2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Bizim de kilo konusu herkesi strese sokuyor. Mama vermek istemiyorum daha sık emzireyim doyar gibi hissediyorum ama kilo almaz korkusuyla eşim darlıyor mama da mama diye. Bazı zamanlar meme almıyor zaten o zamanlar mecbur kalıyorum ama meme verdik baktık kıpırdanıyor diye mama da vermek çok üzüyor beni
İlk zamanlar kv dem bana da baskı yapmıştı sütün yetmiyordur den bilmezsin mama verelim diye o kadar zoruma gitmişti ki çocuğun ağlamasını uyumamasını ona bağlamıştı oturup bende ağlamıştım benim sütüm yetmiyor diye halbuki bir anneye en son söylencek şey zaten anne yetmediğini kendi bilir anlar kendi der mama verelim diye ama başkası diyince insanın zoruna gidiyor gerçekten ama ben inat edip mama vermemiştim çok şükür birinci ayın sonunda doğum kilosunun üzerine bir kilo almıştı yani kilosu öncesinde 200 gram da düşmüştü 1200 gr almıştı aslında bazen anneye bırakmak gerekiyor bazı şeyleri çok bilmişler kenarda dursun

Gazını çıkarmaya çalışırken de aranıyor. Aç diye gene emziriyorum. Çok acayip bir döngüye girdik. 6 saat emmek nedir ya. Dün akşam 5fen gece 11e kadar emdi. Memelerim sümük gibi oldu. Tutacak ucu kalmadı yeminlen. Sanırım emziği ben de kullanacağım. Şuan geniş aile olarak bebeğe baktığımız için her kafadan ses çıkıyor emzik verme falan diye. Benim beynimi yıkıyorlar resmen ya. Dün çok ağlamalı ve kötü bir gün geçirdim. Sanki emzik verince kendim kolaya kaçmışın gibi hissettim veya hissettirildim ☹️
annelik ...azıcık kendini düşünecek olsan suçlu hissetmek herhalde. halbuki o emdiği alıp rahatlasa sen de dinleneceksin,belki biraz uyuyacaksın sütun hem artacak hem kaliteli hale gelecek. yeni dogum yapınca hepimiz ayni moda giriyoruz tüm odak bebek ama anne iyi olmayınca bebege de daha zor bakıyoruz. suçlu hissetmeyin uzman doktorlar öneriyor emzigi. bebeğinizi en çok siz düşünürsünüz ama siz de insansınız. Çisli bez sayınız normalse korkmayın duyuyodur surekli emzirmeniz gerekmez. dinlenince sutunuz de zaten daha da artacak . 5 saat surekli emilen meme de sut de kalmaz yara da olur zaten mahvolursunuz. suçlu hissetmeyin cok iyi bir annesiniz. evladınız ixin en doğru anne sizsinjz❤

Bizim de kilo konusu herkesi strese sokuyor. Mama vermek istemiyorum daha sık emzireyim doyar gibi hissediyorum ama kilo almaz korkusuyla eşim darlıyor mama da mama diye. Bazı zamanlar meme almıyor zaten o zamanlar mecbur kalıyorum ama meme verdik baktık kıpırdanıyor diye mama da vermek çok üzüyor beni veriyorum
Ben veriyorum yavrum ama onceleri cok uzuljyodum ama cocuk ac goruyorum. Artik 60 ml veriyorum o bile bitince araniyor. Ustune emziriyorum . Kilosu suni diye uzulsem de ac birakmak da istemiyorum bu benim kendim cocugum icin gecerli tabiki. Seninki doyuyorsa vrme bencede

kızlar o kadar bunaldım ki oturup ağladım artık. bebek resmen öksürüyor. dün doktora götürdük baktı ciğerne falan bir şey yok sadece burnunu sf sık dedi. aspiratöre de izin vermedi. bir aydan önce onu kullanmıyoruz dedi. sümük geri aktığı için mi öksürüyor bilmiyorum. gece hep öksürdü. az önce yine kriz geldi. 2 dk hiç durmadan öksürmüştür. küçücük bebe niye öksürür yani. sonra aspiratörle çektim burnunu birazcık rahatladı gibi. ıkınırken falan peşinden hemen öksürük geliyor. 😞
Öksürük reflü durumunda da oluyor. Kusması falan var mı?

Bana da herkes şu buzluğa süt atıyormuş şu poşet poşet çıkıyormuş diye diye moralimi bozuyorlar . Benimde sağımda çıkmıyor en fazla 60 ml . Ama emziriyorum ve doyuyor yani . Sütüm olduğuna nasıl ikna edeceğim yani aha şimdi şu an memede elizkuş ve kenarlardan sütler akıyor kızıyorum ziyan etme diye 😋 niye yutmuyor onu da anlamıyorum zaten . Yani bu sütüm olduğunu göstermez mi ? İnsanlar sinirimi bozuyor çok . Mama veriyorum zehir gibi bakıyorlar . Kendimi suçluyorum neden ben buzluğa süt atamıyorum diye
yani bunları kim söylüyorsa iyi niyet yok zaten kafanızı hic bunlarla doldurmyın. Bana da esimin annesi olacak şahıs benim sutum duvara fışkırırdi senin sutun yok demisti . kendi kendime nasil ağlamıştım . ama sonra ogrendimki hic emzirememis pirinç ucuyla büyütmüş cocuklari. cahil cahil konuşanları hic kaale almayin. sut yetiyorsa ,cisli bez sayisi normalse,kilo alımı normal araliktaysa konuşanlara halt yemek düşer. bir de anlamadıkları şey boyle söyleyince bizim sutumuz artmıyor.

Kızlar ya bizim bebiş gün içinde emip gazı çıkıp uyuyor gayet güzel. 2 saate bir uyandırıp emziriyorum kolayca uyuyor. Ama gece bizimde uyuyacağımız zaman emiyor gazı çıkıyor altı temiz ama asla uykuya geçemiyor koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor tekrar emzir gaz çıkar tek uyut sürekli bu döngü sürüyor bazen sinirleniyorum kendime kızıyorum sonra da. Zar zor uyuyor gece emzirmeye kalktığımda yine aynı döngü oluyor emiyor birsürü gazı çıkıyor her şey tam memeden kalkınca ya da uyudu yatağa koyunca pat kalkıyor ağlıyor. Sizinde öyle mi 🥲uyku rutini falan da nasıl oluşur bilmiyorum daha çok minik 40ı çıksa sabah bir tık oyalıycam falan. Göbüş düşmedi banyo falan da yapamadık henüz
Aynı şeyleri yaşıyoruz aynı 😭 Gece derin uykuya geçemiyor. Neden olur ki 🤦‍♀️

Bizim de kilo konusu herkesi strese sokuyor. Mama vermek istemiyorum daha sık emzireyim doyar gibi hissediyorum ama kilo almaz korkusuyla eşim darlıyor mama da mama diye. Bazı zamanlar meme almıyor zaten o zamanlar mecbur kalıyorum ama meme verdik baktık kıpırdanıyor diye mama da vermek çok üzüyor beni
Yavru emziriyorsun doğum kilosuna da gelmiş doktor ne dedi ben baştan beri meme verdim sarılık olunca doktora sordum gerek yok kilo kaybı çok değil dedi sürekli emzirdim sarılığı geçti doğum kilosuna da geldi. Doktor kesin ver demiyorsa mama bıraktırılabilir belki çok bilmiyorum ama. Emzirmeye odaklan az daha emzirdikçe sütte arttı sanki bide duşta memelermi ovdum hep o da etki etti başta zor alıyordu memeyi inatla verdim hatta debelenmekten çenesi yara oldu falan ama alıştı şu an tutuyor

Aynı şeyleri yaşıyoruz aynı 😭 Gece derin uykuya geçemiyor. Neden olur ki 🤦‍♀️
Şu an mesela emdi 2 saate yakındır uyuyor. Gece de aynı şeyleri yapıyorum ama yatağına koyar koymaz kalkıyor memeye alıyorum tekrar açsa diye emiyor hemen geri dalıyor uyukluyor az bekletiyorum gaz çıkarırken uyanıyor ya da işte kucağımdayken uyuyor yatırdığımda hemen mızmızlanıyor fark ne onuda anlamıyorum tamamen aynı yattığı yer yaptıklarım

Gece gündüz ayrımı istiyor minik kuş zamanla oturur inşallah. Evet rutinler için daha erken gibi ama ben başladım canım. Gündüz baska odalarda da uyuyor genelde seste uyuyor. Gece yatak odasından çıkmıyoruz ışık acmiyoruz kaka yoksa bez degismiyorum gibi.
Bizimkide gündüz genelde oturma odasında tv falan açık konuşma sesi var gece odada loş ortam sessiz bez uyku öncesi değişiyorum sonra çok batmazsa gece değiştirmiyorum bilemedim sese mi alıştı benimkide😄beyaz gürültü açıyorum az sakinliyor ama yine tam dalmıyor sabahki gibi

Benim bebiş de 2. Beslemeden sonra çok zor uyur oldu, önceden böyle değildi gayet güzel uyuyordu gece. Şimdi 1 saat falan uyuyup uyanıyor, bu gece neredeyse hiç uyumadım gibi bir şey. Olsun diyorum kendi kendime ozlicem bugünlerini eminim. Her yeni gün yeni bir güncelleme yükleniyor kabul edip yola devam, yapacak başka bir şey yok😃
😄😄gerçekten her gün güncelleme geliyor. Bir yandan kızıyorum neden uyumuyor ne istiyor diye kendiminde uykusu geliyor bir yandan vicdan azabı çekip üzülüyorum ağladım hatta içten içe kızdığım için gece minicik annesini isteyen bir bebek sadece diye🥹benimkü uykuya geçişte zorlanıyor ama uyuyunca da gece uyanmıyor ben kaldırmasam 5 6 saat uyur bence. 2 ye doğru uyutabildim gece baya uzun sürdü sonra 5.30 uyandım alarma ben uyandırdım emsin diye sonra yine uyumadı tabii. Ama uyandırmasam uyurdu sanki

merhaba,farkli pozisyonlarda emzirmeyi denediniz mi? belki denemissinizdir okuyamadim her sayfayı. ama bazi bebekler baska pozisyonlarda güzel emiyor. benim de tek göğsümü normal yatar pozisyonda almıyordu. koltuk altına doğru dikey yatırıp deneyince aliyordu.belki denersiniz siz de .
Denedim ama başka pozisyonlar daha bakayım :/
Benimki de seninkinden acaba o mu gaz yapiyor yahu bak iskillendim simdi .
Yan etkilerinde yazıyor cano olabilir, ocean aldım ben bugün. 2-16 yaş yazıyor ama doktor kullanabilirsin dedi bilemiyorum.
Ben veriyorum yavrum ama onceleri cok uzuljyodum ama cocuk ac goruyorum. Artik 60 ml veriyorum o bile bitince araniyor. Ustune emziriyorum . Kilosu suni diye uzulsem de ac birakmak da istemiyorum bu benim kendim cocugum icin gecerli tabiki. Seninki doyuyorsa vrme bencede
Mamayla anca doğum kilosuna geldi işte 13.günde, doymuyor demek :/
Yavru emziriyorsun doğum kilosuna da gelmiş doktor ne dedi ben baştan beri meme verdim sarılık olunca doktora sordum gerek yok kilo kaybı çok değil dedi sürekli emzirdim sarılığı geçti doğum kilosuna da geldi. Doktor kesin ver demiyorsa mama bıraktırılabilir belki çok bilmiyorum ama. Emzirmeye odaklan az daha emzirdikçe sütte arttı sanki bide duşta memelermi ovdum hep o da etki etti başta zor alıyordu memeyi inatla verdim hatta debelenmekten çenesi yara oldu falan ama alıştı şu an tutuyor
Ver dedi doktor :KK43:

Şu an mesela emdi 2 saate yakındır uyuyor. Gece de aynı şeyleri yapıyorum ama yatağına koyar koymaz kalkıyor memeye alıyorum tekrar açsa diye emiyor hemen geri dalıyor uyukluyor az bekletiyorum gaz çıkarırken uyanıyor ya da işte kucağımdayken uyuyor yatırdığımda hemen mızmızlanıyor fark ne onuda anlamıyorum tamamen aynı yattığı yer yaptıklarım
Aynı durumdayız tamamen. Dedesi reflü yastığındayken dizinde çok hafif salladı rahatça uyudu, iki saati geçti uyuyor içeride. Ama gece 5 buçuğa kadar uyutmadı beni de babasını da. Benim dermanım kalmadı artık babası salladı beşiğinde ama yine reflü yastığında ağzında emzik. Yani uyuyor dalıyor bayağı derin. Hiçbir şey yokken mızırdanmaya başlıyor. Sallamayla da durmuyor yine meme istiyor. İnat ettim meme de vermedim bir süre. Çünkü memede uyuyor koyunca uyanıyor. Emdikçe gazı oluyor midesi rahatsız oluyor yiyip yatınca. Yedikçe kaka çiş yapıyor mecbur altını açıyorum bu sefer uykusu açıldığı için sinirleniyor. Emdikten sonra dik şekilde kucağımda tutayım desem hani midesi için yine uyanıp sinirleniyor. Acayip bir kısır döngüdeyim.

Bir de kendimi aşırı başarısız hissediyorum. Gündüz emdikten sonra babaanne dede içeriye alıyor ben dinleneyim diye. Onlara sıfır sıkıntı. Gece bizim canımıza okuyor. Acaba beşik sallamasını mı sevmiyor diyorum. Aynı şekilde dizimde salladım reflü yatağındayken yine aynı. Valla delirmem yakın. Gece ağladıkça içeriden gelip soracaklar alalım mı diyecekler diye çekiniyorum bir de. Eşim de kızıyor saçmalama diye.

Bana da herkes şu buzluğa süt atıyormuş şu poşet poşet çıkıyormuş diye diye moralimi bozuyorlar . Benimde sağımda çıkmıyor en fazla 60 ml . Ama emziriyorum ve doyuyor yani . Sütüm olduğuna nasıl ikna edeceğim yani aha şimdi şu an memede elizkuş ve kenarlardan sütler akıyor kızıyorum ziyan etme diye 😋 niye yutmuyor onu da anlamıyorum zaten . Yani bu sütüm olduğunu göstermez mi ? İnsanlar sinirimi bozuyor çok . Mama veriyorum zehir gibi bakıyorlar . Kendimi suçluyorum neden ben buzluğa süt atamıyorum diye
İnsanları dinleme bende iki göğsümden süt sağınca 80 ml falan çıkıyordu ama bizimkinin kilo alması iyi demekki yetiyor ya makinenin çekemediğini bebem daha iyi çekiyor bence bakma sen onlara kilo alıyorsa yetiyordur buzluk ne alaka ayrıca anaları buzluktaki sütle mi büyütmüş onları

🥹🥹 Cidden dişlerle ısırma olayına ne yapılıyor ceza falan mı veriyoruz 😂
Valla o reflexle bebeğin poposunu oksadigim olmuştur😂😂
Bende dört gözle bekliyorum bilinçli gülsün diye 😻😻 bugün yarın gülerler bence 😀
Aynen odaklanma başladı ya sen bizden oncesin anlar artık
Ocean kullanıyorum canım.
En iyisi
Devit verdi de ben kendi ilaçlarım gibi onu da düzenli kullanamadım hiç :KK43: ne tiroit ilacı ne kan ilacı ne d vitamini hiçbirini kullanmadık biz daha 3-5 kereden fazla. D vitamini öğleden önce ve tokken vermeye dikkat etmek gerekiyormuş. Öğleden sonra özellikle de akşam saatlerinde verilen d vitamini de uykusuzluğa huzursuzluğa sebebiyet verebiliyormuş. Yağda çözündüğü için de tokken vermek emilimi mümkün kılıyormuş cano.
Canım onu kullanma en katkısız olanı ocean düzenli kullan bıngıldak için çok önemli

ya önermedi ama biz tam çıkarken sorduk evde makine var yapalım mı diye yapabilirsiniz dedi. sadece sf koyabilirsiniz içine dedi. henüz yapmadım iyi gelir mi ki deneyeyim onu da. küçücük bebek elimden bi şey gelmiyor emzirmek dışında. yatırırlar diye çok korkuyorum
Ben de onu diyecektim hava makineniz varsa ilaç değil de sf verirseniz havayla o rahatlatabilir aslında

Gazını çıkarmaya çalışırken de aranıyor. Aç diye gene emziriyorum. Çok acayip bir döngüye girdik. 6 saat emmek nedir ya. Dün akşam 5fen gece 11e kadar emdi. Memelerim sümük gibi oldu. Tutacak ucu kalmadı yeminlen. Sanırım emziği ben de kullanacağım. Şuan geniş aile olarak bebeğe baktığımız için her kafadan ses çıkıyor emzik verme falan diye. Benim beynimi yıkıyorlar resmen ya. Dün çok ağlamalı ve kötü bir gün geçirdim. Sanki emzik verince kendim kolaya kaçmışın gibi hissettim veya hissettirildim
Yanlış yapmışsın canım eğer doydugundan eminsen aransa bile emzirme gazınin üstüne gaz ekliyosun daha çok huysuzlaniyo bu sefer o gazida atmaya calisiyo ben sap simplex aldım gaz çıkartmasını kolaylaştırdı emzik ben ilk gün verdim vermemen senin tercihin bişey diyemem ama bazen kurtarıcı oluyo bu dongulerde

kızlar o kadar bunaldım ki oturup ağladım artık. bebek resmen öksürüyor. dün doktora götürdük baktı ciğerne falan bir şey yok sadece burnunu sf sık dedi. aspiratöre de izin vermedi. bir aydan önce onu kullanmıyoruz dedi. sümük geri aktığı için mi öksürüyor bilmiyorum. gece hep öksürdü. az önce yine kriz geldi. 2 dk hiç durmadan öksürmüştür. küçücük bebe niye öksürür yani. sonra aspiratörle çektim burnunu birazcık rahatladı gibi. ıkınırken falan peşinden hemen öksürük geliyor. 😞
😔😔😔Geçmiş olsun canım üzülerek söylüyorum her an ciğere inebilir mushadede kalabilirsin o yüzden sana tavsiyem burnunu yıkayın buhar makinasiyla Serum fizyolojik ver bizde eğer öksürük olsaydı yatiricakti küçük olduklarin icin rahatlamazsa tekrar götür.cigerini dinlesin nefes alışı değişirse hiç bekleme rsv virüsü tahlili yapsınlar

😄😄gerçekten her gün güncelleme geliyor. Bir yandan kızıyorum neden uyumuyor ne istiyor diye kendiminde uykusu geliyor bir yandan vicdan azabı çekip üzülüyorum ağladım hatta içten içe kızdığım için gece minicik annesini isteyen bir bebek sadece diye🥹benimkü uykuya geçişte zorlanıyor ama uyuyunca da gece uyanmıyor ben kaldırmasam 5 6 saat uyur bence. 2 ye doğru uyutabildim gece baya uzun sürdü sonra 5.30 uyandım alarma ben uyandırdım emsin diye sonra yine uyumadı tabii. Ama uyandırmasam uyurdu sanki
Benim bebiş de ilk uykudan uyandırmasam uyanmaz gece. Mecbur uyandırıyoruz işte. Bu bebislere gece bir haller oluyor ama ona eminim artik. Gündüz mışıl mışıl uyuyan çocuk gece ikiniyor sıkınıyor yok dalamiyor bir türlü. Bende acı çekiyor diye çok üzülüyorum. İnşallah daha güzel guncellemeler de gelir 🙏

X