- 26 Şubat 2024
- 5.641
- 5.870
Meme ucu çıkarıcı işe yaramadı mı sende? Ben şimdi bi video izledim yanlış kullanıyomuşum onu tekrar denicemBen bugün kullanmaya başladım, başka türlü emziremiyorum tutmuyor bugün doktor silikon uç kullan dedi hiç emzirememekten iyidir bence. Bütün gün sağıyorum yoksa o da aynı şey ve aşırı vakit alıyor
Ben de hiç unutamam diye düşünüyorum ama bilemiyorumaynen bana da 6 hafta ver kendine dedi yine bugun aile hekimim. ya var ya su tatli bebeler olmasa cekilcek dert degil sezaryen. 4 sene icinde unutmustum biraz olsun, su an tum sezaryen ve sonrasi iyilesme hatiralarim geri geldisabir cekiyorum yine kendi kendime
tek basina kaldirmasi zor bir surec sana yardimci olacak yeneklerini yapacak bebegi alip uyutacak biri yok mu hic bir sure gelip kalsin
İlk 20 gün benimde yanımda kaldılar ama sonrasında bebeğin sürekli düzeni değişti eşim izne ayrıldı 10 gün çünkü uykusuzluk beni mahvetti şimdi işler daha da kötüleşti gazdan uyumuyor doğru düzgün elimden gelen her şeyi de yapıyorum masajlar kimyon çayları yapıyorum kendime umarım geçer bu günlerimizde bazen çaresiz kalıyorum en çok o zaman üzülüyorumHaftaya annemler gidiyor. 15 günlük bebemle yalnız kalacağımen başından beri mi yalnızsın kuzum? Ben de haftaya sanırım perişan olacağım. Şimdi suyum önümde, yemeğim önümde, haftaya ne yaparım bilmiyorum. Şimdiden düşünüp bir iki damla göz yaşı akıtıyorunm. Allah güç versin sana canım
24 saatte 4-5 kakalı bez almak gerekiyor sanırım canım o kadarlık bebekte. Sadece anne sütü veriyorsan. Mama takviyesi yapıyorsan bilemiyorum. Memelerin yumuşaması da aslında emzirince yumuşayıp birkaç saat içinde yeniden dolup sertleşme şeklinde ilerlemeli diye biliyorum. Benim öyle oluyor şu an. Ama sütün geliyorsa senin yaşadığın da normal olabilir. İstersen bir kere sağım yapıp test et süt var mı yok mu diyekakalı bez sayımız azaldı biraz
Delik tamamen kuruyup orada kalan kabuklar düşene kadar da dışında bırakmak gerekiyormuş canım.Kızlar göbek bağı düştükten sonra göbek deliği bezin içinde kalabiliyor mu? Nasıl yapılıyor? Şimdi düştü? Bana gene acil yardım.
Deniyorum bakalım Edacım hiç çıkarmaksızın dünden beri. İnşallah bana da iyi gelir. Altından bir şey sürmüyorum artık gerek yok yazmışlar kâğıdında. Emzirme sonrası biraz sütümden sürüp kapatıyorum direkt. Sen bir şey sürüyor muydun?Bana gümüş kapak silikondan daha iyi geldi. Soğuk soğuk iyi geliyor ucuna ve teması engelliyor. Normalde yakmaz sızlatmaz. Kendisi acıdığı için yanıyordu benimki. Gümüş kapaktan değildi.
gazli bebek cok zor canim oglum oyleydi ilk 3 ayi yasamadim sayiyorum bagirsaklari oturana kadar bizde neler denemedik infacol gaz damlasi yediklerim ictiklerim sutu bile laktozsuz aldim birsey fayda etmiyor pek devede kulak kaliyor hepsi. bagirsaklar duzelene kadar sabirİlk 20 gün benimde yanımda kaldılar ama sonrasında bebeğin sürekli düzeni değişti eşim izne ayrıldı 10 gün çünkü uykusuzluk beni mahvetti şimdi işler daha da kötüleşti gazdan uyumuyor doğru düzgün elimden gelen her şeyi de yapıyorum masajlar kimyon çayları yapıyorum kendime umarım geçer bu günlerimizde bazen çaresiz kalıyorum en çok o zaman üzülüyorum
unutuluyor da tekrar isin icine girince hatirlaniyor geri geliyo hersey :) ben 3.ye sicaktim vajinal dogum yapabilseydim ama tekrar bu surecleri yasayamam vallahi bezdim su an yine. 2 cocugumu saglikli buyuteyim biraz da gezeyim artik kendime doneyim istiyorum :)Ben de hiç unutamam diye düşünüyorum ama bilemiyorumAcı veren şeyleri de unutmaya meyilli oluyor beyin, belki üstünden belli bir zaman geçip de tamamen iyileşince inşallah unuturuz her şeyi Sen üçüncüyü yaparmışsın ben ikinciyi
Ben ikisini de silikon göğüs ucuyla verdim ilk. Sonra tek memede silikonla diğer memede uçsuz devam ettik. Şu an ikisinde de ucu bıraktık. Lansinohun göğüs ucu çıkarıcısından faydalandım başta sonra bebiş emdikçe uçları çıktı. Yine de biri daha gömülü onu sabırsız anlarında pek tutamıyor. Öbürküyle sinirini aldıktan sonra verince tutuyor.Ben emzirirken perişan oluyorum ya tutamıyor. Sağım daha iyi gibi geldi bana, bir de silikon göğüs ucu kullan dedi doktor bugün ben alışır diye korkmuştum onunla emzirdim tuttu bu şekilde devam edeceğim artık sağmak çok vakit alıyor umarım tamamen emzirebilirim
İşe yarıyor ama geçici işte, tutamıyorsa yine tutamıyorMeme ucu çıkarıcı işe yaramadı mı sende? Ben şimdi bi video izledim yanlış kullanıyomuşum onu tekrar denicem
En güzeli dümdüz meme vermek tabi, dediğin gibi yıka kurut of yani ama ya sağacağım ya silikonla vereceğim. Silikonla emdikçe ucu da çıkar diye düşünüyorum, pompayla sağdıktan sonra armut gbi oluyor uçları çok korkunç snckdkskBen ikisini de silikon göğüs ucuyla verdim ilk. Sonra tek memede silikonla diğer memede uçsuz devam ettik. Şu an ikisinde de ucu bıraktık. Lansinohun göğüs ucu çıkarıcısından faydalandım başta sonra bebiş emdikçe uçları çıktı. Yine de biri daha gömülü onu sabırsız anlarında pek tutamıyor. Öbürküyle sinirini aldıktan sonra verince tutuyor.
Bence arada uçsuz da vermek lazım unutmasın diye. Silikon kurtarıcı ama pratik olmuyor pek sürekli yıka kaynat o savaş anında bul getir falan.
Bebek küçük midesi küçük azıcık içebiliyor. Kesik kesik içmesi yorulmasından kaynaklı. Bizimki 26 günlük ancak bir memeyi boşaltabiliyor bir seferde ve dinlene dinlene içiyor . Memede uyumasıda normal küçük daha en sevdiği en güvendiği en rahat ettiği yerde uyuyor ç. Benimki de şuan mememin başında uyuyor. Bunlar gayet normal. Kilo alımını takip et. Kilo alımı iyiyse stres yapıp sütünü etkileme. Birde bol bol su iç.Kızlar bebenin memenizi boşalttığını nasıl anlıyorsunuz? 5 günlük şu anda, memeyi çok ememiyor ucum çökük devamlı sağıyorum ve mama desteği alıyor ama memede ya uyuyor ya da kesik kesik emiyor göğüslerim yumuşamıyor hiç. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bebe daha küçük diye mi böyle acaba
29. Günden bildiriyorum unuttum bile. Ki ben cok korkuyordum ve hiç ama hiç istemiyordum hep yazıyordum biliyorsunuzdur. Yine de Büyük konuşmayayım da bir daha mı noouuuaynen bana da 6 hafta ver kendine dedi yine bugun aile hekimim. ya var ya su tatli bebeler olmasa cekilcek dert degil sezaryen. 4 sene icinde unutmustum biraz olsun, su an tum sezaryen ve sonrasi iyilesme hatiralarim geri geldisabir cekiyorum yine kendi kendime
Kalır canım ben direk kapamıştım düşünce bez takarkenKızlar göbek bağı düştükten sonra göbek deliği bezin içinde kalabiliyor mu? Nasıl yapılıyor? Şimdi düştü? Bana gene acil yardım.
Benim de kv gidecek heralde haftaya valla tüm kış kalıcam dese niye kalıyor demezdim. Cok korkuyorum pek duran bir bebek değil geceleri zaten yanyana yatıyoruz sürekli kalkıyor emiyor ben de o arada ne uyursam, gündüz de oylecok kaliteli değil uykuları uyumadıgı zaman hep kucakta e evde de cocuklar var. Eşim zaten gec geliyor cok calışıyor onun birseye hayrı yok.Haftaya annemler gidiyor. 15 günlük bebemle yalnız kalacağımen başından beri mi yalnızsın kuzum? Ben de haftaya sanırım perişan olacağım. Şimdi suyum önümde, yemeğim önümde, haftaya ne yaparım bilmiyorum. Şimdiden düşünüp bir iki damla göz yaşı akıtıyorunm. Allah güç versin sana canım
Evet düz meme iyi ama işte özellikle biri o kadar uçsuzdu ki benim imkansız tutamazdı yani. Silikon kurtardı bizi.En güzeli dümdüz meme vermek tabi, dediğin gibi yıka kurut of yani ama ya sağacağım ya silikonla vereceğim. Silikonla emdikçe ucu da çıkar diye düşünüyorum, pompayla sağdıktan sonra armut gbi oluyor uçları çok korkunç snckdksk
hissizlik oldu mu seninde bolgesel karninda ya da sezaryen yerinde? merak ediyorjm onlar da geciyor mu. ilkinde olmamsti benim ama simdi hissizlik var bir yerinde alt karnimin. bu arada karninda indi mi tamamen?29. Günden bildiriyorum unuttum bile. Ki ben cok korkuyordum ve hiç ama hiç istemiyordum hep yazıyordum biliyorsunuzdur. Yine de Büyük konuşmayayım da bir daha mı noouuu