• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 89 40,3%
  • erkek

OY: 114 51,6%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    221
Deneyimli anneler bir sorum olacak sizlere. Şimdi ben geçenlerde yazmıştım gece bir eşim bir ben kalkıyoruz diye. Eşim kalktiginda sagdigim sütü biberonla veriyor. Bir de akşam mama veriyorum. Yani günde 2 ya da maksimum 3 kere biberon kullanıyoruz. Açıkçası bu kadarciktan meme reddi vs yaşamam diye düşünüyorum fakaaat doktorum ve sağlık ocağındaki hemsiremiz beni aşırı korkutuyor. Biberon meme reddi yapar bırak diye. Kaşık biberon denedik hem hava yutuyor çocuk hem de yarısı boşa gidiyor. Eds sistemi 1 kere denedim sürdürülebilir gelmedi. Biliyorum kimse kesin bir şey diyemez ama sizce komple bırakmalı miyim biberonu? Kullandığım biberonlar avent ve lansinoh ama lansinohu bırakıcam sanırım, akışı cok hızlı geldi.

Deneyimli anneler bir sorum olacak sizlere. Şimdi ben geçenlerde yazmıştım gece bir eşim bir ben kalkıyoruz diye. Eşim kalktiginda sagdigim sütü biberonla veriyor. Bir de akşam mama veriyorum. Yani günde 2 ya da maksimum 3 kere biberon kullanıyoruz. Açıkçası bu kadarciktan meme reddi vs yaşamam diye düşünüyorum fakaaat doktorum ve sağlık ocağındaki hemsiremiz beni aşırı korkutuyor. Biberon meme reddi yapar bırak diye. Kaşık biberon denedik hem hava yutuyor çocuk hem de yarısı boşa gidiyor. Eds sistemi 1 kere denedim sürdürülebilir gelmedi. Biliyorum kimse kesin bir şey diyemez ama sizce komple bırakmalı miyim biberonu? Kullandığım biberonlar avent ve lansinoh ama lansinohu bırakıcam sanırım, akışı cok hızlı geldi.
Kaç hafta bu sekilde yapalı sizin? Reddetse simdiye kadar reddederdi sanki.

Deneyimli anne değilim ama Lansinoh bence de çok hızlı akıyor. Bende como tomo ve avent var, avent gerçekten çok yavaş akıyor hatta anneme fenalık gelmiş kaşık biberonla vermiş sütü 😂 meme reddi yapacağını sanmıyorum o yüzden. Como tomo daha hızlı akıyor ama yine de yavaş bence. Ben günde 1 kez sağdığım sütü veriyorum tam boşaltamıyor memeyi, kaşık biberon veriyordum sıkıldım dediğin gibi yarısı boşa gidiyor düz biberona geçeceğim. Günde 1-2 kez sorun olacağını sanmıyorum.

Ben 10 gundur biberon kullaniyorum gunde 6-7 yi buluyor simdilik bir red yasamadim. Naz 22 gunluk oldu bu saatten sonra sanmiyorum red yemem heralde :)

Kızlar elimdeki bir kozu daha kullanıyorum, bana şans dileyin. Meme delisi oğlum için kendim Çişe gidebilmek için bunu çıkardım. İnşallah kalçasına beline birşey olmaz. Altına battaniyeden destek koydum çok gömülmesin diye. Bugün banyo yaptırdık. Panik atak oluyordum. Burnuna su kaçırdılar bence. Öldü mü nefes alıyor mü diye soruyordum. Kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum. Paranoyak gibi bişi oldum ben sanırım :KK57:

Eklentiler

• IMG_20241227_175447.jpg
    IMG_20241227_175447.jpg
    130 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
dogum yapali 13 gun oldu hala karnim hassas ara ara igne batmasi gibi oluyor gun icinde? sizin sezaryen karniniz ne durumda? karnima hafif bastirinca aci oluyor dayanilmaz degil ama var yine de. Genel olarak bir hassaslik var karnimda ve sezaryen yerimde. disardan gorunen birsey yok ama akinti kizariklik sislik gibi seyler yok diyor esim bakiyor her gun. ama karnim rahatsiz ediyor beni
11 gün oldu csnım benim. uyuşukluk uzun süre gitmezmiş. Benim de hala bir tuhaf. Asla dokunamıyorum. Çamaşırım üstte kalmasına rağmen rahatsız ediyor. Hala biraz kamburum. Kendimi tam dik tutamıyorum. Dikişlerim sızlıyor gibi oluyor. Ha ama bugün halı sildim bi ara 🥲 kola döküldü. Parol içiyorum günde bir, sızlama artınca.

Kızlar meme sertleştiğinde sıcak kompres mi soğuk kompres mi lazım? Taş gibi olmuş sağ meme

Ha bi de süt yapacak şeyler yicekmişim, sütüm yokmuş...
O halen sana yorum yapcak yüzü buluyomuymus ki yorum yapiyo hee aç bu çocuk aç 🫤😏😏
Kızlar elimdeki bir kozu daha kullanıyorum, bana şans dileyin. Meme delisi oğlum için kendim Çişe gidebilmek için bunu çıkardım. İnşallah kalçasına beline birşey olmaz. Altına battaniyeden destek koydum çok gömülmesin diye. Bugün banyo yaptırdık. Panik atak oluyordum. Burnuna su kaçırdılar bence. Öldü mü nefes alıyor mü diye soruyordum. Kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum. Paranoyak gibi bişi oldum ben sanırım :KK57:
Benimki daha dik merfbaby seninki dimi bende beline destek yapıyorum onda uyuyo seviyo onu sonra yatırıyorum besigine kız bende yikarken hep bakarım yüzüne nefes alıyomu diye hiç sesi cikmiyo çünkü seviyo banyo yapmayı çok şükür 😂

Kızlar meme sertleştiğinde sıcak kompres mi soğuk kompres mi lazım? Taş gibi olmuş sağ meme
Bana memelerim taş olduğunda emzirme hemşiresi şöyle dedi;
1. Önce sıcak uygula (duş da olur)
2. Emzir
3. Sağ
4. Sızlama yanma devam ediyorsa varsa soğuk uygula, yoksa uygulama

Yok beybi her şeyine baktı kulaklari cigerleri bi problem yok sukur sadece sütüm yaramiyo
Sütüm yaramıyor olur mu kız, dünyaya alışmaya çalışıyor işte biraz takviye verirsin toparlar merak etme. Beni de anksiyete sardı anasını, önlem amaçlı versem mi mama emaaaan

O halen sana yorum yapcak yüzü buluyomuymus ki yorum yapiyo hee aç bu çocuk aç 🫤😏😏

Benimki daha dik merfbaby seninki dimi bende beline destek yapıyorum onda uyuyo seviyo onu sonra yatırıyorum besigine kız bende yikarken hep bakarım yüzüne nefes alıyomu diye hiç sesi cikmiyo çünkü seviyo banyo yapmayı çok şükür 😂
Büyüdükçe dikleştirmicez mi? Seninki neden daha dik kuzum? Evet merfbaby benimki. Seninki ne? Benimkine hep su doldu bence, sevdi mi anlayamadım yavrum

Sütüm yaramıyor olur mu kız, dünyaya alışmaya çalışıyor işte biraz takviye verirsin toparlar merak etme. Beni de anksiyete sardı anasını, önlem amaçlı versem mi mama emaaaan
Doktor da oyle dedi. İlerleyen zamanda bırakırız muhtemelen biraz daha takviye yapalım dedi. 15.güne kadar sütle devam et bence hem sutun durumunu gorursun sonuçta 15.güne kadar 1 kilo verecek değil.

Back