Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 81 41,1%
  • erkek

OY: 104 52,8%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,0%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    197
Ç

Çok küçük ihtimal de olsa bende planlı normal doğum yapabilirim o yüzden sormak istedim. Doğuma daha 9 gün var ne olacağını bilemeyiz ama olurda son güne kalırsam açılma, sancı, nişan ve su gelmesi bunlar yoksa direkt sezeryan istemeyi düşünüyorum doktorumdan hata mı yapmış olurum. Ama bu saydıklarımdan biri varsa denerim normali ama sıfırdan denemek korkutuyor beni biraz sanki yapamam gereksiz yıpranırım diye düşünüyorum sonra sezeryana girmek zorunda kalırım süreç uzar vs senin doğum kaç saat sürdü. Bide bebek kaç kg doğdu
Bana da doktorum bu şekilde söylemişti aslında kendini yipraticaksin. Hiçbir belirtim olmadan yine de denemek istedim. 11.45 te fitil yerleştirildi, 18.30 da doğurdum. Fakat benim acilmalarim çok hızlı ilerledi. 1-4-6 ve tam acılma şeklinde oldu. 6 cm ile tam açılma arası 20 dk falandı. Bir aşamada yapamam düşüncesi bana da geldi ama hızlı ilerledi çok şükür. Sezaryen ihtimali bende de vardı ama yine de denemek istedim. Sureciniz aynı hızda ilerler mi bilemem tabi ki. Bebeğim 2940 doğdu. Hata mı degil mi inanın ona bir şey diyemem, gönlünüzden nasıl geçiyorsa onu seçin.

Canım naptın? Bugün de benim boğazım, soluk borum hasta gibi değişik. Ne yedin ne içtin kuzum?
dun hastaneye gitmistim orda test yaptilar ates cikmadi ciksaydi sorundu, vucut hafif enfeksiyonla savasiyor dedi doktor biraz nabzim hizli cikti o yuzden. dinlenmek bol sivi limonlu balli ilik su bu sekilde gececek dedi.
eger ates olsaydi bogaz agrimda var o zaman antibiyotik yazacakti. benim sadece vucudum kirgin bogazim agriyor kendi kendine gerileyecek

Aaa görmemiştim bu mesajı Eda yanıtlayınca gördüm canım. Ah çok geçmiş olsun yaa 🥺 Bol sıvı tüket, C vitaminli meyve tüket, nane kekik çayı iç ilaçların yanı sıra. Enfeksiyonun varsa antibiyotik mecbur yazar inşallah gerek kalmadan atlatırsın 🙏🥺
ates olmadikca antibiyotiksiz gecer vucut kendi savasir enfeksiyonla dedi dun doktor. balli limonli ilik su iciyorum bogazim icin surekli

Doğurmak için canını acıtan o adet sancısına ihtiyaç varmış canım. Karnından belinden şöyle sağlı sollu 😂 Kasılmalar hazırlık gibi bir şey galiba. Benim de akşamları çok fena ama gündüz nst de bir şey çıkmıyor 🥹 Hadi kız ha gayret sen de doğur 6sında. You can do it blocked 💪😂
Nstde 20 dkda 1 tane çıktı 100leri gördü doktor da bişey demedi. Doğurcağıma inancı sıfır bu hafta da çünkü 🤣 valla bu gazla 5 aralıkta doğurursam çok gülerim. Yalnız 5 aralık dediğim 2 gün sonra 🤯🤯 şaka gibi geliyor herşey hala inşallah bebeği görünce de şaka gelmez djdjdjd

Bana da doktorum bu şekilde söylemişti aslında kendini yipraticaksin. Hiçbir belirtim olmadan yine de denemek istedim. 11.45 te fitil yerleştirildi, 18.30 da doğurdum. Fakat benim acilmalarim çok hızlı ilerledi. 1-4-6 ve tam acılma şeklinde oldu. 6 cm ile tam açılma arası 20 dk falandı. Bir aşamada yapamam düşüncesi bana da geldi ama hızlı ilerledi çok şükür. Sezaryen ihtimali bende de vardı ama yine de denemek istedim. Sureciniz aynı hızda ilerler mi bilemem tabi ki. Bebeğim 2940 doğdu. Hata mı degil mi inanın ona bir şey diyemem, gönlünüzden nasıl geçiyorsa onu seçin.
Şöyle düşünürsek 12 de doğum başlatıldı 6 buçukta doğum oldu yani 7 buçuk saat normal doğum aşağı yukarı sanırım rahat 4 /5 saat sürüyor zaten yani kendi başlamasına rağmen böyle uzun süren var. Yine de güzel bi umutsunuz. Tek kafama yatmayan o kadar saatten sonra sezeryana dönme ihtimali yoksa bilsem normal olacak dayanırdım. Teşekkür ederim bakalım nasıl ilerleyecek hayırlısı olsun artık 🤲🥰 bide kaçıncı haftada doğum yaptın

Son düzenleme:
Ay bak aynı kasılma bende de artık 100leri görüyorum demek bebek büyüdüğü için daha çok hissediyorum. Doktor valla diyo kasılmaların da iyi aslında bakalım ne zaman gelcek 😁 ben bu hafta full et yedim sanırım kan olsun diye bu sefer de bebeğin kilosuna etkisi oldu sanırım 300 gr almış 1 haftada doğmadıkça tosun olma yolunda ilerliyor bu sefer djdjdj 🥹🥹 14ü 40. Hafta oluyor ucundan sanırım oğlak ihtimali kalkıyor. 41e kalmadan 🥹🥹🥹
100lere mi cikiyor nst ee senin baya sancin var o zaman dogar yakinda sancilar acilmada yapiyormus. benim 30 civarindaydi nst de bak surdan bas git demeye getirdi doktor kapiyi gosterdi direk 😂 Saka bir yana bebisin cok mutlu icinde olmaktan su an hersey yolunda diyip eve gonderdi beni. su sandigimda vajinal akinti cikti zaten.
ya ben artik cidden doguruyorum demeden bi daha hastaneye gitmem :)

Yok bi döküntü falan olmadığından gitmedim doktora. Geriliyordur diye düşünüyorum. Bir de sürekli bi diyetisyen bi dahiliye bi kadın doğuma gittiğim için cildiye de eksik kalsın artık dedim. Son 1 hafta bakalım doğumdan sonra geçer belki.
Yüksek ihtimal geçer canım , hormonlar arttırıyor kaşıntıyı

100lere mi cikiyor nst ee senin baya sancin var o zaman dogar yakinda sancilar acilmada yapiyormus. benim 30 civarindaydi nst de bak surdan bas git demeye getirdi doktor kapiyi gosterdi direk 😂 Saka bir yana bebisin cok mutlu icinde olmaktan su an hersey yolunda diyip eve gonderdi beni. su sandigimda vajinal akinti cikti zaten.
ya ben artik cidden doguruyorum demeden bi daha hastaneye gitmem :)
Doktor bana hiç doğuruyormuşum gibi konuşmuyor ben onu anlamadım işte. Senin daha doğurcağın yok dedi gönderdi beni de. Bu sefer sancı olayını biraz daha anladım bak hemşire ufkumu açtı. Bu kasılmalar falan 1 dkdan az sürüyordu. Artık 1.30dkya çıktılar baya uzunlar. Hemşire dedi ki 5 dkya kadar çıkacak onlar daha. Belki de bu yüzden doktor 100 görse bile daha senin doğuma var diyip gönderiyor. Hem kasılma süresi uzun olcak hem de aralığı sık olcak. Sanırım doğurmadan az çok anladım bu sefer djdjdj şimdi süre bakıyorum artık ne kadar uzun sürüyor diye daha rahat oluyor takip etmesi 😁😁 tabi şu da var doğum sancısı olsa duramazsın diyorlar onu da bi hesaba katıyorum 🤣🤣

Ah inşallah canım öyle umuyorum 🙏 🥰
Bir erkek hamilelikte eşinin duasını alacak ya. Dün çok dua ettim kendisine, hemen bugün kıdem teklif etmişler iş yerinden. Yarın başka bir şirketin mülakatına girecekti tam da. Kısmeti açıldı gibi. Bunların hepsinin Allahın rızasını almakla alakası var bence. İncitmedi, yormadı sağ olsun bir dediğimi iki etmedi. Evladına karşı daha özverili, merhametli olacağına inanıyorum 🙏 🥰 Hepsi öyle olsunlar inşallah 🙏
Her bebek nasibiyle.geliyor inan.. bide senin rızanı alması yolları açmıştır ... insanın sütü bile artar eş desteğiyle inan buna🤗

dun hastaneye gitmistim orda test yaptilar ates cikmadi ciksaydi sorundu, vucut hafif enfeksiyonla savasiyor dedi doktor biraz nabzim hizli cikti o yuzden. dinlenmek bol sivi limonlu balli ilik su bu sekilde gececek dedi.
eger ates olsaydi bogaz agrimda var o zaman antibiyotik yazacakti. benim sadece vucudum kirgin bogazim agriyor kendi kendine gerileyecek
Daha önce hasta olduğumda da kadın doğumcum ateşin olursa antibiyotik kullan demişti. Benim de şimdilik ateşim yok. O zaman limonlu sularla devam ediyoruz. Geçmiş olsun kuzum

Ay yok anam kilo derdinde değilim ya şu toksoplazma korkusundan salam yiyemedim ama aşırı istiyodu canım, beni mutlu ettin dkfk
Bende kokoreç ve kayısı kıvamı yumurta diye ölmüştüm 9 ay😂 dogurur doğurmaz eve döndüğüm ilk gece hemen kokoreç yedim yumurtaya da doydum ekmek bana bana😂smdi yine yumurtayı ozledim🥲

kızlar şu kuru kayısı ile hoşaf mı meyve suyu mu neydi nasıl yapılıyor? az kaldı doğuma yapayım küçük kavanozlara koyayım diyorum. tarifi olan yapan var mı? 🍑
Ben 300 gram kuru kayısı alıp dörde böldüm, 1-1.2 litre arası suyun içinde yarım saat kaynattım, üstüne 400 gram kadar şeker koydum -tarifte 500dü- kayısılar şekeri çekince altını kapattım, güzel oldu ama şekeri fazla, soğuk suyla açıp içiyorum şu an bereketli oldu 🤪

Daha önce hasta olduğumda da kadın doğumcum ateşin olursa antibiyotik kullan demişti. Benim de şimdilik ateşim yok. O zaman limonlu sularla devam ediyoruz. Geçmiş olsun kuzum
sana da gecmis olsun canim benim insallah dogurmadan gecer de rahat bir dogum sureci geciririz. bir de griple savasmakla ugrasmasin vucudumuz enerjiye ihtiyacimiz olacak

Doktor bana hiç doğuruyormuşum gibi konuşmuyor ben onu anlamadım işte. Senin daha doğurcağın yok dedi gönderdi beni de. Bu sefer sancı olayını biraz daha anladım bak hemşire ufkumu açtı. Bu kasılmalar falan 1 dkdan az sürüyordu. Artık 1.30dkya çıktılar baya uzunlar. Hemşire dedi ki 5 dkya kadar çıkacak onlar daha. Belki de bu yüzden doktor 100 görse bile daha senin doğuma var diyip gönderiyor. Hem kasılma süresi uzun olcak hem de aralığı sık olcak. Sanırım doğurmadan az çok anladım bu sefer djdjdj şimdi süre bakıyorum artık ne kadar uzun sürüyor diye daha rahat oluyor takip etmesi 😁😁 tabi şu da var doğum sancısı olsa duramazsın diyorlar onu da bi hesaba katıyorum 🤣🤣
evet oyle deniyor ben de asiri ve sık sanci olmadan gitmicem. bir yandan korkutuyor daha onceki hamileligimde hic sanci cekmeden sezaryen olmustum, dayaniklimiyim sanciya o kisim muamma

Her bebek nasibiyle.geliyor inan.. bide senin rızanı alması yolları açmıştır ... insanın sütü bile artar eş desteğiyle inan buna🤗
Ah amin canım inşallah 🙏 🌸 Gönülden inanıyorum. Bence anne duası almak kadar kıymetli hamile bir kadının duasını almak da. Ya hamile bir hayvana bile yardım etmek bir su içirmek yemek vermek bile büyük hayır işlemek bence.
Kaldı ki hamile bir kadına yardım etmek, hizmet etmek, gönlünü hoş tutmak, yedirmek içirmek hac sevabıyla şehitlik sevabıyla müjdeleniyor. Bunun kıymetini bilemeyen herkes asıl kötülüğü kendisine yapıyor bence.

3. sancı girdi fena halde ya. Bir öncekinden 5 saat sonra 😔
bir de nasil birseydi belinden gelen bir agri gibi mi? ya benim de su an birsey var sanci mi aci mi anlayamiyorum ben pek regli agrisida cekmedim ama ayaklarimi usuttugum nadir zamanlarda boyle keskin bir aci girerdi onun gibi hissediyorum sanki ben. bicak saplamissin rahimden vajinaya inen yola gibi. bilmiyorum tarif edebildim mi. seninki nasil bir sanci, ben anlamiyorum artik neyin ne oldugunu

X