2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Ahhh bu resmen ben gündüz gözümü zor açıyorum miskin miskin geziyorum gece bi enerji geliyor çok zor uyuyorum 😔 bugün tüm gün tuttum kendimi uyumadım ama yine de şimdi uyuyamiyorum 😔 ve sürekli karnım aç kafayı yicem akşam 5den snra asla agzima bişey sürmeyen ben biraz önce bir tabak yemek yedim şu saatte çok kilo alıcam 😔 napmam lazım kızlar hem uyku hemde bu yemek yeme olayına
Sabah uyanmıştım sabah dediğim 11 zar zor kalktım şimdi yine uyumuşum şuan kalktım birşey izleyemez oldum ne izlesem uyuya kalıyorum birşey yapamıcaz 3.aydan sonra düzeliyor diyenler var ama bilemiyorum kilo almak istemiyorsan her acıktığın da bir şeyler ye ama akşamdan sonra az kalorili şeyler ye yoğurt gibi şimdi bir arkadaş ayvayı önermiş akşam karnım doymadan uyuyamıyorum 😂 ne yapcaz bilemiyorum gerçekten hamilelik çok farklı gerçekten çok mutluyum ama değişik şeyler de yaşıyorum işte

Şu an burada ruh halimizden, fizyolojik durumumuzdan, yaptığımız ve yapamadiklarimizdan bahsediyoruz... Bundan birkaç ay sonra sancilarimizdan, doğum sonrası göbeği nasıl toparlayacagimizdan ve nasıl kilo vereceğimizden bahsedeceğiz... Her anı birlikte yaşıyoruz ve paylaşıyoruz... Birbirini hem hiç tanımayan hem de çok iyi tanıyan hatta birbirini en iyi anlayan bir aile 👪 gibi olduk.. İyi ki varsınız ikinci ailem ❤️❤️❤️

Arkadaslarim biraz ozel bir konu ama forumda bu konuyla alakali pek bir sey bulamadigim icin sormak istedim. Doktorunuz hamilelik doneminde cinsel birliktelik ile ilgili bir sey soyledi mi? Yasak veya degil, veya su zamana kadar yasak gibi… turkiyede ilk muayene oldugum doktor bana kalp atisini duyana kadar birliktelik yok demisti. Almanyaya evimize geldik burada 7+1de randevum vardi kalp atisini gorduk ama duymadik. Doktor duyurmak icin daha erken demisti. Ama birliktelikle alakali hicbir sey demedi…

Arkadaslarim biraz ozel bir konu ama forumda bu konuyla alakali pek bir sey bulamadigim icin sormak istedim. Doktorunuz hamilelik doneminde cinsel birliktelik ile ilgili bir sey soyledi mi? Yasak veya degil, veya su zamana kadar yasak gibi… turkiyede ilk muayene oldugum doktor bana kalp atisini duyana kadar birliktelik yok demisti. Almanyaya evimize geldik burada 7+1de randevum vardi kalp atisini gorduk ama duymadik. Doktor duyurmak icin daha erken demisti. Ama birliktelikle alakali hicbir sey demedi…
Bana 12. Haftaya kadar yasak dedi ve son ay yasak dedi. Yurt dışı ve Türkiye bence bu konuda biraz farklı . Benm daha önce bir düşük olduğu için yasak koydu ve dedi ki aslında birşey olmaz ama daha sonra anneler vicdan yapıyor o yüzden yasaklıyoruz yoksa cinsel birliktelik bebek çok aşağıda yada sıkıntılı olmadığı sürece bir zararı yok demişti. Sadece olası bir kayıpta anne adayı vicdan yapmasın üzülmesin diye yasak koyuyorum demişti .

Ben doktoruma bizzat sordum, bir tehlikesi yok dedi. 6 haftalıkken kalp atışı için gittiğimizde sormuştum. Sonrasında tekrar bir şey söylemedi

Ben ilk gittiğimde çok küçüktü kese yoktu. Tekrar randevuya gelene kadar yasak dedi. Gittiğimde şükürler olsun kese bebek kalp atışı gördük, çok sağlıklı hiçbir sıkıntısı yok dedi. Ama bir dahaki kontrole kadar yine yasak dedi. Böyle böyle 3 ayı dolduracak herhalde. Zararı yok dedi ama şimdilik kontrole kadar yasakladı

Daha önceki gebeligimde birkaç gün devam eden kahverengi lekelerden dolayı doktora gidip muayene olduğumda Dr daha muayene etmeden cinsel birliktelik yaşadınız mı diye sormuştu ki biz zaten yaşamamıstik. Muayeneden sonra da kalp atışının muayeneden iki hafta önce durduğunu söylemişti.. Arkadaşlarimizin da yazdığı gibi şayet öyle bir birliktelik yaşasaydım kahrolurdum herhalde.. Çünkü ben kürtajdan sonra bile kendimi uzunca bir süre sorguladım.. Düşük yaşayanlarda tedbiren yasak koyuldugunu biliyorum.. Sizi bilmem ama bebeğimi kucağıma alana kadar sabrediversin babası da 😂😂

bir önceki gebeligimde doktorum ilk 3 ay spor, cinsellik, hareket, her sey yasak demisti. Bu gebeligimde ise farklı bir doktor gözetimindeyim. Bu doktorum ise her sey serbest dedi. Sanırım bu süreç hem gebeliğin durumu ile alakalı, hem de doktorun bakıs acısıyla.. fakat tamamen benim bakıs acım; size iyi gelen, iyi hissettiren, mutlu ve huzurlu oldugunuz ne varsa; fiziksel ve mental kondisyonunuz da izin veriyorsa normal hayatınıza devam etmeniz :)

Geçmiş olsun cnm doktorun lekelenme neyden kaynaklı olduğunu söyledi mi
İlk kanama olduğunda kese arkasında kanama olduğunu söyledi. Progestan ve istirahat verdi.
Bir hafta sonra kanama alanı küçülmüştü.

4 gün sonra küçük kanamalar ve lekelenmeler için gittim. Bir şey yok. Ama düşük riskin devam ediyor.
İstirahata ve Progestana devam et bunun tek ilacı o dedi.

Sabah uyanmıştım sabah dediğim 11 zar zor kalktım şimdi yine uyumuşum şuan kalktım birşey izleyemez oldum ne izlesem uyuya kalıyorum birşey yapamıcaz 3.aydan sonra düzeliyor diyenler var ama bilemiyorum kilo almak istemiyorsan her acıktığın da bir şeyler ye ama akşamdan sonra az kalorili şeyler ye yoğurt gibi şimdi bir arkadaş ayvayı önermiş akşam karnım doymadan uyuyamıyorum 😂 ne yapcaz bilemiyorum gerçekten hamilelik çok farklı gerçekten çok mutluyum ama değişik şeyler de yaşıyorum işte
Gerçekten öyle bugün yine çok direndim gece gelmeyen o tatlı uyku bir bastı beni uyumuşum geceler yine bizi bekleeeerr 😅 deneyebiliriz ayvayi

bir önceki gebeligimde doktorum ilk 3 ay spor, cinsellik, hareket, her sey yasak demisti. Bu gebeligimde ise farklı bir doktor gözetimindeyim. Bu doktorum ise her sey serbest dedi. Sanırım bu süreç hem gebeliğin durumu ile alakalı, hem de doktorun bakıs acısıyla.. fakat tamamen benim bakıs acım; size iyi gelen, iyi hissettiren, mutlu ve huzurlu oldugunuz ne varsa; fiziksel ve mental kondisyonunuz da izin veriyorsa normal hayatınıza devam etmeniz :)
ben de kesinlikle boyle dusunuyorum... cinsellik sadece erkeklerin mutlu oldugu bir sey degil, neticede sadece cocuk yapmak degil mesele.. tesekkurlerr :)

Kızlar bir şey sormak istiyorum.

Krem rengi gibi bir akıntı gördüm sabah. Yani tam beyaz değil kapiçüno renginden açık bir krem rengi.
Az önce de sarı yeşil arası bir akıntı gördüm.
Akıntıda koku, idrar yaparken yanma vs yok.
Neden olabilir, ne yapabilirim sizce?

X