O kadar saatten sonra sezaryene dönme ihtimali benim de kafamı çok kurcalamisti. Doktorum deneyelim ama bebek küçük strese girerse sezaryene dönerim hemen dedi. Annem sancılarımın en yoğun olduğu anda beni öyle kivranirken gördükçe hadi sezaryenle alınsın demeye başladı vs vs. Ama o kısım da nasip işte garantisi yok ne yazık ki. 38+5 te dogurdum ben, gelişim geriliği vardı karın çevresinde. O yüzden biraz küçük dogdu. Bu arada uzun sürmedi, doktorum akşam 10 gibi doğurmani bekliyordum çok kısa sürdü doğumun dedi. Kısa surmesi de sıkıntıymis ilk doğumda, rahimde anı kanama başlayabiliyormuş ve öyle olsaydı acil ameliyata alınacaktim. Bebiş çıktıktan sonra baya bir kontrol etti doktor rahmimi, kan pihtilarini boşalttı. Çok kısa sürmesi de iyi değil yani.Şöyle düşünürsek 12 de doğum başlatıldı 6 buçukta doğum oldu yani 7 buçuk saat normal doğum aşağı yukarı sanırım rahat 4 /5 saat sürüyor zaten yani kendi başlamasına rağmen böyle uzun süren var. Yine de güzel bi umutsunuz. Tek kafama yatmayan o kadar saatten sonra sezeryana dönme ihtimali yoksa bilsem normal olacak dayanırdım. Teşekkür ederim bakalım nasıl ilerleyecek hayırlısı olsun artık bide kaçıncı haftada doğum yaptın