2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Kızlar bebenin memenizi boşalttığını nasıl anlıyorsunuz? 5 günlük şu anda, memeyi çok ememiyor ucum çökük devamlı sağıyorum ve mama desteği alıyor ama memede ya uyuyor ya da kesik kesik emiyor göğüslerim yumuşamıyor hiç. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bebe daha küçük diye mi böyle acaba

Meme ucu çıkarıcı işe yaramadı mı sende? Ben şimdi bi video izledim yanlış kullanıyomuşum onu tekrar denicem

Ben de hiç unutamam diye düşünüyorum ama bilemiyorum Acı veren şeyleri de unutmaya meyilli oluyor beyin, belki üstünden belli bir zaman geçip de tamamen iyileşince inşallah unuturuz her şeyi Sen üçüncüyü yaparmışsın ben ikinciyi

tek basina kaldirmasi zor bir surec sana yardimci olacak yeneklerini yapacak bebegi alip uyutacak biri yok mu hic bir sure gelip kalsin

İlk 20 gün benimde yanımda kaldılar ama sonrasında bebeğin sürekli düzeni değişti eşim izne ayrıldı 10 gün çünkü uykusuzluk beni mahvetti şimdi işler daha da kötüleşti gazdan uyumuyor doğru düzgün elimden gelen her şeyi de yapıyorum masajlar kimyon çayları yapıyorum kendime umarım geçer bu günlerimizde bazen çaresiz kalıyorum en çok o zaman üzülüyorum

kakalı bez sayımız azaldı biraz
24 saatte 4-5 kakalı bez almak gerekiyor sanırım canım o kadarlık bebekte. Sadece anne sütü veriyorsan. Mama takviyesi yapıyorsan bilemiyorum. Memelerin yumuşaması da aslında emzirince yumuşayıp birkaç saat içinde yeniden dolup sertleşme şeklinde ilerlemeli diye biliyorum. Benim öyle oluyor şu an. Ama sütün geliyorsa senin yaşadığın da normal olabilir. İstersen bir kere sağım yapıp test et süt var mı yok mu diye

Bana gümüş kapak silikondan daha iyi geldi. Soğuk soğuk iyi geliyor ucuna ve teması engelliyor. Normalde yakmaz sızlatmaz. Kendisi acıdığı için yanıyordu benimki. Gümüş kapaktan değildi.
Deniyorum bakalım Edacım hiç çıkarmaksızın dünden beri. İnşallah bana da iyi gelir. Altından bir şey sürmüyorum artık gerek yok yazmışlar kâğıdında. Emzirme sonrası biraz sütümden sürüp kapatıyorum direkt. Sen bir şey sürüyor muydun?

gazli bebek cok zor canim oglum oyleydi ilk 3 ayi yasamadim sayiyorum bagirsaklari oturana kadar bizde neler denemedik infacol gaz damlasi yediklerim ictiklerim sutu bile laktozsuz aldim birsey fayda etmiyor pek devede kulak kaliyor hepsi. bagirsaklar duzelene kadar sabir

Son düzenleme:
unutuluyor da tekrar isin icine girince hatirlaniyor geri geliyo hersey :) ben 3.ye sicaktim vajinal dogum yapabilseydim ama tekrar bu surecleri yasayamam vallahi bezdim su an yine. 2 cocugumu saglikli buyuteyim biraz da gezeyim artik kendime doneyim istiyorum :)

Ben ikisini de silikon göğüs ucuyla verdim ilk. Sonra tek memede silikonla diğer memede uçsuz devam ettik. Şu an ikisinde de ucu bıraktık. Lansinohun göğüs ucu çıkarıcısından faydalandım başta sonra bebiş emdikçe uçları çıktı. Yine de biri daha gömülü onu sabırsız anlarında pek tutamıyor. Öbürküyle sinirini aldıktan sonra verince tutuyor.
Bence arada uçsuz da vermek lazım unutmasın diye. Silikon kurtarıcı ama pratik olmuyor pek sürekli yıka kaynat o savaş anında bul getir falan.

En güzeli dümdüz meme vermek tabi, dediğin gibi yıka kurut of yani ama ya sağacağım ya silikonla vereceğim. Silikonla emdikçe ucu da çıkar diye düşünüyorum, pompayla sağdıktan sonra armut gbi oluyor uçları çok korkunç snckdksk

Bebek küçük midesi küçük azıcık içebiliyor. Kesik kesik içmesi yorulmasından kaynaklı. Bizimki 26 günlük ancak bir memeyi boşaltabiliyor bir seferde ve dinlene dinlene içiyor . Memede uyumasıda normal küçük daha en sevdiği en güvendiği en rahat ettiği yerde uyuyor ç. Benimki de şuan mememin başında uyuyor. Bunlar gayet normal. Kilo alımını takip et. Kilo alımı iyiyse stres yapıp sütünü etkileme. Birde bol bol su iç.

29. Günden bildiriyorum unuttum bile. Ki ben cok korkuyordum ve hiç ama hiç istemiyordum hep yazıyordum biliyorsunuzdur. Yine de Büyük konuşmayayım da bir daha mı noouuu

Benim de kv gidecek heralde haftaya valla tüm kış kalıcam dese niye kalıyor demezdim. Cok korkuyorum pek duran bir bebek değil geceleri zaten yanyana yatıyoruz sürekli kalkıyor emiyor ben de o arada ne uyursam, gündüz de oylecok kaliteli değil uykuları uyumadıgı zaman hep kucakta e evde de cocuklar var. Eşim zaten gec geliyor cok calışıyor onun birseye hayrı yok.
Bir sekilde idare edicez artık zor oluyor ama alışıyorsun

Evet düz meme iyi ama işte özellikle biri o kadar uçsuzdu ki benim imkansız tutamazdı yani. Silikon kurtardı bizi.
Ben emzirmeye silikonla başlayordum ucu çıkmaya başladığında ve biraz da açlığı yatıştığında silikonu çıkarıp memeye geçiyordum. Silikonla çektikçe de ucu belirginleşiyor ama kendi ağzıyla çekmesi bütün göğüs ucu çıkarıcılardan daha kalıcı. Pompada falan uç anlık çok iyi çıkıyor adeta füze gibi oluyor. Sonra bir bakıyorsun şekerpare olmuş yine
Bana yoğun bakım hemşiresi bir yöntem de gösterdi şırıngayla çok etkili ama çok acıtıyor ya o yüzden lansinohu aldım ben.

29. Günden bildiriyorum unuttum bile. Ki ben cok korkuyordum ve hiç ama hiç istemiyordum hep yazıyordum biliyorsunuzdur. Yine de Büyük konuşmayayım da bir daha mı noouuu
hissizlik oldu mu seninde bolgesel karninda ya da sezaryen yerinde? merak ediyorjm onlar da geciyor mu. ilkinde olmamsti benim ama simdi hissizlik var bir yerinde alt karnimin. bu arada karninda indi mi tamamen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…