Kızlar günaydın
Dün akşam bi rahatsızlandım. Baştan söylüyorum Allah'a çok şükür bebek de ben de iyiyiz, henüz doğurmuyorum. Endişelenecek bişey yok
Sırtıma ön kaburgalarıma ağrı girdi tansiyonum yükseldi biraz, karnım da sertleşmeye başlayınca ve 1 saat sürünce kadın doğum acile gittik. Kan idrar tahlili verdik, temiz çıktı bu arada çok şükür. Ultrason kontrolü yapan ebe olduklarını tahmin ettiğim kişilerden bazıları gerçekten sinir bozucuydu. Hele vajinal ultrason bakan kişi belli tecrübesiz, canımı çok acıttı ki ilk defa vajinal ultrason yaptırmadım alışkınım ama gerçekten acıttı sağolsun. Neyse ilk nst mize girdik. Şansıma doğum yapılan alanda girdim. Geçen dedim ya aynı hastanede doğum yapan bir hanımefendinin tecrübelerini dinledim vs diye, gerçekten onun dediği kadar varmış. Evet oda çok güzel, tek kişilik olması, odada nst cihazı olması banyo WC falan özel olması çok güzel, hakkını vermeliyim. Yalnız nst esnasında telefon kullanmamamı, sonucu etkileyebileceğini söylediler, bir anlam veremedim ama yine tamam dedim. Cihaz ekranı arkamda kaldığı için telefon ekranının yansımasından monitörü takip edebiliyordum, elimde telefon gören her ebe "telefon yasak yalnız" diye uyarıp durdu, kullanmıyorum yansımasına bakıyorum dediğim halde ıslarla yasak dediler. Belli doğumda bunlar beni o odaya atacak telefonumu sokamayacağım, ben kendi kendime sancılanıcam orada kaç saat sürerse artık kendi halimde takılıcam doğurucam... Gönlüm gitgide özele kayıyor valla ne yalan söyleyeyim.. Devlette doğuran takibi olan hanımlar, sizin hastanede de mi böyle? Daha sancı odasında refakatçi dahil kimsenin girememesi, sancı 10 saat sürecekse o 10 saat kadının yalnız kalması, okuldaymış gibi telefon yasakları falan devlette normal mi bunlar? Bilmediğim için soruyorum