Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,2%
  • erkek

OY: 102 52,6%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    194
Canım topuk kanı bir dogdugu gün bir de ilk kontrolde alınıyor. Biz bugüm gittik hastaneye ilk kontrole dogum ücretinin içine dahil ilk muayene ve topuk kanı alınması. Hastanede aldırdık, saglık ocagından dogum yaptıgım gün aramışlardı 1 haftalıkken topuk kanı için gelin diye. Bugün hastane saglık ocagına bilgi verirsiniz dedi topuk kanı alındı diye sonuçları da isterlerse yollarsınız 15 gün sonra cıkacak dedi. İki sefer alınmıcak yani. Ben saglık ocagında aldıramazdım cocugu tut diyecekler aglıcak bagırcak falan içim giderdi. Burda bizi dışarı cıkardılar hemsire halletti

Sezaryanda da su bikaç senedir moda oldu galiba tek gecede cıkartmak halbuki büyük batın ameliyatı neticede. 2 saatte bir hemsireler geliyor hem bebegi hem seni gözlemliyor büyük konfor, e bir de dikişlisin hareket kabiliyetin cok az o halde apar topar eve yollanmak cok da mantıklı diil gibi geöiyor bana. Benim de doktorum ertesi gün istersen gece 11-12 gibi cıkabilirsin dedi ama ben tavsiye etmiyorum özellikle evde cocukları varsa 2 gün kalsınlar dinlensinler dedi😂 dedim yani gece 11den sonra cıkıp napim kalayım ben de sabah cıkarız. 2 gece kalmış oldum hastanenin normalde de paketi 2 geceydi zaten.
Ya valla canım burada iki komşum doğum yaptı bu yaz biri şehir hastanesinde biri lokman hekimde ikisi de gayet iki gece kaldılar sezaryen olduğu için. Bunlar ne diye tutmazlar anlamadım. Ev de çok uzak gerçekten. Eşimi de almıyorlar doğuma. Ameliyathaneye kimse giremezmiş. Youtuberların her biri başka hastanede doğuruyor %90ının kocası giriyor yani ameliyathaneye. Ben o ilk anda beraber olmayı çok önemsiyordum. İkimiz aynı anda görelim bebeği o da silinmiş temizlenmiş giydirilmiş halini değil ilk halini görsün benim gibi hemen o da kucaklasın isterdim yani. Beni son dk üzdü böyle şeyler. Bir daha nasip olursa gebelik doğum göz önünde bulunduracağım bunları. Baştan soracağım hastanede kaç gece kalabiliyoruz, eşim sezaryene girebilir mi diye. Dünya para ver gün sonunda doğuma almasınlar bir gece bırakıp taburcu etsinler.

Bence özel mümkünse ücret alsın, sadece devletin ücretsiz yaptığı şeye güvenilir. Özel bir de ücret almasa para almıyoruz diye iyi de yapmazlar valla o derece güven vermiyor özel. Ben de sadece doktorum için gidiyorum özele
Ücretsiz yapmıyorlar ki zaten ücretini alıyorlar. Ama bizden almıyorlar sgkdan alıyorlar. Tss olursa bir kısmını sigorta şirketinden bir kısmını da sgkdan alıyorlar. Onu da geç aldıkları için bizden almak işlerine geliyor. Devlette de ücretsiz hiçbir şey yok aslında her ay maaşımızdan ödüyoruz hizmet alsak da almasak da.

Canım topuk kanı bir dogdugu gün bir de ilk kontrolde alınıyor. Biz bugüm gittik hastaneye ilk kontrole dogum ücretinin içine dahil ilk muayene ve topuk kanı alınması. Hastanede aldırdık, saglık ocagından dogum yaptıgım gün aramışlardı 1 haftalıkken topuk kanı için gelin diye. Bugün hastane saglık ocagına bilgi verirsiniz dedi topuk kanı alındı diye sonuçları da isterlerse yollarsınız 15 gün sonra cıkacak dedi. İki sefer alınmıcak yani. Ben saglık ocagında aldıramazdım cocugu tut diyecekler aglıcak bagırcak falan içim giderdi. Burda bizi dışarı cıkardılar hemsire halletti
Ha bir kere alınması yeterli öyle mi? Ay öyleyse çok iyi. Doğum paketinin içeriğinde vardı topuk kanı, işitme testi vs. Onları yapacaklarmış çıkmadan. O zaman sağlık ocağına biz hastanede yaptırdık diye bilgi vermem yeterli. İyi şükür ya iki kere yapılmasın aman. Hepatit aşısı da yapılacakmış ilk gün. Bir de K vitamini iğnesi falan diyorlar bu rutin uygulanan bir şey mi tüm bebeklere?

Bende mesela anestezi için kan verdim para alınacak mı bilmiyordum. Poliçenin her detayına senin hakim olman gerekiyor. Hastaneye sorduğunda sigortacınıza sorun diyor. Benim şuan hem tss hem öss var ama doktor ve hastanede öss geçiyor diye onunla ilerleyeceğiz. Öyle saçma ki. İşlem öss ile başlandığı için de ücretsiz yenidoğan uygulamasından yararlanamıyorum muhasebeci öyle dedi. Tekrardan araştıracağım. Ama yine de doğumun ilk günü eşim gidip kimliği çıkartacak ve sigortayı da başlatacağız ne olur ne olmaz. Tss eğer dediğiniz gibiyse ilk 28 gün için sigorta olmasa da çok sorun olmaz. Zaten sigorta yaptırsak da şurada yılbaşına kadar yapılacak bakıldığında.
Canım şunu doğru mu anlıyorum? Biz doğum paketi aldık mesela. Tss kapsamında falan değil. Tss’nin öyle bir kapsamı yokmuş yani bizimkinin. Ücretini ödedik aldık. Paket kapsamında bazı detayları yazmışlardı ilk topuk kanı, hepatit aşısı, topuk kanı, işitme testi vs. Ama Allah korusun başka bir durum oldu mesela sarılık. Doğumdan birkaç gün sonra ilerlerdi ve yatış verecek oldular. Bu durumda ben yenidoğanın 28 günlük hakkından yararlanabiliyor muyum?

Bende mesela anestezi için kan verdim para alınacak mı bilmiyordum. Poliçenin her detayına senin hakim olman gerekiyor. Hastaneye sorduğunda sigortacınıza sorun diyor. Benim şuan hem tss hem öss var ama doktor ve hastanede öss geçiyor diye onunla ilerleyeceğiz. Öyle saçma ki. İşlem öss ile başlandığı için de ücretsiz yenidoğan uygulamasından yararlanamıyorum muhasebeci öyle dedi. Tekrardan araştıracağım. Ama yine de doğumun ilk günü eşim gidip kimliği çıkartacak ve sigortayı da başlatacağız ne olur ne olmaz. Tss eğer dediğiniz gibiyse ilk 28 gün için sigorta olmasa da çok sorun olmaz. Zaten sigorta yaptırsak da şurada yılbaşına kadar yapılacak bakıldığında.
Anestezi için para isteyince dedim sonuçta doğumla alakalı yapılıyor ben niye ödeme yapayım. Sezaryen ücretinden düşerler dedi onu ben ödemeyeceğim ki tss ödeyecek bana onun iadesi sıkıntı olur ben ödemem bunu dedim. Hastanenin tss birimine yönlendirdiler. Orada sezaryen için ön provizyon açıldı allianz hızlıca onayladı hiçbir ödeme yapmadım. Ama bilmesem ödeyecektim yani sonra sigorta verir mi geri vermez mi bilmiyorum. Ama siz onu faturalandırıp sağlık harcaması talebi olarak sigortaya yollayın bence geri ödeyebilirler.
Tssde olay öyle eminim hatta sgk nın özelde karşılamadığı şeyleri tss de karşılamaz mesela d vitamini testi gibi.
Öss ilk gün başlıyor bebekte ama tss başlamıyor demek ki. Biz mecbur 15 gün bekleyeceğiz.
Son kısmı anlamadım neden yılbaşına kadar yapılacak ki? Senelik yapılıyor sigortalar. Yani 2 aralık 2024 yaptırdın mesela 2 aralık 2025e kadar geçerli oluyor.

Merhaba kızlar, 35+2 haftadan yazıyoruz, bu gece yine uyuyamıyorum, nasılsınız hamileliğin son haftalarındayız nasıl gidiyor durumunuz, doğuran var mıı😂 oğlum uyutmuyar kaburgalarımı öyle bir ittiriyor ki ayaklarıyla🥲 gerçekten dün öyle bi acıttı ki içim gitti🥺yeri daraldıkca daha az hareket etmesi gerekiren daha da sertleşti bu bebiş😂 bi de kızlar benim vajinal akıntı son 1 haftadır öyle bir arttı ki sormayın yani baya arttı, acaba doğum yaklaştığını gösteren işaret ola bilir mi? Bu arada doğuş pozisyonunu almış bebişim🥲❤️
Bizde de durumlar pek farklı değil tatlım 😂 Doğuranlarımız oldu elbet birinci sayfadaki tabloya bakarsan oradan da görebilirsin ki eksikleri de var. Önümüzdeki hafta da epey bir beklenen doğum var bakalım böyle böyle sonuncumuz da doğurana kadar devam serüvene 😂 Sen de bir gelişme olursa haberdar et. Biz de 38+0 olduk uzun süredir doğum pozisyonunda bebiş ama kanala girmiyor yani en azından şu ana kadar girmedi. Bu hafta da bir atak yapmazsa bize de sezaryen yolu görünüyor gibi 😂

Bizde de durumlar pek farklı değil tatlım 😂 Doğuranlarımız oldu elbet birinci sayfadaki tabloya bakarsan oradan da görebilirsin ki eksikleri de var. Önümüzdeki hafta da epey bir beklenen doğum var bakalım böyle böyle sonuncumuz da doğurana kadar devam serüvene 😂 Sen de bir gelişme olursa haberdar et. Biz de 38+0 olduk uzun süredir doğum pozisyonunda bebiş ama kanala girmiyor yani en azından şu ana kadar girmedi. Bu hafta da bir atak yapmazsa bize de sezaryen yolu görünüyor gibi 😂
Maşallah canımm inşallah sağ salim olsunlar doğsunlar inşallahh🥹 ne kaldı ki, kavuşmamıza🤲🏻😍

Kızlar doğuma az kaldıkça stres artıyor sanırım. Gece rüyamda bebeği doğurmuşum ne rahat geçti doğum deyip yatağa yatmışım. Bebeğide yorgan altına almışız eşimle uyuyakalmışız. 😂 sonra ben uyanıyorum aaa biz uyumuşuz bebek aç kaldı diyorum hastaneye gidiyoruz paniğiz. Eşime kızıyorum neden uyuduk diye. Hemşireler bize bakmıyor… o an öyle kızıyorum ki kimse bizi sallamıyor kelimesinin argo halini bağırıyorum. Tabi bunu sadece rüyada değil sayıklayarak bağırıyorum. Eşim şok 😂 Hayattada küfür etmem salak aptal bile demeyen ben.. gözümü açtım adam şok. Sen böyle dedin bağırdın falan dedi… utandım valla 🙄 narkoz alınca inşallah pis bişey çıkmaz içimden ya… çocuk konusunda aşırı kaygı stres oluşmuş bende 😂

Yani sana ne desem gazlayıp daha da strese sokmaktan korkuyorum çiçeğim. Nerden bakarsan bak dev düşüncesizlik yani, kendini yormamaya çalış bebekten ve senden değerli değil hiçbir şey, olduğu kadar.
Ay gelsende görümceme cevap versen bi daha gelmese keşke😄bir şeyde diyemiyorum eşimde aşırı düşkün değildir çokta sallamaz ama senin eşin gibi hiç sallamasa keşke bazende vicdan yapıyorum😒neyse ya saldım bir şeyde yapmadım mutfağım temizlencek derim saçma bir şey derlerse de annen temizlemek istedi bu kez ona yaptırmıyo gibi olmasın diye yapmadım gerek yok o zaman falan derim😄gaxım gitti valla ya aman. Geçen bizim klozet bozulmuştu geldiklernde 1 ay önce falan. Bebesi kaka yapmış gitmemiş çıkarken bu girdi çocuk tuvaletini yapmış herhalde sifonunuz basmıyor dedi bende çiş falan sandım tamam bakarız çalışmıyordu dedim öylece gitmiş kakalı bırakıp bir kova ister temizler insan. Bu insandan mı çekineceğim aman dedim ve kendimi telkin ettim😄🙏

Hiç okula giden yok mu ya hafta içi okuldayken bir kısmı gelseydi bari. Neyse Sana bişey diyeyim mi hiç sıkma kendini strese sokma neticede onlar temizlik için geliyorlar. Bu geceden de yüzeysel bir toparla ama şu saatten sonra detay detay bir iş yapma. Gerekirse yarın onlar zor kısımları yaparken sen bu düzen işleriyle ilgilenirsin kendini yorma bu saatte. Bu dediğin olaya ben de çok takılıyorum hani annesi buradayken yapmamışlar olayına ama onu da baştan laf arasında belirt geç annem de sağ olsun tüm odaları derledi topladı düzene koydu bir mutfak kaldı işte burayı sizle daha iyi yaparım diye bıraktım falan dersin. Kullanmak kelimesini hiç sevmem ama biraz da kullanmak lazım sanırım bu koca tarafını. Madem gelicez yapıcaz edicez diye can atıyorlar kim ne yapabiliyorsa yaptırmak lazım.
Çok haklısın valla öyle diycem bende düşündüm baya boşa kendimi yiyorum kaç saattir yapsınlar. Kendi arsızlıkları bini aşmış.😒üstten hafiften bir toparladım adam olana çok bile

Kızlar doğuma az kaldıkça stres artıyor sanırım. Gece rüyamda bebeği doğurmuşum ne rahat geçti doğum deyip yatağa yatmışım. Bebeğide yorgan altına almışız eşimle uyuyakalmışız. 😂 sonra ben uyanıyorum aaa biz uyumuşuz bebek aç kaldı diyorum hastaneye gidiyoruz paniğiz. Eşime kızıyorum neden uyuduk diye. Hemşireler bize bakmıyor… o an öyle kızıyorum ki kimse bizi sallamıyor kelimesinin argo halini bağırıyorum. Tabi bunu sadece rüyada değil sayıklayarak bağırıyorum. Eşim şok 😂 Hayattada küfür etmem salak aptal bile demeyen ben.. gözümü açtım adam şok. Sen böyle dedin bağırdın falan dedi… utandım valla 🙄 narkoz alınca inşallah pis bişey çıkmaz içimden ya… çocuk konusunda aşırı kaygı stres oluşmuş bende 😂
Ahahahahaha 😂😂 Aklıma 1 Kadın 1 Erkek doğum sahnesi geldi. Ben küfür bilmem ki diyen Zeynep’in doğum anı 😂 Senin de içinden öyle bir Zeynep çıkarsa vay oradakilerin haline 😂

Böyle konularda gaza getirmemek için yorum yapmayı tercih etmem ama arkadaşlar zaten yazılması gerekeni yazmışlar.. bu durumlar annemlerin zamanında 80 li yillarda yapılırdı demek ki günümüzde yapılıyor 😡
😒ay cidden. Yani keşke hiç görüşmesek diyorum aşırı büyük bir olay yok hiç münakaşa tartışma da yaşamadık bugüne kadar ama huyları rahatlıkları arsızlıkları itiyor ya beni. Birde görümce kv bir kere geldiklernde salonumu temizlemişlerdi (daha çok misafir gelince ya da arada baş baş romantik yemekler falan yediğimiz oda normalde tv oturma odamızda) şşte hep kullanmadığımdan tozlanmıştı çalışıyordum da yeni hamileydim. Görümce şey demişti çalışmasan kınardım ama çalışıyorsun yoruluyorsun falan çok canım sıkılmış o da aklıma geldi iyice sinirim bozuldu da geçti şu an 4 tl lik migros kartı markette kaybettim diye yarım saat kart aramışlardı bir kere😄bu anılar aklıma geldikçe şey dedim kendi kendime sen kendini kimlerle mukayese ediyorsun

outoffit outoffit eşim diyor ki senden böyle bir cümle beklemezdim anne olmak demek böyle bişey 😂 hayr canım anne olmak böyle bisey değildir dedim. Narkozda da doktora ayıp olmasa bari. Hayatımda küfür etmişliğim yoktur. Salak aptal bile demem yani…

Anestezi için para isteyince dedim sonuçta doğumla alakalı yapılıyor ben niye ödeme yapayım. Sezaryen ücretinden düşerler dedi onu ben ödemeyeceğim ki tss ödeyecek bana onun iadesi sıkıntı olur ben ödemem bunu dedim. Hastanenin tss birimine yönlendirdiler. Orada sezaryen için ön provizyon açıldı allianz hızlıca onayladı hiçbir ödeme yapmadım. Ama bilmesem ödeyecektim yani sonra sigorta verir mi geri vermez mi bilmiyorum. Ama siz onu faturalandırıp sağlık harcaması talebi olarak sigortaya yollayın bence geri ödeyebilirler.
Tssde olay öyle eminim hatta sgk nın özelde karşılamadığı şeyleri tss de karşılamaz mesela d vitamini testi gibi.
Öss ilk gün başlıyor bebekte ama tss başlamıyor demek ki. Biz mecbur 15 gün bekleyeceğiz.
Son kısmı anlamadım neden yılbaşına kadar yapılacak ki? Senelik yapılıyor sigortalar. Yani 2 aralık 2024 yaptırdın mesela 2 aralık 2025e kadar geçerli oluyor.
Biz de özel sigorta için görüştük firma ile öyle 02 Aralık da yaptın 2025 Aralık olarak olmuyormus bunu özellikle sorun lütfen ve 2025 fiyatı üzerinden fiyat bilgisi de alamadik ve bize söylenen doğumdan 10 gün içinde yapabiliyorsunuz dediler. Bilgin olsun bize iletilen bu şekildeydi.

Canım şunu doğru mu anlıyorum? Biz doğum paketi aldık mesela. Tss kapsamında falan değil. Tss’nin öyle bir kapsamı yokmuş yani bizimkinin. Ücretini ödedik aldık. Paket kapsamında bazı detayları yazmışlardı ilk topuk kanı, hepatit aşısı, topuk kanı, işitme testi vs. Ama Allah korusun başka bir durum oldu mesela sarılık. Doğumdan birkaç gün sonra ilerlerdi ve yatış verecek oldular. Bu durumda ben yenidoğanın 28 günlük hakkından yararlanabiliyor muyum?
Taburcu olduktan sonra tekrar gidince muayene ve test için alabilirler ama verilen sağlık hizmeti (fototerapi gibi) sigortadan karşılanıyor diye okudum sgknın kurumsal hesabında.

Ay gelsende görümceme cevap versen bi daha gelmese keşke😄bir şeyde diyemiyorum eşimde aşırı düşkün değildir çokta sallamaz ama senin eşin gibi hiç sallamasa keşke bazende vicdan yapıyorum😒neyse ya saldım bir şeyde yapmadım mutfağım temizlencek derim saçma bir şey derlerse de annen temizlemek istedi bu kez ona yaptırmıyo gibi olmasın diye yapmadım gerek yok o zaman falan derim😄gaxım gitti valla ya aman. Geçen bizim klozet bozulmuştu geldiklernde 1 ay önce falan. Bebesi kaka yapmış gitmemiş çıkarken bu girdi çocuk tuvaletini yapmış herhalde sifonunuz basmıyor dedi bende çiş falan sandım tamam bakarız çalışmıyordu dedim öylece gitmiş kakalı bırakıp bir kova ister temizler insan. Bu insandan mı çekineceğim aman dedim ve kendimi telkin ettim😄🙏
4 çocukla 9 aylık kadına gelen insandan hayır gelmez, sen/siz kendinizi koruyacaksınız mecbur. Benim koca tarafı olaylarına hakimsin böyleler yani, uzak durup haddini bildirmekten başka çare yok bu insanlara. Sen yeter ki kendine sorumluluk yükleme, ne güler yüz göstermek ne de hizmet etmek zorundasın bunu bilip içselleştir sadece ki sırtına yük olmasın, en azından hoşnutsuzluğunu görsünler huzurları kaçsın bari 😂 benim eşim de normal değil bakma yani, hayatında tek önemsediği şey kendisi ve benim, hatır gönül konularını bilmez kimseyle öyle bir bağ kurmamış. Gerçi iyi mi kötü mü bilmiyorum, bizdeki dertleri gördükçe eşimin bu duygusuzluğuna da özenmiyor değilim 😂 bir de eşin kabul ettiği için onlar gittikten sonra dört çocuğun dağıttı/pislettiği evi ona temizletirsen sorun olmaz bence 🤪 sen düşünme, kim düşünürse düşünsün ❤️

Biz de özel sigorta için görüştük firma ile öyle 02 Aralık da yaptın 2025 Aralık olarak olmuyormus bunu özellikle sorun lütfen ve 2025 fiyatı üzerinden fiyat bilgisi de alamadik ve bize söylenen doğumdan 10 gün içinde yapabiliyorsunuz dediler. Bilgin olsun bize iletilen bu şekildeydi.
Öss olduğu için mi bu şekilde acaba? Benim senelerdir allianz tss 6 eylülden 6 eylüle yeniliyorum. Abimlerin de çocukları var 1 aralık doğumlu onlar da aynı şekilde senelik yapıyor.
Bir dönem allianz tss bebek varmış direk ömür boyu yenileme garantili kendi sağlık sigortana ekletiyormuşsun. Sorduk onu kaldırmışlar. 15 gün süre koymuşlar. Şu an hatırladım doğumdan hemen sonra yaptırmak isterseniz öss yaptırabilirsiniz dediler ama o da pahalı olur diye düşündüm istemedim.

Taburcu olduktan sonra tekrar gidince muayene ve test için alabilirler ama verilen sağlık hizmeti (fototerapi gibi) sigortadan karşılanıyor diye okudum sgknın kurumsal hesabında.
Hımmm anladım canım. Peki bebekler doğar doğmaz sigortalı sayılıyor mu kimlikleri falan çıkmadan daha ?

X