2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Doğum kilosunu geçti ama 2800 doğdu 2850 şu anda. İlk 5.gün kontrolde doğum kilosundan 50 gram kaybetmisti sadece. Ama o 5.gun kontrolunden beri 75 gram almis
Bugün pazar vardı burda. Valla bebeyi alıp götürüp pazar tartısında tartasım geldi. Kilo aldı mı almadı mı çok merak ediyorum. Keşke evlerimizde tartı olsa. Sonraki kontrol 18. Gün haftaya cuma bizim... Benim bebeğim%11 kilo kaybetmişti. 3650den 3200 gibi birşeye düştü, hiç üzülme, üzüldükçe sütümüz tuhaflaşıyor bence. Bunu her gün ağlayan ben söylüyorum. Resmen gerildiğimde emzirirken bebeğim de aşırı gergin oluyor kuzum. Bir şekilde şu aklımızı korumamız lazım

Simdi banyo yaptiricaz asiri stres oluyorum. Kac kisi cebellesiyoruz savastan cikmis gibi oluyor her yer. Gazam mubarek olsun

Deneyimli anne değilim ama Lansinoh bence de çok hızlı akıyor. Bende como tomo ve avent var, avent gerçekten çok yavaş akıyor hatta anneme fenalık gelmiş kaşık biberonla vermiş sütü 😂 meme reddi yapacağını sanmıyorum o yüzden. Como tomo daha hızlı akıyor ama yine de yavaş bence. Ben günde 1 kez sağdığım sütü veriyorum tam boşaltamıyor memeyi, kaşık biberon veriyordum sıkıldım dediğin gibi yarısı boşa gidiyor düz biberona geçeceğim. Günde 1-2 kez sorun olacağını sanmıyorum.
Bence de ya korku pompaladilar bana resmen.

Simdi banyo yaptiricaz asiri stres oluyorum. Kac kisi cebellesiyoruz savastan cikmis gibi oluyor her yer. Gazam mubarek olsun
Kolay gelsin kuzum. Valla zormuş yaaa. Tecrübeli biri varsa ne iyi. Bizim ailenin ilk torunu, kimse yıkmayı bilmiyor. Kırk yıl önceki yıkama tecrübeleri bizim bebeğe aktarılıyor. Aklım çıkıyor. Allah yardımcın olsun.

Hayırlı uğurlu olsun, gözünüz aydın canım. İlk fırsatta ekleyeceğim tabloya da 🥰
İdrardaki o atıklar bi iki gün içinde biter canım çişini yaptıkça, uzun sürmezse önemli değil demişti doktorumuz bize. Bizimki 4 kilo doğmuştu 3650ye düşmüştü 3. gün, doktor fazla dedi ama bence normaldi. Ben mama vermedim emziriyordum devamlı süt de 3 günden sonra çoğaldı yani ancak kilo almaya başladı 5. Gün 3750 olmuştu. Sonra bir daha tartmadık evdeki tartı 4250 falan gösteriyor şu sıralar 20 günlük olduk. Ama doğru tarttığından emin değilim 5 kilo altını. Sütün gün gün artar, kolostrum zaten kalın bir süt olduğu için zor akıyor. O azaldıkça sütün akış hızı da artıyor, miktarı da.
Sen nasılsın ? 😊
Teşekkür ederim 😊 2 gün civarı sürdü bugün görmedim şükürr 🙏🏻 verdim toplam 50 ml civarı mama ama şimdi sütüm iyi oldu bende öyle düşünüyorum, doğum kilosu 3470 bugün 4. Gün sağlık ocağı baktı 3300 dedi ama makine eski olduğu için yanlış ölçmüş olabilir dedim.. doktor dün 3100 dedi. Bir günde o kadar alamaz.. pazartesi tekrar kontrole çağırdı bakalım kaç olacak.. iyi olmaya çalışıyorum sürekli uykusuz ve emzirmeye çalışmak çok yıprattı beni 🥲 siz nasılsınız bebişle alıştınız mı ☺️

Kızlar elimdeki bir kozu daha kullanıyorum, bana şans dileyin. Meme delisi oğlum için kendim Çişe gidebilmek için bunu çıkardım. İnşallah kalçasına beline birşey olmaz. Altına battaniyeden destek koydum çok gömülmesin diye. Bugün banyo yaptırdık. Panik atak oluyordum. Burnuna su kaçırdılar bence. Öldü mü nefes alıyor mü diye soruyordum. Kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum. Paranoyak gibi bişi oldum ben sanırım :KK57:
Ben de kullandım ya ana kucağını ama kv çok oturur pozisyonda oluyor diyor niyeyse, bana rahat gibi gelmişti

Bizim bebişin bugünde göbeğinden koku geldi.. 4. Günü ve sağlık ocağına gittik orada ki ebeler ve doktorlarda baktı kokladı hissettiler onlarda. Şimdi baticon ile temizliğe başladım etrafını sarıyorum kuru olsun diye.. sizin başınıza böylr bir durum geldi mi 😢 yarın çocuk doktoruna mı götürsem koku devam ederse acaba diye düşünüyorum

Mama verince çok rahatlıyordum psikolojik olarak, en azından tok olduğuna emin oluyordum ama şu anda ben de hiç emin değilim. Devamlı uyuyor bir de uyandırmak çok çok zor benim için, ağlayasım geliyor artık. 15.günde doğum kilosuna gelmesi yeterliymiş yavrum haklısın üzülmekte ama elimizden geleni yapıyoruz, mamayla toparlar merak etme
Uyandırmak bende de mesele oluyordu ya hala da öyle. Genel hareketleri nasıl, belki de aadece uykuyu seviyordur. Genel hareketleri de cansızsa sarılığını bi ölçtür istersen

Kolay gelsin kuzum. Valla zormuş yaaa. Tecrübeli biri varsa ne iyi. Bizim ailenin ilk torunu, kimse yıkmayı bilmiyor. Kırk yıl önceki yıkama tecrübeleri bizim bebeğe aktarılıyor. Aklım çıkıyor. Allah yardımcın olsun.
Ya aslinda zor degil ama ciglik kiyamet olunca insanin eli ayagina dolasiyor. Annem sagolsun tutuyo ben suyu dokuyorum o yikiyo.1 dakika suruyo mecbur. Yer cucesi anliyor yikanacagini basiyo cigligi 😒 aldigim kremleri yaglari da ben kullanirim artik 😢

Internette videolar oluyo kuzum esin tutar sen suyu dokersin yavas yavas alisirsiniz.

Sanırım benim kızda Reflü oldu her emzirme sonrası ağız dolusu kusuyo dik tuttugum halde senindemi öyleydi L lokumcumm ilaç vermis sana ben bı kaç gün daha takip edeyimde
Damladan sonra kusma sayısı azaldı en azından dik tutsam kafamdan aşağiya kusuyor resmen o kadar yoğundu. Gaz zaten yavrumun karnı taş gibi oldu damla da çok fayda etmedi

Mama verince çok rahatlıyordum psikolojik olarak, en azından tok olduğuna emin oluyordum ama şu anda ben de hiç emin değilim. Devamlı uyuyor bir de uyandırmak çok çok zor benim için, ağlayasım geliyor artık. 15.günde doğum kilosuna gelmesi yeterliymiş yavrum haklısın üzülmekte ama elimizden geleni yapıyoruz, mamayla toparlar merak etme
Korkma bazi cocuklar daha sakin oluyor ve daha cok uyuyorlar. Masallah 🧿 azicik Merco Naz ada yollasa🤣 zamanla duzene girecektir.

Başka marka denemedim, bundan başlayım madem 🩷

Sen bizden sonra doğuracaktın güya o yüzden bunları yazmana hala şaşırıyorum 😂
Ben bibsin şu modelini aldım. Hastanede hemşireler beğendi. Emzirme danışmanı meme reddi yapmaz dedi beğendi. Ben bundan devam edicem sanırım. Kauçuk olmasını da sevdiler bişey dedilerdi onunla ilgili de unuttum.
Bibs Colour Emzik - Island Sea

Uyandırmak bende de mesele oluyordu ya hala da öyle. Genel hareketleri nasıl, belki de aadece uykuyu seviyordur. Genel hareketleri de cansızsa sarılığını bi ölçtür istersen
Pazartesi bakıldı 5 günlüklen, sarılık 6.8 çıktı, hastaneden çıkarken de 5 küsürdü. Problem yok yüksek değil dedi doktorlar. Yani sakin bir bebek gibi şu anlık, seninki nasıl?

Kızlar elimdeki bir kozu daha kullanıyorum, bana şans dileyin. Meme delisi oğlum için kendim Çişe gidebilmek için bunu çıkardım. İnşallah kalçasına beline birşey olmaz. Altına battaniyeden destek koydum çok gömülmesin diye. Bugün banyo yaptırdık. Panik atak oluyordum. Burnuna su kaçırdılar bence. Öldü mü nefes alıyor mü diye soruyordum. Kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum. Paranoyak gibi bişi oldum ben sanırım :KK57:
Bende yatiriyorum buna saatlerce kalmadigi icin hicbisey olmaz ya. Yenidogandan itibaren kullaniliyor

X