- 19 Şubat 2024
- 1.518
- 1.307
- 53
- 32
kaka haricinde sabaha kadar bırakıyorum valla artık. eskiden her emzirme öncesi değiştirirdimKızlar ben bebeğimi akşam saat 9.30da gece uykularına yatırıyorum anca uyuyor işte 10 10 buçuk arası uyumuş oluyor tulumunu giydiriyorum kremliyorum yağlıyorum vs vs. Gece boyu çok bezi doluyor sizce geceleri bezini değiştirmeli miyim? Altını değiştirdiğimde gece yarıları uykusu açılıyor Prima premium care kullanıyorum gayet memnunum taşmıyor ama öyle bezi şişmiş görünce üzülüyorum rahatsız oluyomudur??
45 dereceye getirdim ama olmadı ya kaynatıp denicem bi degünlük sütü kaynatıp mı soğuttun yoksa direkt 45 dereceye kadar ısıtsın mı? ben pek günlük sütten yapmadım ama yaptığım zaman kaynatıp soğutmuştum tutmuştu
Pastörize jersey sütleri de varmış ama burda satılmıyo ya üzüldüm. Günlüğü kaynatıp denicem bi de bakalım olcak mıValla ben de öyle ısıtıp yaptım ama tutmadı ya, mayam da güzeldi ama uzun bekletmeme rağmen süttü hala. Ben eski usül jersey sütle devam edicem
Biz eşimle tanıştığımız yer olan maltaya gitmek istiyoruz. Üç kişi olarak gezelim diye. Ağustos ayı gibi ama uçuş süresi bir tık düşündürüyor beni. Biz kıbrıstayız bir de burdan istanbul, İstanbuldan malta şeklinde olacak yolculuk. Airbnb den ev tutup araba falan kiralamayı düşünüyoruz. Siz nasıl bir plan yapıyosunuz?Kızlar yaz için tatil planı yaptınız mı? Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz ve hangi aya
Doktor aynı anda anne sütü olan bebeklerde ek gıdaya başlamak daha iyi oluyor alerji riskini azaltıyor dedi hatta direkt yoğurtla başla dedi eğer alerjisi varsa hemen ağzının kenarları kabarırmış çok ciddi bir şey olmazmış. Bir de bir şeye alerjisi olduğu belli ama seni diyete sokmamız anlamsız bebeğin mutlu dediBence sen bu alerji konusunu çözmeden başlatma ek gıdaya. Daha da kafa karıştırmaz mı o zamangerçi okudum, doktor losyon ve şampuanı değiştirmiş ama umarım alerji değildir canım
Bebekler küçükken tatil çok zor olmaz mı ya ben gitmeyi düşünmüyorum hiçKızlar yaz için tatil planı yaptınız mı? Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz ve hangi aya
4. Ayda şu an olduğumuzdan çook daha iyiydikGece uykularımız tamamen bozuldu her geçen hafta daha kötüye gidiyoruz hani 4. Aydan sonra düzelecekti
Kızlar yaz için tatil planı yaptınız mı? Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz ve hangi aya
Ben hüç değiştirmiyorum kaka yoksa. Gece uyumadan değiştirip bırakıyprum sabah kaçta ıyanırsa. 7-8-9-10. 12 saat altında kaldıgı da olduKızlar ben bebeğimi akşam saat 9.30da gece uykularına yatırıyorum anca uyuyor işte 10 10 buçuk arası uyumuş oluyor tulumunu giydiriyorum kremliyorum yağlıyorum vs vs. Gece boyu çok bezi doluyor sizce geceleri bezini değiştirmeli miyim? Altını değiştirdiğimde gece yarıları uykusu açılıyor Prima premium care kullanıyorum gayet memnunum taşmıyor ama öyle bezi şişmiş görünce üzülüyorum rahatsız oluyomudur??
Biz eşimle tanıştığımız yer olan maltaya gitmek istiyoruz. Üç kişi olarak gezelim diye. Ağustos ayı gibi ama uçuş süresi bir tık düşündürüyor beni. Biz kıbrıstayız bir de burdan istanbul, İstanbuldan malta şeklinde olacak yolculuk. Airbnb den ev tutup araba falan kiralamayı düşünüyoruz. Siz nasıl bir plan yapıyosunuz?
Pastorize sütü kaynatmak mantıksız ısıtarak yapmak lazım zaten kaynatcakeak normal süt alırızGünlük sütten yoğurt yapanlar hele bi anlatın ya nasıl yapıyosunuzkaynatılıyo mu ısıtılıyo mu üstü açık mı kalcak sarcak mıyız napcaz kafam karıştı hep
Çok güzel bir planBiz eşimle tanıştığımız yer olan maltaya gitmek istiyoruz. Üç kişi olarak gezelim diye. Ağustos ayı gibi ama uçuş süresi bir tık düşündürüyor beni. Biz kıbrıstayız bir de burdan istanbul, İstanbuldan malta şeklinde olacak yolculuk. Airbnb den ev tutup araba falan kiralamayı düşünüyoruz. Siz nasıl bir plan yapıyosunuz?
Zor da olsa şart gibi yaBebekler küçükken tatil çok zor olmaz mı ya ben gitmeyi düşünmüyorum hiç
Hahha tura da benim eşim hiç sıcak bakmıyor bebekle yoksa tam bir turcuyum bennBen hüç değiştirmiyorum kaka yoksa. Gece uyumadan değiştirip bırakıyprum sabah kaçta ıyanırsa. 7-8-9-10. 12 saat altında kaldıgı da oldu12 saat uyumuyo ama bezi yeni değiştirdim die hemen değiştirmiyorum ozAman da cat die uyuyo bende geri uyanır diorum uyanmıyo. Sonra gecenin bi vakti uyandımıda ben acılmasın uyku die sürekli uytmaya calısıyorum. Bikere de işte unutmusum değiştirmeyi. Demirini falan verdim oynadı tam bişeyler yedirim die alcaktım anaa dedim bezi değiştirmedik ama altı hiç pişik falan olmammıs baya beyazdı. Dedim ki premıum care işte yaa. (Molfix ve goon da denedim ya. Molfix olsa ohooo kabarırdı bile )
Mistyy benim eeşim airbnb ye hiç sıcak bakmıyo ya. Oyle kalabalık gidersek neysede böyle olmaz dio guvenmıyo. Otel bakıyo hep. Bizde bi yurt dısı dusunuypruz agustos eylul uygun bilet falan denk geldikçe. Ama sonra biraz daha koyup tura mı katılsak a geliyo olay bide taksit yapıyorlar iyi oluyo. Haziranda da Allah izin verirse cruise a cıkıcaz. Bebekle en iyi o olur gibi geldi sabit eşylar flan odamız vs. Bambala diye bi ürün var kurutulmus sebzeler sıcak suyla yemek oluyo bebekler için. Cocuk için öyle şeyler alıp yemek bulamazsak idare ederiz diyprum tabi ben ozamana ek gıdada baya ilerledigimizi hayal ediyorum. Şuan tükürük şov olsa da. En sıkı tı kıyafet gibi. Evde hemen makina kururtma makinası 1 kaç saate yeni camasır hazır. Bebek bedavayken biletleri degerlendirmek istiyoruz. Sonra daha masraflı.
Pastorize sütü kaynatmak mantıksız ısıtarak yapmak lazım zaten kaynatcakeak normal süt alırızvalla ben kaynatıyorum kaynadıktan sonra da kısık ateşte bi 10 15 dk. Bekletiyorum. Ne kadar havalandırırsan okadar iyi mantıken su buharlaşsın diye. Sonra soğutup mayalıyorum. Jersey se 1 gün buzdolabında bekletip kaymagını alıp ısıtıp öyle mayalıyorum. 2. De kaynatmadan uygun sıcaklıga gelince. Bazen parmak usulu bazen derece. Bebekte riseke atmadım dereceyle yaptım. İlk yağtıgımda 45 dereceye yakı dı süt 2. Yaptıgımda 40 dereceydi. (Mayalar 38-42 de turuyo daha sıcakta ölüyo). 2. Yaptıgım boza gibi oldu. Fırını biraz ısısıtp bekledim sonra dolaba attım tutmus ama ilki daha iyiydi. Muhtemelen ben mayalarlen ve kavanozlara koyarken süt sogudu maya üşüdü. Ya da nazaaaartr cünkü ilk yogurdu 4-5 gun sonra kalan ları süzme yapayım dedim bitmedi diye. bi türlü kavanozlardan düşmedi o kadar iyi tutmus kaşıkla sıyıra sıyıra cıkardım içinden.
Günlük sütten yoğurt yapanlar hele bi anlatın ya nasıl yapıyosunuzkaynatılıyo mu ısıtılıyo mu üstü açık mı kalcak sarcak mıyız napcaz kafam karıştı hep
1 litreye ne kadar maya koydunGünlük sütü evde probiyotikli yoğurt mayası ile mayaladım güzel tuttu. 40 dereceye kadar ısıttım sonra içinden yarım çay bardağı alıp maya ile karıştırdım mayayı 15 dk kadar beklettim öyle sütün içine karıştırıp mayaladım. Kavanozlara koyup üzerini sofra bezi ile sardım bir gece mikrodalganın içinde beklettim sabah da dolaba aldım çok güzel tuttu
Ben de ilk cruise turlarına baktım güzel rotalar da vardı fakat tur ücretinin dışında gemiden şehre düzenlenecek turların hepsi ücretli. Yani aslında bebekle çok ideal bir konsept ekstra giderler konusunda çok ucu da açık gibi geliyo bana. Uygun bilet için de barselona ve italya için pegasusta uygun uçak biletleri vardı yaz ayları için. Başka ülkeleri bilmiyorum muhtemelen bakmışsınızdır pegasusa. Biz çok turla gezdik eşimle bir yerden sonra uğradığın rotaları nerdeyse görmeden geçiyo gibi oluyosun o yüzden bebekten de bağımsız bir daha tura bulaşmayalım demiştik zaten biz geçen yaz.Ben hüç değiştirmiyorum kaka yoksa. Gece uyumadan değiştirip bırakıyprum sabah kaçta ıyanırsa. 7-8-9-10. 12 saat altında kaldıgı da oldu12 saat uyumuyo ama bezi yeni değiştirdim die hemen değiştirmiyorum ozAman da cat die uyuyo bende geri uyanır diorum uyanmıyo. Sonra gecenin bi vakti uyandımıda ben acılmasın uyku die sürekli uytmaya calısıyorum. Bikere de işte unutmusum değiştirmeyi. Demirini falan verdim oynadı tam bişeyler yedirim die alcaktım anaa dedim bezi değiştirmedik ama altı hiç pişik falan olmammıs baya beyazdı. Dedim ki premıum care işte yaa. (Molfix ve goon da denedim ya. Molfix olsa ohooo kabarırdı bile )
Mistyy benim eeşim airbnb ye hiç sıcak bakmıyo ya. Oyle kalabalık gidersek neysede böyle olmaz dio guvenmıyo. Otel bakıyo hep. Bizde bi yurt dısı dusunuypruz agustos eylul uygun bilet falan denk geldikçe. Ama sonra biraz daha koyup tura mı katılsak a geliyo olay bide taksit yapıyorlar iyi oluyo. Haziranda da Allah izin verirse cruise a cıkıcaz. Bebekle en iyi o olur gibi geldi sabit eşylar flan odamız vs. Bambala diye bi ürün var kurutulmus sebzeler sıcak suyla yemek oluyo bebekler için. Cocuk için öyle şeyler alıp yemek bulamazsak idare ederiz diyprum tabi ben ozamana ek gıdada baya ilerledigimizi hayal ediyorum. Şuan tükürük şov olsa da. En sıkı tı kıyafet gibi. Evde hemen makina kururtma makinası 1 kaç saate yeni camasır hazır. Bebek bedavayken biletleri degerlendirmek istiyoruz. Sonra daha masraflı.
Pastorize sütü kaynatmak mantıksız ısıtarak yapmak lazım zaten kaynatcakeak normal süt alırızvalla ben kaynatıyorum kaynadıktan sonra da kısık ateşte bi 10 15 dk. Bekletiyorum. Ne kadar havalandırırsan okadar iyi mantıken su buharlaşsın diye. Sonra soğutup mayalıyorum. Jersey se 1 gün buzdolabında bekletip kaymagını alıp ısıtıp öyle mayalıyorum. 2. De kaynatmadan uygun sıcaklıga gelince. Bazen parmak usulu bazen derece. Bebekte riseke atmadım dereceyle yaptım. İlk yağtıgımda 45 dereceye yakı dı süt 2. Yaptıgımda 40 dereceydi. (Mayalar 38-42 de turuyo daha sıcakta ölüyo). 2. Yaptıgım boza gibi oldu. Fırını biraz ısısıtp bekledim sonra dolaba attım tutmus ama ilki daha iyiydi. Muhtemelen ben mayalarlen ve kavanozlara koyarken süt sogudu maya üşüdü. Ya da nazaaaartr cünkü ilk yogurdu 4-5 gun sonra kalan ları süzme yapayım dedim bitmedi diye. bi türlü kavanozlardan düşmedi o kadar iyi tutmus kaşıkla sıyıra sıyıra cıkardım içinden.
Yaklaşık 2 2,5 saat. Burdan istanbul 1,5 saat o kısım biraz yorucu olacak ama yapacak bir şey yok.Çok güzel bir planbebekle bi tık yorucu olabilir belki ama zaten bir yaşında olacaklar neredeyse belki yürürler bile. Ek gıdaya tamamen geçmiş olurlar ayrıca inşallah. Uçuş süresi ne kadar oluyor totalde bilmiyorum ama. Biz arabayla Muğla’ya gidicez aile oteline ölüdeniz yakınlarında. İptal teminatı ücreti de ödedi eşim yani iptal edebilme riskini düşünüp garanti değil yani. O vakit gelsin duruma göre gidicez sanırım. Tatil şart bu bünyeye ama o kesin
Ben de o yüzden kaynatmadım 43 derece civarındaydı mayaladım ama olmadı anlamadım. Normal çip sütü dediğin gibi yapıyodum tutuyoduBen hüç değiştirmiyorum kaka yoksa. Gece uyumadan değiştirip bırakıyprum sabah kaçta ıyanırsa. 7-8-9-10. 12 saat altında kaldıgı da oldu12 saat uyumuyo ama bezi yeni değiştirdim die hemen değiştirmiyorum ozAman da cat die uyuyo bende geri uyanır diorum uyanmıyo. Sonra gecenin bi vakti uyandımıda ben acılmasın uyku die sürekli uytmaya calısıyorum. Bikere de işte unutmusum değiştirmeyi. Demirini falan verdim oynadı tam bişeyler yedirim die alcaktım anaa dedim bezi değiştirmedik ama altı hiç pişik falan olmammıs baya beyazdı. Dedim ki premıum care işte yaa. (Molfix ve goon da denedim ya. Molfix olsa ohooo kabarırdı bile )
İthal edilecekmiş. Üretim bitiyor ülkede.Kızlar bu arada bana primadan mail gelmiş. Prima clup kapan ıyor die. Puanlarım vardı bez aldım artık. Gerçekten fabrikası kapanıyor mu. Tek pişik yapmayan bez buydu bizim yaa
Fırını kaç dereceye ısıtıp ne kadar tutuyosun bi de ağzı açık mı yoksa sarıyo musunBen hüç değiştirmiyorum kaka yoksa. Gece uyumadan değiştirip bırakıyprum sabah kaçta ıyanırsa. 7-8-9-10. 12 saat altında kaldıgı da oldu12 saat uyumuyo ama bezi yeni değiştirdim die hemen değiştirmiyorum ozAman da cat die uyuyo bende geri uyanır diorum uyanmıyo. Sonra gecenin bi vakti uyandımıda ben acılmasın uyku die sürekli uytmaya calısıyorum. Bikere de işte unutmusum değiştirmeyi. Demirini falan verdim oynadı tam bişeyler yedirim die alcaktım anaa dedim bezi değiştirmedik ama altı hiç pişik falan olmammıs baya beyazdı. Dedim ki premıum care işte yaa. (Molfix ve goon da denedim ya. Molfix olsa ohooo kabarırdı bile )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?