• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlar iyi akşamlar bugün çatı muayenem vardı 38+1 deyiz doktorum da çatın dar değil normal doğum yaparsın ama ön tarafta bir darlık var onu da kesiyle açarım da sen zorlanırsın kanama falan sezeryan yapalım dedi böyle bir durum yaşayan var mı ? Bebeğimin kilosu da 2963 zayıf mı acaba çok taktım aklıma pazartesi de sezeryan olacağım inşallah
Benim doğumda kesi atıldı. Galiba kesi atılmazsa kontrolsüz biçimde yırtılabilir diye kesi atıyorlar. Kişiye göre değişiyor bence iyileşmesi. 1 haftayı geçti beni hala zorluyor diyebilirim. Ama hiç zorlanmayanlar da var. Benim bebeğim de 2600 doğdu doktorunuz zayıf demediyse takılmayın bence.

Benim doğumda kesi atıldı. Galiba kesi atılmazsa kontrolsüz biçimde yırtılabilir diye kesi atıyorlar. Kişiye göre değişiyor bence iyileşmesi. 1 haftayı geçti beni hala zorluyor diyebilirim. Ama hiç zorlanmayanlar da var. Benim bebeğim de 2600 doğdu doktorunuz zayıf demediyse takılmayın bence.
Sonuç olarak kesik var dikiş var en az iyileşme süresi 2 hafta bence. Ama merak ettiğim önemli olan zorlanmaya rağmen hemen ayağa kalkabildin mi bebeğinle ilgilenebildin mi. Sezeryan olunca bir hafta yatalak gibi birşey oluyor insan ne kaldırıp indirebiliyor bebeğini ne gazını çıkarıp altını silebiliyor nede sallayamıyor. Senin süreç nasıl geçti?

Yarının 1 Aralık olması beni inanılmaz heyecanlandırıyor 🥹🥳🥳 Bir kismimiz doğurdu, kalanımız bu ay doğuracak ve hayatımızın en önemli, her yıl kutlayacağımız günlerinden birini henüz bilmesek de çok yakında öğreneceğiz. Şimdi uzaktan bakınca hepsi herhangi bir tarih, sonra birisi bambaşka bir tarih olacak 😍😍 Yeni yıla da daha yüz yıl var gibi ama doğumdan sonra muhtemelen o da bir anda gelecek ve hepimiz için gerçekten yepyeni bir yıl olacak 🤩

Hepimiz için sağlıkla, kolaylıkla, kalp ferahlığıyla dolu, muhteşem bir Aralık ayı diliyorum 🤍💋
Of çok uzak geliyordu başlarda aralık🥹🥹şimdi geldi çattı ve çok heyecanlı bir aralık olacak🥹hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin, öncesinde gelen bebişler sağlıkla büyüsün 🙏🙏

Sonuç olarak kesik var dikiş var en az iyileşme süresi 2 hafta bence. Ama merak ettiğim önemli olan zorlanmaya rağmen hemen ayağa kalkabildin mi bebeğinle ilgilenebildin mi. Sezeryan olunca bir hafta yatalak gibi birşey oluyor insan ne kaldırıp indirebiliyor bebeğini ne gazını çıkarıp altını silebiliyor nede sallayamıyor. Senin süreç nasıl geçti?
Evet hemen ayağa kalktım hatta hastaneye ziyarete gelenler de şaşırıyorlardı. Keside mesele ayağa kalkmakta değil de oturmakta aslında. Otururken yatarken acıyor. Belki o kadar da ayağa kalkmamak gerekiyor, sanırım ben fazla aktif davrandım biraz dikişlerim attı yeniden atıldı falan süreç çok kolay oldu diyemem. Bebeğimle ilgilenmem sezaryene göre kolay oldu ama. Yine de yardım almak gerek etraftan. Bence vajinal doğum da olsa iyi dinlenmek lazım. Vücudun kendini toplaması yine 6 hafta diyor doktorlar.

Ankara Acıbadem ayy bana doktorum 12.güne yazmıştı ama öne çekti 😅 ne kadar ödeme yapacaksın benım doktorum dış doktor olduğu için biraz maliyetlı olacak bize nakit 100 bin 😅hastaneye veriyor kalanını kendı alıyormuş
Bende altunizade acibademde yapicam. Doktorum disardan ve 138 bin😳

Kızlar benim son 4 stres sinir heycan allah ne verdiyse kombo şeklinde uyku yok iştahım yok ağrım çok valla hayla her an doğuracak olma hissi o sancı benim 8 ayım mükemmel ama son ayım her anlamda çok kötü geçti ilk ayda iğneler yasaklar bile beni yıpratmamıştı motivasyon enerji 0 inşallah perşembeye kadar doğum yaparım pskolojim bozuldu anneme falan kötü davranıyorum istemsiz

Ay olmaz mı yine dikkat ederim ama bebek içimde olmadıkça bu kadar bunalmam artık. Aynı bedende son günler romantikliği yok bende maalesef bu yüzden.
ay benim gibi düşünen biri olmasına çok sevindim ben de biraz bunaldım çünkü 😒 hem bir an önce ayrılalım hem de gününü beklesin istiyorum 12 aralıktı değil mi senin de? 🤗

Sancıdan duramıyorum bu şekilde volta atıyorum 🥺

Eklentiler

• IMG_20241201_021135.jpg
    IMG_20241201_021135.jpg
    153,3 KB · Görüntüleme: 112
canım vajinal doğum tabiki en guzeli genelde daha kolay toparliyorsun ama sezaryenda da bir hafta yatalak falan olmuyorsun. Yuruttukten sonra bebeginle ilgilenebiliyorsun ağrı durumuna göre hadi ertesi güne kalsın. 2 sezaryen ikisinde de ertesi günden itibaren tamamen kendim ilgilenebildim çok şükür. İnşallah vajinal olur sizin saglikla kolaylikla gelir ama olmazsa da gözünü korkutma yatalak falan diye ☺️

canım vajinal doğum tabiki en guzeli genelde daha kolay toparliyorsun ama sezaryenda da bir hafta yatalak falan olmuyorsun. Yuruttukten sonra bebeginle ilgilenebiliyorsun ağrı durumuna göre hadi ertesi güne kalsın. 2 sezaryen ikisinde de ertesi günden itibaren tamamen kendim ilgilenebildim çok şükür. İnşallah vajinal olur sizin saglikla kolaylikla gelir ama olmazsa da gözünü korkutma yatalak falan diye ☺️
Bende bilmiyorum etrafımdakiler hep böyle oluyor diyorlar yani zormuş felan. İnsanlara bakmamak ta fayda var. Herkesin bünyesi bir değil. Haklısın 🙏🥰

Benim bir bilgim yok, 5 dakikada bir adet sancısı gibi gelen ağrı varsa görüşelim demişti doktorum.
Ne kadar sürmesi gerekiyor. Uyuyordum lavaboya kalktım gecenin bu saatin de bi anda adet sancısı vurmaya başladı sanki gaz ile karışık desem çözemedim geri yatmadım bekliyorum takibe girdim

Evet hemen ayağa kalktım hatta hastaneye ziyarete gelenler de şaşırıyorlardı. Keside mesele ayağa kalkmakta değil de oturmakta aslında. Otururken yatarken acıyor. Belki o kadar da ayağa kalkmamak gerekiyor, sanırım ben fazla aktif davrandım biraz dikişlerim attı yeniden atıldı falan süreç çok kolay oldu diyemem. Bebeğimle ilgilenmem sezaryene göre kolay oldu ama. Yine de yardım almak gerek etraftan. Bence vajinal doğum da olsa iyi dinlenmek lazım. Vücudun kendini toplaması yine 6 hafta diyor doktorlar.
Orası öyle tabi bakma biz anneler bebeklerimiz için ayaklanıyoruz acı içinde doğumun iki türlüsünde de. Mecbur her ne kadar bakan olsa da o bebek annesini arar ilk zamanlar anne karnından yeni çıkmış hep anne göğüsünü sıcaklığını ister. Bende her türlü sezeryana göre kolaydır diye düşünüyorum 🙏

Nts 100 sevgiler 🙋🏻‍♀️ 1 aralık bende doğuruyorum. Öncelikle suyum gelmiş anlamadım çünkü fark edilir denilen birşey gibi herkes hep yorumlardı öyle okudum damla damla gelince çiş sandım ama sancı ve toplanma vurması hiç geçmedi . Bende mukus tıkacıı mı ne bence o geldi ilkten sarı sonra şeffaf birşey renksiz şimdilik böyle hanımlar hepimizi Allah kurtarsın hepimize başarılar 🙏🏻🙏🏻

Back