2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Geceniz nasıl geçiyor bebişle? Bizimki gündüz yatıyor beşiğinde ama gece kucağımda uyutuyorum haliyle ben uyumuyorum hiç, uyumuyor gece beşikte

Ben emzirirken bile bunalıyorum bir an önce bebeğin ihtiyacını giderip birine vermek istiyorum aglicak diye ödüm kopuyor😬böyle olunca kendime de çok kızıyorum ne kadar kötü bi anneyim bebegim çok şanssız diyorum. Ama sanki bebek kucagimdayken bomba tasıyomusum da her an patlayacak ona zarar vericekmisim gibi🥺korkunç bi anne oldum ben umarım çabuk duzelirim
Yok hiç öyle düşünme. Yaşadığın şeyler çok normal. Bu bize yüklenen analık kalıbından oluyor. Babalara böyle yüklenen yok hep anneye. Bizden doğurduğumuz an hatta daha doğurmadan o kadar fazla şeyi yapmadan bilmemiz bekleniyor ki hepsinin altında eziliyoruz. Biz çocuğu kucakta tutamasak aman nasıl ana ama baba tutamasa gülünüp geçiliyor. Tamam annelik duygusu yükleniyor ama bilgisi yüklenmiyor ki doğumla beraber. Zamanla bu hisler geçecek birbirinize alışacaksınız senin sesini duyunca bile sakinleşecek kokunu duyunca uykuya dalacak. Müthiş bir bağ olacak aranızda. Sen ne zaman nasıl olduğunu bile anlamadan normalin bu olacak sadece biraz zaman. ❤️

Iki gundur yarim saat 45 dakika kizla disari cikoyorum o kadar iyi geliyor ki . Simdilik mahallede turluyorum yavas yavas uzaklasicam ama cok sukur arabada olmayi sevdi. Meme de aliyor arabadayken anasi gibi gezenti donup de asansore binince yaygarayi kopariyor 🤣

Kızlar bu arada 6 yıl önce ben kızıma özel aşıları da yaptırdım rota ve menenjit. Rota 2-4 ya da 3-5. aylarda yapılıyor. 2. Ayda verem aşısı var diye genelde 3. Ayda tercih ediliyor ağır olmasın diye. Süreleri önemli yaptıracak olanlar doktoruna danışmanı unutmasın. Bir de o zaman menenjit yaygın degildi 1 yas sonrası yapılmıştı. 1 nimenrix 2 bexsero şeklinde. Ancak şimdi doktorumla konuştuğumda düzensiz göçmenler yüzünden yaygın olarak görülmeye başlandığını ve 1 yas altında başlayacağımızı söyledi. O zaman dozları artiyor. Ayrıca doktoruma katılıyorum farklı sebepleri oluyor menenjitin benim bir velime bile bulaş olmuştu geçtiğimiz sene göçmen bürosunda gorevliydi. Allah evlatlarımızı ve bizleri korusun 🙏 yaptiracaklara da fikir olsun✨
Bende özel aşıları yaptırdım hep menenjit 2 doz rota 2 doz olarak oğlum rota virüsüne yakalanmıştı çok zor geçti ilk çocuk herzaman tecrubesizlik oluyo ister istemez sonrakilere hep yaptirdim
geçmiş olsun canım ya 😞 evdeki çocuklar taşıyor okuldan şu kışı hayırlısıyla bi atlatsak
Aminn inşallah canım saolun
gecmis olsun Nursen, rsv asisi oldu benimki de dogar dogmaz hastanede yaptilar kis bebelerine artik rutin yapiyoruz dediler. cogu bebek hastanedeymis bu sebeple bagisikligi zayif olanlar.. dikkat et tedavisini hemen uygularlar asisi icin gec kalinmadiysa da sor belki yaparlar
Bizim burda yapilmiyo duymadim

Çok şükür rsv ve crp negatif burnunu yikiyacagiz zaten cekiyodum makineyle serum verecigim birde
Doktorumuz sen yabanci deilsin size macrol yazicam dedi ahbap olduk doktorla😂 sonra laf anlatmakla urasiyorum dedi güldü nefes alışverişi değişirse öksürük başlarsa hemen gel dedi

Kızlar bebelere uyku tulumu kullaniyo musunuz ? Kullanıyorsanız hangisini ? Oda sıcaklığı kac derece oluyor içine ne giydiriyorsunuz?
Kullanıyorum kollarını çıkarttım sadece.2.5 tog kullanıyorum kısa kollu zıbın ince bir tulumun üzerine giyiyor. Ev 21-22 derece arasında gidip geliyor bu arada.

Mustela hep sürdük ama yine de pişik oldu bence çok bariyer görevi görmedi. Bezimiz primaydı şuan onu da değiştirdik. Islak mendil kullandık bir ara ondan da değil çünkü pamuk kullandığımız da pişik oldu. Doktor hamazinc yazdı bepanthol ve b-good pişik kremi var elimde deneye deneye ilerliyoruz ne işe yararıyor bulmaya çalışıyoruz. Düzeliyor sonra tekrar oluyor. Doktor asitli şeyler yeme dedi portakal mandalina vs de yemiyorum. Sudocrem aklımda olmadı onu da alayım. Altını yeteri kadar havalandıramıyoruz soyunca çok ağlıyor ama sürekli yıkıyoruz her gün duş aldırıyoruz.
Bana doktorum ıslak mendil pişik yapar ılık su ve pamuk ile yavaşça silin dedi. mustela kullanırken bir influencerdan görüp Sudocrem aldım. Sürdüm. Sıfır kızarıklık maşallah. İyi kurulamak önemliymiş. Ağlasa bile o anda süt verip altını havalandırabilirsiniz. Oda sıcaklığı iyi olursa tabi. Bez konusunda her bebekte farklı etki yapıyor. Kimi sleepyden memnun kalmamış ama ben kaldım mesela. Sudocrem iyi gelecektir. Yağsız ve mat… mutlaka öneririm

@nursen6canim cikti mi sonuclariniz iyidir insallah 🙏
Çıktı çıktı canım yazdım negatif çok şükür
Çok şükür rsv ve crp negatif burnunu yikiyacagiz zaten cekiyodum makineyle serum vereceğim birde
Doktorumuz sen yabanci deilsin size macrol yazicam dedi ahbap olduk doktorla😂 sonra laf anlatmakla urasiyorum dedi güldü nefes alışverişi değişirse öksürük başlarsa hemen gel dedi

@peliciita canım uyku tulumu konusunu çok araştırdım. 3000 küsür vermeyeyim deneyeyim bi dedim bunu buldum aldım memnunum. Benimki kundağı açıyor. Gece bunla uyuyor dönemiyor ve kumaşı güzel pamuklu puanı yüksek öneririm. Fiyatıda çok uygun.

Eklentiler

• IMG_3701.png
    IMG_3701.png
    388,9 KB · Görüntüleme: 55
@peliciita canım uyku tulumu konusunu çok araştırdım. 3000 küsür vermeyeyim deneyeyim bi dedim bunu buldum aldım memnunum. Benimki kundağı açıyor. Gece bunla uyuyor dönemiyor ve kumaşı güzel pamuklu puanı yüksek öneririm. Fiyatıda çok uygun.
Ya bende aldım bundan ama kol kısmı saçma sapan geldi bana çocuğun kolu hava da ağrımaz mı kolları içim rahat etmedi ama evet denedim güzel uyudu

Biz de oyleyiz gece ben o memedeyken uyuyorum mecburen biraz korkuyorum ama yoksa gram uyku olmayacak

dün gece bizim de kabus gibiydi bebek cok gazlı uyumuyor durmuyor ya aglıyor ya emiyor ufak kızım ateslendi kustu beni cagırıyor illaki bir ona bir ona pinpon topu gbi oldum. Salgın var heralde atesi de dirençli ins bebege gecmez
Ondan hem korkuyorum elimden kayar düşerse, üstüne kapanırsam kendini kurtaramazsa falan diye 🥺 Belki de acemilikten henüz bilemiyorum ama yapamıyorum. Hatta sırtımı bile yaslayamıyorum o zaman da süt az geliyor hırslanıyor sanki. Kambur duruyorum o da sırtımı daha çok ağrıtıyor.

Ondan hem korkuyorum elimden kayar düşerse, üstüne kapanırsam kendini kurtaramazsa falan diye 🥺 Belki de acemilikten henüz bilemiyorum ama yapamıyorum. Hatta sırtımı bile yaslayamıyorum o zaman da süt az geliyor hırslanıyor sanki. Kambur duruyorum o da sırtımı daha çok ağrıtıyor.
Onceki bebegimden de kazandıgım tecrübeden cesaret alıyorum sanırım yanımda yatıyo tam meme hizamda burnunun acık ve yukarda oldugundan emin oluyorum ben de put gibi yüzüm ona dönük mememi agzına koyuyorum ama zerre kıpırdamıyorum zaten uykum kuş uykusu gibi ne ara uyuyorum uyanıyorum ben de bilmiyorum ama uykusuzluktan içim geciyor oyle bir uyuma yani. Yine de tavsiye değil kimseye, başka carem olmayınca mecburiyetten. Kv bizde ona veriyorum bazen gece uyuyayım diye ama meme isteyince ben daha dalamadan geri geliyor mecbur bebek

Onceki bebegimden de kazandıgım tecrübeden cesaret alıyorum sanırım yanımda yatıyo tam meme hizamda burnunun acık ve yukarda oldugundan emin oluyorum ben de put gibi yüzüm ona dönük mememi agzına koyuyorum ama zerre kıpırdamıyorum zaten uykum kuş uykusu gibi ne ara uyuyorum uyanıyorum ben de bilmiyorum ama uykusuzluktan içim geciyor oyle bir uyuma yani. Yine de tavsiye değil kimseye, başka carem olmayınca mecburiyetten. Kv bizde ona veriyorum bazen gece uyuyayım diye ama meme isteyince ben daha dalamadan geri geliyor mecbur bebek
Haaa yatarak emziriyorsun. Ona ben de alıştırıcam canım ama şu an yapamıyorum benim hala dikişlerim ağrıyor öyle kasıla kasıla bir şey yapınca. Dün gece ben de anneme verdim. Sabah 6.30a kadar onun yanında yattı dinlendim ben de biraz rahat uyuyup. Emzirmelere kalktım tabi. 6.30 gibi yanıma aldım. Sonra da yine düzgün uyuyamadım.

X