2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
dogum yapali 13 gun oldu hala karnim hassas ara ara igne batmasi gibi oluyor gun icinde? sizin sezaryen karniniz ne durumda? karnima hafif bastirinca aci oluyor dayanilmaz degil ama var yine de. Genel olarak bir hassaslik var karnimda ve sezaryen yerimde. disardan gorunen birsey yok ama akinti kizariklik sislik gibi seyler yok diyor esim bakiyor her gun. ama karnim rahatsiz ediyor beni
İğne batması arada banada oluyor saniyelik olup geçiyor birde dokununca uyuşukluk hissi var gibi onun dışında bir şey yok benimde 13. Gün

Tabi ailesiyle zaman geçirecek. Yani iyidir hoştur severim kendisini ama annesi ekstradan çok yorulacak mesela. Bunu düşünüp daha az kalabilirlerdi. Onlara da fırsat doğdu işte tüm aile uzun süre bir arada kalabilmek için 😒
Yani yeri ve zamanı değil gerçekten bir bebekle yenidoğanın olduğu eve gitmek mantıksız olmuş🥲neyse artık pozitif düşüncez mecbur ya yoksa tak tak düşün düşün biz yıpranıyoruz

Ennn sevdiğim bakış açısı 🩷🩷🩷 Sen böyle yazınca yüzüme ferah bir rüzgar esmiş gibi oluyorum 🥰😘
Ya ben cok gergin biriyim normalde yani böyle seyleri cok kafaya takıyordum ama hiç bir faydasını görmedim. Kendimi sıktıgımla kaldım anca. Gerginlik cocuga da yansıyor bir kısır döngüye giriyorsun sonra. İyisi mi salmak su ilk 1 yılı falan hiç yasamamış saymak. Onu da yapamadım bunu da yapamadım herkes bebekle neler neler yapıyor diye de düşünüyorsun bazen iyice depresyona sürükleniyorsun. Ama ilk annelikte insan algılayamıyor deneye yanıla dogru yolu buluyor☺️

İlk başta biraz ağladı benim de aklım çıktı ya, sonradan yağlarken falan da ağlıyor mu? Bir de ne sıklıkla yıkıyorsun
Yaglarken derken? Benimkine su dokuyorum ve aynen oradan alip giydiriyorum. Hic krem falan suremedim henuz mosmor oluyor aglarken. Kiyafetleri cikarinca basliyor . Hergun yikamak istesemde 2 gunde bir mecbur. Asla sevmiyo suyu cok sinirim bozuluyo. Fabrika ayarlarina geri dondurebiliyomuyuz🤣

Bebesi ultra air tutmamış ama sonrasında denediği başka emzigi tutmuş analar, o başka emziği arıyorum. Var mı öneriniz?
Benimki de tutmuyordu 1 aylıgız ama tekrar denedim 2-3 gün once baya ugrastım bir müddet aldı kv de bir tur ugrastı o gün. Simdi ara ara emiyor hatta dün bzm yatakta altını degiştirdim normalde giydirirken cok bagırıyor agzına emzigi tıktım durdu bi mutfaga gittim geldim a bi baktım uyumuş ki hiç olmuş bir sey değil. Hala istedigim performansta değil emzigi tutması ama öğürmüyor hiç değilse. Olcak bu iş bence😀 pes etmeyin arkadaşlar ara ara ugrasmak gerekiyor galiba. 2 numara benim 3 aylıkken tutmaya başlamıştı hatta ne kadar caresizsem 3 ay denemişim🤣

3-4 gün sürdü galiba. Hatta önce pembe başladı, sonra turuncu oldu, sonra da geçti çok şükür. İlk günlerde aşırı süt gelmesi haricinde sağmaya çalışmak ancak moral bozup can acıtıyor bence.
Evet maalesef çok acıdı ve yıprandım.. benim 1 gün olmuştu, hemen başlayalım mamaya dediler, zaten sütüm anca bugün daha iyi sıvı akıyor geliyor, verdim yinede 15 cc civarı mama toplam 50 ml filan vermişimdir, düzeldi komple turunculuk gitti kakası güzel, takip edicem bugünde

Benimki de tutmuyordu 1 aylıgız ama tekrar denedim 2-3 gün once baya ugrastım bir müddet aldı kv de bir tur ugrastı o gün. Simdi ara ara emiyor hatta dün bzm yatakta altını degiştirdim normalde giydirirken cok bagırıyor agzına emzigi tıktım durdu bi mutfaga gittim geldim a bi baktım uyumuş ki hiç olmuş bir sey değil. Hala istedigim performansta değil emzigi tutması ama öğürmüyor hiç değilse. Olcak bu iş bence😀 pes etmeyin arkadaşlar ara ara ugrasmak gerekiyor galiba. 2 numara benim 3 aylıkken tutmaya başlamıştı hatta ne kadar caresizsem 3 ay denemişim🤣
Kontrole gittiğimiz hastane eve 9 dakikaydı ve yolculuk sonunda asıl götürmek istediğim doktora değil de eve en yakın yere pusetle götürmeye karar verdim diyeyim de sen anla durumu 🥲

Ben hep ilkinde yaşadığım negatiflikleri yaşamamaya odaklanmışım, onun pozitif yönleri kesin gelir diye düşünmüşüm ama o iş öyle olmadı 🥹 üst baş değiştirmek, banyo, alt değiştirmek bile çocuğun huyuyla suyuyla alakalıymış 🤷🏻‍♀️

İlki de gün boyu memeden ayrılmazdı, bu da öyle be Derya. Arada azıcık emzik alsa bir nefes, tuvalet, banyo olur bana 😀

Kontrole gittiğimiz hastane eve 9 dakikaydı ve yolculuk sonunda asıl götürmek istediğim doktora değil de eve en yakın yere pusetle götürmeye karar verdim diyeyim de sen anla durumu 🥲

Ben hep ilkinde yaşadığım negatiflikleri yaşamamaya odaklanmışım, onun pozitif yönleri kesin gelir diye düşünmüşüm ama o iş öyle olmadı 🥹 üst baş değiştirmek, banyo, alt değiştirmek bile çocuğun huyuyla suyuyla alakalıymış 🤷🏻‍♀️

İlki de gün boyu memeden ayrılmazdı, bu da öyle be Derya. Arada azıcık emzik alsa bir nefes, tuvalet, banyo olur bana 😀
Kiz sebinkiyle benimki ayni sudan mi icmisler bu ne benzerlik🥹

Ben de hep diyordum ki yani ne kadar kötü olabilir ki en beterini 2. De yasadım zaten en fazla onun gibi olur😅😅 cok parlak degil durumumuz simdilik ama sanki 2. Kadar da acınacak halde değilim 😅 bilmiyorum ölümü görümce sıtmaya razı oldum gibi bir sey de olabilir benim ki😂

Bugün alacağım sf. Bebelerin gündüz olan uyku azmi gerçekten mükemmel her türlü ses koşulda uyuyor gece bir haller geliyor😄
Valla benimki de öyle🥲 sabahtan öğlene kadar emip uyuyor ama ikindiden sonra başlıyor macera 🥲 ne yapıcaz ne zamana kadar böyle olacak ben çok fazla dayanamıycam galiba dün el kadar sabiye kızarken buldum kendimi 😔🥺

X