Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,2%
  • erkek

OY: 102 52,6%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    194
outoffit outoffit eşim diyor ki senden böyle bir cümle beklemezdim anne olmak demek böyle bişey 😂 hayr canım anne olmak böyle bisey değildir dedim. Narkozda da doktora ayıp olmasa bari. Hayatımda küfür etmişliğim yoktur. Salak aptal bile demem yani…
Yine de biraz anne olmak böyle bir şey galiba o zaman 😂 Baksana bebekle gitmişsin ve ilgilenmediler diye başka bir şeye dönüşmüşsün 😂

Hımmm anladım canım. Peki bebekler doğar doğmaz sigortalı sayılıyor mu kimlikleri falan çıkmadan daha ?
Doğumu hastane nüfusa bildiriyor zaten ama daha hızlı süreç için doğum belgesiyle nüfusa gidip direk üzerinize alabiliyorsun çocuğu. Aynı gün geçici kimlik çıkarıyorlar. Tc kimlik numaraları da belli oluyor. Anne baba sigortasından faydalanıyorlar direk. Öncelik babanın sigortasına ekleniyor sanırım.

Öss olduğu için mi bu şekilde acaba? Benim senelerdir allianz tss 6 eylülden 6 eylüle yeniliyorum. Abimlerin de çocukları var 1 aralık doğumlu onlar da aynı şekilde senelik yapıyor.
Bir dönem allianz tss bebek varmış direk ömür boyu yenileme garantili kendi sağlık sigortana ekletiyormuşsun. Sorduk onu kaldırmışlar. 15 gün süre koymuşlar. Şu an hatırladım doğumdan hemen sonra yaptırmak isterseniz öss yaptırabilirsiniz dediler ama o da pahalı olur diye düşündüm istemedim.
Tss bebek içim bilgi aldınız mı acaba ? Bende yaptırmayı düşünüyorum kısmet olursa fiyat konusunda hiç bilgim yok keşke doğumdan önce kendime yaptırsaydım dedim ama geç kalmışım pek planlı da değildi 🤷‍♀️ bari bebişkomun olsun istiyorum bebeklik döneminde hastaneye ayda 1 gidiliyor çünkü

benim bebis yine asagiya baskiya basladi kafasini mi kanala sokmaya calisiyor suyu mu patlatmaya calisiyor bir olayi var :)
Ha gayret böyle böyle doğumun başlayacak inşallah 🤲 bende bekliyorum hareketlerine bakıyorum ama baskı ağrı bile hissetmiyorum sanki ağrım yok diye üzülecek hale geldim resmen 😅😅😅 konuşuyorum ikna etmeye çalışıyorum

Canım şunu doğru mu anlıyorum? Biz doğum paketi aldık mesela. Tss kapsamında falan değil. Tss’nin öyle bir kapsamı yokmuş yani bizimkinin. Ücretini ödedik aldık. Paket kapsamında bazı detayları yazmışlardı ilk topuk kanı, hepatit aşısı, topuk kanı, işitme testi vs. Ama Allah korusun başka bir durum oldu mesela sarılık. Doğumdan birkaç gün sonra ilerlerdi ve yatış verecek oldular. Bu durumda ben yenidoğanın 28 günlük hakkından yararlanabiliyor muyum?
Yararlanabiliyor olman lazım sgk kapsamında hastaneden yine de durumu muhasebeden teyit ettir.

Anestezi için para isteyince dedim sonuçta doğumla alakalı yapılıyor ben niye ödeme yapayım. Sezaryen ücretinden düşerler dedi onu ben ödemeyeceğim ki tss ödeyecek bana onun iadesi sıkıntı olur ben ödemem bunu dedim. Hastanenin tss birimine yönlendirdiler. Orada sezaryen için ön provizyon açıldı allianz hızlıca onayladı hiçbir ödeme yapmadım. Ama bilmesem ödeyecektim yani sonra sigorta verir mi geri vermez mi bilmiyorum. Ama siz onu faturalandırıp sağlık harcaması talebi olarak sigortaya yollayın bence geri ödeyebilirler.
Tssde olay öyle eminim hatta sgk nın özelde karşılamadığı şeyleri tss de karşılamaz mesela d vitamini testi gibi.
Öss ilk gün başlıyor bebekte ama tss başlamıyor demek ki. Biz mecbur 15 gün bekleyeceğiz.
Son kısmı anlamadım neden yılbaşına kadar yapılacak ki? Senelik yapılıyor sigortalar. Yani 2 aralık 2024 yaptırdın mesela 2 aralık 2025e kadar geçerli oluyor.

Bende hepsinin faturalarını alırım olmadı sonradan talep ederim ödeme alırlarsa.
Yenilenme şirketin işleyişi ile alakalı her sene sigortaları yılbaşından yılbaşına yapıyorlar. Normalde kendin dışardan yaptırıyor olsan yaptırdığın tarihten 1 sene sonrası geçerli oluyor ama şirket üzerinden yapıldığı için şirketin kuralları gereği sene başına kadar hep yapıyor sonra yeniliyor. Her işe girenle ayrı ayrı uğraşmamak adına toplu yapılıyormuş.

benim bebis yine asagiya baskiya basladi kafasini mi kanala sokmaya calisiyor suyu mu patlatmaya calisiyor bir olayi var :)
Ha gayret böyle böyle doğumun başlayacak inşallah 🤲 bende bekliyorum hareketlerine bakıyorum ama baskı ağrı bile hissetmiyorum sanki ağrım yok diye üzülecek hale geldim resmen 😅😅😅

Tss bebek içim bilgi aldınız mı acaba ? Bende yaptırmayı düşünüyorum kısmet olursa fiyat konusunda hiç bilgim yok keşke doğumdan önce kendime yaptırsaydım dedim ama geç kalmışım pek planlı da değildi 🤷‍♀️ bari bebişkomun olsun istiyorum bebeklik döneminde hastaneye ayda 1 gidiliyor çünkü
Sadece bebeğe yapılmıyor diye biliyorum. Anneye yapılan tamamlayıcı sigortaya bebek eklenebiliyor.

30 bin miiii yok artık yaa 😕 Allah mecbur bırakmasın ayyy iki gece kalmak gerekse 9 aylık doğum paketi ücretinden fazla demek yani. Annenler yakınsa bence de daha mantıklı yaa kal orada kontroller bitince geçersin evine. Beni 5. Gün de aile hekimi çağırmıştı topuk kanı için yazık ya delip duracaklar çocukların topuklarını 😕 Bunu hem hastanenin hem aile hekiminin alması çok saçma değil mi ya birisi her şeye baksa ya
Aile hekimi beni de çağırdı doğumdan sonra gel diye ama sadece topuk kanı için mi acaba? Ne sıklıkla gitmek gerekiyor sağlık ocağına ve ne için tam anlayamadım çünkü aynı işlemleri topuk kanıdır , aşıdır hastane kontrollerinde de yapıyorlar zaten yine de gitmek zorunda mıyız bilemedim.

Ha gayret böyle böyle doğumun başlayacak inşallah 🤲 bende bekliyorum hareketlerine bakıyorum ama baskı ağrı bile hissetmiyorum sanki ağrım yok diye üzülecek hale geldim resmen 😅😅😅 konuşuyorum ikna etmeye çalışıyorum
oyle belden gelen ya da kasik agrim yok sadece asagi dogru iten bir aci bebek hareketliyle birlikte. kacinci haftan simdi? asağıda mı hissediyprsun genellikle?

oyle belden gelen ya da kasik agrim yok sadece asagi dogru iten bir aci bebek hareketliyle birlikte. kacinci haftan simdi? asağıda mı hissediyprsun genellikle?
Pazar günü 39 oluyoruz 😇 bazen aşağıda gibi geliyor hareketleri bazen göbek deliğim çevresi hizasında yanlarda karnımın sanki her yerinde gibi emin olamıyorum hiç

ne dusunuyorsun peki doktorun ne diyor haftanda ileri aslind? suni sanci mi deneriz diyor sezaryen mi oneriyor
Çatı kemiğim çok az basıkmış bebek aşırı büyük olursa sezeryan öneriyor ama şimdilik haftası ile uyumlu karın ve baş ileride değil hatta karnı zayıf dedi kilosu 3300 dü geçen hafta o yüzden normal doğum için bekletiyor başın doğum kanalına girmesi önemli dedi bende bekliyorum yürüyüş , adaçayı, hurma , biraz da squat yapıyorum 🤷‍♀️

Çatı kemiğim çok az basıkmış bebek aşırı büyük olursa sezeryan öneriyor ama şimdilik haftası ile uyumlu karın ve baş ileride değil hatta karnı zayıf dedi kilosu 3300 dü geçen hafta o yüzden normal doğum için bekletiyor başın doğum kanalına girmesi önemli dedi bende bekliyorum yürüyüş , adaçayı, hurma , biraz da squat yapıyorum 🤷‍♀️
hadi insallah gonlune gore olur. ben de yuruyuse agirlik vericem bazen sanci geliyor kasik agrisi sonra geciyor benim ama bir kac gundur bi hareketlilik var seziyorum asagida benim baya pelviste dedi doktor iyice vajinaya ittirip acitiyor ama oyle dogum sancisi tarzi birsey yasamadim hic.
bu arada kuvet varsa sicak su dolu suya girmek de acikliga sebep oluyor diyorlar

hadi insallah gonlune gore olur. ben de yuruyuse agirlik vericem bazen sanci geliyor kasik agrisi sonra geciyor benim ama bir kac gundur bi hareketlilik var seziyorum asagida benim baya pelviste dedi doktor iyice vajinaya ittirip acitiyor ama oyle dogum sancisi tarzi birsey yasamadim hic.
bu arada kuvet varsa sicak su dolu suya girmek de acikliga sebep oluyor diyorlar
Senin eli kulağında sanki geliyor gibi kolaylıkla olsun 😍 bir bakmışsın bebiş gelmiş 😇😇 küvet yok ama bebeğin banyo küvetine oturabilirim 😅 bu haftada merdiven ve sıcak suyu eklerim bakalım kısmet 🥰🥰

uyuştu sol yanım hey 😅 kulağım bile uyuşmuş ya 😬 midem ağzımda uyandım resmen yediğim her şey geri gelmeye çalışıyor. şimdi de kaç saat uyuyamam kim bilir

X