2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
canim yazdiklarindan gozlemledigim su bebisi evde cok yakindan takip ediyorsunuz bence biraz salmaniz lazim ev ahalisi olarak. bebek bu yer yemez kaka yapar yapmaz birseyi 3 gun gozlemlemek gerek diyor doktorlar bir terslik var diyebilmek icin. anlık yapmadı doymadı soyle boyle teşhiste bulunmak aşırı aşırı yorar evde hepinizi. Sen aralarında belki en sakinisin ama kv evden gitmedikçe sana huzur yok gibi anlıyorım.
Bu kadar yakından gözlemlemeyin bebeği sen emzir bir anne olarak anlarsın zaten ne yarıyor yaramıyor ara sıra rutinler şaşar bebeğin keyfi kaçar olur boyle şeyler uzun soluklu bakım işi iniş cıkıslr olur

Ben etmiyorum ki anam. Bebek bu uyur uyumaz yer yemez kakalar kakalamaz hepsi normal yani. Araştırıyorum soruyorum normalse ben salıyorum ama ona göre tek bi doğru var başka her şey yanlış. Daralıyorum

Doğrudur anam, bazı bebekler hem biberon hem meme alıyor red falan yaşamıyorsun ama bazıları da çok duyarlı şıp diye alışıyor. En doğrusunu sen anlayıp tespit edersin. Bırak ağlıyorsa ağlasın küsecekse de küssün belki defolur gider ya, ay kocan iyice canımı sıktı yemin ederim anasıyla beraber o da gidebilirsjfkdk

Ya benim de. Kv hadi kvdir yani hala alışamamış olsam da bu tavırlarına skfn ama bizimki deli mi ne

Canım kaç günlük oldunuz bilmiyorum ama misafirlik fazla uzadı bence ne kadar fazla kalırlarsa o kadar yüz göz olunuyor kendiminkilerden biliyorum yolculuk ne zaman kayınvalidenin. Artık onu duyma bence. O hızını alamıycak saçmalayıp duracak, ne söylese sana batacak

Aaa gözde çapak olması istenmeyen bi durum mu ya ilk kez duyuyorum bizimkinde de oluyor
Ay ben alıntılamışom bunu cevap vermemişim. Bizimki sarı sarı akıyor cano kapanıyor gözü, gözyaşı kanal tıkanıklığı dedi doktor masaj yapıyorum göz pınarlarına
Ne biliyim haftaya haftaya diyodu tık yok

Sor canım eşine sonuçta evdeki gerginliğin herkes farkında boşuna uzatıp da iyice yüz göz olmayın. Kayınvaliden gitsin artık bence sonra gelmeye de yüzü olsun.

Benimde gelmemişti, idrarıda koyu ve azdı, turuncu leke geliyordu. Mama ver dedi 30 cc, ama sütün hemen gelmeyeceğini bildiğim için direndim sık sık saatte bir bir buçuk saatte bir emzirdim, mama olarakta artık idrar ve kakasının değişmemesi ve azalması sonucu 10-15 ml mama verdim, serçe parmağımı emdirip ağzına enjektörle sıktım, 3 saati geçik uyuyordu hemen öyle mama verince, sonraki saatinde meme veriyordum ardından 10-15 cc mama, toplamda 50 cc filan mama verdim 7-8 saatte, sonra turunculuk kesildi, bende meme verdim. Elle sağmaya çalıştım 7 cc filan çıkıyordu zorla. Memeye devam ettim baktım her bezde idrar ve kaka görmeye başladım. Bebişin ağız kenarlarında hafif süt gördüm. Dedim oldu bu iş. Geçen 1. Haftada doktor kontrolüne gittim, aynem emzirmeye devam dedik, kiloda almıştı. Ama deneyerek yaptım bunu, emzirme danışmanı tanıdığım vardı o da destekledi beni. Benim bebekte 3. Gün kontrolünde sarılık başlangıcı çıkmıştı bu arada o günün akşamı yaptım bu dediklerimi

Doktorun numarası yok mu canım arayıp hopörlere ver sesi sor soruyu doktor doğrusunu söyleyecektir zaten kaka sayısını ne kadar yapması gerektiğini doyduğunu gösteren etmenleri onları sor yani gerçekten seni anlıyorum başında vit vit öten iki insanla baş ediyorsun birisi eski kafalı birisi destekçisi zor gerçekten illa çok kilo aldırmasına gerek yok yeteri kadar kilo alıyorsa çocuk yeter o süt. Sayın bilmiş prof kaynananda yeter artık sussun o bebeğin annesi sensin sen bilirsin her şeyi iç güdüsel olarak doyup doymadığını da bilirsin hatta keşke emzirme danışmanı bulsan da ondan da tavsiye alsan kaynanı onunlada konuştursan ya da babayı

Kuzum doğumdan sonra çocuk doktoru geldi sarılıkla ilgili bilgi verdi, adam odadan çıkınca diyor ki o ne bilir ben 4 çocuk büyüttüm (2sinin üstünden en az 32 sene geçti zaten). Yelek mevzusunda da anne doktor kat kat giydirmeyin dedi dedim diye kavga çıktı yine. Osman Gönülal videosu izleyip üstüne yine o kadar kaka yaparsa kilo alamaz diyor. Kendi bildiğinden başkasına alerjisi var kadının.

Kakası ile ne alakası var ya bari bokuna karışmasınlar . Çişli beze bakılır kaka önemli değil ki. Çişi iyiyse doyuyordur . Ağlamayan emdiğinde huzursuz olmayan bebek doyuyordur . Valla saç baş girişeceğim kaynanana adres ver kuzum benimki günde milyon kere kaka yapıyordu şimdi şimdi düzene girmeye başladı yani . Ki 4 ayı buluyormuş bağırsakların düzelmesi . Ayrıca o kadar kaka yaparken doktora dedim bu yediğini yapıyor kilo almaz dedim bi tarttı mis gibi de almıştı . Sonra anladım yani bi anlamı yokmuş . Boş yapmasınlar artık yeter senin de moralini bozup duruyorlar ama asıl sopalık senin eşin anam ….

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…