• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Tamam canım not ettim o ismi. Eşimde acıbadem sigortası var, bi arayıp konuşmak lazım o zaman.

Tss ne onu bile bilmiyorum 😅 tahlil kalça röntgeni vs. Oluyor diyorlar, özel Muayenehaneler tahlil vs. Nasıl yapıyor acaba. Laboratuvara mı gönderiyor. Orası biraz kafamı kurcalıyor.

Hımm kötuymüş. Sen gene birşeyler bulmuşsun ben de o da yok 😅

Sigorta karşılamıyorsa zor. Yda'da varmış Memnune Aladağ isminde bir doktor. Bir yıl paket gibi birşey yapıyormuş sanırım. Bi özel hastaneleri araştırıp, olmazsa bu doktora da bakabilirim. Bana başkent hastanesi çok yakın. Ordan bulsam keşke bi çocuk doktoru.
Tss tamamlayıcı sağlık sigortası 😂 özel muayenehaneler laboratuvara gönderiyor evet. Kötü yanı ekstra iş, iyi yanı ise doktorun kazancı olmadığı için gereksiz test istedi mi gibi soru işareti olmuyor. Bir de doktorun kontrol süresi 1 ay, dolayısıyla ilk bir yıl ayda bir defa ödemeyle her gerektiğinde doktora ulaşmak mümkün oluyor.

Başkent'ten iyi çocuk doktoru duyarsan paylaşır mısın? 🥰

Dikkate alacağım söylediklerinizi umarım en kısa sürede kendimi toparlarim. İştahım bile kapandı yemek yiyemiyorum sanki hiç halim yok gibi. Elim ayağım düşüyor resmen.
degisen hormon dengelerinden olabilir. ya da soyle bebek gelince hayatında neler değişti yaz bir yere bu değişikliklerden seni en cok rahatsız eden ne onların da altını çiz. Sonra altını çizdiklerine çözüm bulmaya calıs, istersen bizimle paylasırsın istersen eşinle dostunla. bir de kan testi ver değerlerine bakılsın demir d vit b12 düşünce insan bir halsız huzursuz oluyor. hatta b vit kompleksi baya bir toparlıyor sinirlerini insanın.
ben ilk cocugum dogunca bir yandan da doktora tezımı vermıstım sözlu sınavına girecektim yorgun ve gergindim b vitamin kompleksi cok cok iyi geldi toparlamıstı güç vermısti modumu yukseltmişti

Dikkate alacağım söylediklerinizi umarım en kısa sürede kendimi toparlarim. İştahım bile kapandı yemek yiyemiyorum sanki hiç halim yok gibi. Elim ayağım düşüyor resmen.
Aa olmaz öyle. Destek olanlarim var demiştin, şimdi tam zamanı. Kendin alamayacak durumdaysan birisi sana bir duş aldirsa, birisi sevdiğin bir tatlıyı yapsa ya da alsa olmaz mı? Bırakma kendini, şu an aslında her şey yolunda, zihnine kapılma. Hadi hemen destek iste birilerinden, bize de yaz 🫂🤍

Doğum yaptım ben canım doğumdan sonra böyle oldu maalesef. Havalar da dediğiniz gibi hep kapalı, içim şişti resmen.
Ben ilk kızımda emzirirken kitap okuyordum. 2. Si hiç durmuyordu ya emiyor ya sallıyordum akıl ve ruhnsaglıgım için netflixe sarmıştım dizi izliyordum bir yandan. Oyle oyle atlattık o günleri. İnsanın kendine oyalancak bir sey bulması iyi oluyor gercekten. Bir de ilk kızım mayıs dogumluydu havalar mis moralim de yerindeydi 2. Si kasım sonu olunca havalar da cidden etkiliyor bi kasvet cöküyor özellikle akşamları insana kafayı dagıtmak iyi oluyor

Göz şeyi ne kız 👀🙂
Yavrum ben 5 derece miyopum 7 8 senedir de lens kullanıyorum. Dün konu geçince bir arkadaş yazmıştı ileri miyopta ıkınma falan gözde yırtığa nedne olabiliyormuş. Bir googleladım ve olabileceği yazıyor ha alakasız yazanlarda var ama yine aklıma takıldı sordum doktorda görüş alalım dedi. Bir yandan da burda konu geçmese asla aklıma gelmezdi böyle bir şey o yüzden çok olası gelmiyor ama yine değerlendirsin göz doktoru dedik bakalım

Benımde Pervia var ama tam kapatmıyor benım de 37+6 da olacak 7 Aralık kilosu iyi bebegın benım kı az😅ödem olmadı hiç bende ama normal son haftalardayız sadece bol bol mide yanmam var😂😂
Benim de zaten cok azdi mide yanmam simdi tamamemn gecti bebek asagi inmis cunku.bende de tam kapatmiyo ama kanama riski oluyomus sezeryan sirasinda sanirim sen oralari dusunme benim isim dedi doktor. Kilosu iyi cok sukur ama yinede ciger gelistirici yapti tedbiren sanirim

Yavrum ben 5 derece miyopum 7 8 senedir de lens kullanıyorum. Dün konu geçince bir arkadaş yazmıştı ileri miyopta ıkınma falan gözde yırtığa nedne olabiliyormuş. Bir googleladım ve olabileceği yazıyor ha alakasız yazanlarda var ama yine aklıma takıldı sordum doktorda görüş alalım dedi. Bir yandan da burda konu geçmese asla aklıma gelmezdi böyle bir şey o yüzden çok olası gelmiyor ama yine değerlendirsin göz doktoru dedik bakalım
Aaaa hiç duymamıştım burada da kaçırdım herhalde. Ne alakası varmış çok anlayamadım ama miyop olmayanın iki yırtılmaz mıymış yani çok garip 🤷🏻‍♀️ Ama lensle girme yine de doğuma tak gözlüklerini gir gerekirse, vajinal doğum olacaksa zaten, ağlarsın falan uğraşılmaz lensle bence 🥹

Benim şöyle oldu. 8 haftalıkken 2,5du. 12 haftalık olunca 3.88e çıktı. İlaç başlandı 50 mg. 10 gün sonra baktı doktor 3.15mi ne olmuştu. 75 mg’a çıkardı. O gün bugün 75 mg devam. Ama söyleyeceğim doğumdan sonra düşürsün. Çünkü 1’in altında artık. Hatta bence doğum sonrası kullanmasam bile olur yani. Normalde yüksek değildi ki değerlerim.
Gebelige bagli cikip sonra normale donuyor. Benim normalde de vardi. En son sonuca gore artik dusurebilir yada haftada 3 kullanim filan seklinde de duzenleyebiliyorlar. Son sonucu gordu mu?

Bende şu an tss var. Dün aradılar, benim poliçem bitene kadar, benim için haziran oluyor, bebeğe de ek poliçe yaptırırsam o da doğumdan hazirana kadar 10 defa muayene hakkı elde ediyormuş. Ek poliçenin ücretini bebek doğunca belgeleri atacakmisiz o zaman söyleyeceklermiş, şimdi bilgi veremiyorlarmış. Doğum yapacağım hastanede bebek ilk 15 gün ücretsizmiş. Tss ile ilgili bildiklerim bunlar 🥰

Muayenehanesi olan bir doktora götürmeyi düşünüyoruz. Daha az kalabalık ortam, çok sıra beklememe, hızlı ulaşabilme gibi sebeplerden dolayı.
Bende de öss var ama işten çıkınca iptal olacak, tss yaptırıcam ama acaba tss deki 10 muayene yeter mi ki, biz daha 1 ay olmadan 2 kez dr a gittik 😕

Doğru haklısın canım. Burada bir komşum doğum yaptı bu yaz ilk çocuğu ile arasında 9 yaş vardı ve bu minicik bir bebek. Ama çok gerinmiş, sürekli dönmüş falan dikişlere zarar vermiş içeriden 9 sene sonra bile düşün. 37 haftada aldılar onu 3 kiloya bile ulaşmadan. Zarar verme ihtimali olan çocuk 9 sene sonra da olsa küçücük de olsa verebiliyor yani 🥲
Malesef zamanı yok bu islerin nasıl ilerleyecegi belli olmuyor işte..inatlasmadan doktoru dinlemek gerek her konu da

Bebıkolar büyüsün lazer yaptırın bende on yıla yalın lens gözlük kullandım okul hayatım boyunca😂 8 sene önce lazer yaptırdım çok memnunum gercı heyecandan bebege nasıl odaklanınca bılmıyorum 😂hiç yüzünü göstermedi kıme neye benzıyor hıc bilmiyoruz doktor artık doğumda görürsün dedı 😂

Canım orası öyle de bu bebek de bir senenin sonunda oldu, neredeyse tedaviye başlayacakken, eşime kabul ettiremem gibi üç sene beklemeyi, şu hastalık işi çıktı çıkalı korkuyor zaten 😕 Biz denemeye başlarız bir seneye ancak olur falan diyor 🥲 Vajinal doğum yapmış olsaydım seneye deneriz diyordu şimdi neyse ki doktor en az 2 sene beklemelisiniz dedi 😅
Anladım doğru benim de hemen olmamıştı hemen olma durumu olmayabilior. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah gönlündeki gibi ilerler herşey umarım 🥰

Ben ilk kızımda emzirirken kitap okuyordum. 2. Si hiç durmuyordu ya emiyor ya sallıyordum akıl ve ruhnsaglıgım için netflixe sarmıştım dizi izliyordum bir yandan. Oyle oyle atlattık o günleri. İnsanın kendine oyalancak bir sey bulması iyi oluyor gercekten. Bir de ilk kızım mayıs dogumluydu havalar mis moralim de yerindeydi 2. Si kasım sonu olunca havalar da cidden etkiliyor bi kasvet cöküyor özellikle akşamları insana kafayı dagıtmak iyi oluyor
Evet havalar çok etkiliyor dediğiniz gibi, bir de Antalyadayım ben son 3 gündür 2 deprem oldu. Gerçekten her şey içimi sıktı resmen. Kitap okumayı düşünüyorum ben de ama daha fırsatım olmadı.

Aa olmaz öyle. Destek olanlarim var demiştin, şimdi tam zamanı. Kendin alamayacak durumdaysan birisi sana bir duş aldirsa, birisi sevdiğin bir tatlıyı yapsa ya da alsa olmaz mı? Bırakma kendini, şu an aslında her şey yolunda, zihnine kapılma. Hadi hemen destek iste birilerinden, bize de yaz 🫂🤍
Dusumu alabiliyorum çok şükür, eşim allahtan çok çok yardımcı oluyor. En yakın arkadaşım da psikolog, yarın ona bir tedaviye gideceğim. İşe yarar inşallah. Çok sağolun 🥲

Doğum yaptım ben canım doğumdan sonra böyle oldu maalesef. Havalar da dediğiniz gibi hep kapalı, içim şişti resmen.
Malesef annelik huznu ve lohusa depresyonu dogum sonrasi fena vuruyor, havalar da sagolsun bk gibi. Biraz da tek odak sana herseyiyle muhtac bir bebekte olunca genis perspektifte bakamiyorsun hicbirseye. Sanki bundan sonra hep boyle zor olacak gibi geliyor ama bu gunler gececek tabiki, mukemmelliyetci olmayi da biraktim ben, sana da tavsiye ederim, bebek sabah eve geldiginde hijyen titizligim aksamina yok olmak zorunda kaldi mesela 😀

degisen hormon dengelerinden olabilir. ya da soyle bebek gelince hayatında neler değişti yaz bir yere bu değişikliklerden seni en cok rahatsız eden ne onların da altını çiz. Sonra altını çizdiklerine çözüm bulmaya calıs, istersen bizimle paylasırsın istersen eşinle dostunla. bir de kan testi ver değerlerine bakılsın demir d vit b12 düşünce insan bir halsız huzursuz oluyor. hatta b vit kompleksi baya bir toparlıyor sinirlerini insanın.
ben ilk cocugum dogunca bir yandan da doktora tezımı vermıstım sözlu sınavına girecektim yorgun ve gergindim b vitamin kompleksi cok cok iyi geldi toparlamıstı güç vermısti modumu yukseltmişti
Pazartesi aile hekimine gideceğim kan testi vermeyi düşünüyorum. Aslında çok bir şey değişmedi hayatımda sadece bu sorumluluğu alabilecek miyim ben diye düşünmeye başladım. Biraz gözüm korktu.

Malesef annelik huznu ve lohusa depresyonu dogum sonrasi fena vuruyor, havalar da sagolsun bk gibi. Biraz da tek odak sana herseyiyle muhtac bir bebekte olunca genis perspektifte bakamiyorsun hicbirseye. Sanki bundan sonra hep boyle zor olacak gibi geliyor ama bu gunler gececek tabiki, mukemmelliyetci olmayi da biraktim ben, sana da tavsiye ederim, bebek sabah eve geldiginde hijyen titizligim aksamina yok olmak zorunda kaldi mesela 😀
Evet evet mükemmelliyetci bir insanım ve dediğiniz gibi geniş perspektiften asla bakamıyorum şu an. Sanki hayatım hep zor olacakmış artık gibi geliyor. Oysa ki anneler babalar hepsi yanımda yaşadığım şehirde.

Pazartesi aile hekimine gideceğim kan testi vermeyi düşünüyorum. Aslında çok bir şey değişmedi hayatımda sadece bu sorumluluğu alabilecek miyim ben diye düşünmeye başladım. Biraz gözüm korktu.
ilk cocugun mu? ne gibi bir sorumluluk korkuttu seni? bir canliyi bakip buyutmek mi? buyuturken hata yapmak mi? yetememek mi? aslinda hersey cok fazla abartiliyor artik, aslinda canlilar uyum saglama yetenegine sahip bir sekilde buyuyorlar. su donem iyice bebek cocuk sektoru olustu alianacaklar yapilacaklar liste gibi uzuyor, halbuki en minimumda bile cocuk bakilir yani hic dert etme eger cok fazla dusunuyorsan. bebek cocuk usur de ac da kalabilir uykusunu da alamayabilir hicbirsey olmaz bebege. bizlerde mukemmel olmak zorunda degiliz sonucta. duse kalka hasta ola iyilese buyuyorlar cidden eger gozunu bunlar korkutuyorsa

Bende de öss var ama işten çıkınca iptal olacak, tss yaptırıcam ama acaba tss deki 10 muayene yeter mi ki, biz daha 1 ay olmadan 2 kez dr a gittik 😕
Yeter herhalde çünkü ilk ay muayeneleri zaten geçmiş, bir tane eksik kalabilir. Ekstra bir durum yoksa sonraki aylarda bu kadar sık doktora gitme ihtiyacı olmuyor. İnsan ilk ay sürekli bir uzmandan onay alıp rahatlamak istiyor 🥰

Back