Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Hayırlı olsun 🥰Erken alma sebepleri ne canım? 36. haftada mı alacaklar?
Adet tarihine göre 36 hafta bebeğin iriligine gelişimine gore 38 haftanın sonlarına doğru alacaklar. Bu benim 2 sene arayla 3.sezaryenim ..dikisleri zorlamış riske atmak istemedi.bekleyelim derim Sabah iyi olur akşama birsey çıkar bebek için de senin için de sıkıntı dedi.yan8 bebek.kilo aldıkça rahim dikisleri açılma riski artıyor zaten 5mm kadar oynamış gbi brseyler dedi 🥲 oyle iste

Kızlar hastaneye kolonya götürecek miyiz? Hediyeliklerden bahsetmiyorum. Gelenlerin eline dökmeye? Ama çok kokar bebek rahatsız olur. Götürmemeliyiz gibi geldi bana? Emin de olamadım

Mastit oldum fenayim kızlar. Doğumdan hemen sonra bile sağıma başlayın toplanmasın göğüsünüzde ilkten öyle sağımlık gelmiyor ama rahatlarsınız benim birden şişti dün gece terleme sıtma hepsini yaşadım çok zordu
En korktuğum şeylerden biri. Çok geçmiş olsun kuzum. Tecrüben değerli bizim için 💙🫂

Kızlar hastaneye kolonya götürecek miyiz? Hediyeliklerden bahsetmiyorum. Gelenlerin eline dökmeye? Ama çok kokar bebek rahatsız olur. Götürmemeliyiz gibi geldi bana? Emin de olamadım
Ben götürmedim gelen kimse zaten bebişi kucaklamadı yanına cok yanaşmadı. O yüzden gerek de olmadı.

Kızlarrrr nasılsınız hastaneme geldım anestezi doktorumla görüştüm kanlarımı verdim ekg cektıler daha sonra kendı doktoruma geldım bekliyorum sımdı bebişe son kez bakacak bıraz mınık doğacak ama olsun 2.600 falan anca😅hiç yüzünü de göstermedı bunca zaman nazlı baya eşim sana benziyor aynı anası diyor😂😂 7 Aralık cumartesi sezaryan günüm hayırlısı olsun bakalım herkes sağlıkla alsın kucağına insallah 🌸🤩

Mastit oldum fenayim kızlar. Doğumdan hemen sonra bile sağıma başlayın toplanmasın göğüsünüzde ilkten öyle sağımlık gelmiyor ama rahatlarsınız benim birden şişti dün gece terleme sıtma hepsini yaşadım çok zordu
Antibiyotik veriyor doktor canım yazdın mı doktoruna? Bir de fazla sütü süt sagöa pompasıyla diil de su basit pompaşar var ya onşarla almak lazm sanırım cünkü dierleri de üretimi arttırabiliyor diye biliyorum

Sıcak su torbasi varmı canım göğsüne köy bebegide ters emzir ayakları koltuk altına gelsin yada bebeği koltuğa koy sen üstüne çökerek emzir biraz rahatlatır parol iç yanında toparlarsin

Kızlar dün hastaneye gittim 37 haftalık olduk 3460 kg 51 cm olmuş nst 30 larda sancı cıktı 38 haftada son kontrolum var 16 aralık doğum tarihi verdi haftaya genel işlerini yaparız sonra sezaryan dedi saglıkla gelsin inşallah
Canım ben de pazartesi doktordaydım. 37+0dık, kilosu 3400, sancım bir kez 30lara çıktı 😅 en geç 16 Aralıkta alırız dedi. 38 haftada tekrar kontrole gideceğim ona göre karar verecek. Bu kadar aynı olur sürecimiz 😍 sağlıkla gelsinler inşallah.

Ya kiskanclik olabilir de bende kardesimi kiskanmistim ama ne ona ne kendime ne de baska bir seye zarar verdim . Bunlar normal duygular. Evin tek hakimi senken birden bilmedigin bir cisim yaklasiyor🤣 mecburi ilgi ona kayiyor burda cocuga yalniz olmadigini o bebegin kendi basina hicbirsey yapamadgi icin onunla biraz daha fazla ilgilenmek gerektigi ama her zaman onu da cok seveceginizi bilmesi yeter diye dusunuyorum. Ona bazi gorevler vererek bu sirece de dahil edersiniz. Bezini cope atmak emzigini agzina vermek gib gibi bence cok da sorun olmayacaktir☺️

O her seyi cok bilem kesim de biraz geri dursun , bayiliyoruz hep megatif yuklemeye ben bunu yasadim karsimdaki de yasasin cok var insanlarda ben bilriim isimi diyip gecicez .
Bende öyle düşünüyorum tabiki şimdi kardeşim falan diye çok seviniyor ama onun henüz oyun oynayamacak durumda olduğunu tam bilmiyor ya sürekli bende görmesi falan garip hissettirebilir ama bende görev vererek beraber biseyleri yaparak bu süreci atalatiriz diye düşünüyorum çok seviyor bebekleri zaten TV de bebek gorsun anne bak kardeşim böyle olacak yolda bebek görsün hemen ceee e falan yapıyor büyüdükçe daha çabuk kabullenecektir çok sevecen bir çocuk olduğu için bakalım hayırlısı. Oğlum doğduğunda yardımcı olmayan insanlar ikinci de de bir zahmet uzak dursunlar şimdiden sonra benim için böyle mantık isliyo yani

Ya evet bir çocuğu kendi annesinden daha çok sevip, daha çok düşünüyorlar 😒 Saçma salak yorumları daha çok benim büyük çocuğuma doğrudan yapıyorlar, biz de sürekli evde düzeltmek zorunda kalıyoruz. İnsanların hevesini kaçırmak için yaşayan çok insan var maalesef.

Yaaa benim de ennn çok merak ettiğim, hayalini kurduğum an o galiba 🥹🥹🥹 Kıskanır bence, benimki de kıskanır bence, ben olsam ben de kıskanırım yani, bunda hiç sorun görmüyorum 😂 yeter ki içlerine atmasınlar, kafalarına takılanları konuşup halledelim.
Kıskançlık biraz olacaktır illaki şimdi benim kucağımda bı bebek görünce anne çok tatlıii deyip kendi de böyle bir dizime falan oturuyor sürtunuyo falan😂😂yani aynı anda kendini de sevdirmekk istiyor ama hırçınlık yapacağını sanmıyorum illaki şimdi evde tek her şey onunken ilgi odağı oyken bebekle alakalı konuşmak bebekle ilgilenmek derken kıskançlık duygusu olacaktır ama konuşarak paylaşarak bu süreci tamamlamak onemli

Annelik tam bir vicdan yükü diyorum ben. Hiç gecmiyor o, sanki büyük cocuklara haksızlık yapmışsın hissi oluyor, böyle diğer cocuklarıma bakınca içim eziliyor mu diyeyim ne diyeyim onları da içime sokasım geliyor cok garip duygular gercekten. Bir yandan da sanki ilk ve tek cocuk gibi yeni gelen bebişi de seviyorsun, diğer yandan ötekilerden dolayı eksik hissediyorsun. Öyle öyle büyüyorlar işte
Gerçekten öyle. Şimdi oğlum ilk bebegim ilk hamileligim olunca karnımı falan çok seviyorum eşimle işte babamm oglummm falan diye konuşuyordu eşimde. Şimdi bunu bı denerken o bile garip oldu sanki diğerine sesleniyomusum gibi tuhaf geliyo dedi. Bazen böyle karnimdakine mi haksızlık ediyorum dediğim oluyor hani böyle konuşup sevmeye pek şey olmuyor evde küçük bı çocuk olup onunla konuşup ilgi sevgi ona verince. Bazen böyle yatarken karnımfa falan içimde konusuyorum. Kız olsaydı belki cinsiyeti farklı olunca söylemler de farklı olurdu ama evde biri e her gün oglumm annem derken karnımdaki bebisime demek daha tuhaf geldi bununda vicdanını yaşadım ya tek çocukla mi kalsaydım hem kardes istedik hem böyle sevgiyi eksik mi ediyorum gibi. İlki gibi değil ilkinde tekme heyecan hepsini yeni yeni yaşadın ve evde çocuk sesi yoktu şimdi var ve bilmediğin şeyler değil ondan böyle diyorum galiba doğunca anlayacağız ikincinin sevgisini daha çok🥰🥰

X