• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
senin psikolojin de cok onemli mama zehir degil sonucta cok da iyi bir besin kaynagi sadece mamayla bile besleyebilirsin bebegini. zaten 6 ay sonra ek gidaya gecince meme ister istemez geriliyor. emzirmek istiyorsan ozellikle o zaman kendi deneyimimle soylersem uyku iyi geliyor iyi beslenme stressiz gun gecirme ve takviyeler. solgar kullaniyorum ben bir de milk tea siparis ettim sutu artirir gazi azaltir diye.
hic sagim yapmadim moralimi bozmak istemedim bebege yetiyor diye dusuniyorum duzenli kilo aliyor cisi kakasi iyi diye
sen bol su ic bir de uyumaya calis diyecegim ama bebek mi uyumuyor gece hic? ya da gun ici o uyuyunca islerin mi oluyor?
Gün içinde uyumuyor , en fazla bir iki saat uyuyo. Açlıktan heralde. Memede uyumak istiyor hep. Ben dinlenemiyorum

kizlar bebek gelisimo ve ayak haftalari icin kullandiginiz app var mi?
Aptamil ilk adımlarım kullanıyorum ama daha iyi bir uygulama varsa ben de öğrenmek isterim
Kızlar bebeğimin sarı kakasında beyaz pütürler var neden olur? Bugün üç kez mama verdim. Ondan mı? Sindiremedi mi??
Oluyor canım onlar bizimki de parrtiküllü. Ben de mama kullanıyorum

Canım 5-6 saat aralıksız emmeye başladı ve çişi turuncuya döndü, memelerim söndü.. Dedim yetmiyor heralde, sonra sağdım ve iki memeden 10 ml anca çıktı. Bir gün hiç uyuyamadım ve çok ağladım, o gün azaldı, tesadüf mü bilmiyorum. Doktor da bana bol bol emzir, emzirmenin üstüne doymazsa mama ver demişti. Bugün çişli bezi yoktu, panikten üç kere mama verdim canımm ya 😢😢 napıcamı şaşırdım yeminlen.
Doymuyorsa aglatma cocugu bence mama ver sen senin icin hem bebek icin zor bir surec . Akil ssglimizda onemli anacim. Ben 3 saatte bir veriyordum. 5 saatte bir vermeye basladim mamayi o da talep gelirse . Zamanla memede sutler yogunlasacsk ve mamaya gerek olmayacak. 6 ay bile emzirsem yeter bana . Alacagini aliyor zaten cocuk bence. Stres yapma . Bak ben ravna lousa yagi diye bisey aldim . Sutun kalitesini arttiriyormus biraz kullanayim etki ederse haber veririz sizlere de.

Yarın da benimkiler gidiyor. Merakla bekliyorum başıma gelecekleri. Sanırım buna stres olmaktan sütüm azaldı ya. Solgarı da aldım, içmeye başladım.

Solgardan süt konusunda fayda görenler yazabilir mi? Sütüm baya azaldı ya 😢 bebeğim doymuyor, mama veriyorum, halbuki sütüm olmazsa mama vericem diye kendimi hazırlamıştım ama deli gibi mama vermemeye çalışıyorum. Gene terelelliyim 😢 dereotu yedim bugün. Bestlak, anne çayı, elenatal, solgar, kayısı kompostası, hurma, incir, bol su tüm tuşlara basıyorum, zehirlenicem yakında.
Canım en iyi süt yapıcı şey uyku en az 2-3 saat deliksiz uyursan süt üretimine destek olur aynı zamanda su diğer şeylerde etki eder illaki ama bu ikisi daha önemki zaten bebek emiyor sıkıntı yok onda sanırsam ama senin iyi bir uyku çekmen lazım bir gece sadece mamayla beslensin sen dinlen o gece iyi bir enerji topla sonrada yine aynı rutinlere devam et emdikten sonra sağ makineyle gelmese bile uyarı vermiş olursun daha fazla süt ihtiyacı var diye kendini strese sokma sütünün olduğunı düşün yok deme vardır o

Gün içinde uyumuyor , en fazla bir iki saat uyuyo. Açlıktan heralde. Memede uyumak istiyor hep. Ben dinlenemiyorum
Suan mesela ben emzigim . Onun doymamakla alakasi yok bu gece hic durmadi bi foto cekilelim dedim guzelce giydirdim bi tane guzel fotosu yok. 🤣 sen niye kendine bu kadar yukleniyorsun yavrucum. Ben de yaptim ilk zamanlar kendime ama cocuga da stres yukluyosun yapma boyle sakin ol . Zamanla yoluna girecek hersey. Solgari kullan bestlak kullan . Cig kuruyemis yem badem ceviz kaju ozellikle. Yulafta cok sut yapiyormus.

Ben hala bebek bakarken kendimi çok kasıyorum galiba kızlar. Mesela emzirirken biraz da canım yandığında dizlerim hep bükülü vaziyette ayak parmaklarımı büküyor el parmaklarımı aşırı sıkıyorum Boynumu çok aşağıyaeğiyorum sırtımı zaten söylemiyorum bile. Yani yapılmaması gereken her şeyi yapıyor gibiyim o yüzden de her yerim devamlı ağır idman yapıyormuş gibi ağrıyor. Nasıl aşılır bu durum😣

Hepimize mutlu yıllar dilerim kızlar 2025te falan ayı annesi olarak görüşüyor muyuz 😂😂 şaka şaka
Hepimize evlatlarımızla sağlıklu, mutlu yıllar dilerim ❤

Ben hala bebek bakarken kendimi çok kasıyorum galiba kızlar. Mesela emzirirken biraz da canım yandığında dizlerim hep bükülü vaziyette ayak parmaklarımı büküyor el parmaklarımı aşırı sıkıyorum Boynumu çok aşağıyaeğiyorum sırtımı zaten söylemiyorum bile. Yani yapılmaması gereken her şeyi yapıyor gibiyim o yüzden de her yerim devamlı ağır idman yapıyormuş gibi ağrıyor. Nasıl aşılır bu durum😣
Zamanla heralde yavrum ben film çektirmeye gidicem o kadar geçmeyen ağrılarım var belim boynum ensem hissetmiyorum artık omur iliğim yomuldu resmen

Doymuyorsa aglatma cocugu bence mama ver sen senin icin hem bebek icin zor bir surec . Akil ssglimizda onemli anacim. Ben 3 saatte bir veriyordum. 5 saatte bir vermeye basladim mamayi o da talep gelirse . Zamanla memede sutler yogunlasacsk ve mamaya gerek olmayacak. 6 ay bile emzirsem yeter bana . Alacagini aliyor zaten cocuk bence. Stres yapma . Bak ben ravna lousa yagi diye bisey aldim . Sutun kalitesini arttiriyormus biraz kullanayim etki ederse haber veririz sizlere de.
mama ver canım bende emziriyorum bazen memede uyuyor bazen artık uyuması için mama desteği alıyorum sütün arkasından hemen gece çok uyumada etkisi yok ama gündüz biraz daha iyim şuan benim ki reflü ve kolik kusuyor diye ben uyuyamıyorum bugün 1 aylık olduk 25 gündür kusma yüzünden insanlıktan çıktım artık zombiye bağladık annemle

İyi yıllar canlar, aşırı uykulu olduğum için alarmı 23.55'e kurmuşum az kendime geleyim diye. Uyanınca eşim piyango biletlerine bakalım diye içeri çağırdı beni bebo salonda kaldı öyle girdik yılbaşına, bi de bunu dert ettim şimdi dnfmgn neyse artıkın

Ben fileyi çok mantıklı bulmadım ya bebe üşüyor dedi hemşireler bir de, şöyle bir şey aldım annem yıkıyor henüz ama çok beğendik biz
Yumuşak Bebek Banyo Küvet Süngeri
Sevi Bebe Yumuşak Bebek Banyo Küvet Süngeri - ebebek

O ten tena temasla dediğin ile ben yıkayamazdım çok tehlikeli korkardım yani. Biz eşimle beraber yıkadık kimseden yardım almadan . Küvetine ona özel büyük bir havlu almıştım onu katlayıp koyuyorum ucunu da başına gelecek şekilde küvetin kenarına doğru yukarıya çıkarıyorum alttan sol elimle sırtını tutuyorum sağ elimle de yıkıyorum eşim suyu döküyor bazen ben kendim de alabiliyorum bu pozisyonda biz rahat yıkadık bu şekilde. Ve korkmayıp kendinden emin olursan her şey daha kolay oluyor emin ol ♥️

Bu 3. Bebegm.3unuedr küvet kullanmadık duşta sıcak suyun altında eşim yikadi hep. Tshrt giyiyor gogsune bebeği yatırıyor tepeden su akiyor önce sırtını sabunla durula sonra önünü sabunla durula en son koluna yatırıp kafasi yıkanıyor ve sarmalayip bana veriyor. 4 aylıktan sonra falan birqz beli doğrulunca bende aynı şekilde yıkıyorum eşimden devralip😂yürümeye bqsladigi gibi de ayakta dikiliyorlar oyle yıkayıp çıkarıyoruz sırayla. Tabure küvet kova hcbrsey kullanmadık yillardir😅 doğdu doğalı hepsi her gece duş alıp oyle uyurlar yaz kış farketmez .duşsuz pijama giyip yatağa girmişlikleri yok daha

Alâ alâ küçük boy mu takıyorsun kuzum? Şu eklemelilerden değil mi

Tamam canım altına yastık koyucam bundan sonra sağol kuzum

🤣🤣 ben bilemedim var mı yok mu

Tamam canım ben de öyle yapayım. Ben dümdüz vermiştim.

Tamam kuzum 🥰🥰

Evet evet 1 numara canum. Ayrıca almıştım ucunu.

Benimkinin de aynı böyle 😅😅

Ben karnımın ağrısından hissediyordum canım. Geçecektir. Boşver dert etme. Nadiren öyle uzun sürüyordur. Ben hala kamburunuz, tam dik durunca Dikişlerim yırtılacak gibi oluyır. Seninkiler nasıl?

Duşta 3-4 aydan sonra kafasını tutunca yıka dedi tecrübeli arkadaşım kuzum.

Ben de köpüklü filelerden var onu takmıyorum direk içine koyuyorum içinede su dolduruyorum küvetin bebeği koyuyorum başını o fileyle destek yapıyorum kendi başıma yıkıyorum bebeği
Teşekkür ederim hepinize kızlar 🤍 Kumralın dediği üründen alıp küvette yıkamayı deneyeceğim yarın bakalım,duştan ben de korktum 3-4 ay bekleyeyim ben de.😊

Kizlar selam , bebisin bezi dolmus bi de kokuyo sanki kaka yapti ama butun gece huysuzdu karni gurul guruldu cocugumun hic uyuyamadi. Simdi sabaha karsi kivranarak kaka yapti memede sakinlestirdim ama oyle guzel uyuyor ki degistirmeye kiyamiyorum suan rahatsiz da degil gibi ama pisik olur diye de icim icimi yiyo napsam bilemedim :( baygin gibi uyuyo kolum da uyustu hissetmiyorum

Back
X