Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Edacım hoş geldinnn.
Topiğinin altına yazdım birkaç kez ama görmedin. Aynı gebelik topic'i altında buluştuğumuza inanamıyorum. Hayırlı olsun bir kez daha
Hoşbulduk ❤ Yaa bitanem ben de inanamıyorum. Hatta sen, sen misin diye bir kaç kez kontrol ettim ❤ çok sevindim senin adına ❤ hayırlı uğurlu olsun kuzumm. Evet hiç görmemişim senin yazdıklarını. Bildirimler çok olunca gözden kaçırdım sanırım çok sevindim seninle olduğuma

Ben de ilk kez dün kustum ve her an her dk bulantı hissiyle yaşıyorum. Hiç geçmeyecekmiş hissinin yanı sıra daha da kötüye gidecek endişesi taşıyorum üfff
Valla bende öyle düşünüyorum. 5. Haftada çok hafif başladı dedim sorun yok. Sonra baya yoğunlaştı dunden önce de kusmaya başladım. Bi önceki gebeligimde 10. Haftaya kadar sürekli günde 2 3 kez kusmustum düşündükçe kötü oluyorum. Doktorumdan ilaç istedim idare edebildiğin kadar gitmeni istiyorum ilaç istemiyorum dedi. Zencefil cayi kullan dedi. Aldım baya işe yarıyor ama 2 3 saat kadar. Zarari olur diye 1 taneden fazla da içmiyorum. Ama güzel düşünelim 10. Haftadan sonra da şak diye bu anda geçmişti. Sağlıkla kucağımıza alalim da 1 ay sıkarız disimizi

Ben şu an tamamlayıcı sağlık sigortası haklarını kullanacağım mesela muayeneler için canım. Yani muayeneleri karşılayacağını düşünüyorum ama şunu iyi hesaplamak lazım. Mesela muayene ücreti diyelim 1.200 TL. 10 kez gitsen 12 bin TL. Tamamlayıcı sağlık sigortası eğer 20 bin TL ise çok daha avantajlı olmuyor bu durumda. Doğumu da karşılamıyor sonuçta.

Ben de senin adına çoook mutlu oldum canımm :) Evet ben, benim :) Bizim de hiç sebepsiz olmuyordu işte. Aralık ayında bir operasyon geçirdim rahimden poliplerim falan alındı, duvar kalınmış o inceltildi. Öyle tahmin ediyorum ki o engel oluyormuş ameliyattan sonraki üçüncü ay gebelik oluştu çok şükür. İnşallah her birimizin gebeliği sağlıkla ilerler ve doğuma kadar bu yolculuğumuz devam eder :)

Zencefil çayını nasıl yapıyorsun canım? Kök zencefili kaynatarak mı? Ben sen anlatınca bile kötü oldum şu an ve ilk gebeliğim olduğu için her şey ilk defa başıma geliyor. Yine şu halimize şükür ama kötüleşirse ne yaparım bilmiyorum. Sıvı şeyler ve ılık şeyler hiç iyi gelmiyor. Ekşi tuzlu şeyler görece daha rahat hissettiriyor.
Ya bir de inanmayacaksınız belki ama en çok kendi evim midemi bulandırıyor İş yerinde daha iyi gibiyim, dışarıda da öyle. Başkasının yaptığı yemek daha güzel falan geliyor. Ama bizim ev düşünsel olarak bile midemi bulandırıyor Ki ben eve çok düşkün, evde vakit geçirmekten hiç sıkılmayan biriyimdir, şimdi dışarıda yatak bulsam hiç gidesim gelmeyecek sanki eve

mide bulantilarim benim de basladi gittikce de artiyor, kusacak kadar degil de keyifsiz yapiyor iyice beni. bas donmesi gecti bu basladi su hamileligin her donemi kendi icinde zor 9 ay cabucak gecse bitse :)

Yaaa o kadar bensin ki sunan çok şaşırdım. Bayramda 1 hafta boyunca köyde keçilerin ineklerin samra kokusu bile midemi bulandırmadi evime geldiğim dakika bulantim başladi evimden nefret ettim. Evime gelenler hep tertemiz nasıl böyle olabiliyorsun der ama ev bana kokuyor. Eşime ev kokuyor diyorum yoo kokmuyor diyor. Tuvalete girmeye korkuyorum sanki gider kokuyor mutfağa giriyorum mutfak lavabosundan koku geliyor sanki. Balkona çıkıyorum hava kokuyor yine midem bulanıyor eşimin tamam diyeceğini bilsem başka eve geçsek mi acaba derim o kadar nefret ettim Ben eşimle birlikte çalışıyorum millet anlamasın diye ise de gitmiyorum

Bu çayı aldım gerçekten 2 3 saat için çok işe yarıyor içtiğim anda yatistiriyor midemi bi deneyebilirsin. Ama çok uzun sürmüyor

Oh çok iyi yapmışsın canım sebepsiz deniyor ama bir sebep var aslında. Çok şükür bin şükür kavuştuk ben işlerimize. Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah ❤

Ahahhahahahha yaa senin durum da çok vahimmiş ne yapacaz biz bu evleri. Ben mesela dün banyoda kustum ya her girmeme gözlerim doluyor banyoya dün duş alacaktım almadım mesela bu olayın üzerine burada daha fazla durmamalıyım düşüncesiyle
İşin garip tarafı ben koku da almıyorum. Yani 1.5 sene önce geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu tat ve koku duyum tamamen gitti. Herhangi bir şeyin kokusunu alabilmem imkansız (ki bence bu hamilelik döneminde çok iyi :) ) ona rağmen evin her şeyinden midem bulanıyor. Kokusunu almasam da kokuyordur diyerek bulandırabiliyorum midemi

Oh çok iyi yapmışsın canım sebepsiz deniyor ama bir sebep var aslında. Çok şükür bin şükür kavuştuk ben işlerimize. Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah ❤
Aminnn canım inşallah Edacım eğer ikizlerin varsa bilmiyorum ama değilse bebeğin erkek olacakmış gibi hissettim bir an için :) Bazen bir anda birisiyle ilgili böyle hissediyorum genelde de tahminlerimde yanılmıyorum ama kendimle ilgili henüz hiçbir şey hissetmedim

Yaaa hadi bakalım tutacak mı tahminin bir kaç aya kadar göreceğiz. Benim hiç tahminim yok şimdilik Allah sağlıkla kavuştursun inşallah bebeklerimize.

Ben samsundayım burda iyi doktora gideyim dersen 1900 lira gibi bir ücret çıkıyor basit kan tahliline 5 bin lira para istediler sağlık sigortasını sorduk 10 muayene 12 bin dediler o daha mantıklı geldi ondan sormak istedim teşekkür ederim cevapladığınız için

Kız Allah bilip bilip işliyor hepsini bi anda vermiyor. Hepsi bir anda olsa nasıl baş edilecek Herseye dayanıyorum da mide bulantisina ve kusmaya dayanamıyorum hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum
Ben bugün ilk siftahı yaptım bakalım bel ağrısı ve mide bulantısı bügün gündemim. Hiç geçmeyen ise göğüs ağrısı çok fena yüce Rabbim şükür hepsini aynı anda vermiyormuş

Canım doktoruna sordun mu bitki çayları gebelikte sakıncalı diye biliyorum
Evet bunu doktor söylediği icin aldım. Bulantı haplarınin icine de zencefil koyuluyormus. Hatta multivitamin ve bazı folik asitleri de bulantı yapmasın diye zencefil içerikli yapıyorlarmış

Ahaha koku almamanin iyi olacağı hiç aklıma gelmezdi ama hamilelikte iyi birsey bazen baş örtüsü ile ağzım burnum tıkayıp giriyorum mutfağa . Bu günler de geçer saglik olsun tek

Kizlar bi de bugün bel ağrısıyla birlikte çok tuhaf bi akintim var süt kesiği gibi tekrar randevum perşembe günü sorun olmaz sanırım demi

Tamamlayıcının gebelik kapsamı yoksa muayenelerinizi de karşılamaz malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…