2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Bebek küçük midesi küçük azıcık içebiliyor. Kesik kesik içmesi yorulmasından kaynaklı. Bizimki 26 günlük ancak bir memeyi boşaltabiliyor bir seferde ve dinlene dinlene içiyor . Memede uyumasıda normal küçük daha en sevdiği en güvendiği en rahat ettiği yerde uyuyor ç. Benimki de şuan mememin başında uyuyor. Bunlar gayet normal. Kilo alımını takip et. Kilo alımı iyiyse stres yapıp sütünü etkileme. Birde bol bol su iç.
O zaman sağıp boşaltayım ki devamlı süt gelsin mamayı keseyim niyetindeyim. Başarabilirim umarım :)

Evet düz meme iyi ama işte özellikle biri o kadar uçsuzdu ki benim imkansız tutamazdı yani. Silikon kurtardı bizi.
Ben emzirmeye silikonla başlayordum ucu çıkmaya başladığında ve biraz da açlığı yatıştığında silikonu çıkarıp memeye geçiyordum. Silikonla çektikçe de ucu belirginleşiyor ama kendi ağzıyla çekmesi bütün göğüs ucu çıkarıcılardan daha kalıcı. Pompada falan uç anlık çok iyi çıkıyor adeta füze gibi oluyor. Sonra bir bakıyorsun şekerpare olmuş yine 😂😂
Bana yoğun bakım hemşiresi bir yöntem de gösterdi şırıngayla çok etkili ama çok acıtıyor ya o yüzden lansinohu aldım ben.
Lansinoh’un göğüs ucu çıkarıcısı bile acıtıyor ya, kan oturdu resmen şırıngayı falan hiç düşünemiyorum. Yavaş yavaş öğreneceğiz artık :)

24 saatte 4-5 kakalı bez almak gerekiyor sanırım canım o kadarlık bebekte. Sadece anne sütü veriyorsan. Mama takviyesi yapıyorsan bilemiyorum. Memelerin yumuşaması da aslında emzirince yumuşayıp birkaç saat içinde yeniden dolup sertleşme şeklinde ilerlemeli diye biliyorum. Benim öyle oluyor şu an. Ama sütün geliyorsa senin yaşadığın da normal olabilir. İstersen bir kere sağım yapıp test et süt var mı yok mu diye
Anne sütünde 10 güne kadar kakasızlık normal değil mi ya

hissizlik oldu mu seninde bolgesel karninda ya da sezaryen yerinde? merak ediyorjm onlar da geciyor mu. ilkinde olmamsti benim ama simdi hissizlik var bir yerinde alt karnimin. bu arada karninda indi mi tamamen?
Yok canım hiç olmadı hissizlik ikisinde de. Tuvaletimin geldiğini anlamıyorum pek ama o tam gecmedi. Karnım tamamen gitti. Fazla kilolarım duruyor😀15 kg alınca 8 i gitti daha 7 si vücudumun bilimum bölgelerinde

Lansinoh’un göğüs ucu çıkarıcısı bile acıtıyor ya, kan oturdu resmen şırıngayı falan hiç düşünemiyorum. Yavaş yavaş öğreneceğiz artık :)
Göğüs ucu ilk çıkmaya başladığında da çok acıyor. İçeriden çıktığı için yumuşak bir deri hassas oluyor. Her emzirme sonrası incia ve lansinohu dönüşümlü sürüyorum ben halen. Sanki incia daha iyi geliyor gibi ama. Lansinohun yapısı daha vazelin gibi incia daha ince yağ gibi daha iyi emiliyor sanki. Bugün 22.günüm acı halen var ama yara olmuyor artık. Kremlemesem mahvolurdum ama.

Göğüs ucu ilk çıkmaya başladığında da çok acıyor. İçeriden çıktığı için yumuşak bir deri hassas oluyor. Her emzirme sonrası incia ve lansinohu dönüşümlü sürüyorum ben halen. Sanki incia daha iyi geliyor gibi ama. Lansinohun yapısı daha vazelin gibi incia daha ince yağ gibi daha iyi emiliyor sanki. Bugün 22.günüm acı halen var ama yara olmuyor artık. Kremlemesem mahvolurdum ama.
Krem olmasa perişanlık ya dediğin gibi :/ ben de garmastan, gümüş kapak ve lansinoh balm dönüşümlü kullanıyorum ilginç ama en iyi gelen lansinoh balm oldu.

gunde 6-7 kez kaka yapiyor bizimki de fazla ama doktor iyi diyor. gun derken sabah 6 dan basliyorum saymaya, daha simdiden 2 kakali bez oldu saat 9 a geliyor burda
Bizimki de öyle yapıyordu sonra tam bir aylık olunca ikş gün yapmadı sonra bir gün yapıp bir gün yapmamaya başladı sürekli düzen değişiyor galiba ama şimdide hep iki günlük yapıyor yaptımıda hep taşırıyor bir bakıyorum doldurmuş ama yapana kadar acılar içinde sürekli ıkınma hareketi yapamayınca ağlama şu sindirim sistemi bir düzene girse de bebelerimizin neşeli hallerini görsek artık yaa

Lacmix’i hemşireler önerdi hastanede ama Solgarla beraber kullanma dedi doktor, şimdilik kaldırdım rafa:)
Canım süt konusunda ben de muzdaribim. Yazıldıysa kaçırdım solgarın tam adı nedir ben de alayım 😔 meme, mama, süt sağma döngüsü arasında yoruldum ve tek başımayım bazen ilk öğünümü eşim işten gelince yapıyorum 😔

Screenshot_2024-12-24-13-29-38-69_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

Aşı takviminde bunu baz alıyoruz dimi enabızda buldum

Kızlar artık uyuyor 😂😂😂 sallamam vs dedim ama koyduğum saniye uyudu şiddeti minimal çok sallamıyorum ama uyku sorunu yaşayan varsa alsın gece rahat uyuyun ya özellikle benim ki kustuğu için daha rahat böyle eğilimli yatıyor

Eklentiler

• 17350369769367189414799554511374.jpg
    17350369769367189414799554511374.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 59
Canım süt konusunda ben de muzdaribim. Yazıldıysa kaçırdım solgarın tam adı nedir ben de alayım 😔 meme, mama, süt sağma döngüsü arasında yoruldum ve tek başımayım bazen ilk öğünümü eşim işten gelince yapıyorum 😔
Bu canım, 4-6 tablet arası alınıyor. Ben 4 tane alıyorum şu an

Eklentiler

• IMG_6368.png
    IMG_6368.png
    231,4 KB · Görüntüleme: 53
X