• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ankara'daki arkadaşlarım 🧡 çocuk doktoru önerilerinize talibim? Sigorta vs. nasıl yapacağız?
Bende şu an tss var. Dün aradılar, benim poliçem bitene kadar, benim için haziran oluyor, bebeğe de ek poliçe yaptırırsam o da doğumdan hazirana kadar 10 defa muayene hakkı elde ediyormuş. Ek poliçenin ücretini bebek doğunca belgeleri atacakmisiz o zaman söyleyeceklermiş, şimdi bilgi veremiyorlarmış. Doğum yapacağım hastanede bebek ilk 15 gün ücretsizmiş. Tss ile ilgili bildiklerim bunlar 🥰

Muayenehanesi olan bir doktora götürmeyi düşünüyoruz. Daha az kalabalık ortam, çok sıra beklememe, hızlı ulaşabilme gibi sebeplerden dolayı.

Son düzenleme:
Ankara'daki arkadaşlarım 🧡 çocuk doktoru önerilerinize talibim? Sigorta vs. nasıl yapacağız?
Ben etimesgutta buldum bi doktor ama özel muayenehanesi var. Daha mı iyi daha mı kötü emin olamıyorum açıkçası, doğum yapacağım hastanedeki doktorları beğenmedim 2'si Türk değil zaten biri de çok yaşlı, içime sinmediler :(

Amin benim Doktorum da bir keresinde Kırkları falan beklemiyoruz kakasını yeme ihtimaline karşı demişti o yüzden ben bekleyeceğini düşünmüyorum kendi doktorumun bazı Doktorlar 42'ye kadar bekliyor her doktora göre değişiyor haftaya perşembeye kadar sürem var doğurmazsam sezeryana gireceğim Muhtemelen Hayırlısı olsun hepimiz için
Ben pazartesi 40 oluyorum bakalım ne diyecek , hakkımızda hayırlısı olsun 🥰 bi anda başlasın kolayca geçsin inşallah 🤲

Memorial’daki doktorlar genel olarak iyiymiş, ama hastane biraz pahalı. Tss lerin hiçbiri geçmiyor sanırım. İş yerindeki arkadaşlarımın bir kaçı götürüyordu çocuklarını ama muayene ücretleri çok pahalı diyorlardı. Bir arkadaşım da Yasemin Düzçekeri önerdi ama o da Gölbaşında. Herkese yakın olmaz sanırım

Kızlar 99 tlye düşmüş 1 model kaptım ben y3dek çanta olarak bile stoklarlnir kacirmayin

Eklentiler

• 1000078962.jpg
    1000078962.jpg
    62,8 KB · Görüntüleme: 73
Kızlar trigliseridi yüksek çıkan var mı? Benim yüksek çıkıyor ya hamilelikten önce de vardı ama hamilelikte daha fazla oldu birde baya az yiyorum ama karbonhidratı falan kesmedim hiç tabi

Bunun çoğu kişinin başına geldiğini ve geçtiğini kendine hatırlatmak gerekiyor. Zihnin sürekli negatif alarm verdiğinde onların yalnızca birer düşünceden ibaret olduğunu, gerçekliği yansıtmadığını kendine hatırlatabilirsin. Etrafında sana destek olabilecek birileri varsa istemekten çekinme. Yalnız kalmaktan çekinmek de son derece normal ama küçük küçük birkaç defa kalınca da kendine güvenin gelecek, göreceksin.

Desen ki bütün bunları biliyorsun bu defa yaşamaz mısın? 😀 Bunlar bilmekten çok ani değişen hormon seviyeleri ile ilgili, engelleyebileceğimiz bir şey olmasa da durumun farkında olarak kendimizi kaptırmayabiliriz. Geçecek 🫂🤍
Destek olacak insanlar sağolsunlar hep etrafımda ama bilemiyorum, içimde garip bir duygu var. Sanki bakamayacakmisim gibi hissediyorum inşallah kısa sürede geçer. Teşekkürler 🤍

Anladım canım kendini biseyler le oyalaman lazım senin kafanı dagiticak biseyler bulman lazım insanın içi şişiyor bazen hep hormonlar yüzünden dogurdgun an gecicek hepsi sabırlı olman lazım kış ayı havalar da gri gidiyo iyice tetikliyo bu durumunu şahsen bende oyleydim
Doğum yaptım ben canım doğumdan sonra böyle oldu maalesef. Havalar da dediğiniz gibi hep kapalı, içim şişti resmen.

Destek olacak insanlar sağolsunlar hep etrafımda ama bilemiyorum, içimde garip bir duygu var. Sanki bakamayacakmisim gibi hissediyorum inşallah kısa sürede geçer. Teşekkürler 🤍
Bakamayacakmışız hissi bebeklerimize iyi bakıp, soyumuzun devamını sağlamamız için hormonlarimizin bizi dürtmesi. O duygu geldikçe bunun senin gerçekliğinle alakası olmadığını, gayet bilimsel temelli bir durum olduğunu düşünürsen belki biraz daha rahat edersin 🥰 ben de ilk defa yalnız kaldığımda çok ağlamıştım, neler hissettiğini çok iyi anlıyorum ama yalnız bakınca, becerince de inanılmaz iyi, güçlü hissediyorsun. Evet ben bir anayım ve çocuğuma bakabilirim hissi geliyor 😀 Havaları falan da dert etme, çok şükür sağlıkla evladınla evindesin. Bebeği isilik ola ola emzirmektense bu havalar daha güzel 🥰

Evet
2. Doğumu normal doğum istemiştim ihtimal var mı diye sordum aradan 4 yıl geçse olabilir ama 2 yıl olduğu için risk teşkil eder demişti
.4 yıl ara koyarsanız normal dogurursunuz belki
Benim doktorum 2 yıl dedi buna aslında. Ama az mı geliyormuş 2 yıl 🙁 4 koymayız sanırım araya 2 yıl sonra yeniden gebelik düşünürüz gibi. Bu da zor olmuştu çünkü ne kadar uğraşırız ne kadar bekleriz bir sonrakini bilmiyorum. Eşimin de biraz sağlık sorunları oldu bu yaz. Ben beklesem o beklemez korkuyor sperm gerilemesi falan yaşamaktan 🤷🏻‍♀️

Canımm kadın doğum doktorum aynı hastanenin (VM Medical Park Keçiören) çocuk doktoru Burak Çınkıl’ı önerdi. Ben de çocuklarımı hep ona götürdüm çok babacan çok bilgilidir falan dedi. Tanışmadık tabi şimdilik bilemiyorum. Bebek direkt babanın sigortasına kaydoluyor sanırım onu soruyorsan. Onun dışında tss yaptırmayı düşünüyoruz ayrıca.
Tamam canım not ettim o ismi. Eşimde acıbadem sigortası var, bi arayıp konuşmak lazım o zaman.
Bende şu an tss var. Dün aradılar, benim poliçem bitene kadar, benim için haziran oluyor, bebeğe de ek poliçe yaptırırsam o da doğumdan hazirana kadar 10 defa muayene hakkı elde ediyormuş. Ek poliçenin ücretini bebek doğunca belgeleri atacakmisiz o zaman söyleyeceklermiş, şimdi bilgi veremiyorlarmış. Doğum yapacağım hastanede bebek ilk 15 gün ücretsizmiş. Tss ile ilgili bildiklerim bunlar 🥰

Muayenehanesi olan bir doktora götürmeyi düşünüyoruz. Daha az kalabalık ortam, çok sıra beklememe, hızlı ulaşabilme gibi sebeplerden dolayı.
Tss ne onu bile bilmiyorum 😅 tahlil kalça röntgeni vs. Oluyor diyorlar, özel Muayenehaneler tahlil vs. Nasıl yapıyor acaba. Laboratuvara mı gönderiyor. Orası biraz kafamı kurcalıyor.
Ben etimesgutta buldum bi doktor ama özel muayenehanesi var. Daha mı iyi daha mı kötü emin olamıyorum açıkçası, doğum yapacağım hastanedeki doktorları beğenmedim 2'si Türk değil zaten biri de çok yaşlı, içime sinmediler :KK43:
Hımm kötuymüş. Sen gene birşeyler bulmuşsun ben de o da yok 😅
Memorial’daki doktorlar genel olarak iyiymiş, ama hastane biraz pahalı. Tss lerin hiçbiri geçmiyor sanırım. İş yerindeki arkadaşlarımın bir kaçı götürüyordu çocuklarını ama muayene ücretleri çok pahalı diyorlardı. Bir arkadaşım da Yasemin Düzçekeri önerdi ama o da Gölbaşında. Herkese yakın olmaz sanırım
Sigorta karşılamıyorsa zor. Yda'da varmış Memnune Aladağ isminde bir doktor. Bir yıl paket gibi birşey yapıyormuş sanırım. Bi özel hastaneleri araştırıp, olmazsa bu doktora da bakabilirim. Bana başkent hastanesi çok yakın. Ordan bulsam keşke bi çocuk doktoru.

Bugün kontrolüm vardı kilosunu falan sormayı unuttum. Şu göz şeyini sordum göze gönderdi doktor çıkmıştı cuma sabaha randevu verdiler görüş alıp ona göre hareket edelim dedi doktor. İnşallah normalde sıkıntı çıkmaz ya burda konuşulmasa haberim bile olmazdı🥲
Birde nst de sancı 0 2 3 5 falan çıktı😄😄 0 nedir ya doğurasım hiç yok sanırım

Tamam canım not ettim o ismi. Eşimde acıbadem sigortası var, bi arayıp konuşmak lazım o zaman.

Tss ne onu bile bilmiyorum 😅 tahlil kalça röntgeni vs. Oluyor diyorlar, özel Muayenehaneler tahlil vs. Nasıl yapıyor acaba. Laboratuvara mı gönderiyor. Orası biraz kafamı kurcalıyor.

Hımm kötuymüş. Sen gene birşeyler bulmuşsun ben de o da yok 😅

Sigorta karşılamıyorsa zor. Yda'da varmış Memnune Aladağ isminde bir doktor. Bir yıl paket gibi birşey yapıyormuş sanırım. Bi özel hastaneleri araştırıp, olmazsa bu doktora da bakabilirim. Bana başkent hastanesi çok yakın. Ordan bulsam keşke bi çocuk doktoru.
Başkent’te kesin bulursun iyi bir doktor Eda. Sen dene oradan birilerini canım. Genel olarak iyi zaten oranın doktorları. Ama Acıbadem anlaşmanız varsa Acıbadem çok daha kaliteli önceliği oraya ver derim.

Bugün kontrolüm vardı kilosunu falan sormayı unuttum. Şu göz şeyini sordum göze gönderdi doktor çıkmıştı cuma sabaha randevu verdiler görüş alıp ona göre hareket edelim dedi doktor. İnşallah normalde sıkıntı çıkmaz ya burda konuşulmasa haberim bile olmazdı🥲
Birde nst de sancı 0 2 3 5 falan çıktı😄😄 0 nedir ya doğurasım hiç yok sanırım
Göz şeyi ne kız 👀🙂

Benim doktorum 2 yıl dedi buna aslında. Ama az mı geliyormuş 2 yıl 🙁 4 koymayız sanırım araya 2 yıl sonra yeniden gebelik düşünürüz gibi. Bu da zor olmuştu çünkü ne kadar uğraşırız ne kadar bekleriz bir sonrakini bilmiyorum. Eşimin de biraz sağlık sorunları oldu bu yaz. Ben beklesem o beklemez korkuyor sperm gerilemesi falan yaşamaktan 🤷🏻‍♀️
Eğer ki üçüncü yıla yakın karar verirsen gebelik süreci zaten 9 ay yaklaşık bir yıl neredeyse yani aşağı yukarı bulur yine 4 yılı belki küçükte olsa ihtimalin artar🥰

Yani yüzde 10 kadar risk var demişti o ben o riski alıp pişmanlık duymak istemedim. Bebek yine iriydi cunku

Yani yüzde 10 kadar risk var demişti o ben o riski alıp pişmanlık duymak istemedim. Bebek yine iriydi cunku
Doğru haklısın canım. Burada bir komşum doğum yaptı bu yaz ilk çocuğu ile arasında 9 yaş vardı ve bu minicik bir bebek. Ama çok gerinmiş, sürekli dönmüş falan dikişlere zarar vermiş içeriden 9 sene sonra bile düşün. 37 haftada aldılar onu 3 kiloya bile ulaşmadan. Zarar verme ihtimali olan çocuk 9 sene sonra da olsa küçücük de olsa verebiliyor yani 🥲

Eğer ki üçüncü yıla yakın karar verirsen gebelik süreci zaten 9 ay yaklaşık bir yıl neredeyse yani aşağı yukarı bulur yine 4 yılı belki küçükte olsa ihtimalin artar🥰
Canım orası öyle de bu bebek de bir senenin sonunda oldu, neredeyse tedaviye başlayacakken, eşime kabul ettiremem gibi üç sene beklemeyi, şu hastalık işi çıktı çıkalı korkuyor zaten 😕 Biz denemeye başlarız bir seneye ancak olur falan diyor 🥲 Vajinal doğum yapmış olsaydım seneye deneriz diyordu şimdi neyse ki doktor en az 2 sene beklemelisiniz dedi 😅

Bakamayacakmışız hissi bebeklerimize iyi bakıp, soyumuzun devamını sağlamamız için hormonlarimizin bizi dürtmesi. O duygu geldikçe bunun senin gerçekliğinle alakası olmadığını, gayet bilimsel temelli bir durum olduğunu düşünürsen belki biraz daha rahat edersin 🥰 ben de ilk defa yalnız kaldığımda çok ağlamıştım, neler hissettiğini çok iyi anlıyorum ama yalnız bakınca, becerince de inanılmaz iyi, güçlü hissediyorsun. Evet ben bir anayım ve çocuğuma bakabilirim hissi geliyor 😀 Havaları falan da dert etme, çok şükür sağlıkla evladınla evindesin. Bebeği isilik ola ola emzirmektense bu havalar daha güzel 🥰
Dikkate alacağım söylediklerinizi umarım en kısa sürede kendimi toparlarim. İştahım bile kapandı yemek yiyemiyorum sanki hiç halim yok gibi. Elim ayağım düşüyor resmen.

Back