Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Kızlar hastaneye kolonya götürecek miyiz? Hediyeliklerden bahsetmiyorum. Gelenlerin eline dökmeye? Ama çok kokar bebek rahatsız olur. Götürmemeliyiz gibi geldi bana? Emin de olamadım
Ben aldım ama koku hassasiyeti vs gibi endişelerşm yok, dışardan gelecekler ellerini yıkamadan battaniyesine bile dokunsalar gıcık olurum, o yüzden kolonya olsun bari dedim

Eklentiler

• 9A557D1E-FB71-4503-A310-7E3D9BF7E680.jpeg
    9A557D1E-FB71-4503-A310-7E3D9BF7E680.jpeg
    63,9 KB · Görüntüleme: 51
Canım geçmiş olsun. Benim de bugün boğazım kötü ya moralim bozuk. Çalışabilir raporundan sonra herhangi bir rapor alamıyorsun diye biliyorum kuzum.
Bende öyle diye düşündüm, almadım zaten, son günüm yarın zaten daha iyi oldum arkadaşlarda yardım ediyor dinlenmedeyim daha çok. Geçmiş olsun sanada 😐 bir salgın var zaten, hastalar bu şikayetle geliyordu, maske taktım ama denk gelmişim belli ki enfeksiyona. Bol bol su yudum yudum dün 3 litre kadar içtim, ballı ılık su da yaptım yumuşatıyor boğazı. Nane limon içtim. Ve uyudum. Bugün toparladım, çok ağrım vardı boğazımda, bu kadar iyi olcağımı düşünmemiştim. Ama antibiyotikte başladık, sende dene istersen böyle. Ama az kaldıysa doğuma doktorafa görünebilirsin

Bende öyle diye düşündüm, almadım zaten, son günüm yarın zaten daha iyi oldum arkadaşlarda yardım ediyor dinlenmedeyim daha çok. Geçmiş olsun sanada 😐 bir salgın var zaten, hastalar bu şikayetle geliyordu, maske taktım ama denk gelmişim belli ki enfeksiyona. Bol bol su yudum yudum dün 3 litre kadar içtim, ballı ılık su da yaptım yumuşatıyor boğazı. Nane limon içtim. Ve uyudum. Bugün toparladım, çok ağrım vardı boğazımda, bu kadar iyi olcağımı düşünmemiştim. Ama antibiyotikte başladık, sende dene istersen böyle. Ama az kaldıysa doğuma doktorafa görünebilirsin
Ateşin yok ondan antibiyotik şimdilik. Düşünmedim kuzum. Bir ay önce de böyle olmuştum. Ateşin çıkarsa antibiyotik iç demişti doktorum. Dediğin gibi limon ayva limon çayı tüketiyorum. İnşallah kolaycacık atlatırız kuzum. Tekrar geçmiş olsun 🙏🏼🧡

Aslında benim son tahlilde 0.85 çıkmıştı tsh. Zaten bayağı düşük değil mi? Bari 50’likle devam edelim ya 75lik fazla mı geliyor ki. Bende hashimoto vardı gebelik öncesinde de ama değerlerim iyiydi ilaç kullanmıyordum inşallah geçmez bebişe 🙏 D vitaminini hiç düzenli kullanamadım zaten. Ama kullanmak zorundayız gebelik sonrasında da. Demire bence 6 ay daha devam ederim gibi hemoglobin 10.1 ferritin 6,5ti son tahlilde. Doğumda da kan kaybı olacak düşecekler biraz daha o aylarca kullanmayla ancak toparlanır bende😏
Çok düşük çıkmış tsh değerin, bemde haşimatoyum 25 mcg kullanıyorum 3 yıldır, gebelikte en fazla 3.5 filan oldu, 1.8di en son. Hiçte mcg değiştirilmedi. Bebeklerin ilk kanlarında hafif yüksek çıkabilir tsh, sonra düzeliyor genelde

Kan sekerim dustu zannettim tansiyonum dusmus megersem 9 a 5 cikti o kadar da tuzlu sey yedim nefret ya boyle yatalak olmak tuzlu ayran yapiyim bari ise yarar belki

T
Ateşin yok ondan antibiyotik şimdilik. Düşünmedim kuzum. Bir ay önce de böyle olmuştum. Ateşin çıkarsa antibiyotik iç demişti doktorum. Dediğin gibi limon ayva limon çayı tüketiyorum. İnşallah kolaycacık atlatırız kuzum. Tekrar geçmiş olsun 🙏🏼🧡
Teşekkür ederim inşallah hemencecik geçer, benimde sinirimi bozuyor maalesef böyle olması az kalmışken birde.. evet en iyisi uygun görüldüğünde kullanmak ☺️

2. 3. Hamileliği olan anneler sizlere bir sorum olacak. Sanırım annelik hüznü içerisindeyim, önerileriniz var mıdır bununla alakalı?

Çok düşük çıkmış tsh değerin, bemde haşimatoyum 25 mcg kullanıyorum 3 yıldır, gebelikte en fazla 3.5 filan oldu, 1.8di en son. Hiçte mcg değiştirilmedi. Bebeklerin ilk kanlarında hafif yüksek çıkabilir tsh, sonra düzeliyor genelde
Benim şöyle oldu. 8 haftalıkken 2,5du. 12 haftalık olunca 3.88e çıktı. İlaç başlandı 50 mg. 10 gün sonra baktı doktor 3.15mi ne olmuştu. 75 mg’a çıkardı. O gün bugün 75 mg devam. Ama söyleyeceğim doğumdan sonra düşürsün. Çünkü 1’in altında artık. Hatta bence doğum sonrası kullanmasam bile olur yani. Normalde yüksek değildi ki değerlerim.

Adet tarihine göre 36 hafta bebeğin iriligine gelişimine gore 38 haftanın sonlarına doğru alacaklar. Bu benim 2 sene arayla 3.sezaryenim ..dikisleri zorlamış riske atmak istemedi.bekleyelim derim Sabah iyi olur akşama birsey çıkar bebek için de senin için de sıkıntı dedi.yan8 bebek.kilo aldıkça rahim dikisleri açılma riski artıyor zaten 5mm kadar oynamış gbi brseyler dedi 🥲 oyle iste
Aaa evet anladım en doğrusu canım zaten büyümüş bebek riske girmeye hiç gerek yok gelsin 3. minnoşun da 🥰
Desene sonraki gebelikte yine iri bebiş olursa bizim de daha erken alırlar 🥹 Ki benim doktorum 3 kez de doğursan 5 kez de doğursan iri çocuk doğurursun sen diyor 😂

Aaa evet anladım en doğrusu canım zaten büyümüş bebek riske girmeye hiç gerek yok gelsin 3. minnoşun da 🥰
Desene sonraki gebelikte yine iri bebiş olursa bizim de daha erken alırlar 🥹 Ki benim doktorum 3 kez de doğursan 5 kez de doğursan iri çocuk doğurursun sen diyor 😂
Evet oyle glip oyle gidiyor genetikte varsa hepsi iri oluyor. Sende hazır ol bu durumlara yani 🤭

T
Teşekkür ederim inşallah hemencecik geçer, benimde sinirimi bozuyor maalesef böyle olması az kalmışken birde.. evet en iyisi uygun görüldüğünde kullanmak ☺️
aynen benim de. burnum tikali ikiside nefes almak cok zor 38+5im her an dogumu bekliyorum, bir yandan da baslasa napicam diyorum daha nefes alamiyorum ki burnumdan. Illiadin sıkıyorum burnuma geceleri en azından uyuyabileyim diye

Evet oyle glip oyle gidiyor genetikte varsa hepsi iri oluyor. Sende hazır ol bu durumlara yani 🤭
Ben ya da eşim iri bebek değilmişiz ama kardeşim iri doğdu mesela, 4,5 kilo civarı, teyzemin de her çocuğu 5 kiloya yakınmış 🥹ailenin kadınlarında var galiba böyle bir durum 😂 Rahmin çok müsait bebeğin irileşmesi için esneme kapasitesi fazla ve kordondan kan akışı fazla gibi bir şeyler diyor doktorum da.

Olabilir dun biraz cok dolastim belki teriklemistir bugun dinleneyim oturarak toparliyom biseyler oldugu kadar . Ama yavaslamam gerektigini unutuyorum bazen Yay burcu kadini 🤣
Ay bilmez miyim 😂 Ben bugün de annem gelecek diye temizliğe düştüm kızar geldiğinde kesin 😂

X