• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Aaaa hiç duymamıştım burada da kaçırdım herhalde. Ne alakası varmış çok anlayamadım ama miyop olmayanın iki yırtılmaz mıymış yani çok garip 🤷🏻‍♀️ Ama lensle girme yine de doğuma tak gözlüklerini gir gerekirse, vajinal doğum olacaksa zaten, ağlarsın falan uğraşılmaz lensle bence 🥹
Yok yok lens takmam bayılırım falan 😄acil bir şey olur. Bende burda duydum ilk kez sorunca da doktor görüş alalım dedi valla yazmasa kızlar bilmiycektim😄

Bebıkolar büyüsün lazer yaptırın bende on yıla yalın lens gözlük kullandım okul hayatım boyunca😂 8 sene önce lazer yaptırdım çok memnunum gercı heyecandan bebege nasıl odaklanınca bılmıyorum 😂hiç yüzünü göstermedi kıme neye benzıyor hıc bilmiyoruz doktor artık doğumda görürsün dedı 😂
Yıldım küçüklükten beri bozuk gözüm uyanıp etrafı net görmemek berbat bir şey😄lens bide yoruyor gözü, gözlük konforlu değil ve her zaman takmak istemiyorum.
Aynen doğumda artık😄bakalım nasıl bir bebeiko bekliyorr seniii

Yıldım küçüklükten beri bozuk gözüm uyanıp etrafı net görmemek berbat bir şey😄lens bide yoruyor gözü, gözlük konforlu değil ve her zaman takmak istemiyorum.
Ben refakatçiyken çıkarıp takmak zor oluyo diye 1 ay gözlükle uyudum, bana koymuyor hiç çok konfor annecim mdmf

Şunları da bir denesene yorumlar baya işe yaradı diyenle dolu gerçi bende yaptım sancım hiç çıkmadı ama hafif alt karın ağrısı var bugün bilemedim😄

ortadaki videoyu blocked gondermisti deniyorum onu. en alttaki zor gobegim engeller ama en ustteki videoyu deneyeyim onu gormemistim hic

Anladım doğru benim de hemen olmamıştı hemen olma durumu olmayabilior. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah gönlündeki gibi ilerler herşey umarım 🥰
Amin canım hepimiz için öyle olsun inşallah 🙏 🥰 Artık öyle galiba ya sebepsiz yere gebe kalamıyoruz illa ki bi 6 ay bir sene bekletiyor. Çat diye hamile kalabilen nesil geride kaldı gibi 🥲

Ben refakatçiyken çıkarıp takmak zor oluyo diye 1 ay gözlükle uyudum, bana koymuyor hiç çok konfor annecim mdmf
Yiaaa kıyamam size 🥹 Kız kardeşimin de bozuk gözleri biz evde gözlüğü lensi bir onda gördük. Çizdirecek sanırım o da biraz sabitlenince. Siz de çizdirin gitsin oluyorsa 🥲

Fjflsjdlssjsksk gördüğüm en üşengeç insanlardan birisin bayılıyom
Mesela sabah bi işim var giyindim gittim eve geldim geri. Akşam geri çıkcam. Soyunup dökülmem asla, akşama kadar kot pantulla çoraplarla otururum tekrar soyun giyin olmasın diye kdkff eşime çok garip gelmişti ilk tanıştığımızda 🥹

ilk cocugun mu? ne gibi bir sorumluluk korkuttu seni? bir canliyi bakip buyutmek mi? buyuturken hata yapmak mi? yetememek mi? aslinda hersey cok fazla abartiliyor artik, aslinda canlilar uyum saglama yetenegine sahip bir sekilde buyuyorlar. su donem iyice bebek cocuk sektoru olustu alianacaklar yapilacaklar liste gibi uzuyor, halbuki en minimumda bile cocuk bakilir yani hic dert etme eger cok fazla dusunuyorsan. bebek cocuk usur de ac da kalabilir uykusunu da alamayabilir hicbirsey olmaz bebege. bizlerde mukemmel olmak zorunda degiliz sonucta. duse kalka hasta ola iyilese buyuyorlar cidden eger gozunu bunlar korkutuyorsa
İlk çocuğum evet. Büyütmek yetememek bunlar korkutucu geldi. Emzirme bile şu an büyük sorun mesela. Doyuyor mu doymuyor mu aklım hep orada.

Evet evet mükemmelliyetci bir insanım ve dediğiniz gibi geniş perspektiften asla bakamıyorum şu an. Sanki hayatım hep zor olacakmış artık gibi geliyor. Oysa ki anneler babalar hepsi yanımda yaşadığım şehirde.
Hayat bir daha eskisi gibi olmuyor, doğru. Bebek insanın hayatında inanılmaz bir değişiklik ama uyum sağlama süreci geçtikten sonra gerçekten çok güzel oluyor. Hayat hep zor olmayacak, hatta çocuğun olması hayatta karşına çıkan zorlukları aşmak için çok büyük bir motivasyon oluyor. Kendini koyverme şansın yok, kalkıp devam etmek zorundasın ve böyle böyle içindeki gücü fark ediyorsun.
Dusumu alabiliyorum çok şükür, eşim allahtan çok çok yardımcı oluyor. En yakın arkadaşım da psikolog, yarın ona bir tedaviye gideceğim. İşe yarar inşallah. Çok sağolun 🥲
Eşinin desteği çok çok önemli, söylemekten hiç çekinme, bebekten tek sorumlu insan sen değilsin. Arkadaşından da destek alman çok güzel olur. İşe yarar tabii ki, hiç merak etme geçecek 🤍

Mesela sabah bi işim var giyindim gittim eve geldim geri. Akşam geri çıkcam. Soyunup dökülmem asla, akşama kadar kot pantulla çoraplarla otururum tekrar soyun giyin olmasın diye kdkff eşime çok garip gelmişti ilk tanıştığımızda 🥹
Ben merdiven çıkarken başlarım soyunmaya yarım saat bile duracaksam giyinik olmamam gerekir shsjjs

Yataktan kalkar kalkmaz pijamamı çıkarıp yüzümü yıkayıp cilt bakımı yapıyorum -gebelikte hep makyajla yattım ama shdksks- saçım da %80 yapılıdır, evde dışarda giydiğim kıyafeti asla giymem ajdksjsls benim eşimin de dünya umrunda değil çok gülüyorum. Lens mevzusunu da okuyorum kaç gündür benim gözlerim de 3 veya 4 numara, lens sıkıntı mıymış emaaaannn 😒😒 doktora söylemiyim bari akdlsl

Kızlar hareket sayıyor musunuz? Bizimkinin hareketleri çok değişken, bazı günler aşırı aktif bazı günler çok sakin. Nasıl takip etmeliyim bilemedim

Ben de kendim ve bebek için sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum doğar doğmaz. Güncel ücretler ne kadar acaba tahminen

Kızlar hareket sayıyor musunuz? Bizimkinin hareketleri çok değişken, bazı günler aşırı aktif bazı günler çok sakin. Nasıl takip etmeliyim bilemedim
Eski doktorum günde 10 hareket yeterli demişti, çok şükür hiç o kadar az olmadı. Şimdiki doktorum da genel olarak hareketliyse problem yok, 5-6 saat hareket etmezse gel dedi. Dediğin gibi bazı günler sakin oluyor, özellikle dışardaysam hiç sesi çıkmıyor, hıçkırıyor arada 🥲

Back