Off çok kötü ya
Dün akşam noldu.. Annemle babamla görüntülü konuşuyorduk anneme dedim ki seni en erken 3 haftaya bize çağırabilirim kendini hazırla. Doğum sürecinde annem yanımda olacak inşallah. Eşim de diyo bence haftaya gelsin ufak ufak temizlik yaparız beraber diyo, dedim ne temizliği? eve gelen giden olacak ya doğumdan sonra hayırlı olsuns diyo. La dedim istemiyorum misafir. Annemler de demesin mi insanlar illa ki gelir canım olmaz öyle diye. Ya dedim benim bildiğim en azından doğumdan sonra 40 gün lohusa anne ziyaret edilmez rahat bırakılır. Yok diyolar, lohusa 40 gün çıkmaz derler sen onla karıştırıyorsundur diyolar. Valla ben çıkarım, yoksa daral gelir evde dedim
Baktım bunların üçü de aynı fikirde ve dönmüyorlar fikirlerinden. Madem temizlik yapılacaksa sizinkiler de gelir hep beraber yapılır o temizlik dedim. Eşim de diyor ki olur... Annemin iş yükünü hafifleteyim derken sanırım kendi topuğuma sıktım.
34+5 teyim. Benim niyetim 36-37 de yalnızca kendi annemi çağırıp doğumdan sonraki 2 3 hafta daha kalması yönündeydi. Ama kayınvalidemin bu kadar uzun süre bizde kalmasını kessssinlikle istemiyorum. Gelirse nasıl gönderirim kendisini? Kara kara bunu düşünüyorum. Yoksa en başta eşime desem annesini hiç çağırmasa da doğuma kadar hep beraber ev işlerini mi halletsek?
Ya başlicam şu salak saçma adetlere!! Yeni doğum yapmış birine ne halt yemeye ziyarete gidilir ki bi de farklı şehirdesin yani. Annenin perti çıkmış olcak bebek sürekli uyucak ya da emecek, baba da davar değilse anneyle ilgilenicek. Kimi ziyaret edicekler Allah aşkına ya?! Ben kendimde olmicam yatak odasında yaşam alanı kurucam kendime, neyin ziyareti bu?? Eşim de tutturdu misafir gelir misafir gelir. Ne meraklıymış misafir ağırlamaya da haberim yokmuş.. Azıcık karının halini düşün de ailelere söyle, karım kendine gelene kadar misafir kabul etmiyoruz konu komşuya söyleyin diye ama nerdeeee.... Misafiri batsın....
Çok dolmuşum kusura bakmayın nolur