• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlar güncel durum hakkında size tavsiye ile geldim :) bol bol uyuyun… 4 gündür toplasanız 9 saat falan uyumuşumdur :)) ama muhteşem bir duygu… Doğuma girmeden önce kendinize mutlaka kuru dut kayısı hoşafı yapın. İnternete yazınca çıkıyor. Hemen sütünüz geliyor. Gümüş kapak hayati önem taşıyormuş. Bugün anladım kıymetini hazır olsun. Bebek doğunca hemen ıslak mendille silmeyin poposunu ılık pamukla silip çok iyi kurutun. Ateş ölçer ve ateş düşürücü çok önemli. Elinizin altında olsun. Bebişi alıp eve geldiğinizde yanınızda çok insan olmasın. Grip olmamaya çok çok dikkat edin. Ben grip oldum. Dikişlerle birlikte öksürmek uyumak aşırı zor. Bebeği korumak zorunda kalıyorum. Bel ağrısı dikiş ve grip berbat oldu…gece ateş içinde kalıyorum. Doğum sonrası sizinle ilgilenecek , Sizi idare edecek gerçekten yararı olacak yardımcı olacak insanlar olsun. Biz bu konuda biraz talihsiziz. Kayınvalidem baya yaşlı gelip ilgilenemiyor, iki ablam geldi ama onlarıda dün yollamak zorunda kaldık maalesef çünkü hiçbir yardımları olmadığı gibi evi toplamadılar bile, dizi açıp dizi yüzünden sürekli tartıstılar falan… eşimle ikimiz bakıyoruz. Sağolsun şuan eşim destek oluyor hasta olduğum için biraz yük fazla bindi ona ama toparlanmaya çalışıyorum. Güncellemeler yaparım aklınızda olsun diye :) bu arada muhteşem bir duygu… bakıp bakıp bunu ben mi doğurdum deyip inanmayacaksınız 🙏🏻❤️ şükürler olsun
Ayy gecmişş olsun hastanede mi kaptın acaba grip😞 inşallah hemencecik toparlarsın canım gülmek öksürmek dikişlerle gercekten zor oluyor ilk günler. Hayırsız akrabaları da duyunca cok üzülüyorum ya gidim de kv yi öpeyim gelince pazara gitmişti. Allah sana ve esine güç kuvvet versin

Kızlar ben bu masajdan fayda gördüm . Mustelanın bebe yağıyla yapıyorum . Yedirirken de bezi kalıyor sadece ayaklarını hareket halinde bırakıyorum. Belki denemek istersiniz. Bizim kızlar kasım annelerine yorum yapmış ben de buraya yaptılar sanıyorum 😂 direkt cevapladım . Size de atayım. Ama doktorunuza danışın 😜 ben danıştım dicem ama herkesin uzmanı kendine 😅

Ay o bendim 😊 orda gazlı kakalı bebe annesi cok fazla olunca oraya da yazim dedim😅

Tam taburcu olacağımız sıra bebekte AB0 kan uyuşmazlığından doğan sarılık başlangıcı var dediler yatış verildi. Bütün yaşadıklarımı unuttum yıkıldım. Çıkmak istemedim hastaneden bebeği görürüm emziririm diye o da yasakmış eve geldim ama yaşadığım her şeyden daha zordu o geliş. Beklemediğim için çok zor geldi.
Bugün her şeyi, ağrılarımı unuttum gittim görmeye emzirdim durumu iyiye gidiyormuş yarın çıkarabilirim dedi doktor. Yani herkesin dediği her şey unutuluyormuş gerçekten kuzucuklar iyi olsun yeter 🥰❤️
Çok çok geçmiş olsun🌸 hem bu kadar zor bir doğum tecrüben olmasına çok üzüldüm hem de bebişin sarılık başlangıcı olmasına ama düzelecek annesi sen hiç merak etme🙏🏻 en kısa zamanda birbirinize kavuşun bir daha hiç ayrılmayın😍

Kızlar güncel durum hakkında size tavsiye ile geldim :) bol bol uyuyun… 4 gündür toplasanız 9 saat falan uyumuşumdur :)) ama muhteşem bir duygu… Doğuma girmeden önce kendinize mutlaka kuru dut kayısı hoşafı yapın. İnternete yazınca çıkıyor. Hemen sütünüz geliyor. Gümüş kapak hayati önem taşıyormuş. Bugün anladım kıymetini hazır olsun. Bebek doğunca hemen ıslak mendille silmeyin poposunu ılık pamukla silip çok iyi kurutun. Ateş ölçer ve ateş düşürücü çok önemli. Elinizin altında olsun. Bebişi alıp eve geldiğinizde yanınızda çok insan olmasın. Grip olmamaya çok çok dikkat edin. Ben grip oldum. Dikişlerle birlikte öksürmek uyumak aşırı zor. Bebeği korumak zorunda kalıyorum. Bel ağrısı dikiş ve grip berbat oldu…gece ateş içinde kalıyorum. Doğum sonrası sizinle ilgilenecek , Sizi idare edecek gerçekten yararı olacak yardımcı olacak insanlar olsun. Biz bu konuda biraz talihsiziz. Kayınvalidem baya yaşlı gelip ilgilenemiyor, iki ablam geldi ama onlarıda dün yollamak zorunda kaldık maalesef çünkü hiçbir yardımları olmadığı gibi evi toplamadılar bile, dizi açıp dizi yüzünden sürekli tartıstılar falan… eşimle ikimiz bakıyoruz. Sağolsun şuan eşim destek oluyor hasta olduğum için biraz yük fazla bindi ona ama toparlanmaya çalışıyorum. Güncellemeler yaparım aklınızda olsun diye :) bu arada muhteşem bir duygu… bakıp bakıp bunu ben mi doğurdum deyip inanmayacaksınız 🙏🏻❤️ şükürler olsun
Ayyy ben bilirim o acıyı bende hasta girdim doğuma hapşırmak ve öksürmek aman tanrım dedim verdikleri antibiyotik ile atlattım çok şükür canım çok geçmiş olsun sanada hemencik iyilesirsin inşallah 🙏 ablanlarda ayıp etmiş gerçekten 😔şuan kafan daha rahattır emin ol zaten bikac güne ayağa kalkacaksin aniden iyileşiyosun 1 haftayı atlat tamamdır canım 🥰🥹

Annemde de aynısı olmuştu kardeşimin kalp atışları düştü suni sancı verdiler ilerlediler normal doğum oldu. Ablamda da aynı durumda sezaryen oldu. Her iki durumda da kimse zarar görmedi herşey mükemmel ilerledi. Yaşanılan durum bunlar o yüzden senin de herşey mükemmel ilerleyecek ve bebişini kucağına alacaksın sağ salim inşallah 😍😍 doktor biraz pimpiriklendiriyor insanı haklısın ama sorun yok merak etme su gibi geçsin sürecin 💕💕
Bir şeyler yiyip içince kalp atışları düzeldi sancılar azaldı bizi tekrar eve gönderdi doktorumuz 🫶🏻
Ben bu aşka olan inancımı kaybediyorum artık 😂😂

Bilin bakalım ben neyle uğraşıyorum yine.

Evet, bebeklerin kışın da dışarı çıkarılması gerektiğini kayınvalideme göstermeye nsfkfn kaban bakıyodu gerek yok zaten dışarı mı çıkcaz dedi. Ben de yürüyüşe çıkarız dedim. Vakit bulamayız ki kızım dedi. Bebekle çıkcaz anne dedim. Ayy sanki bebeği kanalizasyona atıcaz dedim nasıl tepkiler dkgnfm üşür diyo 🥲

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 Bana geçen gün bebeğin kanala inmesi nasıl bir his demiştin ya, dünden itibaren daha farklı bir his başladı, onu söyleyim. Bebek sanki geldi leğen kemiğimin üzerine oturdu. Bu defa karnımın daha aşağıya indiğini de gözlemledim, karnımın şişkin yeri de daha aşağıda. Yani karnımızın yuvarlaginin bittiği çizgi aşağıya kaydı. Bakalım bu belirtiler bizi ne zaman nereye götürecek 😀

Tam taburcu olacağımız sıra bebekte AB0 kan uyuşmazlığından doğan sarılık başlangıcı var dediler yatış verildi. Bütün yaşadıklarımı unuttum yıkıldım. Çıkmak istemedim hastaneden bebeği görürüm emziririm diye o da yasakmış eve geldim ama yaşadığım her şeyden daha zordu o geliş. Beklemediğim için çok zor geldi.
Bugün her şeyi, ağrılarımı unuttum gittim görmeye emzirdim durumu iyiye gidiyormuş yarın çıkarabilirim dedi doktor. Yani herkesin dediği her şey unutuluyormuş gerçekten kuzucuklar iyi olsun yeter 🥰❤️
Bizde de var ab0 uyuşmazlığı ☺️ bir gece de kaldık ışık aldık ama iyi şimdi toparladı sarılığı 9 du en son. Geçiyor merak etme insan baya üzülüyor elleri boş dönünce ama kavuşacaksın merak etme 🥰

Evet, bebeklerin kışın da dışarı çıkarılması gerektiğini kayınvalideme göstermeye nsfkfn kaban bakıyodu gerek yok zaten dışarı mı çıkcaz dedi. Ben de yürüyüşe çıkarız dedim. Vakit bulamayız ki kızım dedi. Bebekle çıkcaz anne dedim. Ayy sanki bebeği kanalizasyona atıcaz dedim nasıl tepkiler dkgnfm üşür diyo 🥲
Allah sabır versin bacım, 1-3 yıl arası tüm ihtiyaçlarımı karşılayıp günde 3 öpücük verse yine de katlanamam djskdjdksks

Hava güneşli ise çıkarılır bence de ama ayaktan çok üşüyorlar kuzum inan ki ısıtıp sıcak sıcak kalın giydiriyorum gene ayakları buz gibi oluyor ve o gecesi hep gazla uğraşıyor oluyoruz . Bende her gün çıkaracağım dedim ama mecbur kalmadıkça hiç yeltenmiyorum. Yapıcam diyip inatlaştığım hiçbir şeyi yapamıyorum 😂

Hava güneşli ise çıkarılır bence de ama ayaktan çok üşüyorlar kuzum inan ki ısıtıp sıcak sıcak kalın giydiriyorum gene ayakları buz gibi oluyor ve o gecesi hep gazla uğraşıyor oluyoruz . Bende her gün çıkaracağım dedim ama mecbur kalmadıkça hiç yeltenmiyorum. Yapıcam diyip inatlaştığım hiçbir şeyi yapamıyorum 😂
Ay deme ya, üzdün 🥹 eltimin ilk bebek kolikti, 15.günden sonra misafirler gelmiş bebeği de görsün diye soğuk olan odaya koymuşlar yani sıkı sıkı giydirip ısıtıcı da açsalar üşümüş, ondan olmuştur diyo. Sen hak verdin bu teoriye o zaman 🥹

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 Bana geçen gün bebeğin kanala inmesi nasıl bir his demiştin ya, dünden itibaren daha farklı bir his başladı, onu söyleyim. Bebek sanki geldi leğen kemiğimin üzerine oturdu. Bu defa karnımın daha aşağıya indiğini de gözlemledim, karnımın şişkin yeri de daha aşağıda. Yani karnımızın yuvarlaginin bittiği çizgi aşağıya kaydı. Bakalım bu belirtiler bizi ne zaman nereye götürecek 😀
Yaaa hadi 🥲 bende 1 haftadır inanılmaz baskı oluyor aşağıda, özellikle geceleri çok hareketli olduğu zamanlarda fırlayacak gibi hissediyorum, çok anlık çişim geliyor bir de. Bugün eşimle oto galeriye gittik öyle bi koşturdum ki adam doğuruyorum sanmış, halbuki çişim gelmişti 😂 bir de afedersin kakam var gibi oluyor bazen, o anlarda birazcık panik oluyorum. Doktora kanala inmiş mi dedim bi duraksayıp evet dedi, yüzü de net görünmüyordu artık herhalde bir yanlışlık yoktur diye düşünüyorum. Karnım aynı ama daha inmedi, ben 35+2yim gerçi henüz erken galiba.

29 yaşındayım 2. kez uçuk çıkarıyorum ve o da hamileliğin sonuna denk geldi… İlaçlar kullanılmıyormuş sanırım, bir öneriniz var mı kızlar yoksa tahta kaşık basıcam…
Bence krem sürülür ya, doktoruna sorsan mı bi? Hemoroid için fitil aldım ben mesela doktor bu saatten sonra bir şey olmaz dediydi

Bence krem sürülür ya, doktoruna sorsan mı bi? Hemoroid için fitil aldım ben mesela doktor bu saatten sonra bir şey olmaz dediydi
Ay öyle mi ki acaba sanki burda biri çıkarmıştı da ilaç kullanma demişlerdi diye hatırlıyorum ama doğru doktor belki kullan gitsin der 😅 dur bi şansımı deneyeyim…

Ay deme ya, üzdün 🥹 eltimin ilk bebek kolikti, 15.günden sonra misafirler gelmiş bebeği de görsün diye soğuk olan odaya koymuşlar yani sıkı sıkı giydirip ısıtıcı da açsalar üşümüş, ondan olmuştur diyo. Sen hak verdin bu teoriye o zaman 🥹
Ben saçma bulup reddettiğim çoğu şeyi yaşayarak kabullendim galiba 😂😂😂 büyük sözü bi yere kadar dinlenmeli diyecek kadar hak verir oldum 🥲 evi de güya sıcak yapmayacaktık bebek sıcaktan uyuyamaz diyor uzmanlar ama valla ne zaman ev soğuk olsa huysuzlandı . Kat kat giydirmem soğuğa alışsın dedim şuan üzerinde bir zıbın bi tane uzun kollu altında pijama ve tulum var 😫😫😫 ancak ısınıyor belki benim bebek çok üşüyor kıyamıyorum hiç . Bezlerken soyuyorum bi çocuk nefes alsın diye

Back