Bizim burda ki doktorlar girmiyor hiçbir zaman o yüzden sorup gitmek daha iyi.Önümüzdeki hafta aile hekimlikleri 5 gün boyunca grevde olacakmış sanırım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim burda ki doktorlar girmiyor hiçbir zaman o yüzden sorup gitmek daha iyi.Önümüzdeki hafta aile hekimlikleri 5 gün boyunca grevde olacakmış sanırım.
Hayırlısı ile kucağımıza alalım. Vardır herşeyde bi hayr bebişin seni zora koymadan doğmak istiyor demekBizde bugün kontrole gittik 35+6 haftalık, bebişin kafası neredeyse 39 haftalık ile uyumlu çıktı, boynuna bir tur kordon dolanmış, kilosu 3178 boyu 50cm dedi. Büyük ihtimalle benimde sezaryen olacak gibi, 20 aralık gibi olabilirmiş ama 13 aralıkta bir çatı muayenesi yapıcam dedi bakalım herkes için hayırlısı yavaş yavaş sona geliyoruz
Ya evet ne alsak acaba ben onceden ayarlayamadıgım için götüremedim dün gittim kontrole aslında kendi doktoruma. 40 ı cıkınca gidecekmişim yine o zamana ayarlamam lazım bir seyBen de doktorunuza hediye alacak mısınız diyecektim ama erken daha diye sormadıydım, daha şimdiden cookieler mookiler djkff
Kumralın attığı tarzda bi şey çok cici geldi bana var mı doktorunun odasında ofisinde öyle şeylerYa evet ne alsak acaba ben onceden ayarlayamadıgım için götüremedim dün gittim kontrole aslında kendi doktoruma. 40 ı cıkınca gidecekmişim yine o zamana ayarlamam lazım bir sey
Az önce onu konuştuk eşimle güzel bi fular falan alicam galiba hazır kışken doğumdan sonra kontrolde uğrar veririz dedikBen de doktorunuza hediye alacak mısınız diyecektim ama erken daha diye sormadıydım, daha şimdiden cookieler mookiler djkff
He anca zaten kontrole kadar belki memnuniyetimiz kaçar diye ben de beklicemAz önce onu konuştuk eşimle güzel bi fular falan alicam galiba hazır kışken doğumdan sonra kontrolde uğrar veririz dedik
Tabi ya eşim oradaki çalışanlardan daha temizdir. Asıl onlar hastane mikrobu taşıyordur oradan oraya Bizim o bahsettiğim Koru’da eşi doğum yapan arkadaş da bayılmıştı. Bebeğin suyunu patlattıkları esnada üzerlerine sıçramış su, kan falan o da onu görmüş yığılmış kalmış. Bir de onla uğraşmışlar. Kadının stresten tansiyonu falan çıkmış hazır ameliyatta Böyle vakalardan da bıkmış olabilirler. Aslında bakma eşim de çok hassastır, bebeğin ilk baştaki kanlı mukuslu halinden ürperedebilirdi Bayılmaz falan ama içi de bir fena olur yani. Yine de heves ediyorduk ikimiz de üzüldük vallahi. Acaba son anda ben çok korktum yapamicam eşim de gelsin yoksa girmem falan desem alırlar mı shshhshUgrasmak istemiyorlar galiba ya. Bir geldi adam ameliyathaneye doktor gibi aynı onların kıyafetlerden giydirmişler maske bone. Gerci eşimin sonraki lafı ameliyathane cok korkunç bir ortam olur da ameliyat olmak zorunda kalırsam asla lokal secmem beni direk bayıltsınlar dedi. Zaten zor girdiği için daha da sormadım birşey doktorun önlüğünü gördüm o kadar söylyim diyor neyse bayılmadan atlattık.
Bebeğin ilk muayenesini sor sen canım o dahilse 2. Topuk kanı da dahildir. Yoksa saglık ocagında verirsin. Mesela zorunlulukmuş cıkacagımız gün hastameden işitme testi de yapıyolar ama gecemedik biz kattaki hiç bi bebek gecememiş amniyon sıvısı oluyormuş kulakta o etkiliyormuş. Dünkü kontrole işitme testi de dahildi, gectik testten cok şükür.
Ben 3 senedir üst üste yaptırdım doğum teminatlı tss. 8 bin 22 bin en son 55 bin verdimTss bebek içim bilgi aldınız mı acaba ? Bende yaptırmayı düşünüyorum kısmet olursa fiyat konusunda hiç bilgim yok keşke doğumdan önce kendime yaptırsaydım dedim ama geç kalmışım pek planlı da değildi bari bebişkomun olsun istiyorum bebeklik döneminde hastaneye ayda 1 gidiliyor çünkü
Ya benim surecim farkli aslinda biraz da oyuzden . Kac senedir benim doktorum tup bebek doktorum yani bi de cok seviyorum oyuzden bir şıklık yapmak istedim . Herkesin kendi istegine bagli tabi ki yapmak zorunda degilsinEşim diyordu doktora güzel bi hediye alacam. Çikolata yaptırırım belki vs. Dedim ki ben ona her ay 2 bin ödeyerek bide 45 bin doğum parası vererek fazla hediye verdim yeterli o birşey yapmıyor zaten. Burda tüm sancıyı zorluğu ben çekiyorum ben isterim hediye bana alman lazım
Büyük ihtimalle sigorta dönüş yapar ödeme anlamında. Benim daha önce kendim ödeyip sigortadan ödeme aldığım oldu. Faturaları ve doktor tanısını atmıştım geri dönmüşlerdi.Bende hepsinin faturalarını alırım olmadı sonradan talep ederim ödeme alırlarsa.
Yenilenme şirketin işleyişi ile alakalı her sene sigortaları yılbaşından yılbaşına yapıyorlar. Normalde kendin dışardan yaptırıyor olsan yaptırdığın tarihten 1 sene sonrası geçerli oluyor ama şirket üzerinden yapıldığı için şirketin kuralları gereği sene başına kadar hep yapıyor sonra yeniliyor. Her işe girenle ayrı ayrı uğraşmamak adına toplu yapılıyormuş.
Anladm.kilosu36+2de. önceki doğumdan sonra yaşadığım bazı aksilikler sebebiyle zorunlu canım
Haftasına göre güzel.kilo 3 kiloyu geçmiş dogacagi kesin maşallah. Sağlıkla gelsin de doğum şeklinin önemi yok36+2de. önceki doğumdan sonra yaşadığım bazı aksilikler sebebiyle zorunlu canım
Yok yok kendi teyzemin şocukları Var o yaşlarda gayet terbiyeliler şimdiki nesilden ziyade onların yetiştirilme tarzları sıkıntılı anneden de öyle ne koparsak kar düşüncesini gördükçe öyle olmuş onlarda. Yok aman yormıycam kendimi ne varsa koyarız yer içer oturur giderler bende bir yandan da üzülüyorum işte amaBu çocukların okulları da var yani dövmek konusuna hiç girmiyorum, bu zaten baya bir şey anlattı
Bir defa biz isteyemezdik, şimdikiler rahat kafasından hemen çık, kendin için diyorum çünkü şimdiki çocukların iyi terbiye almışları bile genellikle öyle değil. Biz de evde kızımın arkadaşlarını agirladigimiz için biliyorum. Öyle olmamaları da iyi zaten boşver, istediğini de istemediğini de söylüyor çocuklar, bizim gibi ezik değiller Etrafı kırıp dökmek tabii ki başka bir seviye ama kendimi öyle sürekli bağıran, döven bir annenin çocuğu olarak düşününce rahat ettiğim bir yer bulsam ben de öyle yapardım herhalde, bilmiyorum Buzluğun kapağını kırdıklarını söyleseler rahat ettikleri yerden de olmaktan korktular belki ya da anneleri döver diye. Çocuklara yazık ama 9 aylik hamile halinle sen yine de kendini kolla canım.
Ben inanmiyorum senin bunu yapacagina huylu huyundan vazgecmez. Hic yormicam kendimi ne varsa yer iceriz kismini dilin soyluyo ama yapacagindan supheliyim mizac olarakYok yok kendi teyzemin şocukları Var o yaşlarda gayet terbiyeliler şimdiki nesilden ziyade onların yetiştirilme tarzları sıkıntılı anneden de öyle ne koparsak kar düşüncesini gördükçe öyle olmuş onlarda. Yok aman yormıycam kendimi ne varsa koyarız yer içer oturur giderler bende bir yandan da üzülüyorum işte ama
Ayy kumral ben de burdan yaptırdım kapı süsünü, çok güzel geldi baya beğendim ama doktora yaptırmak hiç aklıma gelmemişti bakHenüz bi fikrim yok anam, doktorum da yeni zaten biliyosun sjfkskd kapı süsümü yaptırdığım yerde şunları görmüştüm hoşuma gitti ama çanta/cüzdan vs gibi şahsi bir şey mi alsam diye emin olamıyorum. Kv seramik yapıyor, böyle kutular falan da var ben baya seviyorum düşüneceğim bir şeyler
2. Topuk kanı için çağırıyor canım Asm , 3-7. Günlerde. 2. Nin amacı bebek iyice beslendikten sonra kan almak çünkü bakılan hastalıklar beslenme kaynaklı ve daha doğru sonuç veriyor. Daha sonra kilo takibi ve aşılar için ortalama her ay gidicezAile hekimi beni de çağırdı doğumdan sonra gel diye ama sadece topuk kanı için mi acaba? Ne sıklıkla gitmek gerekiyor sağlık ocağına ve ne için tam anlayamadım çünkü aynı işlemleri topuk kanıdır , aşıdır hastane kontrollerinde de yapıyorlar zaten yine de gitmek zorunda mıyız bilemedim.
Yaaa ben de çok beğendim bizim kapı süsünü, kaç cm sipariş vermiştin? Ben 50 vermişim, büyüklüğünü görünce şok oldum raptiyeyle asıyorum, hastaneye de öyle yapacağım. Umarım bir kaza olmaz seninki nasıl oldu fotoğraf var mıAyy kumral ben de burdan yaptırdım kapı süsünü, çok güzel geldi baya beğendim ama doktora yaptırmak hiç aklıma gelmemişti bak
Herhalde öyle, en iyisi neyse hepimiz için o olsun hiç çekincem yok her türlü sağlıkla alalım kucağımızaHayırlısı ile kucağımıza alalım. Vardır herşeyde bi hayr bebişin seni zora koymadan doğmak istiyor demek
Selam canımlar ben de sizlerle emzirme gaz dertlerini konuşmak için sabırsızlanıyorum çok giremiyorum malum küçük bi meşguliyetimiz var emzirme konusu çok değişik bişey benim de sütüm gelmedi önce. Şimdi yavaş yavaş geliyor şükür. Bebiş zaten herşeyi öğretiyor. Düşünün ki biz gezerek emmeye bile başladık. Çünkü dün gece öyle istedi oğluş ve bunu bana çok güzel bi şekilde anlattıKasım annelerinin neredeyse hepsi doğurmuş, emzirme gaz dertlerini konuşuyorlar hep bi yandan duygusal bi yandan da korkutuyor valka
Ben de çikolata vs götürmeyi düşünüyorum. Hemşireye bahşiş bizimkiler de vermek istemiş hemşireler almamışBen alacağım ya, anam da dedi ki doğum haberini veren hemşireye bahşiş vs verilir. Onu konuşuyorduk biz de tam