• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
2. 3. Hamileliği olan anneler sizlere bir sorum olacak. Sanırım annelik hüznü içerisindeyim, önerileriniz var mıdır bununla alakalı?
Ben de çok yaşadım bu seferkinde anksiyete oldu ama çok şükür doğum yapınca hepsi geçti gereksiz evham yapmışım çarpıntı gibi bir problem oluyosa ilaç var kullanabilcegin doktorun yazarsa eğer oda ben Zorla istedim yazmadi ismini verdi 36 hafta öncesi icmeni istemiyorum dedi kasılmaları engellermis çünkü doğuma gelirken kötü olursam içerim dedim ondada zaten 36+2 de dogurdum kontrole gelince sezeryan günümden 10 gün önce oldu

Bende dün denedim biraz birşeyler çok zorlandım yapamadım Bir yerim sakatlanmadan bıraktım 😅 en iyisi beklemek bebeklerin keyfini bakalım 🥹 ama tek olmadığımı bilmek iyi hissettirdi bana, sadece kendim böyle düşünüyor korkuyorum sandım. Ne istediğimi ne şekil de doğum istediğimi bilmiyorum normali seçtim bekliyorum sadece 😅
Hepimiz için bilinmez bir süreç o korku illaki olacak bence 🤔 yani çok gelgitli duygular kesinlikle biraz karnım ağrısa ayy noluyoruz oluyorum bende 🫢 hakkımızda hayırlısı olsun inşallah en sağlıklı, hayırlı şekilde olsun doğumlarımız 😇 bende bekliyorum normali olmazsa da sezeryan yaparız dedi doktorum 41 e kadar bekleriz herhalde

Hepimiz için bilinmez bir süreç o korku illaki olacak bence 🤔 yani çok gelgitli duygular kesinlikle biraz karnım ağrısa ayy noluyoruz oluyorum bende 🫢 hakkımızda hayırlısı olsun inşallah en sağlıklı, hayırlı şekilde olsun doğumlarımız 😇 bende bekliyorum normali olmazsa da sezeryan yaparız dedi doktorum 41 e kadar bekleriz herhalde
Amin benim Doktorum da bir keresinde Kırkları falan beklemiyoruz kakasını yeme ihtimaline karşı demişti o yüzden ben bekleyeceğini düşünmüyorum kendi doktorumun bazı Doktorlar 42'ye kadar bekliyor her doktora göre değişiyor haftaya perşembeye kadar sürem var doğurmazsam sezeryana gireceğim Muhtemelen Hayırlısı olsun hepimiz için

Ben de çok yaşadım bu seferkinde anksiyete oldu ama çok şükür doğum yapınca hepsi geçti gereksiz evham yapmışım çarpıntı gibi bir problem oluyosa ilaç var kullanabilcegin doktorun yazarsa eğer oda ben Zorla istedim yazmadi ismini verdi 36 hafta öncesi icmeni istemiyorum dedi kasılmaları engellermis çünkü doğuma gelirken kötü olursam içerim dedim ondada zaten 36+2 de dogurdum kontrole gelince sezeryan günümden 10 gün önce oldu
Yok çarpıntı değil de karamsarlık ve tek başıma evde kalmaktan korkma gibi şeyler var. Boyle bir ruh hali içindeyim.

Bebişleri dogan arkadaşlarım bizim miniş kendi tükürügünde boguluyor gibi oluyor cok korkuyorum ya. Hani emerken falan diil emmiş yarım saat 1 saat grcmiş uyuyor once bir yutkunma sesi arkasından böyle boğulma sesi gibi sesler cıkartıyor hemen kaldırıyorum sırtını patpatlıyorum ama aklım cıkıyor valla o birkaç sanıye dün gece 3 kere falan oldu kusma hiç yok ama reflü mü olacak acep ondan mı oluyor anlamadım. Simdi gündüz meyilli bir yerde yatırıyorum yine oldu az evvel

Bebişleri dogan arkadaşlarım bizim miniş kendi tükürügünde boguluyor gibi oluyor cok korkuyorum ya. Hani emerken falan diil emmiş yarım saat 1 saat grcmiş uyuyor once bir yutkunma sesi arkasından böyle boğulma sesi gibi sesler cıkartıyor hemen kaldırıyorum sırtını patpatlıyorum ama aklım cıkıyor valla o birkaç sanıye dün gece 3 kere falan oldu kusma hiç yok ama reflü mü olacak acep ondan mı oluyor anlamadım. Simdi gündüz meyilli bir yerde yatırıyorum yine oldu az evvel
babybjorn tarzi anakucagi varsa en yatar kisimda yatir gunduzleri gozlemle. onlar egimli oluyor ben hep onda yatiriyordum aksama da ya reflu yastiginda ya da yine babybjornde bir sure o sekilde egimli uyusun daha rahat ediyorlar ben cok fayda gordum cocugumda

Yok çarpıntı değil de karamsarlık ve tek başıma evde kalmaktan korkma gibi şeyler var. Boyle bir ruh hali içindeyim.
Anladım canım kendini biseyler le oyalaman lazım senin kafanı dagiticak biseyler bulman lazım insanın içi şişiyor bazen hep hormonlar yüzünden dogurdgun an gecicek hepsi sabırlı olman lazım kış ayı havalar da gri gidiyo iyice tetikliyo bu durumunu şahsen bende oyleydim

Benımde Pervia var ama tam kapatmıyor benım de 37+6 da olacak 7 Aralık kilosu iyi bebegın benım kı az😅ödem olmadı hiç bende ama normal son haftalardayız sadece bol bol mide yanmam var😂😂
Merhaba kizlar ben de pazartesi icin gun aldim 37+1 de. Previadan dolayi erken biraz buhun ciger gelistirici yapti yarinda yapacak. 3120 gr olmus. Ben de iki gundur ödem var sizlerde de var mi?

2. 3. Hamileliği olan anneler sizlere bir sorum olacak. Sanırım annelik hüznü içerisindeyim, önerileriniz var mıdır bununla alakalı?
Bunun çoğu kişinin başına geldiğini ve geçtiğini kendine hatırlatmak gerekiyor. Zihnin sürekli negatif alarm verdiğinde onların yalnızca birer düşünceden ibaret olduğunu, gerçekliği yansıtmadığını kendine hatırlatabilirsin. Etrafında sana destek olabilecek birileri varsa istemekten çekinme. Yalnız kalmaktan çekinmek de son derece normal ama küçük küçük birkaç defa kalınca da kendine güvenin gelecek, göreceksin.

Desen ki bütün bunları biliyorsun bu defa yaşamaz mısın? 😀 Bunlar bilmekten çok ani değişen hormon seviyeleri ile ilgili, engelleyebileceğimiz bir şey olmasa da durumun farkında olarak kendimizi kaptırmayabiliriz. Geçecek 🫂🤍

Ben ya da eşim iri bebek değilmişiz ama kardeşim iri doğdu mesela, 4,5 kilo civarı, teyzemin de her çocuğu 5 kiloya yakınmış 🥹ailenin kadınlarında var galiba böyle bir durum 😂 Rahmin çok müsait bebeğin irileşmesi için esneme kapasitesi fazla ve kordondan kan akışı fazla gibi bir şeyler diyor doktorum da.
4.150 gr ve 3600 doğdu benimkiler aralarinda 1 hafta var ua i hemen hemen yakin oluyor diğeri de hafta fazla dursaydı 4 kilo olurdu. Seninde oyle olacak muhtemelen rahim vs de uygunsa zaten

Şimdi bana diyeceksiniz ki sana da kalsa hiçbir şey yaptırmayalım yiyip içmeyelim 😂 Ama viral enfeksiyonlar için olan aşıların işe yaramadığını okumuştum. Çünkü virüs çok hızlı mutasyona uğrayan bir şey olduğu için aşı hep bir önceki varyanta göre üretiliyor 😕 Yani yakalanacağın varsa yine yakalanıyorsun canım kaçarı göçeri yok 😕
bilmiyorum ki hic yaptirmamistim simdi hamilelikte risk almak istemedim esim her sene yaptiriyor. %100 koruma saglamiyormus zaten demisti doktor %70 iste hafif gecirmeni saglar bizde yaptiriyoruz saglik personeli gebelere de oneriyoruz deyince olmustum. normalde iyidir bagisikligim aslinda

En korktuğum şeylerden biri. Çok geçmiş olsun kuzum. Tecrüben değerli bizim için 💙🫂
Silikon uç aldım emzirirken acıyı daha minimalize ediyor. Bugün kontrole gittim hemşire dedi bunu da kremle gümüş kapağı aynı anda kullanmayın gümüş kapağı gece tak dedi 🙏🏻

Antibiyotik veriyor doktor canım yazdın mı doktoruna? Bir de fazla sütü süt sagöa pompasıyla diil de su basit pompaşar var ya onşarla almak lazm sanırım cünkü dierleri de üretimi arttırabiliyor diye biliyorum
Valla sağdıkça daha çok şişti zaten 75b falandım doğuma giderken şuan 100 flan heralde

Antibiyotik veriyor doktor canım yazdın mı doktoruna? Bir de fazla sütü süt sagöa pompasıyla diil de su basit pompaşar var ya onşarla almak lazm sanırım cünkü dierleri de üretimi arttırabiliyor diye biliyorum
Dikişler için antibiyotik verdi zaten ona başladım ekstra yazmadım doktora

4.150 gr ve 3600 doğdu benimkiler aralarinda 1 hafta var ua i hemen hemen yakin oluyor diğeri de hafta fazla dursaydı 4 kilo olurdu. Seninde oyle olacak muhtemelen rahim vs de uygunsa zaten
Muhtemelen canım 🥹 Sezaryenden devam o zaman 😏😅

Ankara'daki arkadaşlarım 🧡 çocuk doktoru önerilerinize talibim? Sigorta vs. nasıl yapacağız?

bilmiyorum ki hic yaptirmamistim simdi hamilelikte risk almak istemedim esim her sene yaptiriyor. %100 koruma saglamiyormus zaten demisti doktor %70 iste hafif gecirmeni saglar bizde yaptiriyoruz saglik personeli gebelere de oneriyoruz deyince olmustum. normalde iyidir bagisikligim aslinda
Ben de hiç yaptırmadım canım, şimdiki aklım olsa korona aşısını da asla vurulmazdım o da anlamsız oldu biraz. Bebeğin aşılarında bile kararsızız ne yapsak hepsine gerek var mı bunların anlamlı mı değil mi falan 😕 Canan Karatay hiçbirini önermiyor mesela sadece KKK aşısı yapılmalı diyor o kadar. Hamilelikte vurulduğumuz tetanoz aşısına bile neler neler diyor. Biz biraz onun ekolüne evrildik de son zamanlarda 😅

Ankara'daki arkadaşlarım 🧡 çocuk doktoru önerilerinize talibim? Sigorta vs. nasıl yapacağız?
Canımm kadın doğum doktorum aynı hastanenin (VM Medical Park Keçiören) çocuk doktoru Burak Çınkıl’ı önerdi. Ben de çocuklarımı hep ona götürdüm çok babacan çok bilgilidir falan dedi. Tanışmadık tabi şimdilik bilemiyorum. Bebek direkt babanın sigortasına kaydoluyor sanırım onu soruyorsan. Onun dışında tss yaptırmayı düşünüyoruz ayrıca.

Back