- 12 Temmuz 2022
- 24.493
- 88.742
Ay becerdim jfnf kedi zorlamasaydı ilk onla deneseydim daha rahat ederdim ama zor değilmişAferin kiz becerebildin mi ben almadim yaa beceremem diye kabguruyla denicem
Ara ara oluyor böyle süreçler. Kızımda 2 aylıkken yaşamıştım ben de ayakta yaylanarak emzirme karanlıkta emzirme hafif mayisikken emzirme koltukların tepesinde zıplayarak emzirme gibi değişik hareketlerle bir süre sonra normale donebilmistikCıks bazen emiyor bazen emmiyor, nedenini ya da çözümünü bulamadım maalesef :/
Dogdugu sabahın akşamında başlamıştı kaka yapmaya saymadım ama her bezi kakalıydı sankiKızlar bebişleriniz kakalarını kaç kere yaptı hastaneden çıkmadan?
Kızım öyle çok hasta deil hafif ama hapsuruk vardı geldik bakalım hastanedeyiz inşallah deildir evet çok şükür ciğer temizYaa çok çok geçmiş olsun canım Allah korusun inşallah rsv tarzi etkili virüslerden değildirciğerleri temizse crp de yuksek degildir diye umuyorum. ablasını da götürdün mü? Ondan da tahlil alsalardı. Ben 1. Ay kontrolüne ablasının da 6. Yaş kontrolünü ekledim. İkisine birden bakıldı. Doktorun klinigi var parmak ucundan kanla bakıyor dediğin gibi rsv, covid, influenza hepsine bakıldı.
40. Haftamda suni sancı verildi 5 cm acikligim oldu ama malesef bende sancı olmadığı için gayet rahattım regl ağrısı gibi bile değildi ara ara gelip gitti ve en sonunda uyudum sabah uyandığımda ufacık bile ağrı kalmamisti suyu da gelmedi bebeğin doktor kendi patlatmak istedi bunu da ben istemedim. Bı dene baktın gerçekten hiç olacak gibi değil çok da şansını zorlama son ama kadar getirmissin sonuçtaKızlar merhaba , önümüzdeki hafta 41 bitiyor. Suni sancıyla başlatırız doğumu dedi. Bebek hala yukarıda, hiç açılma yok, sancı yok ağrı yok. Sıfırdan suni sancı beni çok geriyor. Doktorum vajinal doğum yanlısı ama ben kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca suniden sonra tam açılmaya ulaşıp vajinal doğum yapma şansın %50 diyor. Tecrübelerinize dayanarak bana bir fikir verir misiniz gerildim iyice.
Hadi sağlıkla gelsin inşallahBen de geliyorum aranıza, plesenta previa yüzünden riske atmadı doktor, plesenta ayrılabilir ama 40.haftaya kadar sorun olmayabilir riske atmayalım dedi. Öğlene doğru doğuma giriyorum kızlar, yay burcu oluyor benimki deçok hazırlıksızım eşimle annem eşyalarımı toparlayacak duş vs alacağım
geçmiş olsun canım yaS SarilmaSaldirisi canım geldik doktordan bu ara rsv salgını çok dedi rsv hemen ilerler dedi muayne attı ciğerleri temiz üst solunum yolları tıkalı dedi kan ve rsv tahlili yaptı 2 saat sonra tekrardan hastaneye gidicem arama gel dedi direkevde hasta olup olmadığını sordu baba ve 2 kız hasta dedim tmm dedi virüs testini istedi inşallah negatif gelir ya
inş geçmez. oğluma antibiyotik verdi doktor ama kusup duruyor karnım ağrıyor diyor. inş sütümüz bebeleri korurBiz de oyleyiz gece ben o memedeyken uyuyorum mecburen biraz korkuyorum ama yoksa gram uyku olmayacak
dün gece bizim de kabus gibiydi bebek cok gazlı uyumuyor durmuyor ya aglıyor ya emiyor ufak kızım ateslendi kustu beni cagırıyor illaki bir ona bir ona pinpon topu gbi oldum. Salgın var heralde atesi de dirençli ins bebege gecmez
Dört bez değiştirdim. Sabah doğum oldu akşam 7 gibi eve döndük hastanede tam dört kere evde hatırlamıyorum sonraKızlar bebişleriniz kakalarını kaç kere yaptı hastaneden çıkmadan?
gecmis olsun Nursen, rsv asisi oldu benimki de dogar dogmaz hastanede yaptilar kis bebelerine artik rutin yapiyoruz dediler. cogu bebek hastanedeymis bu sebeple bagisikligi zayif olanlar.. dikkat et tedavisini hemen uygularlar asisi icin gec kalinmadiysa da sor belki yaparlarS SarilmaSaldirisi canım geldik doktordan bu ara rsv salgını çok dedi rsv hemen ilerler dedi muayne attı ciğerleri temiz üst solunum yolları tıkalı dedi kan ve rsv tahlili yaptı 2 saat sonra tekrardan hastaneye gidicem arama gel dedi direkevde hasta olup olmadığını sordu baba ve 2 kız hasta dedim tmm dedi virüs testini istedi inşallah negatif gelir ya
gecmis olsun insallah sag salim doner evine. nasıl o kadar ilerleyene kadar mudahale edilmemiş zatureye cevirmesi basit birsey değil keske onceden gitseymıs doktora insallah tedavisi olurkızlar biraz ağlamaya geldim.. kv yoğun bakıma alındı, zatüre olmuş. eşim tabi çok üzgün ve ben de öyle. doğuma 1 hafta kala hasta olmuştu biz de grip olduğunu düşünmüştük ve benim derdime düşmekten ilgilenemedik. görümcelerim de kp de ilgilenmedi ama eşim kendini suçluyor. ben de kendimi suçluyorum. gözümüzün önünde hastaydı kadın ama ciddiye almadık üşüttü sandık ama konuşamıyordu nefesi yetmiyordu, nazlanıyor sandım. sadece doğumuma odaklandım doğal olarak. kvye bişey olursa vicdan azabı duyabilirim. bebeğim 1 haftalık oldu bugün ama ben ağlıyorum çok doluyum gerçekten. sağ salim evine döner umarım ama doktor değerleri normal hayati tehlikesi devam ediyor her an herşey olabilir demiş.
Ben emzirirken bile bunalıyorum bir an önce bebeğin ihtiyacını giderip birine vermek istiyorum aglicak diye ödüm kopuyorBen de yaşadım çook kötüydü. 12-13 günden sonra azaldı. Zaman zaman yokluyor. Bir de şey var yabancılaşma sanki ev benim değil hayat benim hayatım değil falan. Kayınvalidemler bizde ev işi de yapmıyordum hiç sadece bebekle ilgileniyordum. Hani bir sorunum da yok onlarla ama bu durumdan onları sorumlu tuttum sanki onlar gidince ben evle ilgilenince düzelirim diye düşündüm. Eşim de çalışmaya başladı o yokken aşırı yalnız hissediyordum. Şu an azaldı bu his bir de yemek falan yapmaya başladım o da iyi geldi.
Oy oy tosuncuk maşallahBiz de yavrumuza kavuştuk şükür ki. 17 aralık 9:00 doğum saatimiz. Kilo :4400 gram boy:57 cm doktorum ve hemşireler bayıldı oğlumuza her gelen hemşire gebelik şekeriniz var mıydı diye sordu hayır dedim öyleyse güzel beslenmişsiniz dediler.bebek dönmediği için spinal anestezi ile sezeryan oldum ama doktor zaten bu bebek normal doğmazmış dedi. 1 hafta önceki son ölçümümüz 3650 gramdı 4 kilodan sonrası ölçümler ultrasonda yanıltabiliyo dedi.
Bana gelince, sütüm şükür ki vardı en korktuğum şeydi. Ama meme ucum ister istemez yara oluyor. Ben emzirme sonrası için lansinoh ve göğüs kalkanı ile yürütüyorum şimdilik.
Doğumu bekleyen anneler, az kaldı hayatınızdaki en harika mucizeye tanıklık edeceksiniz. Kv bile gözünüze şirin gelecek o derece :) herkese kolaylıklar dilerim.
MaşallahKızlar ben çıktım, 8.55 gibi doğum oldu. Gayet rahattım, hiçbir acı sızı hissetmedim. Bebiş gerçek bir tospikmiş, iyi ki sezaryen oldum dedim. 4440 gram 54 cm doğdu, 38+1’de doğmuş oldu
Oy maşallahBiz de yavrumuza kavuştuk şükür ki. 17 aralık 9:00 doğum saatimiz. Kilo :4400 gram boy:57 cm doktorum ve hemşireler bayıldı oğlumuza her gelen hemşire gebelik şekeriniz var mıydı diye sordu hayır dedim öyleyse güzel beslenmişsiniz dediler.bebek dönmediği için spinal anestezi ile sezeryan oldum ama doktor zaten bu bebek normal doğmazmış dedi. 1 hafta önceki son ölçümümüz 3650 gramdı 4 kilodan sonrası ölçümler ultrasonda yanıltabiliyo dedi.
Bana gelince, sütüm şükür ki vardı en korktuğum şeydi. Ama meme ucum ister istemez yara oluyor. Ben emzirme sonrası için lansinoh ve göğüs kalkanı ile yürütüyorum şimdilik.
Doğumu bekleyen anneler, az kaldı hayatınızdaki en harika mucizeye tanıklık edeceksiniz. Kv bile gözünüze şirin gelecek o derece :) herkese kolaylıklar dilerim.
Çok geçmiş olsun canimkızlar biraz ağlamaya geldim.. kv yoğun bakıma alındı, zatüre olmuş. eşim tabi çok üzgün ve ben de öyle. doğuma 1 hafta kala hasta olmuştu biz de grip olduğunu düşünmüştük ve benim derdime düşmekten ilgilenemedik. görümcelerim de kp de ilgilenmedi ama eşim kendini suçluyor. ben de kendimi suçluyorum. gözümüzün önünde hastaydı kadın ama ciddiye almadık üşüttü sandık ama konuşamıyordu nefesi yetmiyordu, nazlanıyor sandım. sadece doğumuma odaklandım doğal olarak. kvye bişey olursa vicdan azabı duyabilirim. bebeğim 1 haftalık oldu bugün ama ben ağlıyorum çok doluyum gerçekten. sağ salim evine döner umarım ama doktor değerleri normal hayati tehlikesi devam ediyor her an herşey olabilir demiş.
2 ayrı emzik denedim emiyor ama meme istiyorsa onu atıp yine mızmızlanıyor emmek istiyor. Gündüz böyle bir olayımız yok her şey akşam başlıyor. Gece yine sakin maşallah ama o gece uykusuna geçene kadar çok yoruyor beni.Emzik veriyor musun belki bu sekilde biraz oyalanabilir emme ile uykuya dalma yapiyosa belki kurtarıcı olur. Her bebiş farklı işte ama vardır onun bir derdi böyle yaptığına göre. Karanlık perde falan diyolar olmadı ondan al o şekilde bebeklerin pek çoğu rahat uyuyo ışık falan mı etkiliyo bilemedim ki