Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Takip ettiğim bir influencer ikiz bebeklerine hamileyken gebelik zehirlenmesi yaşadı, erken doğdular, küvezde kaldılar, şuan bir yaşını geçtiler, oldukça sağlıklılarKızlar merhaba, aranızda gebelik zehirlenmesi yasayıp bebeğini saglıklı şekilde kucagına alan var mı acaba ?
Yine sezaryen yaparız gibi konuştu. Hiç doğumu anmadı ya. Sadece sancıları büyük oranda evde çekip açılma ile gidersem kanala girmiş olursa falan hadi bir deneyelim mi deriz belki ona da ne der bilmiyorum inan.canim cumadan once gelirse bebis dogurtacak mi doktorun yoksa acil sezaryene mi alacak seni birsey dedi mi? seni yokluyor artik bence, eli kulaginda sanki bana oyle geliyor hazir bebisin sanki artik
sen bilirsin tabi ama 4 kiloysa ve bugun birseyler baslarsa bir denesin bence once cok hazir sanki bebegin senin.. acilmanda kolay ve iyi olursa. istersen bir dus al annem hep der acilmami kolaylastirdi agrimi aldi dus diye. Bu kadar yolunda oldugu icin diyorumYine sezaryen yaparız gibi konuştu. Hiç doğumu anmadı ya. Sadece sancıları büyük oranda evde çekip açılma ile gidersem kanala girmiş olursa falan hadi bir deneyelim mi deriz belki ona da ne der bilmiyorum inan.
Kayınvalidem de doğabilir bu gece bak hazır olun yine de falan dedi. Ama bilmiyorum ki çok düzensiz sancılar giriyor. Bir de herkes bele giren sancıdan bahsediyor. Benimki kasıklarımdan bacaklarıma yayılan bir sancı şeklinde bele henüz uğrayan bir şey yok
O dediğin acı tipi dün olmuştu birkaç kez saniyelik iğnelenme bıçak saplanma hissi. O bende de üşütünce ya da idrar yolu enfeksiyonu falan olunca olurdu canım. Bu öyle değil. Yoğun bir adet sancısı. Yani yaşamadıysan nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Kasıklardan karnın en alt kısmından girip oradan bacaklara dizlerime kadar yayılan bir sancı. Benim adet sancılarım da aynı böyle olurdu ama yoğun bir bel ağrısı hiç yaşamazdım. Hepsi karnımda bacaklarımda olurdu. Acaba doğum yapabilsem o da mı aynı olacaktı ki bilemedim.bir de nasil birseydi belinden gelen bir agri gibi mi? ya benim de su an birsey var sanci mi aci mi anlayamiyorum ben pek regli agrisida cekmedim ama ayaklarimi usuttugum nadir zamanlarda boyle keskin bir aci girerdi onun gibi hissediyorum sanki ben. bicak saplamissin rahimden vajinaya inen yola gibi. bilmiyorum tarif edebildim mi. seninki nasil bir sanci, ben anlamiyorum artik neyin ne oldugunu
dur bakalim ne hissedeceksin gece ve sabahina. bir hareketlilik var ama sende hayirlisi olsunO dediğin acı tipi dün olmuştu birkaç kez saniyelik iğnelenme bıçak saplanma hissi. O bende de üşütünce ya da idrar yolu enfeksiyonu falan olunca olurdu canım. Bu öyle değil. Yoğun bir adet sancısı. Yani yaşamadıysan nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Kasıklardan karnın en alt kısmından girip oradan bacaklara dizlerime kadar yayılan bir sancı. Benim adet sancılarım da aynı böyle olurdu ama yoğun bir bel ağrısı hiç yaşamazdım. Hepsi karnımda bacaklarımda olurdu. Acaba doğum yapabilsem o da mı aynı olacaktı ki bilemedim.
Ona da hiç enerjim yok şu an inan. Sabah almıştım şimdi kalkıp bir daha almak gözümde büyür daha düzenli olsa olabilirdi de Valla dediğin gibi ilerlerse işler ben de bir denemek isterim açıkçası. Çünkü belki de doğabilir ya belki de 4 kilo değildir ya da vücudum çok müsaittir. En azından baksın çatı kemiklerine falan uygunsa bir deneyelim desin. Tabi fake fake sancılarla cumaya kadar gitmezsek böylesen bilirsin tabi ama 4 kiloysa ve bugun birseyler baslarsa bir denesin bence once cok hazir sanki bebegin senin.. acilmanda kolay ve iyi olursa. istersen bir dus al annem hep der acilmami kolaylastirdi agrimi aldi dus diye. Bu kadar yolunda oldugu icin diyorum
İnşallah bizim de böyle olur.Takip ettiğim bir influencer ikiz bebeklerine hamileyken gebelik zehirlenmesi yaşadı, erken doğdular, küvezde kaldılar, şuan bir yaşını geçtiler, oldukça sağlıklılar
Amin canım var valla bir hareketlilik de düzene girmesi önemli iştedur bakalim ne hissedeceksin gece ve sabahina. bir hareketlilik var ama sende hayirlisi olsun
Ay ben hazır değilim senin bugün falan doğurmana bekle nolurOna da hiç enerjim yok şu an inan. Sabah almıştım şimdi kalkıp bir daha almak gözümde büyür daha düzenli olsa olabilirdi de Valla dediğin gibi ilerlerse işler ben de bir denemek isterim açıkçası. Çünkü belki de doğabilir ya belki de 4 kilo değildir ya da vücudum çok müsaittir. En azından baksın çatı kemiklerine falan uygunsa bir deneyelim desin. Tabi fake fake sancılarla cumaya kadar gitmezsek böyle
Çıkarsınız inşallah canım hep iyiyi düşün Bizim de bir ikiz annemiz vardı Hocahnm o da biraz erken bir doğum yaptı ama iyi bebişleri çok şükür. İkizlerde erken doğum beklenen bir şey zaten. Güçlü oluyorlar sıkı sıkı tutunuyorlar hayata hiç korkmaİnşallah bizim de böyle olur.
30. Haftadayız ben de ikizlere gebeyim . İdrarda protein kacagı çıktı ,bacaklarımda ciddi ödem oluşmaya basladı tansiyonum da 14 lerde geziyor tansiyon ilacı kullanmama rağmen. Normalde şubat annelerinde olmam gerekıyor ama muhtemelen Aralık annesi olacagım bu işin içinden saglıkla cıkabilirsek
Aynen öyle...çok çok değerli şeyler bende şanslıyım o konu da çok şükür.. Allah herkese bu rahatlığı nasip etsinAh amin canım inşallah Gönülden inanıyorum. Bence anne duası almak kadar kıymetli hamile bir kadının duasını almak da. Ya hamile bir hayvana bile yardım etmek bir su içirmek yemek vermek bile büyük hayır işlemek bence.
Kaldı ki hamile bir kadına yardım etmek, hizmet etmek, gönlünü hoş tutmak, yedirmek içirmek hac sevabıyla şehitlik sevabıyla müjdeleniyor. Bunun kıymetini bilemeyen herkes asıl kötülüğü kendisine yapıyor bence.
Ahahahah noldu kız sen neden panik oldun out doğurursa kesin ben de mi doğururum dedinAy ben hazır değilim senin bugün falan doğurmana bekle nolur
Ben 37. Haftamdayım. Benim de son bir aydır 13-14 civarı tansiyonum. Gebeliğimin başından beri ödemim var. Doktorum çok önemsemedi. Yatış yapılacak kadar değil diyor. Baş ağrım falan yok. Ama idrara da bakılmadı. Senin başka belirtin var mı canım? Tüp bebek gebesiyim. Başta kullanılan Östrojen kaynaklı gebeliğin sonunda tansiyon artabiliyormuş. Ben de tedirginim valla. Tuzlu da yememeye çalışıyorum ama 13-14 hep. Bir kez 18e çıktı.İnşallah bizim de böyle olur.
30. Haftadayız ben de ikizlere gebeyim . İdrarda protein kacagı çıktı ,bacaklarımda ciddi ödem oluşmaya basladı tansiyonum da 14 lerde geziyor tansiyon ilacı kullanmama rağmen. Normalde şubat annelerinde olmam gerekıyor ama muhtemelen Aralık annesi olacagım bu işin içinden saglıkla cıkabilirsek
Evet valla öyle oldu niye bilmiyorum sana bağlıyım gibi hissettim kdkfAhahahah noldu kız sen neden panik oldun out doğurursa kesin ben de mi doğururum dedin
Ne güzel Amin canım inşallahAynen öyle...çok çok değerli şeyler bende şanslıyım o konu da çok şükür.. Allah herkese bu rahatlığı nasip etsin
İnşallah çok teşekkür ederim gerçektenÇıkarsınız inşallah canım hep iyiyi düşün Bizim de bir ikiz annemiz vardı Hocahnm o da biraz erken bir doğum yaptı ama iyi bebişleri çok şükür. İkizlerde erken doğum beklenen bir şey zaten. Güçlü oluyorlar sıkı sıkı tutunuyorlar hayata hiç korkma
Sesli güldüm nursen6161 de ikimizi bağladı ya bugün iyice o vibe’ı yükledi bize bak Senin sancılar ne alemde?Evet valla öyle oldu niye bilmiyorum sana bağlıyım gibi hissettim kdkf
niye bugun dogurur mu bilmem ama bana yaklasti gibi geliyor cok.Ay ben hazır değilim senin bugün falan doğurmana bekle nolur
Ben de tüp bebek gebesiyim. Şöyle oldu bende, safra kesem yok fakat kasımın basında safra kesemin olduğu yerde bir agrı basladı doktorum bebekler büyüyor da olabilir ama bir takip edelim dedi. Sonra vücudumda bir kasıntı basladı kollarım özellikle tahlil yapıldı kolestaz olmuşum. Hem kendi tüp bebek doktorum hem merkezdeki perinatolog doktorum ile birlikte ilerliyoruz bu arada. İlaç basladık günde 3 . Hocalar kolestazın kardesi tansıyondur tedbir amaclı günde bir baslayalım tansiyon ilacına ve 24 saatlik idrar ver kaçak var mı bakalım dedi .14 olduğunda tansıyon direk haber ver dedi. Tansiyon ilacını içmeye basladım 12/13lerdeydi bu arada da ayaklarım bir anda ciddi şişmeye basladı iki numara terlik büyük geldi bugün ve aynı zamanda 14 lerde gezinmeye basladı akşam ilaca rağmen tansiyon, hoca da akşam yazdı sonuç cıkmıs protein kacagı da varmış ilacı 3 e yükseltti yarına kadar. yarın cagıracaklar işte ne olacak bilmiyorum. İnşallah herşey iyi olurBen 37. Haftamdayım. Benim de son bir aydır 13-14 civarı tansiyonum. Gebeliğimin başından beri ödemim var. Doktorum çok önemsemedi. Yatış yapılacak kadar değil diyor. Baş ağrım falan yok. Ama idrara da bakılmadı. Senin başka belirtin var mı canım? Tüp bebek gebesiyim. Başta kullanılan Östrojen kaynaklı gebeliğin sonunda tansiyon artabiliyormuş. Ben de tedirginim valla. Tuzlu da yememeye çalışıyorum ama 13-14 hep. Bir kez 18e çıktı.