2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
hanımlar, benim kızım uyurken çokkk terliyor kafası. Ev tam 25 derece. Annem be kv evin çok sıcak olmadığını söylüyor. Ben lohusalıktan mı bilmem yanıyorum 😂 bebemin kafası hepp isilik olmuş ne önerirsiniz? Evin derecesini düşürdüm valla yazık bebem yanıyor demek ki diye.
Bizim doktor 23-24e çok dedi. 21-22 olmalıymış. Ben de 22-23 e çektim şu anlık.

kiz yok ben de bunu yazip duruyorum burdan bir taraftanda outoffit outoffit i ayrica darliyorum sorularimla 🙈 baska derdi yokmus gibi
ya benim kesildi aslinda ama ne zaman disarda yurusem eveekinden daha tempolu, kanama yine basliyor regli gibi ped takiyorum. bunaldim cidden neden boyle acaba
okudugum birbyerde yurumek rahim kasilmalarini tetikler rahimde biriken kan disari atilir yziyordu, hala rahimde kan mi kaldi disari atilacak yurumesem atilmayacak mi o zaman diye dusune dusune kafayi yemekteyim
Benim dün hiç olmadı mesela yani sadece peçeteye geliyordu ped hiç kirlenmedi ama bugün yine az da olsa gel de su gibi 😒 iki gün önce de ilk defa pıhtı gibi şeyler gördüm koyu renkte olmasa da. Orangegreysky Orangegreysky 21. gündeyiz. Abuk sabuk bir ilerleyiş.

Benim dün hiç olmadı mesela yani sadece peçeteye geliyordu ped hiç kirlenmedi ama bugün yine az da olsa gel de su gibi 😒 iki gün önce de ilk defa pıhtı gibi şeyler gördüm koyu renkte olmasa da. Orangegreysky Orangegreysky 21. gündeyiz. Abuk sabuk bir ilerleyiş.
He benim de öyle ya öyle foşur foşur bi kanama değil bazen pede de gelmiyor ama çişten sonra akıntının içine karışmış bi kanama oluyor muhakkak. Erken daha o zaman

olsun sarilirsin annene babana gecer gider olur boyle seyler aile arasinda
Onlar zaten gönül koymamışlardır da ne bileyim ben kendi kendime üzülecek şey arıyorum işte gidiyorlar diye :KK43: Neyse biraz büyüsün bebiş de biz gidelim bir dahakine inşallah 🙏

He benim de öyle ya öyle foşur foşur bi kanama değil bazen pede de gelmiyor ama çişten sonra akıntının içine karışmış bi kanama oluyor muhakkak. Erken daha o zaman
Aynen canım. Yazın doğum yapan arkadaşımın kanaması 52. gün tam kesilmişti. Hatta 40 gün dolduğunda çok yoğun kanama başlamıştı birkaç gün adet mi oluyorum yoksa diye doktora gitti kan tahlili falan baktılar yumurtlama adet belirtisi görmedi doktor. Olabilir demişti. 52. günden sonra tamamen bitmiş. Şimdi 6 aylık olmak üzere çocuğu henüz adet olmadı daha. Darısı başımıza ben de en az 6 ay uğrasın istemiyorum snnsnd

Gece saat 3:00’te uyandı emzirdim 3:15’te geri uyudu. Sonra ben bir daha uyuyamadım sinirlerim bozuldu uyuyamadikça sabah 6:30 oldu bebek geri uyandı doğal olarak sonra tekrardan emzirdim götürüp anneme verdim. Yatmamış 7:30 gibi geri çağırdı annem. Artık uykudan deliye döndüm. 7:30’da da emzirdim 10:30’a kadar yattım böyle geçti 😒 ama odada uyuma olayını halledecek gibiyiz 🙏
Hadi inşallah hayırlısı. 3te uyanıp nasıl 3 çeyrekte yattı kız benimki bir saat falan duruyor memede 🤦‍♀️
Ay bebeği uyutmaya çalışırken gelen uyku bebek uyuyunca nasıl kaçıyor delirmelik 😭😭 Şu an bebek uyuyorken uyuyayım diye geldim yattım yatağa ama şu an ne yapmıyorum uyumuyorum tabi ki 😎
Ben kimseye veremiyorum ya çekine çekine istiyor babaanne ve dedesi. Ben yapayım benim yanımda dursun kapı açık kalsın sesini duyayım hep böyleyim. İlk defa geçen gece uyutmaya götürdüler uyuyunca yanıma getirdiler. Asla uyuyamadım o yokken. Gelince de o beni uyutmadı gerçi 🤣

Benim arkadaşın ikiz bebeklerş vardı sütü tek başına yeterli gelmediği için mamada veriyordu e tabiki biberonlar veriyordı 6 aya kadar meme reddi yapmadı ondan sonra sütü kesildi o ayrıda ama o zamana kadar biberon artı meme olarak devam etti
Teşekkürler olumlu örnekler iyi geldi. 2 gündür o kadar kafaya taktım ki meme reddi durumunda yapılması gerekenleri araştırdım 😐

Bizim 24-25 ama soğuk geliyor bana bile normalde üşüyen biri de değildim, bebodan sonra üşüyorum o da üşüyor gibi geliyor
Emzirdiğin için güçsüz düşüyor olabilirsin ya da kansız kalmış olabilirsin kanamalardan ötürü.
Kış olduğunu düşünürsek evde kısa kolluyla gezememiz lazım. 24-25 kış için fazla o yüzden. He kısa kollu ince pijama geziyorsan üşüyebilirsin. Ama sağlıklı olan maksimum 23 bence.

Ya ben daha çok acemiyim henüz yeni başladım ama hastanede hemşire ile verirken hemşire emzirme arasında tutturdu emziği. Emerken memeden çıkarttı direk emziği verdi. O şokla emdi zaten djdjd Baktı emiyor tamam dedi direk. Ben de eve gelince zaten aldı diye rahattım. Baktım öğürüyor almıyor falan. Ama açlıktan kırılırken alt aldığımda çok güzel tutuyor. Yeni emmiş haliyle öğürüyor. Açken çok güzel tutuyor valla. Ama sen denemişsindir bi çok şeyi ben henüz yeni çözüyorum genel bi anlatayım dedim 🥲 ay resmen buraya da döndüm oku oku günlerdir bitiremedim resmen
Dun anneme gitmistik eve donerken arabaya binmek istemiyo emzik verdim almadi meme verdim cikardim emzigi soktum agzina o sokla anlamadi🤣 yoksa dedigin gibi acsa ancak aliyor ama sen deneyimle bakalim belki de alacak belli olmaz.

Bugün pazar vardı burda. Valla bebeyi alıp götürüp pazar tartısında tartasım geldi. Kilo aldı mı almadı mı çok merak ediyorum. Keşke evlerimizde tartı olsa. Sonraki kontrol 18. Gün haftaya cuma bizim... Benim bebeğim%11 kilo kaybetmişti. 3650den 3200 gibi birşeye düştü, hiç üzülme, üzüldükçe sütümüz tuhaflaşıyor bence. Bunu her gün ağlayan ben söylüyorum. Resmen gerildiğimde emzirirken bebeğim de aşırı gergin oluyor kuzum. Bir şekilde şu aklımızı korumamız lazım
Valla son 1 haftadır gerginligim aglamam pek kalmadi ama oluruna birakmak lazim herhalde yaa

Bizim 24-25 ama soğuk geliyor bana bile normalde üşüyen biri de değildim, bebodan sonra üşüyorum o da üşüyor gibi geliyor
ben de tam tersi yaniyorum. gece terliyorum bazen oda 22 de genelde ona ragmen sicak basiyor. normalde terleyen biri hic degilim ama dogumdan sonra gogus aram gogus altlarim su icinde

cok sukur bebek bakimi lohusalik falan hic zorlamiyor ama su sezaryen sonrasi acisi tuhafliklari kanamasi bilmem nesi canimi cok sıkıyor, cok sabirsizim belki de hemen duzelmek istiyorum ben istedikce ssnki zaman duruyor hep ayni yerdeyim.. soyle 1 ay sonraya atlayamaz miyiz 🤣

Bugün pazar vardı burda. Valla bebeyi alıp götürüp pazar tartısında tartasım geldi. Kilo aldı mı almadı mı çok merak ediyorum. Keşke evlerimizde tartı olsa. Sonraki kontrol 18. Gün haftaya cuma bizim... Benim bebeğim%11 kilo kaybetmişti. 3650den 3200 gibi birşeye düştü, hiç üzülme, üzüldükçe sütümüz tuhaflaşıyor bence. Bunu her gün ağlayan ben söylüyorum. Resmen gerildiğimde emzirirken bebeğim de aşırı gergin oluyor kuzum. Bir şekilde şu aklımızı korumamız lazım
Canım biz normal tartıya bi tek başına çıkıyoruz, sonrada bebiş kucağımızda çıkıyoruz ortalama kilosunu öğrenebiliyoruz. 100 gram oynamıştı doktorun tartısıyla.

Bizim bebişin bugünde göbeğinden koku geldi.. 4. Günü ve sağlık ocağına gittik orada ki ebeler ve doktorlarda baktı kokladı hissettiler onlarda. Şimdi baticon ile temizliğe başladım etrafını sarıyorum kuru olsun diye.. sizin başınıza böylr bir durum geldi mi 😢 yarın çocuk doktoruna mı götürsem koku devam ederse acaba diye düşünüyorum
Canım geçmiş olsun. Başımıza gelmedi ama doktor göbeğinde akıntı, koku falan olursa gelin çok basit bi işlemle yakıyoruz falan dedi. Yakmak deyince aklına acılı bişey gelmesin doktorun kelimesi oydu. Çok basit bi işlem dedi. Sen de bi doktora göster istersen

Gece saat 3:00’te uyandı emzirdim 3:15’te geri uyudu. Sonra ben bir daha uyuyamadım sinirlerim bozuldu uyuyamadikça sabah 6:30 oldu bebek geri uyandı doğal olarak sonra tekrardan emzirdim götürüp anneme verdim. Yatmamış 7:30 gibi geri çağırdı annem. Artık uykudan deliye döndüm. 7:30’da da emzirdim 10:30’a kadar yattım böyle geçti 😒 ama odada uyuma olayını halledecek gibiyiz 🙏
Masallah bebek boyle 3 saat blok sekilde uyuyor mu benimki 1.5-2 saat ancak uyuyor 😔

X