. Mama verdikten sonra 3 saatte bir uyandirin dediler. Acikinca aglar ve ister dediler ama bizimki sariliktan dolayi aglamayinca biz zorla yedirdik. Simdi doktor bakicak kg artisi var ise dogru yoldayiz, bakalim
Canim emdikten sonra aranmaya devam ediyordu sütüm azdı gerçekten şuan anlıyorum şuan ağzından akıyor süt göğüslerim ağrıyor baya arttığını hissediyorum mamayı aldığı kadar Max 30 CC ver dedi aliyorduda ama sonra iki saat sonra memeyi almıyor bizde sarılık olacak korkusuyla en geç iki saat sonra zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama bence acikmamis oluyor daha bende 3 saate çıkartsammi diyorum bekleme süresini çünkü acıkınca sap diye tutuyor memeyi yoksa uğraş dur ağzına alsa bile emme refleksini yapmıyor. Ama rengi hafif sarilasti korkutorum birde kan uyuşmazlığı var bizde bilemedim o yüzden

Birkaç gün onve yazmıştım belki hatırlayanlar olur yüzünde şişlik gibi bir şeyler var diye. Süt yağlı olunca oluyor dendi ben de geri yedim süt ürünlerini. Yuzundekiler aynı bir haftadır. Ve son üç dört gündür gaz sancısı çok. Kakasını yapmak için kendini sıkıyor sıkıyor bazen saatler sonra yapıyor gürültülü bir şekilde. Ve az önce.. tüm gün yapmadığı kakasını az önce yaptı görünce çok şaşırdım aşırı mukuslu yani tamamı öyle 😞alerjik mi başka bir şey mi kan olmadığı sürece korkmayın diye gördüm nette. Zamanla geçiyor demişsiniz en azından bu iyi bir şey, tabi bizim teşhis yok benim görüşüm. Yorumlar farklı olunca yedim Peynir yumurta ve Yediğim için de vicdan azabı çekiyorum 😬😔 böyle kakası mukuslu olan var mı normal olma ihtimali var mı ki
Benim iki numara kızımda mukuslu kaka vardı gaz sancısı asırı vardı cıkardı gı halde sureklı aglardı sakinleştirmek cok zordu 4ay cektık farkedemedım sonra farkettım ki yumurta yıyınce böyle oluyor yumurta yı kesıp alerji testine goturdum ve maalesef yumurta beyazına alerjisi cıktı kestik cocuk melege döndü mışıl mışıl uyurdu eger şüpheleniyorsun kesınlıkle test yaptır cunku anneler gercekten hıssedıyor

Kızlar ben heralde her 1 cmde bir hastaneye gidip döneceğim yaa allahım tecrübesizlik çok kötü gerçekten. Şimdi evde açılmayı artırmaya çalışıyorum
Ayyy inşallah çabucak açıklığın artar ya🥲
Ben de senin gibi olurum muhtemelen 😂
Bugün de aynı konumda canım, karnım taş gibi. İnce ince bel ağrısıda var. 🥲
Az kaldı canım sonuna geldin artık. Ay darısı bana ya benim oğlum da artık gelse çok güzel olacak.

Canim emdikten sonra aranmaya devam ediyordu sütüm azdı gerçekten şuan anlıyorum şuan ağzından akıyor süt göğüslerim ağrıyor baya arttığını hissediyorum mamayı aldığı kadar Max 30 CC ver dedi aliyorduda ama sonra iki saat sonra memeyi almıyor bizde sarılık olacak korkusuyla en geç iki saat sonra zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama bence acikmamis oluyor daha bende 3 saate çıkartsammi diyorum bekleme süresini çünkü acıkınca sap diye tutuyor memeyi yoksa uğraş dur ağzına alsa bile emme refleksini yapmıyor. Ama rengi hafif sarilasti korkutorum birde kan uyuşmazlığı var bizde bilemedim o yüzden
Kan uyuşmazlığının dışında şu an seninle aynı şeyler yaşıyorum bende iki meme mi emiyor ağzından taşıyor hatta sonra 30 cc mama veriyorum uyandırmak zor oluyor ama zorla uyandırıyor tekrar emziriyorum 2 saatte uyanmak istemiyor iki kere kontrole götürdüm sarılık hafif artmış dedi bir daha götürmedim ama cuma günü falan gidelim dedim biraz da kilo almış olur yada yarın sağlık ocağına götüreceğim kilosuna bakacağım belki sarılıkla ilgili bir şey derler orda

Açıkçası bahsettiğin kadar korkunç bir senaryo hiç aklımdan geçmedi ama tek konforsuzlupu vurulacağım oksapar iğne. Sorunsuz bir gebelik diyemem çünkü gerçekten hayat kalitem çok düştü kilo verdim ağrılarımdan yemek yiyemedim yürüyemedim ama aşlahın izniyle süreci tamamladık, iyi bir kalp damar cerrahına görünmüş müydünüz

Açıkçası bahsettiğin kadar korkunç bir senaryo hiç aklımdan geçmedi ama tek konforsuzlupu vurulacağım oksapar iğne. Sorunsuz bir gebelik diyemem çünkü gerçekten hayat kalitem çok düştü kilo verdim ağrılarımdan yemek yiyemedim yürüyemedim ama aşlahın izniyle süreci tamamladık, iyi bir kalp damar cerrahına görünmüş müydünüz
Göründüm pıhtılaşma ile ilgili genetik testlerime baktı 3 ve 7.ayda görüşeceğiz doppler çekeceğiz dedi ama arkada bir tane daha oğlum var yani gerçekten çok korkuttular beni ağrıdan duramadım kilo verdim demişsiniz bacak ağrısından değil mi ? O kadar ihtiyacım var ki yaşayan birinden tüm tecrübelerini dinlemeye verdiğiniz tüm bilgiler çok değerli benim için

X