• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kuzum kaburga batması yattığım zamanlar bende de olan bir şey. Özellikle sağıma hiç yatamıyorum kısa bir süre sonra hissediyorum o keskin acıyı. Ama sırt bel ağrısı şükür yaşamadım. Bunda hareketlerin etkisi olabilir. Doğum sonrası gruplarına da dahil olabilirsin hiçbir şey için geç değil. 6-8 hafta iyileşme süresi verelim kendimize sonra ufak ufak başlarız inşallah 🙏
Hastane 24 saat ücretsizmiş ama ikinci gece kalırsam 7 bin liraymış evet. Ay inşallah lazım olmasın da kalmayalım. Zaten hastane her zaman daha fazla enfeksiyon riski demek baktığında ama yenidoğan bebek olunca da işin içinde bir de ev uzak olunca insan yine de acaba iki gün kalmasa mıydık en azından diyor 😕
İnşallah gerek kalmaz sorunsuz dönersin evine. Dediğin gibi enfeksiyon var kalmanın anlamı yok ne kadar çabuk dönersen o kadar iyi. Evet insan kafası rahat olsun istiyor hastane daha güven verici ama etrafımda sezeryan olup 24 saat sonra çıkan çok çok şükür sorun yapamadılar inşallah sende yaşamazsın. Egzersizlere bakıp deneyeceğim mahvetti beni çünkü bu kabuga ve sırt 🙏

Herkese merhaba 38+3 17.16 da kızımı 2700 gr olarak spiral anestezi altında sezeryan doğum şekli ile acil sezeryan olarak gerçekleştirdiler. Kızımla anlaşmaya çalışıyoruz süt problemimden kaynaklı aç kalıyor zor ama güzel bi süreç darısı tüm bekleyen arkadaşlara olsun inşallah
Gözünaydın canım benim sağlıkla büyıt kızını 😍

4 çocukla 9 aylık kadına gelen insandan hayır gelmez, sen/siz kendinizi koruyacaksınız mecbur. Benim koca tarafı olaylarına hakimsin böyleler yani, uzak durup haddini bildirmekten başka çare yok bu insanlara. Sen yeter ki kendine sorumluluk yükleme, ne güler yüz göstermek ne de hizmet etmek zorundasın bunu bilip içselleştir sadece ki sırtına yük olmasın, en azından hoşnutsuzluğunu görsünler huzurları kaçsın bari 😂 benim eşim de normal değil bakma yani, hayatında tek önemsediği şey kendisi ve benim, hatır gönül konularını bilmez kimseyle öyle bir bağ kurmamış. Gerçi iyi mi kötü mü bilmiyorum, bizdeki dertleri gördükçe eşimin bu duygusuzluğuna da özenmiyor değilim 😂 bir de eşin kabul ettiği için onlar gittikten sonra dört çocuğun dağıttı/pislettiği evi ona temizletirsen sorun olmaz bence 🤪 sen düşünme, kim düşünürse düşünsün ❤️
🙏🙏🥹çok iyi geldi bu motivasyonla kafam daha rahat olup sallamayacağım inşallah çok teşekkür ediyorum 💋

Herkese merhaba 38+3 17.16 da kızımı 2700 gr olarak spiral anestezi altında sezeryan doğum şekli ile acil sezeryan olarak gerçekleştirdiler. Kızımla anlaşmaya çalışıyoruz süt problemimden kaynaklı aç kalıyor zor ama güzel bi süreç darısı tüm bekleyen arkadaşlara olsun inşallah
Hoş gelmiş minik prenses🥹🧿

Çok tebrikler, Allah analı babalı büyütsün 🤍 Sen de en kısa zamanda toparlarsın umarım 🙏🏻

🙏🙏🥹çok iyi geldi bu motivasyonla kafam daha rahat olup sallamayacağım inşallah çok teşekkür ediyorum 💋
Hakikaten bu kadar çoluk çocuk gelip, geldiklerinden daha temiz bir ev bırakabiliyorlar mı? Çocuğun doğası buna müsaade etmiyor bence, hele ki 4 çocuk. Kalabalık aile çok güzel bir şey bence ama kendine güzel, kendi seçimin kendi yaşantın. Çocuklar kaç yaşlarındalar?

Y
Ya valla canım burada iki komşum doğum yaptı bu yaz biri şehir hastanesinde biri lokman hekimde ikisi de gayet iki gece kaldılar sezaryen olduğu için. Bunlar ne diye tutmazlar anlamadım. Ev de çok uzak gerçekten. Eşimi de almıyorlar doğuma. Ameliyathaneye kimse giremezmiş. Youtuberların her biri başka hastanede doğuruyor %90ının kocası giriyor yani ameliyathaneye. Ben o ilk anda beraber olmayı çok önemsiyordum. İkimiz aynı anda görelim bebeği o da silinmiş temizlenmiş giydirilmiş halini değil ilk halini görsün benim gibi hemen o da kucaklasın isterdim yani. Beni son dk üzdü böyle şeyler. Bir daha nasip olursa gebelik doğum göz önünde bulunduracağım bunları. Baştan soracağım hastanede kaç gece kalabiliyoruz, eşim sezaryene girebilir mi diye. Dünya para ver gün sonunda doğuma almasınlar bir gece bırakıp taburcu etsinler.
Almamalarını ne diye acıklıyorlar acaba? Planlı sezaryanda alıyorlarmış esleri memorialda da ani sezaryanda almıyoruz dediler
Ha bir kere alınması yeterli öyle mi? Ay öyleyse çok iyi. Doğum paketinin içeriğinde vardı topuk kanı, işitme testi vs. Onları yapacaklarmış çıkmadan. O zaman sağlık ocağına biz hastanede yaptırdık diye bilgi vermem yeterli. İyi şükür ya iki kere yapılmasın aman. Hepatit aşısı da yapılacakmış ilk gün. Bir de K vitamini iğnesi falan diyorlar bu rutin uygulanan bir şey mi tüm bebeklere?
cıkmadan yapıyorlar. Bir de hastaneden cıktıktan 2-3 gün sonra ilk kontrolu oluyor bebegin o da dahil mi senin dogum paketine? İkimci topuk kanı o zaman alınıyor. Saglık ocagının da aldıgı o. Hastanenin dedigine göre bizim baktıgımız daha kapsamlı dedi artık bilmiyorum içerigini sormadım.

outoffit outoffit eşim diyor ki senden böyle bir cümle beklemezdim anne olmak demek böyle bişey 😂 hayr canım anne olmak böyle bisey değildir dedim. Narkozda da doktora ayıp olmasa bari. Hayatımda küfür etmişliğim yoktur. Salak aptal bile demem yani…
Ya var ya genel anestezi istemememin en büyük nedeni ayılırkenki kafası😂 ne sacmalarım acaba diye bir korku😂 spinalde seninle sohbet edecek biri varsa cok rahat geciyor ama bak bnm esim girdi zorla da olsa. Bi 10-1 5 dk ona bktım kendi derdimi unuttum iyi misin kötü oldun mu fln diye sıruyorum sanki o doguruyor. 😂 O cıktı doktorumun ebesi olan kız geldi elimi hiç bırakmadı doktorla eve kızla sohbet ettik baya. Oyle oyle kendimi teskin ede ede cok rahat gecti birkaç kere sordular nasılsın diye anestezi için tamam iyisin sedasyona ihtiyac yok fln dediler. Sen panik ataktan tedirgin oldugun ini anlatıyorum canım bunları benim korktugum gibi olmadı. Ki benim sezaryanım 1.5 saat sürdü arada diyorum ki hatta valla kendimi tebrik ederim cok iyi gidiyorum doktor gülüyor 😃

Hakikaten bu kadar çoluk çocuk gelip, geldiklerinden daha temiz bir ev bırakabiliyorlar mı? Çocuğun doğası buna müsaade etmiyor bence, hele ki 4 çocuk. Kalabalık aile çok güzel bir şey bence ama kendine güzel, kendi seçimin kendi yaşantın. Çocuklar kaç yaşlarındalar?
12 10 7 5 sanırım. Gelince işlere yardım edip temizlik yapıyor ama çocuklar kesinlikle sürekli dağıtıyorlar. Onları da azarlıyor sürekli zaten. Bazende rahat oluyor ama genelde toplayıp gidiyor yalan olmasın. Bebeleri burayı şey görüyorlar büyük bir market😄bolluk bereket ne yesek kar sayılan yer bende esirgemiyorum çocuk diye bide dövüyor falanda görümce üzülüyorum rahat etsinler diye. Geçen sefer buzluğumun kapağını kırmışlar dondurma alıyorlardı hiç dememişlerde sonradan fark ettim hiç konuyu da açmadım anneleri kızmasın diye ama yani bir zarar verdiysen gelip söylersin yani annem babam hep öyle yetiştirdi bırakın bir yerde şu var mı bu var mı demey verseler bile yerken utanırdım ayıp olur mu diye birinin dolabını açıp bir şey asla almamışızdır bugüne kadar kendi evimiz dışında. O yüzden aşırı sinir bozucu geliyor davranışları falan.😒bende baya içimi döktüm buraya😄görümcenin ki gezme olsun yani kim nereye çağırsa gider sırf gezme olsun

gunaydin kizlar son bi kac gundur sanirim idrar yolu enfeksiyonum var agri oluyo zaten benim cocuklugumdan beri bas belamdir ama hamilelikte hic olmamisti. Bu tek kullanimlik sase hep evimde olur acil durum icin bu gece bi icsemmi diye dusundum . Isten cikinca evde cok oturamadim oyuzden gerekli siviyi alamadim sanirim oyuzden de olmus olabilir. Bi de bebek arada oraya baski yapiyor ozaman fenalardayim .

gunaydin kizlar son bi kac gundur sanirim idrar yolu enfeksiyonum var agri oluyo zaten benim cocuklugumdan beri bas belamdir ama hamilelikte hic olmamisti. Bu tek kullanimlik sase hep evimde olur acil durum icin bu gece bi icsemmi diye dusundum . Isten cikinca evde cok oturamadim oyuzden gerekli siviyi alamadim sanirim oyuzden de olmus olabilir. Bi de bebek arada oraya baski yapiyor ozaman fenalardayim .
Kullanabilirsin canım ilk etapta doktorlar zaten hep onu veriyor. Ama kültürde falan üreme varsa yeterli gelmeyebilir. Bugün icip pztye kadar kendini bir gözlemle bence ona göre tahlil yaptırırsın

Kullanabilirsin canım ilk etapta doktorlar zaten hep onu veriyor. Ama kültürde falan üreme varsa yeterli gelmeyebilir. Bugün icip pztye kadar kendini bir gözlemle bence ona göre tahlil yaptırırsın
Aynen canim oyle yapiyim. Zaten haftaya saglik ocagina gidicem ilac yazdirmaya baktim ki gecmiyo bi de tahlil yaptiririm . O ilactan da yazdiririm . ☺️

12 10 7 5 sanırım. Gelince işlere yardım edip temizlik yapıyor ama çocuklar kesinlikle sürekli dağıtıyorlar. Onları da azarlıyor sürekli zaten. Bazende rahat oluyor ama genelde toplayıp gidiyor yalan olmasın. Bebeleri burayı şey görüyorlar büyük bir market😄bolluk bereket ne yesek kar sayılan yer bende esirgemiyorum çocuk diye bide dövüyor falanda görümce üzülüyorum rahat etsinler diye. Geçen sefer buzluğumun kapağını kırmışlar dondurma alıyorlardı hiç dememişlerde sonradan fark ettim hiç konuyu da açmadım anneleri kızmasın diye ama yani bir zarar verdiysen gelip söylersin yani annem babam hep öyle yetiştirdi bırakın bir yerde şu var mı bu var mı demey verseler bile yerken utanırdım ayıp olur mu diye birinin dolabını açıp bir şey asla almamışızdır bugüne kadar kendi evimiz dışında. O yüzden aşırı sinir bozucu geliyor davranışları falan.😒bende baya içimi döktüm buraya😄görümcenin ki gezme olsun yani kim nereye çağırsa gider sırf gezme olsun
Bu çocukların okulları da var yani 😯 dövmek konusuna hiç girmiyorum, bu zaten baya bir şey anlattı 😶🤬

Bir defa biz isteyemezdik, şimdikiler rahat kafasından hemen çık, kendin için diyorum 😂 çünkü şimdiki çocukların iyi terbiye almışları bile genellikle öyle değil. Biz de evde kızımın arkadaşlarını agirladigimiz için biliyorum. Öyle olmamaları da iyi zaten boşver, istediğini de istemediğini de söylüyor çocuklar, bizim gibi ezik değiller 😀 Etrafı kırıp dökmek tabii ki başka bir seviye ama kendimi öyle sürekli bağıran, döven bir annenin çocuğu olarak düşününce rahat ettiğim bir yer bulsam ben de öyle yapardım herhalde, bilmiyorum 🙁 Buzluğun kapağını kırdıklarını söyleseler rahat ettikleri yerden de olmaktan korktular belki ya da anneleri döver diye. Çocuklara yazık ama 9 aylik hamile halinle sen yine de kendini kolla canım.

Y

Almamalarını ne diye acıklıyorlar acaba? Planlı sezaryanda alıyorlarmış esleri memorialda da ani sezaryanda almıyoruz dediler

cıkmadan yapıyorlar. Bir de hastaneden cıktıktan 2-3 gün sonra ilk kontrolu oluyor bebegin o da dahil mi senin dogum paketine? İkimci topuk kanı o zaman alınıyor. Saglık ocagının da aldıgı o. Hastanenin dedigine göre bizim baktıgımız daha kapsamlı dedi artık bilmiyorum içerigini sormadım.
Ameliyathanede hijyen kuralları gereği alınmıyormuş. Onca insan giriyor doktorlar hemşireler teknisyenler bilmem neler hijyenik olmayan bir eşimiz sanki. Giydir bir önlük, maskesini bonesini tak al işte. Bir de bayılanlar falan olmuş daha önce öyle bir şeyler anlattılar. Bizim arkadaşımız Koru’da pandemide bile girmişti valla. Bunlarınki cinslik.
3. gün topuk kanı pakete dahil mi bilmiyorum o olmayabilir ya. Orada sormamız lazım. Sanırım taburculuktan önceki işlemler dahil. Yine iki kez delecek olmalarına üzüldüm. Aşılar topuk kanları falan üff doğar doğmaz ağlatmak için bir sürü müdahale ☹️

İnşallah gerek kalmaz sorunsuz dönersin evine. Dediğin gibi enfeksiyon var kalmanın anlamı yok ne kadar çabuk dönersen o kadar iyi. Evet insan kafası rahat olsun istiyor hastane daha güven verici ama etrafımda sezeryan olup 24 saat sonra çıkan çok çok şükür sorun yapamadılar inşallah sende yaşamazsın. Egzersizlere bakıp deneyeceğim mahvetti beni çünkü bu kabuga ve sırt 🙏
İnşallah canım hiçbirimiz yaşamayalım sorun yaa dönelim evlerimize 🙏🏾
Evet bak kesinlikle hiçbir zaman geç değil 😇

Aile hekimi beni de çağırdı doğumdan sonra gel diye ama sadece topuk kanı için mi acaba? Ne sıklıkla gitmek gerekiyor sağlık ocağına ve ne için tam anlayamadım çünkü aynı işlemleri topuk kanıdır , aşıdır hastane kontrollerinde de yapıyorlar zaten yine de gitmek zorunda mıyız bilemedim.
Aile hekimi sonraki aşıları da yapacak, boy kilo takibi falan da yapıyorlar. Ne sıklıkla ne zaman gelmen gerektiğini onlar söylüyor canım. Ha ben her şeyi hastanede yaptırmak istiyorum dersen o da olabiliyor sanırım. Ama bana mesela aşı için aile hekimi daha kolay geliyor. Hem yakın, hem kimse olmuyor gittiğimde, uzun uzadıya her şeyi konuşabiliyorum ilgileniyorlar anlatıyorlar. Çocuk doktorunun görmesi gerekli haller dışında aile hekimine giderim diğer her şey için. Hamilelikte de öyle yaptım.

Back